2669
Nektek van légpuskátok?
-
#429 Majd ha 18 leszek szeretnék fegyvertartási engedélyt legalább .22 kispuskára,de még sehol sem láttam 1értelműen hogy mien feltételek mellett nyújthatom be kérvényemet,ha vki tudja mi kell hozzá az kérem mondja el. -
#428 Na végre megvan mind a 2 puska:D
Most már sokkal jobb... -
Oberst #427 A Tóték igencsak elbaszták a dolgot! Rengeteg volt agaris problem. Még azon is gondolkodtak, hogy csajnába adják tovább a gyártást! Erre tavaly tavasszal dühükben visszavették a Csehek a gyártást. Asszem a puskába beütött NEW felirat ami a szlováktól plusszban megkülömbözteti. A régi cseszlovákot becsüld meg abban van vitamin! Nekem is ilyen van 75-ös kiadás. Pontos mint az állat! -
bodajoci #426 Én se mákostésztán élek, majd nekigyűrkőzök. Még annyit, h a szlovák slaviakon "made in slovakia" felirat fityeg? Mert mint írtam, az enyém még csehszlovák. -
Oberst #425 Mielött írtam bodajocinak ezt a "menüt" ettem! Fasza volt! Fojtásnak meg 1 "házmestert"! :-)))
Eza kibaszott válságosdi sok ember életét megkeseríti sajnos! Legyen szerencséd kapol/veszel jó puska ügyében minél hamarabb! :-) -
#424 így van...qrva rég ettem már, jó kis zsíros kenyeret lila hagymával...csak a hazait!!^^
remélem lassan én is kapok/beszerzek egy jó kis puskát...de most sajnos nem ez az elsődleges,pénzügyi szempontból -
Oberst #423 Én is szenvedtem mint a kutya az első összerakásnál. De már simán megy! Azért mondtam, hogy ketten csináljátok az összerakást. Nagyobb az esélye a dolognak és nem is kell kinlódni. No és házi kovászolt kenyér oldalszalonnával hagymával! :-) Csak semmi UP DATE faszság! Abban nincsen kraft! :-D -
bodajoci #422 Az ok, amit írsz, csak visszacsavarni a végelzárót az kemény, legalábbis megértem összenyomni a rugót, meg rákapatni a menetet -
Oberst #421 Mi a bánatnak célszerszám! Kézzel faszán szét lehet kapni!
1. Kiveszed a tusából a vasrészt.
2. Kiveszd az elsütőbillentyűt a rugójával együtt.
3. Visszateszed a felhúzókart a helyére és marokra fogod a léghengerrel együtt.
4. Visszacsavarod a hátsó rögzítő csavart, majd ennél fogva óvatosan kicsavarod a végelzáró elemet. Persze megfelelő ellentartással mert könnyen kivágódhat a rugó miatt. A visszaszerelés fordítottan történik.
De legjobb ha 1 haverral csinálod. Valamelyitek fogja a vasrészt a csővel és tekeri a másikótok fixen fogja a csavaros végelzárót. Remélem érted amit mottyogok! :-) Én egyedül csinálom. -
bodajoci #420 Vmi célszerszámot kéne alkotnom, amivel könnyű összerakni, mert hihetetlen miket lehet vele szopni, mire az ember összecsavarja, azért nincs is kedvem szétszedni. Még élt az öreg, akkor volt utoljára szétkapva, jó pár éve volt. Jah asszonka öccse állítólag hoz egy zsír slavia 631-est 20 K-ért adják kb, megvizsgálom. Az enyém még cseszlovák gyártmány, ez valszeg a szlovák verzió lehet. -
Oberst #419 Helló!
Én is használtam a WD-40-et. Tisztításra nagyon fasza a petróleum tartalma miatt. Na és ha sokáig nem használod a puskát ezzel lefújva és rajtahagyva nem rozsdásodik. A belső részekhez használj inkább gépzsírt. A dugattyú oldalát vékonyabban a rugót és ha van rugóvezető akkor azt vastagabban. A léghenger sürítőterébe csont felesleges bármit is befújni. A hirtelen légnyomás hatására úgy is elég. De nem is rozsdásodik belülről mert a sűritéskor keletkező nagy hő elpárologtatja a levegő nedvességtartalmát. Az elsütőszerkezethez jó a sima műszerészolaj. A tömítés oldalára inkább szilikonzsírt használj. Akkor nem fog füstölni a puska mint a brüsszeli kapcagyár! :-))) Na és tovább is bírja -
bodajoci #418 Eddig mindig csak műszerolajjal volt tisztígatva-kenve a slavia, de most bekentem wd40-el. A dugattyúházba is fújtam. Mi a jobb sztetek, az olaj, vagy a wd? -
#417 Na elvitték átnézetni meg belőni.
