686
Galgagyörk
  • Solt
    Írhattam volna Szerbiát is, vagy bármelyik más környező országot... válogathatsz...
  • Zerénd
    Csak mellékesen, halkan megkérdem. Akik miatt az a Magyar család elmenekült onnan, azok betartják?
  • Solt
    Fordítsuk meg a dolgot! Menj ki Izraelbe, és írd be egy fórumba, hogy Izrael nem csak a full zsidó származású embereké...
  • Solt
    Pfffffff... tudtam, ha nincs értelmes érv, jön a vádaskodás. Bravó!
  • csgj
    Te tiszteletben tartod Magyarország összes törvényét? :P
  • Solt
    Na állj! Magyarország a Magyaroké! Az Magyar aki annak vallja magát, és aszerint is cselekszik! Miután elfogadta és tiszteletben tartja a többség vallását, szokásait, és törvényeit, azok után örömmel látjuk, legyen az Cigány, Zsidó, Szláv, teljesen mindegy! A lényeg, hogy elsősorban Magyarnak vallja magát, és azután jöhet a felekezete és a saját hagyománya!

Mária Teréziát meg ne nagyon emlegesd, minden volt ő nekünk, csak jó akarónk nem!
  • degenerator
    mária terézia előtt is itt voltak. tudtommal atörök hadakat követték.
  • degenerator
    szinte soha nem találkozom általánosítással, ugyanis mindig odarakják a mondanivaló végére, hogy tisztelet a kivételnek.
  • Solt
    Abban egyetértünk, hogy az általánosítás semmiféle helyzetben nem visz előrébb, sőt... De azért azt valljuk be őszintén, hogy sokat tesznek azért, hogy az emberek gondolkozás nélkül rosszra asszociáljanak ha a Cigány szó elhangzik. Ha valaki tűzbe teszi a kezét és az jó alaposan megégeti, akkor annak a valakinek Te el nem magyarázod, hogy dugja oda nyugodtan még egyszer, nem lesz baj! Ezt azt hiszem nem lehet az emberek szemére hányni. Csak a "tűz" tehetne arról, hogy ne legyen előítélet... Az átlag embertől már túl sok megértést és tűrést várnak a semmiért cserébe...
  • csgj
    Vhogy meg kell tanulni velük együtt élni... nem maguktól vándoroltak be, Mária Terézia hozatta őket be (legalábbis a többséget). Magyarország nem csak a full magyar származású embereké. Amúgy is nagyon kevert nép vagyunk. De olyan megoldást kell keresni, ami mindenkinek az érdekét tarjta szem előtt. Mert én még mindig azt mondom, hogy alapjában véve minden ember egyenlő. De tényleg elfajult itt a helyzet... És nem csak a cigányok részéről. Más gyűlölködés is van bőven.
  • kemszi2
    egyre gyakoribbak sajnos az ilyen hírek,esetek.és egyre inkább úgy tűni,hogy csak magunkra számíthatunk.kérdés hogy meddig tűrjük ezeket az állatokat.és nem a származásra gondolok itt
  • GregSB
    A történteket és a helyzetet én is felháborítónak tartom, nekem sem tetszik hogy büntetlenül mit művelhetnek ezek a csoportok ma itthon. Erre írtam hogy ez egy jelentős probléma, amit meg kell oldani mielőbb. Egyetértek veled abban, hogy szigorítani kéne a törvényeket, és velük is betartatni, nem úgy mint most. De mindemellett oda kéne figyelni a túlzott általánosításra, mert jelenleg eléggé elterjedt sajnos.
  • degenerator
    ok, szted mi lehet a megoldás ellenük? több segély, vagy még több pozitív diszkrimináció?

esetleg létrehozni egy autonóm cigány köztársaságot, vhol északon, és az összes bűnöző romát betuszkolni oda? (mondjuk ezt támogatnám.)
  • degenerator
    a videóban is hallhattad, hogy az egyik legnagyobb magyar cigányvédő, a Mohácsi "vész" Viktória a kaszás, késes, szamurájkardos csürhe elején masírozott...
  • redbull0304
  • bertino
  • kemszi2
    így kéne kezdeni
  • csgj
    Teljes mértékben igazad van...
  • Solt
    Az embervédő aktivistákat pedig beültetném pár hétre egy olyan Cigány putri közepére, amilyen mellett én 18 évet lehúztam Angyalföldön. Ott aktiválódhatna emberjogilag. Ha ez megvolt, akkor a putrit felköltöztetném a Rózsadombra a politikusok házai mellé, hogy ők is aktiválódjanak végre...
  • Borg
    A megoldás is elhangzott a műsor végén. Hogy ugye mit csinálnak majd a falusiak azzal akit ilyen cselekményen kapnak.
    Mert ugye tiszta sor, hogy más megoldás nincs. Egy jogállam, főleg unió meg emberi jogok, miegymás keretein belül SOHA nem fog tudni fellépni ez ellen a probléma ellen hivatalosan. A feszültség tehát addig fog nőni, amíg valaki be nem vállalja a megoldást a saját szakállára, a saját kárára...
  • Muki100
    Az embervédő aktivisták képtelenek kimondani a szót hogy cigánybűnözés. Gondolom sokat nem kell magyarázni hogy a bűnöző cigányokat sorolják ezen kifejezés alá, nem pedig a normálisakat.
  • Solt
    Látom működik a reflex! Nézd csak: "Persze vannak kivételek, de sajnos nem ez a jellemző."

