Hasnyálmirigy-gyulladás

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SimaSuna
én vékony gyerek vagyok..eszek mindent (kivéve tengeri herkentyû és gombafélék)amennyit lehet..de nem hízok tõle...

családban üknagyapám volt vékony...
apám sörhasas volt, anyám meg olyan átlagos 2 gyerek után..

én cingár vagyok...lehet a sok bringázás miatt..vagy csak a génjeim ijenek..
Neked pont ez az ideális... meg még sok, tipikusan európai, nullás me bés vércsoportú embernek.
teljesen alkat kérdése, hogy kinek mi a jobb... keletebbre már "cingár pálcika emberek" élnek, akik nem tudnak mindent megemészteni, ezért máshogy kell táplálkozniuk.
mi okozza a hasnyálmirigy gyulladást?

nekem jelenleg valami vékonybélgyulladásom van, arra is adhattok tanácsot 😄
Pepsi Twist
Mai napot nézve...

Reggeli: Nem reggeliztem.

Ebéd: Pacalpörkölt kenyérrel, levezetésként 2 francia krémes + 1 liter kóla

Vacsora: Még nem tudom de az asszony Bárány Pörköltet tervez...

Sztem ez kaja és nem ilyen himi humi nyúltápot kell enni mert akkor tényleg hasnyálmirigy gyulladásod lesz... meg ahhoz képest hogy ezek a kaják teljesen egészségtelenek vannak emberek akik 95-100 évig is élnek ilyen kajákkal... akkor nekem ne magyarázzák be a kis cingár pálcika emberek hogy az az egészséges amit a nyulak esznek... OMG meg a Norbi + a Réka is bek@phatja az ubdate sz@rjaikkal...

No meg kinek van pénze egészségesen táplálkozni? (Kérdem én...)
Amiket olvastam cuccokat hogy ennyi gyümölcsöt + zöldséget kell enni... hát nincs az a pénz amibõl meg tudom venni azt a sok gyümölcsöt NAPONTA... csak 3000-4000FT naponta az hogy gyümölcsöt / zöldséget eszek... kinek van erre pénze? OMG <#wilting><#szomoru1>

Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.

Montanosz
Mindenféle szövõdmények és károsodás nélkül kikerültem ezzel a súlyos betegség után a korházból.: viszont diétáznom kell megelõzés/akuttá válás miatt.
Ez jó ám mert leadtam 10 kiló felesleget, viszont tartani kell a kalóriát a további súly csökkenést megakadályozva.
Azonnal szembesültem hogy egy idõ után unalmas lesz a megszokott receptura: megkötések miatt-> semmi illetve kevés olaj/zsírtartalom, semmi zsíros hús, olajos magvak, kenyér, satöbbi..
Ezért leírom mindennapi menüm, és sorstársaim is ezzel biztatom, ti is írjatok recepteket/tippeket, egymás diétás menüjének feljavítása szempontjából!

Ma: kevés de 5-6 étkezés
Reggeli – egy szelet pirítós (így könnyebben emészthetõ)
cikóriakávé (inzulintermelést is karbantartja)
light margarin Napi adag 20-40 gram legyen!! (szigorúan 40-32%-os. Döbbentem vettem észre mivel rászorulok, már van 20%-os zsírtartalmú margarin is. Vajon mibõl készülhet?)

Tízórai - puffasztott rizs szelet (nagyon rostosan sem lehet táplálkozni)
puliszka szilvapürével (én csak kukorica lisztbõl csinálom, + graham liszttel. szilvapüré a puliszka tetejére terítve, így nem kell édesítõszer sem. ( most úgyis érik a vadszilva minden fajtája, aki tud szedjen.) Párológépbe (van 7000huf-ért is már, és nagyon hasznos a diéta megkönnyebbítése miatt) rakom, 10 perc és kész, héja könnyen lejön (amit nem ehetünk, ez áll a paradicsomra is) aztán passzírozni. Nálam nem lépett fel inzulintermelés károsodás, így használok mézet, de aki édesítõszert kell hogy használjon az aszpartam tartalmút használjon. A többit a szervezet nem tudja feldolgozni,…jobbára!

Ebéd – tészta szósszal (graham tészta vagy 8 tojásos, könnyebben emészthetõ. – reszelt fõzõtök, bazsalikom, paradicsom püré összepárolva. Teszek bele zabpelyhet is az sûríti a szószt)

Ötórai – puliszka szilvapürével

Vacsora – pirítós
maradék szósz némi sajttal (félzsíros lehet, túra, tenkes, maci light)

Nasi – cukorstop keksz

adagot nem írok mert úgyis mindenki saját maga érzi a tûrõképességét. Például tejet
jómagam nem bírom, puffaszt. ( Így a puliszkát/zabkását is tej nélkül csinálom,reszelt krumplival/almával sûrítve.)

Borsmenta tea ajánlott étkezés elõtt! Csökkenti a puffadást, hasnyálmirigyre is jó!

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

← ElőzőOldal 2 / 2