17
  • RecoPhile
    #17
    Mert talán mindent Ők irányítanak? :)
    Félre értés ne essék, én nem gyűlölöm az ormányosokal (ez igaz minden más nemzetiségi emberre!) csak azokat akik abból csinálnak "hobbit" hogy más országokat sakkban tartsanak.
    Erre egy 1x-rü példa: olaj árak emelkedés. Gondolom senkisem hiszi azt hogy lassan-lassan kifogyunk olajból csak, hogy ott van északi sark, Kanada ahol sok lelőhely felsincs tárva és szerintem az Arab félszigeten sincs olyan kevés olaj a földalatt! :)
    Köbö ennyi a vélleményem.

    Hogy ne csak off legyen. Ahogy elnézem Europa is elkezd nagyon el amarikásodni, mindent tőlük "lopunk": törvények stb. Kezdem unni azokat a b*rm*k*t...
  • szarvasdinnye
    #16
    Akinek ilyen gondolkodasa van, attol tenyleg nem kell ennel tobbet varni. "Uhh gork akar pizza, zsidok, magyarfold, buziveres... uhh gork akar pizza!!!" Ez a szinvonal. Banolas azert kijarna, vagy legalabb a hsz torlese.
    Egyebkent a svedek ennel azert normalisabbakk, csakhat ott is vannak hulyek. Neha becsuszik egy baki, de azert azt latni lehet, hogy nem egy 2/3-os tobbseg szavazta meg. Az allampolgarok es civil szervezetek nyomasara majd szepen kihatralnak mogule es megszuntetik. Ennyi. Na ez a kultura es a demokracia.
  • sathinel
    #15
    ) ilyenekre nem tud válaszolni ez már meghaladja az értelmi szintjét. Más oldalakon ezeket az embereket akiknek minimimum 50%-a a hozzászólásainak zsidózás legalább banolni szokták. Nem tud hozzászólni semmi értelmeset, és kapásból zsidózik mert valsz így tud menőzni a magyar gárdában. Mutogatja a haveroknak mekkora király.
  • sh4d0w808
    #14
    Meg tudod mondani, mi a búbánatos lófa*ért zsidózol?
  • who am I 7
    #13
    ahogy melegszik az északi sark, és az északi légkör, úgy tűnik, a nagyorrúak ott is megvetik a "lábukaT"?
    Nem lenne, jó hír...Vagy csak a "divatot" követik a kedves svéd törvényalkotók?Magyarul, TRENDY-k szeretnének lenni
  • arrakistor
    #12
    ...Én edig azt hittem, hogy a svédek kultúremberek...
  • A1274815
    #11
    nyikukba=nyakukba.
  • A1274815
    #10
    Remélem még kapnak néhány milliót a nyíkukba.
  • A1274815
    #9
    Hát ez igen csak elmélet.
  • Tripax
    #8
    Nos több kérdésre adhat választ egy fogalom amit úgy hívunk, hogy: államelmélet. A társadalom tagjai bizonyos jogaikról lemondanak egy bizonyos más jog gyakorlásához vagy egyébb előnyök megszerzéséhez. Lásd a példát, ha te valakit elütsz akkor nem hagy az állam magadra egy falu megdühödt polgáraival szemben. (Ezért csak államelmélet, mert a gyakorlatban ha nincsen ki megvédjen akkor meg is kövezhetnek - de sajnosss a lev.szerk.:) Tehát ha jön egy rakás turbános akkor az állam hivatott téged megvédeni. Itt jön viszont egy de. Az állam viszont sok más dolgot nem csak embereivel hanem más országokkal is egyeztetnie kell, már csak a jólfelfogott érdekében is. Valjuk meg őszintén ha jönnének a románok a határon, nemsok sanszunk lenne (tudom most majd jön a nagy magyar önérzet, bocs ha valakit ebben megtiportam). A történet lényegi mondata, hogy az államnak az embereire nagyon oda kellene figyelnie, mert mi mindannyian hozzuk létre az államot (ergo nekünk kellene hogy lobbizzon más államoktól, de én már azzal is beérném ha más államokkal jobban karöltve lenne, a világbéke ideális útja felé). Tisztelettel
  • who am I 7
    #7
    Nyugodtan politika közelbe juthatsz, csak szólni kellene egymásnak, mert 1-2 ember nem csinál nyarat, EBBEN A FERTŐBEN, ami itt megy.Viszont több száz olyan embernek akinek nem a hatalom a cél, annak már lenne ereje...És nem tudnák elhallgattatni piszkos módszerekkel...A lehetőség mindenkinek adva van..Egy jó nagy szervezet kell és kész.
  • ihateworkdays
    #6
    Az a baj, hogy az emberek nem akarnak vagy elfelejtettek gondolkodni, és minden feladatukat a gépekkel akarják elvégeztetni. E melett persze az elhülyülés is komoly gond pont ebből kifolyólag.
    Tehát akinek nincs mivel, vagy nincs "kedve gondolkodni", az a gépekhez fog fordulni segítségért. Habár ezt már Nikola Tesla is megmondta vagy 100 évvel ezelőtt, hogy egy kis gondolkozással a munka 90%-a megtakarítható.
    Ezek meg csak az erőforrást és az embereket halmozzák a "biztosabb cél" érdekében.
    Kérdem én, hol itt a "ráció", amit manapság annyira emlegetnek?

