686
Galgagyörk
  • Grenzjager
    Magyarországra úgy köszöntett be a kapitalizmus, hogy a magán tulajdon továbbra is le van sz*rva.
  • gotchaaa
    Ez egyszerűen szánalmas.
  • mrzed001
    Fegyvertartást nem szabad sajnos megengedni.
    Pedig én is elgondolkodtam, hogy ha érettségihez + IQ + EQ (érzelmi szint felmérés!) teszthez lenne kötve, akkor tényleg csak azok kaphatnának akik értik mekkora felelősség ez.
    Ez esetben attól kellene tartani ami a rokiigazolványokkal megy, feltörik érte a kocsikat, lopják (most aránylag kevés lőfegyver van feketén beszerezhetően).

Én inkább ugyancsak a jó példák szerint meglépnék pár dolgot:
    1) magántulajdon védelme: ha első felszólításra nem hagyja el a területet (kísérletet sem tesz rá, vagy támadó jelleget mutat), bármilyen fegyverrel jogszerűen fel lehet lépni az illető ellen (akár halálos fegyverrel is)
    2) ön-védelem: persze van ma is a (gumi)jogszabályban, hogy túlzott erőt alkalmazhatsz saját vagy más életének védelmében, de ezt keményebben le kell fektetni. Ha valaki kést, vascsövet, fegyvert vesz elő már fennáll, ha túlerőben vannak szintén. Az elkövetők pedig nem garázdaságot követnek el, hanem életveszély okozása->előre kitervelt gyilkosság(i kísérlet)
    3) életveszéllyel fenyegetés: most garázdaság, pedig zsarolásként kellene kezelni (pénzt vagy életet ugyebár) és halmazatilag gyilkossági kísérletként
    4) terrorizmus: vasúti sínt felszedni terrorizmus, fénysorompóból ellopni az aksit szintén, telefon-internetes kábeleket lopni úgyszintén, felszedni a síncsavarokat úgyszintén ... és ennek megfelelően bánni az elkövetőkkel (tömegszerencsétlenség okozásának veszélye miatt, bomba vagy síncsavar, egyre megy)
    5) 3count: amcsiknál jól bevált, hogy a harmadik komolyabb bűntényt követően automatikusan életfogytot kap az illető
    6) büntetés: a fent felsoroltakra: Börtön + kényszer MUNKA. Feltételes szabadlábra helyezés feltétele, hogy mennyit dolgozott börtönévei alatt. Ezzel törlesztene a társadalomnak ... hirtelen mennyi új országút épülne fel, és lenne elrettentő ereje ...
  • Grenzjager
    azt sem értem, hogy ez most itt nem "gárda topik", minek szidod itt őket. A topik címe: Galgagyörk, - a település, ahol a Magyar Gárda segített elmenekülni két családnak. ennyi. konkrét esetben mivel a rendőrség semmit sem tett, maradt a gárda.
  • kemszi2
    hál'istennek nem vagyok benne a témában...és remélem nem is kell nagyon belefolyni.a legjobb az lenne ha a rendőröknek nagyobb "hatalmuk" lenne.mert abból jó nem sül ki ha boldog boldoogtalan fegyvert visel.nézd meg mennyi felelőtlen ember van,nem egy gyereknek esett baja azért mert mondjuk csak a légpuska rosszul volt elrakva.
  • trident
    Tessék.

Természetesen nem mokka, aktív, fókusz, szólás szabadsága, az este című műsorban történt a beszélgetés.
  • Gladiator
    Eleinte én is úgy voltam vele, hogy egy párt "katonai szervezete" lesz ebből a Gárdából, és teljesen elítéltem, kicsit ilyen SS fíling volt. Viszont most már látom, hogy abszolút nem politizálni akarnak, nem azzal tüntetnek, hogy "Gyúcsány monnyon le!", hanem a problémát probálják valahogy megoldani.
    Eljött az az idő, hogy ezt a kurva cigány kérdést nem lehet már máshogy megoldani. Nem adhatunk nekik több pénzt, nem tűrhetjük tovább, hogy azt tesznek amit akarnak, nem próbálhatjuk meg őket integrálni, mert képtelenek. És a cigányok azok akik a feszültséget keltik, miattuk jött létre a gárda is, hogy a feszültség okát eltüntesse. Szép szóval nem ment, politikus szarnak az egészre, nem fognak olyan törvényt hozni, aminek következtében elveszíthetnek vagy fél millió szavazót. Mint lentebb olvashattad, a 8 éven aluliak több mint fele cigány már. Mi lesz itt 10 év múlva, mire ezek is el kezdenek szaporodni? Akkor már esély sem lesz Cigányiából újra Magyarországot csinálni. És a politikusoknak hála abszolút arra haladunk.
  • degenerator
    figyelj, aki akar, az most is tud ak-t szerezni, olcsón. és attól ,hogy ellenőrzött helyeken vehet az állampolgár fegyvert, miért lenne még több illegális fegyver az utcákon?
  • trident
    A videóban csak akkor engedték segíteni a szervezet tagjait, ha levették a mellényt, sapkát, kitűrték a nadrágot. Ez nem meríti ki a zaklatás fogalmát, ez igaz, de jogszerű eljárás?

