55
Hasnyálmirigy-gyulladás diétás receptek
  • vica21
    #55
    én azt hittem hogy a gyulladás alapból káros, de most olvastam hogy az immunrendszerünk természetes folyamata... egy csomó jó dolgot olvastam itt :)

    gyulladás
    gyulladás tünetei
    gyulladás kezelése
    a gyulladás
    gyulladáscsökkentő
    gyulladás
  • riva
    #54
    Szép estét midenkinek!
    Én ezen a héten tudtam meg, hohy h.mirigy problémám va, Pedig minden káros szenvedélytől mentes vagyok. Nehéz feldolgozni, egyáltalán lehet?
  • Montanosz
    #53
    mai menü: böjt
    no csak részleges, egész nap görögdinnye))))
  • Montanosz
    #52
    Reggeli – pirítós (margarin,paradicsompüré, pulyka felvágott, fokhagymapor)

    Tízórai – pudingos ostyaszelet

    Ebéd – tepsis sült krumpli ( elég nehéz volt rájönnöm, hogy csináljam zsiradék/olaj nélkül
    hogy mégis igazi legyen. - Félkeményre megfőzöm édes tejben, és aztán tepsiben szépen megpirul és nem szárad ki.)
    - libaparéj főzelék ( jó dolog ehető vadnövényeket ismerni, főleg most hogy júniusban sem fizetést, sem táppénzt nem kaptam, és még jó hogy „gazos” a kertem,…így mérséklem költekezésem. Van vagy 6-7 ehető gyom a kertben, például a pitypang virágja melegszendvicsre rakva a hő hatására elveszti keserűségét és retek ízű lesz. Mondjuk a retek sülve meg gomba ízű, viszont a gomba sülve továbbra is gomba ízű marad, így még ezen dolgoznom kell)))

    Ötórai – zöld tea, maradék puding cukorstop keksszel

    Vacsora – maradék főtt krumpli, paradicsompüré,felvágott turmixolva, zöldfűszerrel zöldségkrémnek elkészítve (szomszédasszony kerekedő szemekkel ajánlgatta, hogy zsemlemorzsával lisztel,tojással keverjem még és stefánia szeletnek süssem ki. Egy pillanatra elkapott a mohóság, de aztán enyhén megszédültem és tudtam ha megteszem semmi nem ment meg az őrült szakácsoknak járó citrom díjtól.)
  • Rundstedt17
    #51
    hogy bírod?:D:D
  • Tinman #50
    Loooollll semmi bajom, de nagyjából ilyeneket eszek :-DDD
  • torrente
    #49
    Ha keményen edzel és jól eszel, nincs az a szervezet, amelyikben ne indulna meg a növekedés. Abból azért lehet következtetni, hogy mennyire komolyan veszed a body-buildinget, hogy hamburgert eszel. Nem töménytelen mennyiséget kell zabálni, hanem minőségi cuccot kell bevinni. Egyél nagyon sok fehér húst (pulyka, csirke), rizsát, tejterméket, banánturmixot és persze mellette salátát és gyümölcsöt, amennyi beléd fér. Gyorséttermek kizárva a tartalmatlan kajáikkal!
    Én is azt hittem, hogy növekedésre képtelen vagyok, de az utóbbi hat hónapban elkezdtem keményen edzeni és enni, s 12 kg-ot vettem fel.
    Az utolsó hónapban szedtem a Lenkei-féle napi vitamincsomagot plusz este a KalMagot, amelyek hatására kb. 15-20%-kal megnőtt a terhelhetőségem és sosincs izomgörcsöm. Ha nincs sok pénzed vitaminokra, elég ha csak C-vitamint veszel (100 db 1000mg-os 2300 Ft), amelyet kb. 1 órával edzés előtt kapsz be. Hihetetlen hatása van!
  • Montanosz
    #48
    persze rosszul írtam, valójában:

    Dr.Telegdy László-Nógrádi Katalin
    Hasnyálmirigy betegségek és diéták

  • Montanosz
    #47
    ja a sört nem magamra értettem, mert boros "vóttam"..
    meg nem magambó szólok itt, hanem akkor ajánló:

