8043
A TOPIK TÉMÁJÁHOZ NEM KAPCSOLÓDÓ HSZ-EK TÖRÖLVE LESZNEK!
-
#1569 és megmondod a magadét? -
#1568 1óra felé jövök -
#1567 Neked volt már egyáltalán női partnered, barátnőd, kedvesed?
Mert amilyen stílusban beszélsz a kapcsolatokról elég nehezen elképzelhető. -
#1566 "Egy egyszerű példa:
probléma van a munkahelyen
A nő ezt szeretné a párjának elmondani, kibeszélni magából, nem akar tanácsot, csak beszélni róla."
Uhhh, az ilyen üres, hasztalan, panaszkodós, önsajnáltatós szövegeléstől falra tudok mászni. -
#1565 Ez tetszik, megveszem. -
#1564 Ha-ha...
Minden sorban csak az én az én az én... a nekem a nekem a nekem.
Az utolsó sor pedig ezt még jobban megerősíti.
Ha a szerelemben keresed a boldogságod, és attól teszed azt függővé: nem fogod megtalálni. Csak a kiábrándulást.
Minél több az elvárás annál biztosabb az összeomlás.
A dolog akkor jó, ha az említettek (bármelyik félben való) felmerülés nélkül automatikusan, természetszerűleg adódnak.
És az hogy valaki most X-féleképpen viselkedik nem jelenti azt, hogy 5 év múlva is úgy fog. Mert lehet, hogy 180-fokos fordulatot vesz az élete. Tehát hiába felel meg per pillanat minden elvárásnak...
A szerelmes idézeteket illetően pedig:
"A magasabb tisztább szerelem! Igen. Ámde önámítás és önönkecsegtetés nélkül hol van ez? Sehol egyebütt mint a novellákban és képzeletben"
/Széchenyi István/ -
#1563 Ezt most nagyon rosszul látod! Egyet felejtenek el a férfiak: a nők nem férfiak. Ebből fakadóan nekik nem ugyanaz a szükségleteik. Ezt kellene megérteni. Természetesen a nőknek is, hiszen a férfiaknak is más. Egy egyszerű példa:
probléma van a munkahelyen
A nő ezt szeretné a párjának elmondani, kibeszélni magából, nem akar tanácsot, csak beszélni róla. A legjobb ha ilyenkor a férfi csak kérdez és érdeklődik. A beszélgetés végén csupán bíztatni kell a nőt, átölelni vagy megsimogatni és azt mondani "biztos megoldod" vagy hasonló.
A férfi szemszögéből: a férfiak bezárkóznak és saját maguk akarják megoldani a problémát. Nem akarnak beszélni róla. Ha viszont beszélnek, azt azért teszik, hogy tanácsot kérjenek.
Ez csak egy példa, de nagyon sokminden van.
Már egyszer ajánlottam, most itt újra megteszem olvassátok el ezt a Könyvet -
#1562 Ha az utolsó sorát elolvasod ott a lényeg! -
#1561 És a ritka nő nem ilyen?Vagy a másik irányba már nem is áll az állítás? -
Nandusz #1560 A "szívatás" is miattad van valahol....Hisz, a szívatás intézménye is abból vezethető le, hogy a szívató delikvens nem csak a maga hasznát nézi, hanem a tiédet is, hisz VELED próbál valamiféle zöldágra vergődni (tán ezt a stádiumot konstatálják sokan szívatásnak).
Ergo véleményem szerint olyan emberi motívum, hogy direkt szívatás, csak nagyon kevés elvetemült és lelki beteg embernél létezik, mint elérendő cél.
Alapjában mindenki konszenzusra kell, hogy törekedjen, hisz ez az egészséges....aminek megvalósulása adja is egyből az együttlétnek a boldogság és biztonság érzetét.
Véleményem szerint nem létezik olyan ember, aki direkt módon a másik szívatására és ezzel együtt annak gyalázására törekedjen (persze egy párkapcsolat kialakítási szándékot alapul véve).
Akinek ennek ellenére az a rögeszméje, hogy "szívatják", annak magát kéne először tisztába tennie. -
#1559 Hát igen, nehéz megérteni őket...
de ez tényleg a 99%-ra igaz...
sosem tudnak öszinték lenni és egyenesek. jobb szeretem ha megmondják a dolgokat, mintha a pofámba hazudnának, meg szivatnák a fejem... -
Nandusz #1558 Na ez ám az ellentmondásos hsz. Tehát, ha a céges roggyant verdából kászálódsz ki, akkor nem veszik észre UGYANAZT a külsőségedet, mint amikor a saját verdádból tápászkodnál ki?. Ezek szerint akkor neked a kocsi valamiféle letagadhatatlan státusz szimbólum, mely segítségével sokkal szebbnek érezheted magad akkor, ha jobb verdából csapódsz ki hab testeddel. -
Nandusz #1557 "ahelyett, hogy elmondaná az igazat...azt, hogy nincs kedve."---> beletrafáltál a lényegbe. -
#1556 Olvastam itt valahol a nők és a külsőségek kapcsolatát...
Céges öreg verdával rám se bsznak, ha kiszállok akkor sem.
