2670
Nektek van légpuskátok?
-
Süti86 #270 Megnéztem a puskád,eléggé tetszetős.Nekem most ajánlottak hozzá Tasco,Bushnell távcsöveket szerelékekkel együtt.CSak azon paráztam hogy fel tudjam szerelni a puskára.Remélem sikerülni fog.
-
hi all
A lőszerkiszállítási tilalom a léglövedékekre is érvényes?
Vagy tudtok olyan helyet mondani ahol lőszert szállítanak ki? -
Miskolc88 #268 jóféle :D -
hy all.
Most kaptam papámtól kölcsön légpisztolyt.Rohadt erős csak ezzel nehezebb célozni mert nincs rajt tus és elmozdul mikor lövök de majd rájövök.
Kezdésnek nem sok golyót kaptam de majd szerzek.:
Jó mi? -
Miskolc88 #266 ha visszaolvasol láthatod h én tuningoltam.
én 5 vagy 6 ezerér vettem rá nagyon fasza távcsövet,kicsit nehézkes volt rászerelni meg beállitani de sikerül. -
Süti86 #265 Helló!
Most vettem egy Slavia 630-as légpukát.Érdekelne hogy tudok rá szerelni távcsövet??Valamint milyen "tuningot" kell bele vennem hogy erős legyen?? -
Sziasztok.
Tudtok mondani 1 Nógrád megyéhez legközelebb eső szlovák vadászboltot?Mert ha van oldala a neten körülnéznék.
Én próbáltam keresni de nem sikerült:S.
Köszi. -
értelek azé köszi. -
Miskolc88 #262 nem értek a légpuskákhoz énse ,hétvégenként ha kimegyünk anyámékkal nagymuterékhoz falura akkor ott ellövöldözgetek de semmi több. -
Miskolc88 #261 Slavia 630-asom van nekem felturbózva.
-
am a norica titan újgenerációs légpuska szal vagy az vagy vmi slavia cucc. -
jaja:D
neked slavi 631 van ugye szerinted jobb mint a norica titan?
-
Miskolc88 #258 Most mit nem lehet érteni ezen ?
szét akarja loccsantani a verebek fejét :D
erős puskával,ennyi :) -
Értem ezek szerint 1 kalap szr a norica titan amúgy tényleg spanyol márka pedig a formatervezése tökéletes:Dbár...kitudja.....
a slavia tartós? -
jah és mi nem használjuk semmi ellen a puskát...max papír ellen, de nekem személyszerint nincs is puskám. -
akkor már slavia...norica-ból min. 40ezres kategoria fölött érdemes venni akármit is(asszem spanyol márka :S ).bár slaviakat(ujakat) is 20-30ért adják :S(netes hirdetéseket nézd slavia van jo állapotu 20 alatt is)
az éles lőfegyverben meg nem kis olom golyocska van.szal azzal meg megkell tanulni lőni nemugy mint egy lépgpusival.
azt megnézem 20tonnát mikor lősz te el, meg az eke mikor fog kopogni ezektől a kis szaroktól
-
Hát nemtom ti mi ellen használjátok a légpuskát egyépként kóbor kutyába hülye vok belerúgni ha meg már éles fegyvert vennék akkor az is visszarúg tulajdonképp azzalse találnám el a célpontot.
De amúgy nekem szerencsém van mert nagy a terepünk és a terep 1ik felén semmi sincs gyakorlatilag csak szántóföldek arra meg nyugotten ellövöldözhetek 2tonna lőszert(bár 1 idő utan gyanús lesz mert amikor kopog az eke a nagyon sok lőszerdarabok miatt.
szerintem is ejtsük a témát.
az már valószínű hogy Norica Titant veszek.
Nektek mi a véleményetek róla?
és az is valószínű hogy Karácsony előtt lesz meg:D -
Tudod mi ellen kell neked puska?Medve ellen.Azt nem tudod odébrugdosni,és az éhes medvék nem barátkoznak.De egy kóborkutyát odébrúgsz vészhelyzetben.Nameg mire betöltöd,addig pont letépi a kezed,derékból meg már úgysem menne. -
vadászni akarsz?? akkor miért légpuskát veszel...gyűjtsd a lóvét és vizsgázz le, vegyél éles nagy fegyvert.azt élvezed is.
ez a rugocsere stb...rendesen célozni sem tudsz majd vele..akkorát rug h sosem találod el amit akartál.nyulat legfőképp nem, min 10-20méterről kéne eltalálni ő meg kiszemel téged 100ról, ennyi.
hagyjuk a vitát szerintem...bocs ha megbántottam szerény érzelmi világodat
peace -
XDXD értem mire gondolsz csakhogy felénk vannak mutáns dögök is (na jó kutyára azé nem lőnék nem vok hülye hova teszem a tetemet?)de a macska az veszélyes főleg a nyakörv nélküli de mind 1 szerencsére hozzánk nem téved be olyan sok mutáns macska.
Amit mondasz részben igaz.....
De azé még jöhet olyan helyzet hogy papám kivisz vadászni(bár ennek kicsi az eséje)ott meg nem szaladgélhatok sörétessel.
egyépként papám ajánlotta a rugó cserét hogy legalább a gyári erősségét visszaálítsuk.
mert magyarországra úgy hoznak be hogy pl.:elvágnak a rugóbó,kifúrják a dugattyút.