    Dr. Rigó János - Bencsik Klára - Gaálné Labáth Katalin
    A hasnyálmirigy-gyulladás diétás kezelése

    Dr. Telegdy László - Nógrádi Katalin
    A hasnyálmirigy-gyulladás diétás kezelése

    reggeli – piritott zsemle, csirkemell sonka,sajt, reszelt répa,kompót
    tízórai - búzadarakása nyers reszelt főzőtökkel és répával, szilvaszósszal+fahéj
    ebéd - zöldségleves (rizs tészta helyett, joghurt száraz habarással)
    párolt zöldség csirkemellsonkával, (nyers vágott kapor,reszelt sajt a tetejére)
    ötórai - hammlett,banán
    vacsora – abonett,sajt,joghurt

    reggeli előtt a druidák által is használt fehér fagyöngy tea, magas vérnyomást leviszi, alacsonyt megemeli, az ingadozót beállítja)))
    lefekvés előtt majoranna tea, ami nyugtató hatású és korlátlanul fogyasztható.
    - némi változás ahoz képest hogy még két éve az albérletben maradék kenyérből sört erjesztettünk, bár elég borzalmas íze volt))) -
  • digital
    #46
    Ugyanmár viccnek is rossz az a feltételezés, hogy 1sör/nap miatt alakult ki. Sokkal inkább a folyamatos három müszak, és az ezzel járó stressz miatt! Abszolút természetellenes, hogy a belső órája az embernek állandóan eltolódik. Olyasféle, mint annak aki sokat utazik. Hányinger, étvágytalanság, alvászavar, ingerültség, fáradékonyság - ezek tipikus tünetek, amik egy tartós hármastól előjönnek. De sajna nem ez a legrosszabb. Hanem az, hogy ez bele is rögzül egy idő után az emberbe és ez annyira összezavarja a belső órát, hogy hajlamossá válik bármikor, bárminek az igényére. Az a kurva három műszak a lehető legrosszabb dolog, ami az emberrel történhet. Mert nem az a lényeg, hogy mennyit vagy odabenn, hanem az, hogy mindig azonos időpontban legyen. Hiszen a szervezet igyekszik kiszolgálni a kihívást. De akkor, amikor ez minden héten máskor van, akkor riadót fúj, és szűkiti azokat a fix időpontokat, amikor a lazítást "természetesnek veszi".
  • Pepsi Twist
    #45
    általában az élsportolók 40 éves korukra teljesen tönkre mennek fizikailag
  • cenobite
    #44
    "éveken keresztül fogyasztott rendszeres kis mértékű alkohol fogyasztás is kihozhatja...1 sör/nap"

    Azért 1 sör/nap szerintem nem halálos adag. Fura ez, mert vannak tényleg csőalkesz emberek, napi fél liter pálinka, 2 doboz cigi, meg minden egyéb és mégis élnek mint marci hevesen akár 70 évig is. Elég sok 60+ emberkét látok, akik mindennap a kocsmából térnek nyugovóra.

    Mások meg akik sportolnak, tudatosan táplálkoznak, no cigi, no alkohol, fogják magukat és 40 évesen feldobják a bakancsot.
    Kinek mit dob a gép...
  • digital
    #43
    Ahogy olvastam, Nyugat-Európában 100 000 lakosra évente 4-12 megbetegedés jut. Az tény, hogy aki genetikailag fogékony, azoknak kerülni kell az alkoholt és zsíros, olajos kajákat. De okozhatja pl. alultápláltság is. Vagy ismeretlen kategória. De egy biztos, sajnos akinek hajlama van rá az bármiért, ezért vagy azért nagy eséllyel beleesik. Akinek nincs rá hajlama, nagy valószínűséggel bármilyen önpusztító életet él nem kapja el.
    Czeizel annó ezt mondta: ha valakibe bele van kódolva 60év gameover, sanyargatva de "egészségesen" élve, esetleg még elélhet akár 65 évig is... De, pl. akinek megadatik a 90év genetikailag, és eszik iszik ami jól esik, élhet jóízüen és kövéren akár 85-90 évig is, ha önpusztítja magát akkor is legalább 80-85év ig (Churchill), és sanyargatva "egészségesen" esetleg 95-100ig...
  • Montanosz
    #42
    éveken keresztül fogyasztott rendszeres kis mértékű alkohol fogyasztás is kihozhatja...1 sör/nap
    én is magas koleszterin és vérzyír miatt kerültem korházba.
    cukor 19,5, vérnyomás 150/90, 6 centis ciszta a jobb vese alatt, satöbbi.
    teljesen rendbejöttem, ezért a diétát nem büntetésnek érzem, hanem adománynak/kegyelemnek!
    különben is szeretem a könnyű kajákat, közérzetem is jobb lett és szeretek főzőkécskézni, kotyvasztani)))..
  • F1re
    #41
    nekem magas a trigliceridem es alacsony a koleszterinem a haemoglobinom is magas remelem nekem nem lehet ienem :S am nem vok zsiros 1altalan
  • Phat Smoker
    #40
    "...Pokolba, a műanyag hypeolt trendi gagyi kajákkal! Háziorvos mondta, hogy az utóbbi években abnormálisan sok a fiatal rákos, és súlyos beteg. Isszák eszik a sok reklámozott szart..."

