15
  • dez
    Mi az, hogy "HD minőség" itt? A felbontásra gondolsz? Nem hiszem, hogy az itt gond lenne. (A plazmánál volt gond, mert nehezen lehetett 1-1 cella méretét annyira lecsökkenteni, hogy a HD-s felbontásokhoz ne kelljen 2m-es kép.)
  • dez
    Majd at lesz, nagy tételben.
  • dez
    Ja, és azért olyan drága egyelőre, mert egyrészt nincsenek rá beállított nagy gyártósorok, amik ontják magukból, másrészt egyelőre nagy a selejtarány.
  • dez
    Minden pixel 3 apró (organikus) LED (piros-zöld-kék). De nem a szokásos LED-ek vannak beforrasztgatva, hanem a felületen vannak kiképezve, amit az tesz lehetővé, hogy ez az organikus LED olyan, mint egy áram határása világító festék.
  • dez
    Nem, az csak azért van, mert itt nincs háttérvilágítás.
    Azonban, az OLED képminősége is nagyszerű.
  • Zocsi
    Felhasználási lehetőségek miatt nagyon fontos.

Amúgy én sem vagyok teljesen képben. Tudnak már OLED-del HD minőséget hozni, ill. hol tart most ez a dolog?
  • Palinko
    én totál nem értek hozzá, de itt még sokkal alacsonyabb gyártási költségről beszéltek:
    http://www.sg.hu/cikkek/15390

• coolbboy83
    való igaz...... a LED megvilágításos display, az nem ugyanaz, mint az OLED Display technológia
  • cloud.strife
    Sztem olvass utána az Oled tech-nek, utána gyere vissza.
  • Chriss745
    Ez ha jól tudom ez led sorral van megoldva.
    Először is, mi a franctól olyan drága ez?
    Másodszor mitől nő meg ennyire a gyártási költsége, ha növeljük a méretét?

Egyszer láttam a hogyan készültben hogyan készül a plazma TV. Simán két üveglap közé valami gázt benyomnak, majd a hátulján ezt a gázt stimulálják elektronikával. Itt is nem tök mind1 mekkora az üveglap? Szerintem itt nem másról, csak a fejlesztési költségek visszahozásáról van szó.
  • Palinko
    miért olyan jó ez a technológia? OLED tehát LEDes világítótestek? :D

hát szerintem még ez minden napos lesz... nyugodtan lehet venni lcd, vagy nem így van? talán 1-2 éven belül már a polcokra kerül?
  • Zro
    A fontos, hogy szeretnék maximálisan kifuttatni a régi lcd technológiát és gyártósorokat :) Ha majd úgy érzik, hogy stagnál a piac, vagy nem hoz elég lét, akkor fognak csak ezekkel kijönni...
  • Hoho
    Tényleg az a fontos, hogy milyen vastag?
  • who am I 7
    Persze, ezzel a vágotszemű csizmás kis lánykával együtt dobozolják, akkor megint ott vagyunk, ahol a part szakad..a cipeléssel...
  • Sliderx
    Király, legalább nem kell majd megszakadni pár év múlva mikor a nagyképernyős OLED készüléket cipeled a szobádba.