De én azt nem értem hogy hogy a francban csavarnak rajta bármit is hogy megbontsák a dugattyúházat mert én semmi(számomra) csavarható dologgal nem találkoztam:S -
#416 persze, egyetértek. sok ma gyártott csodafegyver silányabb minőségű mint ezek a régi vasak. nekem is volt ilyenem, 5ezerért vettem egy tanyán. -
Oberst #415 Szia!
Talán tudsz hozzá szerezni 40-es csövet. De! Azt ne felestsd el, hogy ezeket a csöveket úgy készitették mintha verseny cső lenne. A hoszabb cső nem mindíg előny. Asszem a német HW-57 puska készül 30 pár centis csővel. Szerintem hagyd meg eredeti hosszban. Ezt így találták ki. Azért kiváncsi lennék bármelyik Lider csövének huzagolására nem 50, hanem csak 10 év múlva... -
#414 Én sem adnám el,felújítom amint lesz rá lehetőség.
A huzagolás tökéletességén én is meglepődtem.
Megpróbálok rá hosszabb csövet és erősebb rugót tenni aztán majd meglátjuk. -
Oberst #413 Na ez a puska egy ősöreg exportra szánt Magyar MARLA. Úgy látom ez a 35 centis csövü példány. (Készült 40-es csővel is.)A valamikor az 50-es évek végén vagy a 60-as évek elején gyártották a Lámpagyári utódjaként. Ha van a csőben fasza huzag akkor ne kótyavetyéld el. Ezt még frankón fel lehet újítani! Fég rugót és bőr tömítést még mindíg lehet bele kapni! Sajnos Bens-nek ellent kell mondanom! Nemrég újítottam fel egy ugyanilyet. Nagyon pontos és kellően erős lett! Kb mint egy Slavia. Ebben még kúrvára benne van az anyag, ami nem éppen biliacél!
Amúgy a Te dolgod mit csinálsz vele. Én nem adnám el az biztos! -
#412 Az előző gazdája 14 éves volt mikor kapta.(13 éve)
Majd tetetek rá hosszabb csövet(ha még meg tudják oldani) és erősebb rugót.
Lehet hogy lecserélem a csodafegyot 1 csőtörős Lider 2-esre arról már azt mondták hogy jobb mint az alsókaros utódja.
Majd még elválik de 51% a csere.
-
#411 ez egy ősrégi FÉG és az értéke: 0. ha feltuningolod akkor 10 centiről még elriaszt egy patkányt :) -
#410 teljesen egyértelmű hogy a csőtorkolati energia miatt, mivel franciában a törvények nagyobbat megengednek mint idehaza. ezzel csak az a baj h kb 500 Ft-ból orvosolható a probléma itthon is egy lengyelpiacos rugóval. -
szamosb #409 Nem becsültem túl, mivel itthon nem kapható a dragonnak ez a verziója, akit érdekel miért annak privátban elmondom.
-
#408 Még 1 kérdés:Mi a vélemény a Lider 2-es légpuskáról? -
#407 Na megérkezett a puska!!!!
Nem éppen slavia eléggé régi(13éves)
De van rajta 1 MADE IN HUNGARY felirat!!!!!
Ereje=0
Amit átvisz messziről is az a kartonpapír
Amit közvetlen közelről se:szinte minden más. -
TomBond #406 reklám!
-
#405 nem becsülted kicsit túl az árat? -
szamosb #404 Üdv Mindenkinek!
Franciaországi utazásom után "véletlenül" maradt a kocsiban egy Norica Dragon 4,5-es légpuska, mivel én inkább az airsoft híve vagyok SZERETNÉM ELADNI.
A puska sérülés és karcmentes. Felár ellenében Gamo 4x32-es céltávcső jár hozzá.