    ezért nem kell műanyag hypeolt trendi gagyi kajákat enni! ;-)

    Szelénben gazdag egyébként a sörélesztő, a fokhagyma, a teljeskiőrlésű gabonafélék, a citrusfélék, a szójabab, a tengeri állatok, ezek után én inkább kihagynám a pacalt, mint szelénforrást!
  • LeonSilver
    #39
    Sokminden lehet a kiváltó ok az alkoholtól kezdve a magas koleszterinig.
    Nekem a magas koleszterin és a magas vérzsír szint miatt volt 2006-ban.
    Hála Istennek ( és nem utolsó sorban a Markusovszky korház orvosainak, ápolóinak ) megmaradtam de éppen hogy csak..
    3 hónap kórház ( 1 hónap intenzív, 2 sebészet ) 3 műtét és még közel egy évig jártam vissza mert volt a hasamban két cső amiin keresztül hetente kétszer öblítették a berendezést.Aztán egy évre rá cukorbeteg is lettem mert nekem a hasnyálmirigy azon részéből farigcsáltak ami az inzulint termeli .

    Én is nagyon szerettem kajálni ( pacal, körömpörkölt, stb .. ) de változtatni kellet sajnos.Nagyon vigyázzon aki szereti a zsíros kajákat mert ez egy nagyon súlyos betegség amit ráadásul akár többször is ellehet kapni és könnyen belelehet pusztulni."Mellettem" hárman haltak meg hasnyálmirigy-gyulladásban az intenzíven az egy hónap alatt amíg ott voltam.
  • F1re
    #38
    nyugodj meg annal a bminel angyobb fassag nincsen amivel jol lehet ieneket merni az a test zsir szazalek meres csak az kicsit maceransabb de legalabb 1bol meg tod mennyi zsir van rajtad ... Testzsír % mérése
  • PyRex
    #37
    "Egészséges embernek, unicum, házipálesz, fehérszalonna, hagyma, vadhúsok stb. meg ami jól esik!"

    Vicces emberek vannak azé :)
  • digital
    #36
    Pacalpörköltet kikérem magamnak! Az teljesen egészséges kaja, rengeteg természetes szelénnel rendelkezik többek közt, ami a daganatos megbetegedések kivédésében is egyedülálló védelmet nyújt. Amúgy meg nagyon finom.
    Pokolba, a műanyag hypeolt trendi gagyi kajákkal! Háziorvos mondta, hogy az utóbbi években abnormálisan sok a fiatal rákos, és súlyos beteg. Isszák eszik a sok reklámozott szart.
    Egészséges embernek, unicum, házipálesz, fehérszalonna, hagyma, vadhúsok stb. meg ami jól esik! Mértékkel mindent lehet. A müzlit meg egyenek a madarak...