Saját verdával meg döglenek, ha kiszállok akkor is... hát ez a szánalom. Utálom az ilyen nőket. -
#1555 Na és? Én meg a másik véglet vagyok. Van egy rakás dolog, ami miatt nem tudom elviselni a nők 99,99%-át, mint társat.
Nem bírom elviselni az olyan dolgokat, mint a kombinálást, az intrikákat, vagy hogy a másik háta mögött elmondja egy utolsó szarnak azt, akinek a szemébe viszont csupa szépet, és jót mond. Továbbá a non-stop lelki zsarolást, féltékenykedést, az ócska kifogásokat (ha megígért valamit, akkor kitalál valami kamu indokot, hogy miért nem tudja megcsinálni/miért nem tud eljönni/stb, ahelyett, hogy elmondaná az igazat...azt, hogy nincs kedve.
Megőrülök utalásoktól. Minden mondat mögött valami más tartalom van, mint amit az elmondva, vagy felolvasva jelent. Nem vagyok én Enigma, hogy csak úgy megfejtsem ezeket.
Ha eldöntendő kérdést teszek fel, akkor szinte sosem kapok rá igen, vagy nem választ. Majdnem mindig egy 3-5 perces monológot kell végighallgatnom, majd újra rákérdezni, emlékeztetve a partnert, hogy még nem válaszolt.
Amikor elkezd magyarázni valamit, és megsajnálom, majd kitalálok egy megoldást, akkor ne basszon már le azért, mert segíteni akarok! Aztán kiderül, hogy ő csak azt akarta, hogy meghallgassák.
Ha duzzog, és megkérdezem, hogy mi baj van, akkor nem akarok olyan ordenáré hazugságot hallani, hogy semmi. Mert ha ezt mondja, akkor nem tisztel.
Ha meg kell csinálni valamit a házban, akkor mutassa meg, mi a probléma, és hagyjon békében, amíg kész nem leszek. Ha kész, jöjjön oda, meozza le. -
#1554 Én elolvastam már a múltkorit is. De ez akkor is olyan, mint a hal aki nem tud úszni. És ezen felül a partnerkapcsolat nem zárja ki a szexmentességet. Nem szüzességi fogadalomra és nem elvarázsolt vallási rítusokra gondolok. Csak úgy egyszerűen működik anélkül is.
Ráadásul eddig kapcsolatról írtam neked, ami nálam emberi kapcsolatot jelent, szót se szexről. Tehát változatlanul nem értem, miért emlegeted aszexualitásodat ismét.
Ezen felül ahol lakom valószínűleg török falu, a férfiakat egységesen Kalmatlan vezetéknéven kéne szólítani. Na most ezt a csapatot hiába terítenék elém, olyan aszexuális leszek ha csak rájuk gondolok, el nem hiszed. De nem biztos, hogy ugyanígy lennék azzal, akit megismerek, megszeretek és jólesik megérinteni, akár szex nélkül is. -
#1552 Így van! -
#1551 Nem, mert nem vonzódik a férfi nemhez, csupán nem érdeklik a nők...
most jut eszembe nekem is van ilyen ismerősöm...
xd
-
#1550 érdekes... -
#1549 Törölve -
#1548 Köszönjük Emese. -
#1546 A wiwki-s szócikk se rossz, ott tömörebben van leírva minden. -
#1545 Itt találsz leírást, ah érdekel a téma. Amúgy a lakosság 1-1,5%-a az, szóval annyira nem ritka, min gondolnád, csak nem túl feltűnő ofc. -
#1544 Mindenki úgy unatkozik, ahogy jólesik neki. -
#1543 MOndtam már, hogy aszexuális vagyok, és nincsenek, ill. nem is voltak kapcsolatiam, és nem is lesznek. Nem értem ezen mit nem lehet megérteni, hogy én kerülöm a kapcsolatokat (nem csak a hosszútávúakat, hanem mindet). -
#1542 Testbeszéd, szemek nagyon fontosak.
Egyébként az, hogy legtöbbször belemagyarázunk dolgokat egészen pontosan úgy néz ki: a legtöbb ember meg van győződve arról, azt hallotta, amit ő gondolt. Ennek a legszebb példája, mikor a fogorvostól kérdezte valaki: Ehet-e már? Mert egy hete húzták ki a fogát.
Az orvos gondolkodott, hogyhogy az ember egy hete nem evett, mikor foghúzás után két órával már lehet. Aztán arra jutott: bácsika úgy gondolta, fogorvos után nem lehet enni, ő éhen fog halni. Ehhez két hét kell. Ezért belenézett a szájába és azt mondta: "Most már ehet!"
Más: A párkapcsolatokban azt utálom a legjobban, mikor a pár úgy viselkedik, mintha kettőjükön kívül nem lenne ember a földön. Ez elmegy a fellángolás időszakban, néhány hétig. De utána elvárás lesz belőle. A vége általában az: már annyira elegük van abból, hogy csak egymást nézik, rá se bírnak pillantani a másikra jó érzéssel. De ugye az együttlét, meg a mindig együtt már státuszszimbólummá vált. Itt a kör akkor is bezárul, ha egyébként rendes, gyönyörű, szeretni való mindkét fél.