Környezetemben(és ez alatt természetesen tág értelemben vett környezetemet értem) nem osztja meg a gárda az embereket és nem is utasítják el.

A "nagy többség", "parlagfűszedés" elavult, félremagyarázott, igazi valóságtartalom nélküli frázisok. A kereskedelmi televízió és néhány politikus használja előszeretettel.

Még mindig olyanon rugózol ami hazugság, nem igaz?

Pörögsz, káromkodsz, kötöd az ebet a karóhoz. Én nem azért írok, hogy megváltoztassam a véleményed, az a te szuverén jogod, csak azért mert ezek légbőlkapott és elhintett dezinformáció.

Ráadásul nem csak a nagy többség dönt.

"kezdjünk el normálisan élni, becsületesen dolgozni, megoldást keresni a problémákra" - ez erkölcsi norma (ez a tisztességes életvitel alapja, így szocializát minket a társadalom, szüleink). Ezt nem te, nem én, meg nem a gárda szegi meg. Megoldáskeresés: az egyetlen ez ügyben számomra hallott, kiegyensúlyozott, értelmes televíziós beszélgetés egyik résztvevője pont az a Vona Gábor volt, akinek van szerepe a gárdához.

Megpróbálom megkeresni, linkelni, mindenki számára.
  • TomDantes
    Hm.
    Lehet, hogy rossz embereket ismerek, de azért elég sok embert ismerek és többségnek az a véleménye mint nekem...

Az hogy segítettek meg hol nem...ugyan már! A náciknak is hálás elég sok ember...

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy attól még hogy vannak akik hálásak nem biztos hogy igazuk is van...persze lehet nekem sincs igazam és tévedek.

Hm, a véleményed akkor változik ha politikát csinálnak belőle?
    Mégis, ki is alapította a Gárdát? Nem a Jobbik? Ami egy politikai párt? És a Gárdával gyűjt maga mellé híveket?

Aha, persze, mese-meskete....hogyne hazafiság...lószart! Minden a politikáról szól!

Hazafiság a fenét...nehogy elhid már!

• Grenzjager
    nézd meg a videót.

A rendőr az öltözékbe kötött bele.... nem értem miről beszélsz....
  • kemszi2
    az se jó,ha több lesz a fegyver,könnyebb lesz beszerezni feketén is.viszont ők akkor nem fognak gondolkodni,hogy használják-e.és ő mit fog kapni pár év börtönt maximum,és onnan is büszkén gof kijönni majd és folytatja tovább...
  • Solt
    Persze, mert így lehet azt kommunikálni, hogy a Gárda perben áll. Arról már nem fognak szólni a hírek, hogy nem áll meg a vád. Pénzük van ügyvédekre... lettek elégszer kárpótolva... jut is marad is.
  • degenerator
    az ártatlanság vélelme.

ami ott megdőlt, hogy bűncselekémny nélkül, perli őket a mazsihiz, és az ocö.
  • Solt
    Bizony bizony! Én az első felháborodás után, amikor az M1 gusztustalanságát megláttam, azonnal az jutott eszembe, hogy sebaj... csinálják csak. Minél többet tapasztalják az emberek a saját bőrükön, hogy a valóság és a média közt pont 180 fok a különbség, annál hamarabb észhez térnek. Maguk alatt vágják a fát. Elértük azt a szintet, hogy most már napi dolgokban kell hazudniuk, azt meg sokáig nem lehet. A múltat még lehet torzítani, de amit az emberek nap mint nap átélnek, azt sokáig nem.
  • Solt
    Na most már a trágár duma is. Te tényleg azt hiszed, hogy ez nyomatékot ad a mondandódnak? Miből gondolod, hogy a többség nem kér belőle? Volt sms teszt a TV2-ön? Vagy valami hasonló hiteles forrás? Fáradj el azokba a falukba ahol már segítettek, és kérdez meg őket, hogy szerintük szükség van-e a Gárdára. Bennem nem kelt félelmet, sőt, jó érzés az Árpád sávos pajzsot látni a ruhájukon. A véleményem akkor fog megváltozni, ha politikát csinálnak belőle, vagy, ha olyan hiteles információk jönnek, hogy nem az alapító okiratuknak megfelelően járnak el. Addig, kijár nekik minimum az, hogy nem nevezed őket szélsőségesnek. Törvényesen működő szervezet! Ezt tessék szem előtt tartani!
  • JAG1
    Nem a gárdával van bajuk az embereknek, hanem félnek és elegük van a harcból, van elég bajuk az életben, nem kell még több.
  • modellmaker
    Mondjuk így TomDantes kommentje után felmerült bennem, hogy többség-kisebbség. Azért elég furcsa, hogy a médiában csak azt lehetett egy darabig hallani hogy gárda így, gárda úgy, aztán mikor kiderült hogy nem akarnak (egyből) lelőni senkit, abba is maradt. De fura módon ahol megjelennek, mindig tömegek vannak, akik megtapsolják őket. Lehet visszaütött a lejárató kampány?
  • Solt
    Tájékozatlan vagy, butaságokat beszélsz, ráadásul mindezt pökhendi módon.

