19
  • KarmaXXL
    #19
    Az egy iRex iLiad a képen.
    Kegyetlen jó vas szerintem: eInk kijelző, beépített Wacom tablet, a nagyobb verzióban WLAN, Linux...
    De "olcsóér'" nem kapsz ilyet sehol se. Az iLiad kisebbik verziója is 150k körül van átszámolva.
    A tablet nélküli eszközök (pl. Cybook Gen3, Sony Reader) is 80k körül vannak.
  • Ferrer
    #18
    Ennek a képen látható izének mi a neve? És vannak hasonló e-könyv olvasók olcsóér'?
  • sirGalahad
    #17
    Igen,az a baj hogy nem a környezetvédelem miatt estek kétségbe a kiadók,hanem a profitkiesés miatt! Részemről szintén támogatom a hangos ill. az e-könyveket...psze csak elérhető áron!
    Nejednek jut ideje veled is foglalkozni az olvasás mellett?
  • tomcsa4
    #16
    "Nekem erről az jut eszembe, hogy amikor a feleségem hozzám költözött, akkor 50kg könyv ment át postai úton, szépen max 5kg-os pakkokban; és ezek csak a fontosabbak voltak."

    :D :D :D Ezen nevettem :) De jó is az, ha szeret olvasni!
  • bakagaijin
    #15
    Nekem erről az jut eszembe, hogy amikor a feleségem hozzám költözött, akkor 50kg könyv ment át postai úton, szépen max 5kg-os pakkokban; és ezek csak a fontosabbak voltak. Ugyanez digitális formában elfér egy körömnyi területen egy kabát zsebében a repülőn költöztetve... Erdők nélkül, tetszőlegesen újrafelhasználhatóan.
  • bobi64
    #14
    teljesen jó megoldás lenne ez az elektronikus könyv terjesztés. valami eccerű fizetési módszerrel/sms pl./ megoldva, és olcsó árakkal meg lehetne menteni egy sereg erdőt. ha valaki papírkönyvet akar az meg drágábban megvehetné. egy papír könyv a gyűjtőknek hagyománytisztelőknek, ajándékozóknak kiváló, de manapság roppant drága. aki olcsóbb , igénytelenebb megoldással beérné az olvashatná elektronikusan.
  • bobi64
    #13
    a tequilacat féle javas filet készítő program eccerűen kiváló. a samsung mobilokon nem működik, de sony, motorola, nokia viszi. samsungra nem lehet javat felrakni csak a wap-ról. nekem most egy kis könyvtárvan a motorolámon. ha megyek valahova/ vonaton,buszon stb/ csak előveszem és kiválasztom. ráadásul a MEK- ről/ magyar elektronikus könyvtár/ rengeteg "tiszta" könyvet tölthet le bárki. azonkívül nem kell este olvasólámpa, nem zavarod a családot, nem kell a meglévő könyveidet cipelni ide-oda!
  • tomcsa4
    #12
    Hát szerintem no para. Oké Harry Potter könyv kb 6000 forint, de amit én szoktam venni (Dean Koonzt gyűjtő vagyok) 2k huf. Meg fantasyk is 1500-2000Ft. Vettem Warcraft könyveket, 1890Ft szerintem kibírható.

    Meg ez az online könyvek elősegíthetik az offline könyvek megvásárlását. Hisz én sem olvasnék monitoron könyvet, ki e bírnám. Itt az SGn is elolvasom a cikkeket, de muszáj szünetet tartani 2 rövidke között is. Lehet nincs türelmem monitoron olvasni....
  • gasi
    #11
    O azert a hangoskonyvnek sok elonye van, peldaul ott is "olvashatsz" ahol amugy nem tudnal, mondjuk amikor reggel elsetalsz/elbiciklizel munkaba, amikor toksotet van, vagy pl. ott allsz a kaja mellett egy orat a konyhaban, stb. Azert mert valaki hangoskonyvet hallgat meg nem analfabeta. Bar olvasni meg kell (kene) tanulni rendesen.
