56
  • palm pilot
    #56
    Ezt valamivel alá is tudod támasztani, vagy csak engem próbálsz hülyének feltüntetni azzal hogy helytelenül idézel?
    Helytelenül? A szó szerint az neked helytelen?

    Van smartphone is, meg PDA is (meg PNA is), de hogy te most ezzel mit akarsz mondani, arra nem sikerült rájönnöm. A smartphone az belül ugyanolyan hardver mint egy PDA, de nincs touchscreen, ugyanúgy számbillentyűkkel irányítod mint a mezei telefont. A PDA alapkövetelménye a touchscreen, helyenként előfordul a qwerty billentyűzet is. Telefonálni meg azzal lehet amelyiket úgy gyártják. Ma már a HP 214c-n kívül nagyon nincs is telefonmentes PDA.
  • hdo
    #55
    el lehet mondani a PDA-ról hogy olyan mint XY okostelefon, csak nem lehet telefonálni vele
    "Tényleg? Erről valszeg a PDA gyártókat elfelejtették tájékoztatni. "

    Ezt valamivel alá is tudod támasztani, vagy csak engem próbálsz hülyének feltüntetni azzal hogy helytelenül idézel? "...a legtöbb mai okostelefonnal összehasonlítva el lehet mondani a PDA-ról hogy olyan mint XY okostelefon, csak nem lehet telefonálni vele." Azért kurvára nem mindegy hogy milyen az az okostelefon, nem hiába raktam oda azt a "mai" szót, és a "legtöbb" is arra vonatkozik hogy van amelyikre azt mondják hogy okostelefon de csak szeretnék ha az lenne.
  • palm pilot
    #54
    el lehet mondani a PDA-ról hogy olyan mint XY okostelefon, csak nem lehet telefonálni vele
    Tényleg? Erről valszeg a PDA gyártókat elfelejtették tájékoztatni.

    Az iPhone valóban nem PDA, csak szeretne az lenni, de mégis közelebb áll ahhoz mint a mezei telefonokhoz.
  • hdo
    #53
    Na igen, ez az egyik dolog. Nekem is esett a SE D750i-m már sokszor, nagyon sokszor le a földre, azon kívül hogy ki vannak kopva a sarkai picit, az égvilágon semmi baja. A másik az hogy hiába van ennek a telónak akármilyen törésálló háza, attól az elektronika még mindig egy vékony műanyag lapkán van, és az ütődést még ugyanúgy megérzi. Ebből a szempontból tök fölösleges a drága szénszálas ház edzett üveggel, csak azért hogy egy-egy koppanástól ne látszódjon semmi sérülés a készüléken.
  • Egerwin
    #52
    Én pont tegnap ejtettem le a csigalépcsőn a mobilom (SE k750i) és azon kívül, hogy kiesett a memóriakártyája semmi baja nem lett, pedig esett pár lépcsőfokot.
    A memóriakártyának se lett baja csak vissza kellett rakni a helyére.
  • hdo
    #51
    Az iPhone-hoz például adnak SDK-t is, és az sehol nem PDA. Bárki fejleszthet hozzá szoftvert, olyat amilyet csak akar. SIM nélküli PDA-nak emiatt nem látom értelmét, mivel a legtöbb mai okostelefonnal összehasonlítva el lehet mondani a PDA-ról hogy olyan mint XY okostelefon, csak nem lehet telefonálni vele. Tehát itt mindenképpen a SIM nélküli PDA húzza a rövidebbet.
  • TVelvet
    #50
    szerintem az n82 a legjobb telo, minden szempontból, nem csili villi, kommersz, és sokat tud, annyit tud amiért már megéri ennyiért venni telefont.
  • palm pilot
    #49
    Az új PDA-k 100k+ árban vannak - de az új telefonok is! Régebbi PDA-kat jóval olcsóbban is kapsz. A HTC Touch (nem Diamond, nem Cruise) pl. 64k +fa körül van újonnan (használtan ~45k), fut rajta az iGo8 is (igaz beépített GPS-e nincs, kell külső), de van TouchFLO kezelőfelület, amivel gyakorlatilag stylus nélkül, csak ujjal is meg tudsz csinálni bármit (pont az a lényege).
  • palm pilot
    #48
    És persze minden új PDA egyben telefon is (van SIM kártya csatlakozó). Amiből egyre kevesebb van, az pont a SIM nélküli, "classic" PDA, pl. Asus, FuSi régebbi modelljei.
  • palm pilot
    #47
    ??? Sztem te nagyon nem jó helyről szerzed az infóidat. ^^ Épphogy ellenkezőleg, mindenki áll át PDA gyártásra. A HTC, aki az i-mate / Qtek,s tb. beszállítója volt, mostmár saját néven gyakorlatilag etalon a PDA-k közt, az imate is fejleszt saját modelleket (9502 Ultimate, stb), vagy ott az ugyancsak ismert Mio / Eten / HP, és a (nálunk) kevésbé ismertek mint a Toshiba (G900), Blackberry.

