47
  • loky
    Ott lehetne aztán "spritelni":D
  • roliika
    Ihajj de retkesek a napelemek!
  • JL666
    egész jó képeket csinál...
  • peter01
    De ők marskutatók szerintem még az életbe nem fogtak a kezükbe lapátot de ha véletlenül igen akkor valószínüleg nem télen.
  • NEXUS6
    A multkor lattam egy filmet arrol, hogy a kinaiak, hogy epitettek vasutat Tibet fele egy hasonlo permafrost talajon. Beletelt nehany evtizedukbe. A magaslati melo miatt a munkasoknak meg olyan orvosi felugyeletet kellett biztositani, mint a jovendo Mars-kutatoknak. Szal nem egyszeru a kerdes.
  • valamit
    a lapáttal is lehet morzsolni. le kell tenni az anyagot a földre, majd rányomni a lapátot. még szerencsésebb esetben az élével ütögetni a talajon. nyilván nem a legjobb megoldás, de valami
  • waterman
    nem vagyok rakéta tudós, nem vagyok akkora lángész, hogy pályára állítsak egy mars szondát viszont egy valamit már csináltam: télen kapartam száraz homokot a fészer mellől, hogy szétszórjam a fagyott úton, hogy a ház előtt ne törje mindenki a lábát. elég keserves meló volt, a lapát éle eléggé megbánta.
    azt már egy ideje tudjuk, hogy a marson -80 és -5 fok között változik a hőmérséklet, van 0.03%-nyi vízpára is, tehát ha valami van akkor az fagyott homok kis vízzel. a két tudásanyagot összetéve: nehéz lehet ásni a marson.
    erre nekiállnak egy darab homokozólapáttal idegen bolygót felderíteni és sírnak, hogy nem jó valami. a korábbi hírben már felvetettem, hogy vihettek volna valami morzsoló egységet. jó tudom utólag könnyű okosnak lenni. respect, nem akarnék flame-et indítani.