1.: A rendőrök felszólították a Gárdistákat, hogy, ha visszamennek segíteni a költözésben, akkor az egyenruhájukat vegyék le, mert az a cigányokat hergeli. Ha beszarsz, ha nem, ez tény. Rád bízom melyiket választod.

2.: Honnan veszel Te ilyen dolgokat, hogy a cigány bűnözés ellen harcolnak? Semmi ellen nem harcolnak, olyan emberek mellett állnak ki, és segítenek nekik, akiket a törvény magára hagy. Lásd topik téma! (a többi vállalásuk már fel lett sorolva, csak Te hajlamos vagy átsiklani dolgokon)

3.: Pár száz szélsőséges? Ezt honnan veszed? Kérdeztem már tőled régebben is, hogy honnan informálódsz, illetve, hogy ezek az állítások amiket hangoztatsz a Te saját tapasztalatod, vagy valahonnan hallottad?

4.: Tehát a Te szemedben az önvédelem veszélyes? Dugjuk a fejünket a homokba, had garázdálkodjanak a bűnözők? Jobban félsz attól a Gárdától aki az égadta világon senkinek nem ártott, mint a lakásfoglaló hordáktól? Lenne pár költői kérdésem. Nem érzed-e úgy, hogy egyoldalúan vagy tájékozódva, illetve, hogy az értékrended enyhén megdől egy irányba.

5.: Ez már csak javaslat, mert semmi közöm hozzá, hogy milyen formában nyilvánulsz meg, de egy biztos, attól, hogy ilyen stílusban teszed, még nem lesz igazad. Sőt, elég visszás amikor ekkora elánnal beszél butaságot.
  • Muki100
    Ebben a topikban 2 ember kivételével senki sem volt "megfélemülve" semelyik gárdától sem, szóval el kéne gondolkozni milyen többségről is beszélsz. Ja hogy 1,8 millió cigány él Magyarországon? Nem érdekel, ez akkor is Magyarország amit ráadásul egyszer már épp ezért átszabtak, most nem kéne gondolkozni hogy ki van többen hanem egész egyszerűen megsemmisíteni / beolvasztani az ellenállást.

Egyébként meg az hogy a barom többség számít? Leninék is jóval kisebbségben voltak a mensevikekkel szemben mégis magukhoz ragadták a hatalmat mert világforradalmat akartak, és elegük volt a töketlen ideiglenes kormányokból meg importdemokrácia ígérgetéséből.
  • modellmaker
    plusz, nem sok olyan volt eddig a történelem során, hogy olyan dolgok történtek amit a többség akart. Mindig kellett egy-egy kis csoport akik elkezdték az érdemi munkát.
  • kraawz
    szerintem meg a gárda kezdte meg ezt az összefogást,amiről beszélsz

sorry a dupla postért.
  • kraawz
    azt csak hiszed,hogy a rózsadombon nem rabolnak a cigányok

[nem ő lakik ott]
  • modellmaker
    Ha a többség agymosott, akkor ők nem fognak összefogni, normálisan élni, becsületesen dolgozni, és megoldást keresni a problémákra. Mert szarik rá. Mert őt nem érdekli, csak hogy este megnézze a barátok köztöt.
  • dieselG
    Várd csak ki, amikor még többen lesznek gárdisták... Jelenlegi 1000+ fővel még nem lehet elkezdeni a komoly munkákat. Addig marad az építő jellegű tájékoztatás, a "masírozás", avagy a bemutatkozás az országban.
  • degenerator
    na ezzel a stílussal lehet leállni, mer bezárják a topikot.
  • JAG1
    Sztem te nem Magyarországon élsz, vagy ki sem mozdulsz otthonról, vagy fent laksz a rózsadombon. Biztos, mert különben nap, mint nap találkoznál azzal a szarsággal, ami itt van és egy percig sem lenne kétséged egy gárda felől sőt, azon gondolkodnál, hogyan tudnál te is tenni ez ellen a mocsok ellen...
  • degenerator
    a fegyver kiadásához intelligencia teszt, minimum érettségi. ennyi.
  • dieselG
    Okés, amit írtál, csak szerintem a szélsőjobb párt nem kéne, hogy legyen a kormányon. Tudod, jó ideje a különböző érdekelt hírharsonák úton-mentén leszélsőjobbozza az egészséges magyar gondolkodású embereket, ami kb. 1946-ig oly alapvetően természetes volt. Vagy ők is rásszisták voltak? :D