És ha már kedvem támad kimenni vadászni magamnak az erdőbe legalább vadnyulat had lőjjek(bár errefele ritkán fordul elő mert lelövöldözik a vadászok unalomból:D). -
kóborkutyát mér bántod?? hivd fel a polgármestert vagy az illetékest, sintér v vadász kilövi helyetted v elviszi menhelyre...sántitó macska?? hülyevagy?? annak pont a te golyodra van ám szüksége. már énsem pesten(városban) lakom 1 éve, de ennyire nem vagyok hülye h állatokra lövöldözzek itt,akármennyire is jöhetnek általad említett "szar" a helyzetek. -
Hát ami azt illeti nem szeretnék vele semmit leölni de ha szorul a hurok (kóbor kutya,sántító idegen macska stb.)akkor nem akarnék baltával nekimenni. -
énis csak ezt tudom kérdezni: ha nem akarsz vele "ölni", minek cserélsz benne akármitis?? úgy jó ahogy van nem kell itt sufnituningolni... :S -
Tulajdonképpen én se tom de mégis értelmesebb mintha veszel 60ezerért kint 1 300m/s-al vivőt amit még nehezen is hozol az országba mintha veszel 170m/s-at 25ezerét +6000Ft-ért fasza csövet és rugót amitől a puska ereje meg 3xozódhat.
Amúgy lényegében nincs sok értelme szlovákba venni pl.:1 300m/s-at mert ha azt behozod és pont a vámnál baszódsz meg.........
De lehet hogy olcsóbb és talán jobban megéri.
De majd ha meglesz akkor szólok teszek képeket is (kb.1hónap még mert el kell passzolnom a gépemet).
csátok. -
Miskolc88 #246 ehhh én a rugót hozzá egy piacon vettem kb 500 ft-ért :D
most 2 rugó van a a puskába asszem,nagyon bika :D -
Mitől lenne jobb kint?Meg minek tuningolni? -
XDXDXD
Jogos de nem biztos hogy rugót cserélek attól függ....
Viszont szlovákba valszleg olcsóbb és jobb is mint itt.
Ha meg nem jön össze akkor rendelek itthonról vmelyik onlány vadászbolttól de akkor biztos rugócsere lesz és lehet(ha úgy járok)
dugattyú csere is. -
ha úgyis rugót cserélsz benne akkor minek szlovákiából hozatod? -
hi.
Szlovákoknál mennyi a határ?(magyarhonba 175 m/s)
Azt mondta haverom hogy nem éri meg magyarországon légpuskát venni mert nagyon el vannak baszva.
Tehát szlovákból hozatok Norica titant(ha lesz és számomra megfizethető áron)ott valszleg nincsenek úgy elbaszva mint itt. Aztán majd tetetek bele erősebb rugót:D
Egyépként ennek a légpuskának az ereje gyárilag 8,5J asszem és 190m/s-ot kéne produkálnia.
Amúgy láttam neten magyar vadászboltban 200m/s-os sebességet is és még az engedély nélkül vásárolható fegyvereknél volt.
Köszi és szép napot mindenkinek. -
hogy repül az idő tegnap még ezen az oldalon volt:D am jó puska.
Egyenlőre ez lesz az én puskám de ez még változhat:
-
Miskolc88 #240 Ha visszább "lapoztok" 1 oldallal akkor láthatjátok a puskámat :) -
nemtom neked milyen puskád van de ha összejöttök a haverokkal és megisztok XX doboz sört pl.: Arany Ászok ha másnapra kijózanodtok:D akkor jó szórakozás ha az a cél hogy a sörös dobozon találd el az o betűt:Dpersze távcső nélkül:Dés nem 20 cm-ről:D -
Nekem ez jó szeretem ha rúg a fegyver mindíg olyanra vágytam:D
És ki tudja,a rugó tuningolva lesz de a többit nemtom.
-
ha viszont csak célbalőni kell és nem akarod tuningolni érdemesebb patronosat venni mert nem rúg akkorát mint a rugós ergó pontosabban tudsz vele lőni. -
szerintem sincs hova a faszba raksz 1 verebet ha az orrod elé esik mert lelőtted:Dde idegen veszélyes állatok ellen használhatók.
Szal nekem nem is kell 170 m/s-nél erősebb.Erősebb rugó megoldható.
De én max otthoni használatra pl. célbalövés gyakorlására használnám szal amit kinéztem magamnak az biztonságos a törvény szempontjából és szerintem az ára is elfogadható és az pont megfelel az előbb felsorolt céloknak. -
magyarországon nem fogsz kapni boltban olyan légfegyvert aminek 175m/sec felett van a torkolati sebessége mert be van tiltva, ennyi a felső határ. ha teszel bele erősebb rugót és lebuksz vele akkor börtönbe is csukhatnak. nekem volt egy hatsan légpuskám ami 350m/sec-ot tudott kb lengyelpiacos rugóval, de nem hinném hogy sok értelme van madarakat meg macskákat ölni. -
ezt csak viszonyításnak mondtam max akkor ölnék macsakát ha az én macskámat bántja 1 idegen macsaka akkor az idegen macskának annyi mert amúgy a szomszéd macskákkal szoktak verekedni:Dde max közéjüklövök BB golyóssal és szétszaladnak:Damúgy nem lenne szivem megölni 1 macskát főleg ha dorombolva szalad felém:D -
Miért jó,ha lelövöd a macskát? -
nagypapám vadász volt ő ért hozzá és segít majd ezt csak úgy megláttam és megtetszett külsőre ráadásul jópénzé van.De ha már értesz hozzá azt is megtod mondani hogy akkor milyen legyen a gyári torkolati sebessége hogy legalább a macska meghaljon ha fejbelövöm 30méterről.
Mert amúgy a rugón tudunk babrálni. -
egyáltalán láttál már légpuskát? csak mert nagyon nem vágod. 170m/sec az nulla, magyarországon ennyire van lekorlátozva a torkolati sebesség, hogy a lelkes amatőrök ne tudjanak lelőni semmit ami él és mozog. ha vadászni akarsz vele, akkor kell neki egy kis tuning, de sztem mielőtt puskát veszel, kicsit tájékozódj.