Panther112-nek: A te bajod az, hogy a külsőd miatt nem kell megküzdened a megszerzésért és nem tanultad meg, mit kell tenned ahhoz, hogy a lángolásból mély érzések alakuljanak ki. Meg azt se: mit kell tenni azért, hogy akivel kapcsolatot alakítasz ki, azt meg is tartsd. Szerintem hosszabb ismerkedés sokat segíthet. De legtöbbet az: viselkedj úgy, mintha nagyon ronda lennél. -
#1541 Ezt hívják testbeszédnek. Elég sokat lehet belőle tanulni, amit szó szerint mindenhol tudsz alkalmazni, ahol emberekkel komunikálsz. :) -
#1540 Ez igaz, volt még 9.ben kommunikációm, igaz végig aludtam az órákat pár dolgot azért megtanultam akaratlanul is. Az információk kis %-a jön csak a beszédből. Verbális, non verbális jelek... csak már nem tudom mi micsoda... inkább nem osztom róla az észt... xd -
#1539 Ezt kicsit óvatosabban jelentsd ki. Sokkal több dolgot tudunk a másik gondolatairól, érzéseiről, mint amit bevallunk magunknak. Legtöbben belemagyarázzuk, amit szeretnénk ebben a kérdésben. Nekem könnyű helyzetem van, mert elég sok időt töltöttem, töltök beszédképtelenekkel (kisgyerekek, kutyák, macskák). És semmire se jutottam volna, ha gondolataikat, érzéseiket, igényeiket nem tudnám felismerni.
Valamikor azt mondta egy tanárom: az újszülött is ember, csak kicsi. Ennek van másik oldala is: a felnőttek is beszélnek szavak nélkül, mint a gyerekek, csak nagyobbak.
#1421 és #1538 Az univerzumos nem neked szólt, csak beugrott a poén. -
#1538 Meg a kulturáltabb változat.
Most hallottam a rádióban: Az Univerzum 95%-a sötét.
- Mondj valami szépet, Drágám!
- Olyan vagy, mint az Univerzum, Szívecském! -
#1537 Nekem mindkettőt modták már. :) -
n3whous3 #1536 Én -favolom a topikot, asszem elmondtam már amit akartam :) Byebye -
#1535 :) -
#1534 Ez benne van a pakliban. Még nem jutottunk el odáig, hogy belelássunk a másiknak a gondolataiba. Szerencsére! -
#1533 "meglehetősen jóképűre sikerültem a természet jóvoltából"
Önbizalmad az van! -
#1532 ugye... közben pedig játsza az összes a fejét, hogy őket nem érdekli a pénz meg semmi... csak, hogy kit szeretnek... lol az egész...
itt konkrétan egy nyaralás volt ami megoldotta az újabb problémát, gondolom félt, hogy nem fog tudni elmenni nyaralni ha vége... meg hát kivel menne...
lehet takarozni mindenel persze... meg mindig mindenre lesz kifogás magyarázat...
tipikus példa, hogy férelehet ismerni az embereket... mégha megvagy győzödve, hogy normális rendes lány stb. akkor is azért pofán tud vágni...
egyébként nem tudom hogy csinálják vagy én hogycsinálom de ha én, ha nő volt a bunkó akkor is a nő volt aki megvolt sértődve és én voltam aki szarul érezte magát... -
#1531 És mivan, ha mind a ketten "normálisak vagyunk egymással" és a nő csinálja a közönségesé válást, hogy a másiknak szar legyen... aztán mikor a másik pedálozik akkor meg pofára esik, hogy a csaj semmit se akart csak nem volt kivel beszélgetni... -
#1530 "csak akkor lehetünk jók a nőknél, ha taplók vagyunk velük" ez egy működő dolog, és többnyire a nem igazán előnyös férfi taktikája, aki amúgy nem tudta felkelteni egy nő érdeklődését. Azon a nagyon egyszerű dolgon alapul, hogy ami eddig természetes volt, és többé-kevésbé imponált, azért most tenni is kell valamit. Ellenben ha az adött nő már eleve leírta azt a férfit, akkor teljesen hatástalan. Fordított felállásban is működik.
Amúgy a nők is nagyrészt külsőségek alapján ítélnek. Én szerintem minden vagyok, csak nem vonzó partner egy nő számára a sajátos hozzáállásom miatt, viszont meglehetősen jóképűre sikerültem a természet jóvoltából, és nap mint nap szembesülök vele, hogy őket sem érdekli más, csak a kinézet... Néha megdöbbenek, hogy a kifejezetten elutasító stílusom ellenére is milyen sok nő próbálkozik nálam akár hosszabb távon is. Szóval nagyobb a hasonlóság nők és férfiak párkeresési szokásai közt, mint azt általában az emberek gondolják. -
#1529 a szo amit keresel a kozombos ;p -
#1528 vagy csak sulyos onertekelesi problemai vannak(nem erdemel jobbat, meg amugy is szereti ot a srac, csak neha bunko XD ) es fel hogy egyedul marad