  • gasi
    #10
    Aki (IT) szakkonyveket szeretne olvasni pdf-ben az nezzen el Oreilly-hez, hatha talal megfelelot.
  • lyzzard
    #9
    ->mikloss: Én legjobban az MJBook-ot szeretem, de a Tequilacat se rossz! Az MJBook állítólag működik a nagyon régi javás telefonokkal is
  • Wilddog
    #8
    Hangoskönyv LOL, az analfabéták mankója. Persze a gyengén vagy rosszul látók esetében megértem, de a hangoskönyvek elterjedése nem a látáskárosultság elterjedését jelenti. ;)
  • mikloss
    #7
    Mi annak a kis proginak a neve amivel javas telóra lehet könyveket felrakni?
    Kipróbálnám mert a legtöbb e-bookom pdf-be tett jpg képekből áll.
    240*320-as felbontású mobilon kényelmesen lehet olvasni?
  • azriel
    #6
    Nem annyira vészes, mivel lehet a betűnagyságot is állítani, és mivel a hátteret feketére is lehet állítani fehér betűkkel, még a szemet se rontja annyira.
    Én már legalább 20 könyvet kiolvastam a mobilomon (Symbianos), és nem mondanám fárasztónak. Mindig kéznél van, ott folytatja ahol abbahagytam, bármilyen helyzetben tudom olvasni.
    Egyébként már most is lehet bármilyen java képes telóra felrakni könyveket egy kis progi segítségével. Egy könyv egy program, de a nejem telóján is tökéletesen működik.
    Jó pár olyan könyvet is felraktam és el is olvastam, ami megvan eredetiben is, de azokat nem cipelem magammal a terjedelmük miatt (Alapítvány sorozat, Wilburg könyvek, Salvatore könyvek, LotR, stb..) Amúgy több mint 500 könyv van a polcainkon, úgyhogy nem lehet azt mondani hogy nem támogatom a kiadókat és az írókat, de sajna manapság egyre kevesebb könyvet tudunk mi is megvenni, meg persze az idő is egyre kevesebb jut az olvasásra.
  • kIsZuP
    #5
    Szerintem jobban tennék a könyvkiadók ha minél hamarabb lehetőséget bizosítanának arra, hogy az elektronikus formában is megvásárolhatóak legyenek a könyvek. Ha normális áron lenne kapható, biztos hogy lenne rá kereslet, én pl biztos hogy vásárolnék ilyen formában könyvet. Egy elfogadható árat pedig nem lenne nehéz tartaniuk, mert azért egy nyomtatott könyvnél, maga az előállítás is drága, amit az elektronikus könyveknél szinte teljes egészében megspórolnának. Nem is beszélve az alacsonyabb környezetszennyezésről...
  • tmisi
    #4
    A neten jó olvasgatni, de azért könyvet nem ott olvasnék, azért elég hosszú időn át terjedelmes szöveget olvasni fárasztó. A PDA meg kicsi, az meg azért. Bár még nem próbáltam. Ha könyvet olvasunk, legalább akkor ne a monitor előtt üljünk gyerekek. :D
  • galocza
    #3
    én pl szépen megveszem a pratchetteket, de kénylemesebb a pda-n olvasgatni: kisebb, nem kell olvasólámpa, elálmosodom, elég csak lecsapni az éjjeliszekrényre. telefonom ugyan nincs, de egy mai fejlettebb mobil sikít ezért a felhasználásért - vagy sikítana, ha az emberek olvasnának...
    persze van egy csomó könyv, amit papírban nem is láttam még, azoknál meg egyértelmű, hogy elektronikus formában olvasom.
  • fixpont
    #2
    Plane a szakkonyvek, azok noszensz arban vannak. :-)
  • syn7h37ic
    #1
    Nem csoda. A könyv árak egyre drágábbak.