Csökkentené az eszközök készenléti fogyasztását az EU
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Pl geotermikusakat. MO is tele van héviz kutakkal talán ezeket kéne kihasználni.
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
<#levele>#levele>
Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.
Én fogyasztásmérõvel megmértem minden eszköz rendes és standby fogyasztását. Ez utóbbi az összes eszközre 55W-ot jelent.
Ha osztok szorzok, akkor ez bizony 19.000 Ft évente!!! És ez azt jelenti, hogy nem használtam semmit, csak készenléti állapotban vannak.
Vannak eszközök, amiket nem kapcsolok teljesen ki, de pl a számítógépet + monitort + modemet + wifit egy kapcsolós elosztóval mindig lelövöm. Ezek együttesen 20 W-ot fogyasztanának készenléti üzemmódban.
Van egy régi hifim, az is elkért 10 W-ot, amíg rá nem szoktam arra, hogy csak akkor van bedugva, ha szól.
A hagyományos izzóimat lecseréltem energiatakarékos kompakt fénycsövesekre. Ebbõl sem a 200 Ft-os olcsó kínait kell megvenni, mert annak kicsi a fénye és vibrál, de egy márkás gyártó 1.000 Ft körüli terméke már kinõtte a kompakt csövek gyermekbetegségeit. A színhõmérséklet is rendben, a fogyasztás meg az ötöde a rendes izzónak.
Megéri-e? Számoljunk. Egy db 100 W-os izzó fogyasztása napi 3 óra világítással számolva havi 360 Ft. Egy 20 W-os kompakt fénycsõ 72 Ft.
Ha drágát veszel, akkor is bejön az ára 3 hónap alatt.
\"The voices are back... Excellent.\"
hdo: hatvanezer forintos villanyszámla??!
az enyém nincs tizenkettõ, pedig két hagyományos tv, video, dvd, erölködõ+1,2kW hangfal, két hûtõ, mosogatógép, mikró, elektromos sütõ + a kenyeret kenyérsütõvel sütjük (minden 2-3. nap) + fürdõszobai elektromos fûtés (ott csak akkor kell fûtés, ha használjuk, a gáz sem olcsó)
biztos, hogy nem lopja tõled az áramot valaki? mondjuk az egész utca... 😊
"Csodálkozom rajta, hogy senki sem említette meg a fénycsõ hátrányának az 50Hz-es villogását. Nekem ez a legkellemetlenebb hátránya, egyszerûen olvasni és tanulni nem lehet vele tartósan, mert megfájdul tõle az ember szeme.."
Mert szerintem manapsag mar senkinek nem jut eszebe olyan,hogy fenycsovet vilagitasra hasznaljon.Ez szerintem folsem merul.Nyilvan valo,hogy egyenaramrol hajtott,allithato szinhomersekletu ledes fenyforrasokrol beszelnek a torveny alkotok,amikor energiatakarékos lámpákrol beszelnek.
"hogy csak 1-5W -ot jelent, akkor nem is érdemes vele foglalkozni, egy átlag usernek ebbõl semmi haszna "
"Ez általában egyébként 1-5W, szal még egy hónapra kivetítve sem egy nagy összeg. "
Idiotak. Kurvara nem arrol van szo,hogy ki mennyit fog igy megsporolni,hanem arrol,hogy 10 even belul kipusztul e az elet a foldon,vagy sem.Mert maximum par eve van meg az emberisegnek,ha nincs drasztikus valtozas,amikorra a folyamatok mar vissza fordithatatlanok lesznek.
Tesztelo.hu -- Hardver, digit.fényképezőgép, MP3-lejátszó, mobiltelefon, autó és sok minden más... Csengőhang, oplogó, képüzenet, háttérkép, hangos üdvözlet, videó, JAVA játék. Írható CD és DVD
No comment.
www.digimomentsvideography.com
ez csak szerintem baromság?
mert ok hogy stand by de az user akkor is egyre több lesz 😄
\"...lámák kíméljenek.\"
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Ez a stand by üzemmód eleve egy ronda dolog lusta embereknek. Persze van egy csomó készülék (biztonsági vagy egyéb szolgáltatásokat ellátók) melyek mindig elérhetõek kellenek hogy legyenek különbözõ okoknál fogva. De hogy TV, videó, hifi stb készülékeknek mi a fenének kell folyton mennie az teljesen érthetetlen. Annyira azért ne legyen senki lusta, hogy oda menyjen megnyomni azta rohadt bekapcs gombot, végülis a távirányítóért úgyis oda kell menni...
a stand-by fogyasztás ellen azt találtam ki, hogy kapcsolós elosztón vannak a cuccok, és ha nem használom, lekapcsolom az egészet. kicsit kényelmetlen az elején, de meg lehet szokni. egy tanulmány szerint 1 havi áramot meg lehet spórolni, annyiért meg megéri egy kicsit szentségelni 😊
Meg, ha valoban latni is akarok valamit normalisan akkor meg mindig kapcsolhatom fel a hagyomanyos izzokat melle.
Arrol nem is beszelve, hogy olyan helyre meg vegkepp nem gazdasagos ahol 1-2 percig kell, hogy fel legyen kapcsolva.
http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f
Teljesen betiltani f@szság lenne, esetleg hatásfokfüggõ környezetvédelmi illetéket lehetne rájuk tenni. (ha az üres adathordozókra is lehet jogdíjat tenni akkor szerintem ez is megoldható valahogy <#eplus2>#eplus2>) Különben amilyen szépen emelkednek az energiaárak, a parasztok maguktól váltanak majd ahol erre lehetõség van.
Kicsit át kellene azért gondolni a dolgot, mielõtt riogatni kezdik vele a népet. Mondjuk lehet, hogy ez olyan, mint amikor azt mondogatták, hogy ki fogják vonni a katalizátor nélküli 2ütemû jármûveket. Mindenki önként pánikszerûen igyekezett megszabadulni a koszos trabijától, wartburgjától. Pont ez volt a cél. Lehet, hogy ez is valami hasonló dolog? <#circling>#circling>
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
Takarékos izzót használunk otthon, de mire sikerült mindenkit meggyõznöm ,hogy ez jó és úgyan olyan hatású mint a klasszikus . . .