Samsung: félmilliárd dollár az OLED felfuttatására

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mi az, hogy "HD minõség" itt? A felbontásra gondolsz? Nem hiszem, hogy az itt gond lenne. (A plazmánál volt gond, mert nehezen lehetett 1-1 cella méretét annyira lecsökkenteni, hogy a HD-s felbontásokhoz ne kelljen 2m-es kép.)

Majd at lesz, nagy tételben.

Ja, és azért olyan drága egyelõre, mert egyrészt nincsenek rá beállított nagy gyártósorok, amik ontják magukból, másrészt egyelõre nagy a selejtarány.

Minden pixel 3 apró (organikus) LED (piros-zöld-kék). De nem a szokásos LED-ek vannak beforrasztgatva, hanem a felületen vannak kiképezve, amit az tesz lehetõvé, hogy ez az organikus LED olyan, mint egy áram határása világító festék.

Nem, az csak azért van, mert itt nincs háttérvilágítás.
Azonban, az OLED képminõsége is nagyszerû.

Zocsi
Felhasználási lehetõségek miatt nagyon fontos.

Amúgy én sem vagyok teljesen képben. Tudnak már OLED-del HD minõséget hozni, ill. hol tart most ez a dolog?

Palinko
én totál nem értek hozzá, de itt még sokkal alacsonyabb gyártási költségrõl beszéltek:
http://www.sg.hu/cikkek/15390

való igaz...... a LED megvilágításos display, az nem ugyanaz, mint az OLED Display technológia
cloud.strife
Sztem olvass utána az Oled tech-nek, utána gyere vissza.

www.digimomentsvideography.com

Ez ha jól tudom ez led sorral van megoldva.
Elõször is, mi a franctól olyan drága ez?
Másodszor mitõl nõ meg ennyire a gyártási költsége, ha növeljük a méretét?

Egyszer láttam a hogyan készültben hogyan készül a plazma TV. Simán két üveglap közé valami gázt benyomnak, majd a hátulján ezt a gázt stimulálják elektronikával. Itt is nem tök mind1 mekkora az üveglap? Szerintem itt nem másról, csak a fejlesztési költségek visszahozásáról van szó.
Palinko
miért olyan jó ez a technológia? OLED tehát LEDes világítótestek? 😄

hát szerintem még ez minden napos lesz... nyugodtan lehet venni lcd, vagy nem így van? talán 1-2 éven belül már a polcokra kerül?
A fontos, hogy szeretnék maximálisan kifuttatni a régi lcd technológiát és gyártósorokat 😊 Ha majd úgy érzik, hogy stagnál a piac, vagy nem hoz elég lét, akkor fognak csak ezekkel kijönni...
Tényleg az a fontos, hogy milyen vastag? <#shakehead>
Persze, ezzel a vágotszemû csizmás kis lánykával együtt dobozolják, akkor megint ott vagyunk, ahol a part szakad..a cipeléssel... <#eplus2>

FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P

Király, legalább nem kell majd megszakadni pár év múlva mikor a nagyképernyõs OLED készüléket cipeled a szobádba.