http://www.abload.de/img/dragonlargealxk.jpg
50.000ft a puska
5.000ft a távcső -
#403 Na megnéztem 1 apró horpadást nem találtam:S na mind1 esik az eső nincs lőszerem se,majd lesz vele vmi,ha a cső van elferdülve 1 csőcserével megoldják van azoknak minden kacat meg értenek hozzá úgyhogy nem aggódok... -
#402 Végül is lehet az elsütésben vmi de majd kiderül belövéskor csak nemtom nekem könnyű elsütni és a célgömb ottmarad ahol volt:S Sajnos még nem derült ki hogy beválik e az irányzékmódosítás csutkára eltoltam balra.Volt 2 lövedékem azt rálőttem a szomszéd kerítésére ezzel a módszerrel kb 10-15m.Koppant vmi de vajon ott-e ahova lőttem. -
Oberst #401 Jó mondja bodajoci. De itt van még valami. Marha kemény ezeknek a flintáknak a sütése. Qva könnyű elrántani a puskát sütéskor, általában ez az esetek nagy százalékában jobbra történik. (Jobb kezeseknél.) Továbbá ha kicsit is erősebb a puska vagy túl könnyű akkor is ez van. -
#400 Ok majd megpróbálom!!!Kösz a tippet. -
bodajoci #399 Ha jobbra hord, akkor balra told el a hátsó irányzékot. 5 méterre, meg ne nézd a hordást, minimum a 10, de inkább 20 méter. -
#398 Sajnos nem tudom korrigálni de ez olyan érdekes mert 5 m-ről simán betalálok a pontba vagy az a baja hogy be kell lövetni vagy nemtom minél messzebbre lövök annál jobbra száll,de nem biztos hogy a cső görbe(a hátsó irányzékon keresztül nagyon szépen látom az 1.-t) mert van mikor eltalálom de az esetek 80%-ben jobbra elmegy mellette a lövedék vagy jobb szélen becsapódik.
Igen természetesen tartom a felhúzókart húsvétkor eladom még ezt a puskát és kb 20-25e Ft-om lesz amiből vagy a Norica Titant vagy 1 használt slaviat veszek.
Addig meg ezt a puskát lehetőleg ellenőrzöm legalább 1x havonta!!!!
De kezdésnek megfelel. -
Oberst #397 Aszondod jobbra vísz? A hátsó irányzékkal nem tudod korrigálni? Azt nézd meg magába görbe e a cső. Mármint a két irányzék között. Ilyet már én is szedtem szét. Hát nem az a gyönyörűség belülről. Amit írtál a billentyűtámasztásról a töltés közben, felejtsd el. A dugattyú akasztó része bármikor kiugorhat a billentyű beakasztási részéből. Nálam 3 hetesen volt ez a fajta. Kiváncsi voltam szétszedtem. Már kopás volt a beakasztó felületeken. Ami miatt félni kezdetem, a sima reszelő nyomot hagyott rajta! Szal töltés közben fogd a felhúzókart. Biztos ami biztos! -
#396 Jajjj,már szétszedtem a puskát olyan szinten hogy elválasztottam a tustól:D De még mindig zavar ez a jobbralövős dolog,vmi biztos nem jól van benne vagy a dugattyú van elfordulva vagy a cső:S De ez majd kiderül,a másik puskáról nincs hírem talán ma megyek de nem biztos...
2 kép a csodapuskáról:
-
#395 Jövőhéten viszem a csodapuskát belövetni és átnézetni.
már várom:D -
A lövész #394 Üdv
Eladó egy Gamo CF-20as légpuska. Keveset használt, Szinte új állapotú. Irányár 35ezer forint.
Érdeklődni a [email protected] lehet
http://gunbox.park.itigia.hu/hu/show/?112 -
#393 Most voltam rokonoméknál,és gonodoltam majd mikor jövünk rákérdezek a puskára.Hát nem elfelejtettem:( -
Oberst #392 Annó még 2000 táján a cshek átadták a gyártást a szlovákoknak. Azok meg szart csináltak belőle. Sok volt a garis problem. Ezért idén tavasszal visszavették az egész hóbelebancot. Csak drágábban adják most már. Ja meg ráírták New Slavia 630. Így külömböztették meg a szartól. Amúgy hagyd a dugattyút. Az úgy jó ahogy van. A fehér tömítést lehet pótolni a feketével. Nagyon fasza! Nekem legalábbis. A vakera tele van vele, de én vadászboltban vettem. -
bodajoci #391 Az enyém kb 15 éves. Apóstól örököltem. Sztem még faxa. Egyedül a ravaszt védő keret nem eredeti, mert eltört, csinált rá az öreg másikat vasból, az már bírja. Multkor egy esztergályos haverral beszélgettem, azt mondta, h csinált ő már alu dugattyút sokkal jobb, mint a gyári műanyag, majd kipróbálom, azt nemtom, h a tömítés hogy lesz megoldva, lehet, h vmi bőrből. Csak qrva nehéz összerakni, ha egyszer az ember szétszedi. Egyedül legalábbis. Amúgy az új slaviaknak melyik része a rossz? -
#390 ez a célom nekem is...mivel fegyvermestertől kapom, HA egyáltalán van amit odaadnak...akkor az karban is volt ám tartva valszeg...és tényleg csak hobbi lövészet,akkor meg egy öreg slavia teljesen megfelel...duplarugó sztem is ostobaság...nem arra vannak tervezve,felesleges szétb4szatni a puskát vele.