    És egyre több az új beszálló: Apple (iPhone - a 3G-ben már GPS is van), Gigabyte, Sony-Ericsson (Xperia X1 - sokan rá vannak már izgulva), Samsung (i900), Philips (X800).

    Az NS egyre újabb Win Mobile verziókat ad ki, a szolgáltatók kínálatában mind több saját márkás (más gyártó PDA-ja saját márkanévvel, pl. O2 XDA, T-mobile Vario) cucc. Ez nem épp a megszűnés jele. ^^

    A PDA-t sokan azért nem szeretik mert nagy, aztán vesznek helyette egy fele annyi tudású de nem sokkal kisebb telefont
    Te mikor láttál utoljára PDA-t? A lentebb linkelt HTC Touch Diamond alatt méretben nem nagyon tudsz telefont mondani, de az átlag PDA se sokkal nagyobb.
  • peat666
    #46
    A pda fizikailag azért nagyobb, kivéve pl LGKS20-ast ha már lg fikázó topik jött létre. Másrészt a pda bonyolultabb sok vevőnek és sokan azt is csak telefonálásra meg sms-re(gomb nélkül kínszenvedősen) használnák. Az akksi sem fejlődik úgy ahogy kéne, egy pda legtöbbször simán lemerül 1 nap alatt, ha meg kihasználja valaki minden tudását kevesebb mint 1 nap alatt. Szerintem egy szimpla nagy kijelzős telefon(pl sonyericsson k800, samsung g600), lehetőleg minél jobb kamerával(mostanra elérték azt a szintet hogy fotópapír méretre lekicsinyítve szépek a képek)+ mininoti pl wind jobb választás. Árban sem hatalmas különbség, palm pilot nem tudom honnan szerzi be a pda-kat de a 80-150e-es sáv a jellemző ahogy én nézegettem a normálisabb daraboknál. Ráadásul az említett wind egy nagyobb akksival 6 órát elmegy, szóval azt is csak naponta kell tölteni..igaz 1,2 kiló vagy mennyi, de nomrálisan lehet használni a funkcióit a 10-es kijelzőn.
  • raingun
    #45
    Van egy rossz hírem, egyre kevesebb PDA model van, állnak le a gyártásával. Szüntetik be a régi nagy típusokat. Vannak próbálkozások SIM-es PDA-val de valahogy az sem fut be. Én sem értem, de sajnos ez van...
    Amerikában élő ismerősömmel sokat dumáltunk erről és kint tényleg alig lehet PDA-t venni. Telefont meg minden sarkon. Nekem a telefonom csak telefonálásra van, meg fényképezni, minden másra ott a Master C... izé, PDA :)

    A PDA-t sokan azért nem szeretik mert nagy, aztán vesznek helyette egy fele annyi tudású de nem sokkal kisebb telefont...
  • hdo
    #44
    No comment. Lehet hogy szánalmas ha valaki szándékosan teteti hogy nem ismeri egyiket se, de szánalmasnak titulálni azt aki direkt nem kísér figyelemmel magyar médiát az nem bunkóság kicsit?