  • Phat Smoker
    #35
    body.builder.hu-n egy ilyen étrend kapcsán körberöhögnék az embert ;-)
  • PyRex
    #34
    na ez egy jó kérdés.. pacalpörköltből izom sem lesz :)
  • Phat Smoker
    #33
    ha gyúrsz, akkor miért olyan szemét kajákon élsz, mint:
    pacalpörkölt, krémes, kóla ?
  • Pepsi Twist
    #32
    ez a test tömeg indexes szerint télleg kövér vagyok de alig van rajtam 10kg + súly... inkább izmos vagyok meg "vastagcsontú" :D (erős csontozatú)
  • V43 1105
    #31
    Kövér vagy.. sőt vastagcsontú xD
  • Pepsi Twist
    #30
    mégmielött lebasznátok hogy kövér vagyok 140KG-osan tévedés, ez nálam teljesen normális mivel 203cm vagyok -.- és nem is kövér vagyok mivel gyúrok szóval inkább izom van rajtam :D
  • Tinman #29
    KATT
  • Bercy #28
    Ez a túlsúly dolog is relatív. Tulajdonképpen ha 120 kiló tömény izom vagy az se egészséges. Erre van a BMI ami a testmagasság szorzatában a ?szivednek? ideális testsúlyt adja meg.

    Szerintem az a lényeg, hogy az ember jó kondícióban legyen, ahogy zenoka fogalmazott, ha lihegsz 3 emelet után akkor kicsit mozogj többet :P
  • Rundstedt17
    #27
    figyelembe véve hogy nyár van a semmittevés hónapjai bizti nem lesz kevesebb
  • Rundstedt17
    #26
    pf van rajtam akkor 5 kg fölös
  • zenoka
    #25
    pl 180 centinel ha nem izom es ugy 90 folott baratom az mar tulsuly szvsz..meg ha lihegsz harom emelet utan:)

    #21 ott a pont:)
  • Rundstedt17
    #24
    mi számít túlsúlynak?:D
  • Phat Smoker
    #23
    jól mondod, teljesen egyetértek!
  • bardocz
    #22
    Húgom,és anyukám is lisztérzékeny,kukorica liszt,rizsliszt az amit ehetnek asszem,a kormány szinte semmi támogatást nem ad,úgy,hogy az ilyen kaják boltban kerülnek 10x(!!!) annyiba,mint a sima.
  • Tinman #21
    A környezetemben az összes pacalpörköltes, elhízott ember 45-50 évesen már nagyon komoly gyógyszereket szed, vagy egyév csúnya bajai vannak.
    Kivétel ez alól apám, aki napi 6 liter ásványvizet iszik, és havonta eltűnik benne egy fél disznó ^^ Na persze ő meg azért bírja, sőt igényli ezt a sok energiát mert kompresszorokat, meg tonnás olajfúró gépeket javítgat egész álló nap, ha kell akkor 45 fokban + amit még a tartályok rányomnak :-D

    Az összes egyéb ismerősöm aki elhízott, mind-mind 40-45 évesen már súlyos bajokkal szenved!
    Persze, hogy egy 25-30 évesnek még elbírja a szervezete a +60 kiló felesleget, de ez nem lesz ám mindig így!
    Amikor már 40 évesen gond pár lépcsőfokot megmászni, akkor majd jusson eszedbe a sok cingár.

    Aláírás: 71 kg-os/181 cm-es cingár sportoló :-D
  • F1re
    #20
    gyurok szal nem az a baj :D ha itthon ulnek akkorse hiznek mondom rohad a belem barmit meg eszem ellpáálllik :D
  • Phat Smoker
    #19
    ..140 kilos Pepsi Twist forumtarsnak meg lol..gondolom napi 1-2 orat mozogsz es celod megelni a 60 eves kort:) ..

    ilyen életmód és testsúly mellett örülhet, ha a 40 éves kort eléri! ;-)
  • Cat 02 #18
    Na jó, de neked a válladra megy, nem a hasadra :D
  • zenoka
    #17
    mennyire jon be neked a cukrosoknak keszitett receptek..a legtobb ugye diabetikus..onnan nem tudsz valogatni..mert a monoton kaja az tenyleg nem:)
    140 kilos Pepsi Twist forumtarsnak meg lol..gondolom napi 1-2 orat mozogsz es celod megelni a 60 eves kort:)

    egyebkent en is napi 6 szor eszem de nem mondhatni hogy vekony gyerek vagyok 85-90 kilo csak sok a mozgas:)
  • ThisZip
    #16
    edzel? de mit? :D valszeg ott van akutya elásva