  • Mathieus
    #5
    Igazából tartok tőle, hogy ha most el is buki, később, szépen lassan be fogják tudni vezetni, erre tendálnak a kormányok, és legfőképp az USA(lásd: Amerikai Hazafiasság Törvényét - ~legalizálták a rendszálváltás előtt nálunk is meglévő feketeautós rendszert kb)

    Én úgy látom, hogy ezek ellen, csak nagyon egységes és erős civil szervezetek, vagy legalább ilyen esetekben együtt 'harcoló' állampolgárok szükségesek. Csak ha továbbiakban leépítik az oktatást, akkor egy hatalmas, globális birkanyáj lesz, amit a totálissá váló állam úgy irányít ahogy akar, úgyh vagy erős civil társadalom lesz, vagy politika közelbe kell jutnom:D
    Ámen.
  • who am I 7
    #4
    "A csúcstechnológia és a terrorveszély korában a hatóságoknak feltétlenül szükségük van ilyen felhatalmazásra"

    Ez kiba. vérlázító...Alapjaiban tiporja sárba az emberi jogokat.Szóval, a "terror""veszély" miatt kell mindenkinek a levelét és beszélgetését ellenőrizni...AHa.És akik ellenőriznek, azokat ki ellenőrzi?Ez a leggyengébb legszarabb duma, amit ki találhattak ezek a majomivadékok, hiszen, nem pistike fog terror hadjáratot indítani a svédek ellen (vagy bárki ellen is), aki a csetről (vagy vmi multiplayer játékból) összeszedett ismerőseivel levelezik...Akinek komoly tervei vannak, nem mailbe fogja diskurálni..és főleg nem lehallgatható telefonról..Nevetséges
  • cooldoc
    #3
    Ott a pont. Ezeknek a kancsó ún. "jogvédő" (értsd jogot, emberi szabadságot lábbal tipró) szervzeteknek nagy informális és pénzügyi befolyása van. Hiszen a MPAA -t, RIAA-t, IFPI -t, BPI -t, nálunk a ASVA-t, ProArt-ot a film - és zeneipar mamutjai pénzelik. Ők pedig hatékonyan lobbiznak. Hogy hogyan és mikéntt - az szétfeszíti e cikk kereteit. De a passzátszél, úgy vélem, ezúttal is USA-ból fúj.
  • FoodLFG
    #2
    Végül is megválasztották őket.. De lehet, hogy a következőt már elbukják (?)
    Ez egyébként két kérdést vet fel. Hogy hülyék-e a politikusok, hogy ilyen törvényeket hoznak, vagy hogy vajon ki(kik) pénzelik őket, hogy ilyen törvényeket hozzanak.
  • cooldoc
    #1
    Pont a svédek - elképesztő... Azt eddig is tudtam, hogy Sárközy egy gonosz, akarnok kis törpe, de skandináv barátainkról nem gondoltam volna, hogy orwelli szellemiségű törvényt akarnának életbe léptetni. Remélem, megbukik ez az idióta, rosszindulatú, álnok és álszent törvény(javaslat?). Hiszen ilyen alapon - ezen logikamentén - mindent szabad, mindenki bűnös. Aztán később ráfogják: ja, nóbocs - tévedtünk? Milyen alapon veszi magának bármilyen állam a bátorságot, hohgy a privátszférába behatoljon? Bűncselekmény gyanúja nélkül. Mert a bűncselekmény lehetősége nem egyenlő annak elkövetésével. Ilyen alapon a WC-be is kéne kamerát szerelni otthon, mert lehet, hogy a háziasszony, aki épp "szül", a sloziban rakja össze fergeteges, világ - megdöntő tanulmányát, s küldi tovább turbános barátainak. Egyáltalán honnan veszik az úgynevezett "politikusok", hogy erre (minden normát nélkülöző, eszement törvényalkotás) BÁRKI is felhatalmazta - felhatalmazza őket?