    A nőről továbbra sem tudom névről sem hogy milyen vonatkozásban celeb - miután megtudtuk hogy ördög nóra, és nem mónika - azt a másik "celeb"-et meg legutoljára akkor láttam mikor még nem volt körszakálla, rövidebb volt a haja, mikrofon volt a kezében, és "Miért is szűnt meg a Z+" című filmben éppen turhált egyet. Erről ennyit.
  • palm pilot
    #43
    Nemcsak arra. Nagyon hasznos pl. a navigáció (iGo, TomTom, Garmin), vagy a mobil internet is (na persze nem warezolásra, de megfelelő felbontású kijelzőn már egész használható netezésre). Vagy simán csak feldobsz rá egy rakat gamét, és buszon / melóban nem unatkozol. De akár mp3/4 lejátszónak is megteszi (CorePlayer).
  • palm pilot
    #42
    Az N82 - mint minden nokia - a legkommerszebb telefon a világon. Ugyanolyan kockatelefon mind, de még a sanyierikszonoktól se különbözik. Igazából azt se értem miért vesz még ma bárki is mezei telefont, ha ugyanannyiért kap egy régebbi PDA-t is, ami tudásban szanaszéjjel alázza bármelyik telefont. A környezetemben sorra térnek át az emberek, és utána egyik se vágyik vissza telefonra. Nem vagy vele korlátok közé szorítva, nem csak a szolgáltató által nagy kegyesen - és persze kemény pénzekért - potyogtatott játékokat / programokat tudod feltolni rá. Milyen létjogosultsága van a 21. században egy mezei telefonnak?
  • raingun
    #41
    Igazi majomtelefon, mert bár sokat tud, a celebek nem vennék ha nem csilli villi. Persze kurvára nem értenek majd hozzá ezért majd az ismerősökkel állítatják be azzal is villoghatnak. Mindig szánalom fog el az ilyen parasztoktól. (a fikázóknak: nem irigylem tőlük, nekem is jó telóm van, csak én használni is tudom a funkcióit)
  • palm pilot
    #40
    Az is, csak az még nem kapható (augusztus-szeptember), valamint méretben nagyobb (igaz aksiban is és +keyboard).
  • Gerygrey
    #39
    Na meg ott a nagytesója, a Touch Pro...

  • palm pilot
    #38
    Ez a telefon most valami nagy szám lenne és hasra kéne esni tőle? A HTC Touch Diamond mindenben lealázza. 640x480 kijelző, 7.2-es HSDPA, teljes értékű PDA, méretben és árban meg kb. ugyanannyi. Ezek után kinek kéne egy ilyen eldzsí?

  • Gerygrey
    #37
    Jah... Most már értem.


    De biztos jó marketingfogás az LG-től, hogy ez a telefon primitív bunkóknak való?
  • Gerygrey
    #36
    Itt egy hosszabb válogatás Balázskáról:

    Sebestyén Balázs a Tahó
  • sathinel
    #35
    ) hát attól még hogy jól néz ki nem lessz agysebész:D Győzikénél azért 1 fokkal jobb.
  • passatgt
    #34
    és elég száni tetetni hogy nem tudjátok ki van a képen
  • passatgt
    #33
    nem mónika hanem ördög nóra
  • archkoven
    #32
    Fel nem foghatom ezt a szűnni nem akaró telefonmizériát. Most egy ilyen kis vacaknak tényleg annyira lehet örülni???
  • hdo
    #31
    Biztos azt gondolták ha már szar minőségű a videó, akkor már legyen folyamatos az a kép - és mivel sznobtelefon - legalább annyira, hogy még a legyeknek se akadozzon!
  • Tetsuo
    #30
    Infraport ugyse nemis kell.
    Ki az a barom, aki qvga-ban rogzit videot (akar 120fps-vel)??
    Az akksi mernem nagyobb ezekben a telokban??
  • hdo
    #29
    Nem azért, azért mert a státuSZSZimbólum mobiltelefonok annyira nem haladnak a korral hogy sok mást nem lehet velük csinálni, nem tudnak semmit! A világ legdrágább gyémát berakásos mittoménmilyen /V betűvel kezdődik a márka :P/ telefonja még mindig ott tart hogy _16_ szólamú polifónikus csengőhangja van!
  • Sippie
    #28
    "A mobiltelefon bizonyos körökben tagadhatatlanul státusszimbólum, annak ellenére, hogy a felmérések időről-időre bebizonyítják, hogy az emberek még ma is főként hanghívások bonyolítására és üzenetküldésre használják kedvencüket."
    Hát bazmeg, talán azért mert arra való...
  • hdo
    #27
    ON:

    Eddig fikáztam az iPhone 3G-t hogy 3G-hez képest gagyi, most hogy megláttam ezt a "divattelefont" valahogy egyre szimpatikusabbnak tűnik, pedig régebben megfogadtam, hogy almát _soha_ nem veszek -csakis zöldségesnél-!