Arra akartam kilyukadni ezzel, hogy ne keverjük össze az egészséges nemzeti érzelműséget a szélsőjobb fogalmával, pont hogy ezt próbálják elérni.
  • degenerator
    nem. csomóban nem. pl washington államban tuti nem.
  • degenerator
    akinek fegyver kell, úgyis beszerzi. és a rablásokat nem törvényesen tartott fegyverrel szokták elkövetni (a ballisztikai vizsgálat ingecsak leszűkíti a kört.)
  • TomDantes
    És te csatlakoztál már? Hm...mikor mentitek meg a nemzetet?

Tudod, azért azt is figyelembe kéne venni, ha többség nem kér a Gárdából, meg abból hogy megmentsék a nemzetet, akkor elhúzhat a Gárda a sunyiba....

A többség akarata számít...tök mindegy hogy többség agymosott barmokbók áll.
    Akkor is a többség számít.

És én úgy látom, hogy Gárdából nem kér a többség.

Tudod miért? Megmondom, mert sokan vannak úgy mint én.

Hogy a tökom tele van azzal, hogy ők az igazmagyarok, meg a ők a nagy hazafik.Igen és mi hasznot hajtanak? A nemzeti érzés nagyobb lesz tőle?
    Nem b@zd meg, a helyzetet csak tovább rontják. Semmi hasznukat nem látom.

De te csatlakozz csak hozzájuk, masírozz, szedj parlagfüvet, pucolj temetőt...ez kell ide!

Véletlenól sem, az, hogy évgre fogjuk össze, és kezdjünk el normálisan élni, becsületesen dolgozni, megoldást keresni a problémákra...nem....ide masírozás kell.
    Az hasznos ám...k*rva hasznos.
  • Danny1987
    Bár itt is ez lenne:)

Én is mennék macheta-val.
  • degenerator
    ha fegyvert látsz a kezében, vagy már közvetlen életveszélyben vagy, lőhetsz. (érdemes magadnál hordanod egy semmilyen kis kést, pofánlövöd hatszor a gázpisztollyal, aztán, ha esetleg odaérnének a rendőrök, a földön síró cigány kezébe nyomod. elég, ha az ujjlenyomata rákerül.)
  • TomDantes
    Azért hülyeséget ne beszélj már! Mégis hol van ma olyan ,hogy a rendőrők valakit a ruhája vagy a haja miatt zaklatnak?
    Beszélsz össze-vissza! Ma már a bűnözőket se lehet zaklatni lassan mert jogaik vannak...úgy hogy ne akard már nekem be mesélni hogy szegény gárdistákat a ruhájuk miatt zargatják a csúnya rendőr bácsik, mert esküszöm magam alá sz*rok!

Hogy kire veszélyesek? A parlagfűre?
    Hát most akkor nem a cigánybűnözés ellen harcolnak?
    Most nem azért, de az szerinted nem veszélyes, hogy ez a pár száz észlény ketté osztja az országot és ilyen provokálóan videlekedik?!

Szerinted nem veszélyes ehgy csapat ember akik szélsőséges nézeteket vallanak?

Szerinted nem veszélyes az, hogy legközelebb a cigány csürhe, meg ezek az igazmagyar Gárdisták egymásnak esnek, és majd a végén vér fog folyni?

• milk41
    Olaszországba a rendőrök döntik össze a putrikat,és ha valamelyik cigánynak nem teccik azt agyonverik.(olasz hiradóban láttam)
  • Danny1987
    Ne a rendőrséget bántsátok.
    Azt hiszitek ők nem utálják a romákat.
    Faszt nem de ha fellép ellene ott van az egész csürhe hogy mert cigany csak azért.
    Vmi szélső jobb oldali párt kéne hogy kormányon legyen.
    Na akkor a rendőrők ott ahol tudnak vernék ezeket a férgeket és nem ingyenlakást kapnának hanem gumibotot az arcukra.

Olaszba például leszarják ha putrikat gyujtogatsz.
    A gyerek lángoló cigányputrikat rajzol.
    És van vmi büntetés nagy lófaszt van.
  • kemszi2
    hát ha ez annak számít akkor vállalom
  • Gladiator
    RASSZISTAAA!!!!444négy
  • kemszi2
    mármint úgy hogy mondjuk bent alszunk