    OFF:

    Köszi, sg-vel ellentétben én nem csak gyűjteni, hanem írni is szoktam cikkeket, vagyis inkább kritikákat, és hát a csípkelődő hangnem elengedhetetlen, ez a kérdés meg túl magas labda volt ahhoz hogy figyelmen kívül hagyjam!
    Át tudom érezni a fájdalmadat, a dán tényleg nem egy kellemes hangzású nyelv, de én személy szerint inkább hallgatnám azt, mint akármelyik magyar rádiót. Az itt emlegetett "celeb" színvonal sajnos minden médiumban megmutatozik itthon. Miért is kötelező mindennap rádiót hallgatni? Munkahelyi ártalom?
  • Havok
    #26
    Ember... ne süllyedj a szintjükre!
  • Benedekco
    #25
    azt marha jól megmondtad... tetszett :)
    szerencsére Én már 6 éve nem TV-zek, és 5éve egyáltalán nincs televízió a közvetlen környezetemben, sajna a rádiót mindennap kell hallgatnom, de magyarban néha áttekertem a tilosra vagy betettem valami shoutcast-os netrággyót... itt már elég nehézkes, ráteszem az empéhármat és félóraután leszedi valaki mer nemhallja a híreket... leszakad a pofám... azt hallgathatom ugyanazt a büdös jópofi műsort mint otthon a mocsokrádiókon csak ez dánul van... igazából nem is tudom melyik a rosszabb érteni a magyart vagy hallgatni értelmetlenűl ezt a borzadály nyelvet...
  • Hellion
    #24
    Amugy mi az a celeb? Lotyó? Az olyan mint a playmate=lotyó. Ééértem!
    Akkor magyarul kurva.
  • Hellion
    #23
    Ez nagyon jó volt

    Irritál ez a balázs, nézzétek meg ezt a videót, mekkora bunkó:

    Balázs fingik

    Tudom, hogy nem tartozik a témához, de gondoltam, talán még Valaki nem látta.
  • hdo
    #22
    Ezek a magyar celebek és a hasonszőrűek a menő arcok ... állítólag ... és azért ez való nekik mert saját magukat jellemzik. Nem tudnak semmit, de azt kurva jól - és emiatt állnak a középontban -, és nem olcsón!
  • Gerygrey
    #21
    És kik azok a menő arcok, és mitől azok, és miért pont ez a telefon való nekik? :)
  • hdo
    #20
    Én az ilyen büdös parasztokat elvből nem nézem, kétszer láttam győzike sóból egy-egy jeleneletet azt is csak TV kapcsolgatás közben futólag. Egyszer a járdára szart a jólnevelt lánya, másodszorra meg a drága menyecskéjének akarta a pici nyakát kitekerni mert behorpasztotta a kocsit. Ha futólag sikerült ilyen ütős jeleneteket elkapni, képzelem hogy milyen lehet a teljes műsor, és az ember ilyeneket hív itthon celebnek. Pofám leszakad!
  • Benedekco
    #19
    Baázst még Én sem láttam, de Maunikát mán igen... még akkor mikor elkezdték... gondoltam röhögök egyet, aztán hányás lett belőle
  • Raziel Anarki
    #18
    apám, ilyen cikket a sony bravia reklámok forgatásáról olvastam a zindexen, de ott legalább éjszaka tették fel, h ne legyen ilyen spamizű :D:D
  • hdo
    #17
    Ja, értem, tehát akkor az egyik a Balázs a másik meg a Maunika. Köszi! Hála az égnek nem nézek magyar tévét, már az is bőven elég amit hallottam!