Egy árva büdös szóval nem mondtam, hogy le kell őket húznia WC-n, vagy bármi hasonló! Felhívtam a figyelmet arra a tényre, hogy a jelenlegi helyzetet a jog és a balos média Cigányok irányába elfogult pozitív diszkriminációja okozza! Gondold bele magad annak a bőrébe, akinek beköltöznek a házába, majd ezek után a törvény szarik rá, sőt, még belőle csinálnak rasszistát, mert fel merte emelni a hangját! Ezt a paradoxont tessék már végre felfogni. Ha a törvények szintjén megoldható lenne a probléma, akkor el sem jutnánk idáig. Behatoltak, rendőrség kihív, elviszik őket, megkapják a büntetést, és történet vége, mielőtt a média felfújhatná. arról nem is beszélve, hogy a következő potenciális delikvensnek meg sem fordulna a fejében, hogy esetleg ő is valami törvénytelent tegyen. Jelenleg egy következmények nélküli országban élünk, aminek előbb vagy utóbb fájdalmas következményei lesznek!
  • GregSB
    Akkor sem lehet csak így beskatulyázni az összes Mo.-on élő romát, mint ahogy te teszed. Maga a sértett nyilatkozza a belinkelt adásban, hogy a faluban sok tisztességes roma él, akikkel együtt dolgozik, őket tisztelik, a baj azzal a 30-40 fős csürhével van akik bűnöznek. Ez a csürhe megfenyegette azokat a cigányokat is, akik barátkoztak a párral.

Lehet azzal dobálózni, hogy arányaiban kevesebb a tisztességes roma, de azt kéne felfogni hogy még ha arányaiban kevesebben is vannak akkor is _normális_ emberek, akik dolgoznak, tudnak olvasni, írni, nem bűnüznek, hasznos részei a társadalomnak, és ezek az embereknek teljesen ellehetetlenednek csak azért, mert egy kalap alá veszik őket a bűnözőkkel, csak azért mert ugyan olyan a bőrük színe. Ezek miatt az emberek miatt kampányolnak az embervédő aktivisták, nem a bűnözők miatt. Ezt nem képesek sokan felfogni.

Ez egy jelentős probléma, amire megoldást kell találni, és nem úgy hogy egy teljes etnikai csoportot lehúzunk a WC-n.
  • kemszi2
    pontosan
  • Solt
    El filozofálhatjuk a dolgot, belemehetünk abba is, hogy oka van annak ki hova születik, de ettől még a probléma valós. Lassan napi szinten történnek az ilyen, és ehhez hasonló helyzetek. Kérdezem tőled, szerinted mi lenne a helyes megoldás? El kéne hallgatni? Aki felemeli a hangját az őt ért atrocitás ellen, az rasszista, aki a hallgat az így jár mint ez a pár éveken keresztül. A megkülönböztetés nem más mint az évek hosszú folyamán levont logikus következtetések összegzése. Ez a kisebbség bárhol is bukkan fel, mindenhol gond van velük, sehova nem tudnak beilleszkedni. Ez sajnos tény, és nem csak nálunk van ez így. Persze vannak kivételek, de sajnos nem ez a jellemző. Kő kemény törvények kellenének, és azok kő kemény betartatása, de először is a tények tényként való kezelését kéne megtanulni, és az ilyen eseteket nem politikai célokra használni, mint azt bizonyos törpe pártok teszik. Tény, hogy történt egy jogtalan házfoglalás, tény, hogy ezt Cigányok tették, tény, hogy az áldozatok Magyarok, és tény, hogy a jogi lehetőségeket végig járták, segítséget nem kaptak. Mit kellett volna tenniük? A szemét rasszista csürhe vacsorát nem vitt át a nyári konyhába a szerencsétlen házfoglalóknak. Felháborító! Próbálna meg egy fehér ember egy Cigány portájára beköltözni... azonnal genocídiumot, rasszizmust, és Hortystafasisztanáci csőcseléket emlegetne az a bizonyos kiegyensúlyozott, igazságos, tényeket közlő liberális média. Amíg a média és a törvény előtt nem esnek egyenlő megítélés alá ezek a történetek, tehát amíg a hangsúly nem a bűncselekményen lesz, hanem azon, hogy ki követte el, és a megítélése az eseménynek is ez alapján történik, addig nem lesz változás. Sőt, egyre rosszabb lesz... és, ha még tovább nő a feszültség, akkor előbb vagy utóbb sajnos komoly balhé is lesz...
  • bertino
  • davidka003
    Elkezdtem nézni. Ez szörnyű. Saját házából elüldözték a családot a cigányok meg a kutyáját is bántották.
  • Vlala #19
    OK, bocs, befogtam. :)
  • degenerator
    nem is csak a rablásról van szó. hanem az alap viselkedéssel. és azzal a felfogással, hogy nekik mindent lehet.

azért, vlala, ha sötétben látnál egy 3-4 fős roma társaságot elötted az úton, szerintem te is visszafordulnál, vagy átmennél az út túloldalára.
  • m1c1mack0
    Kérlek ne vidd el a topikot rasszizmus irányába itt nem erről van szó!
  • Muki100
    Tehát hagyjam magam leszúrni hajlnai egykor az utcasarkon mert csak az én mobiltelefonom biztosíthatja számára a megélhetést?
  • Vlala #15
    Köszi
    Ha erre gondolsz, a Vlala nem az Ötödik Lakatos Lajost takarja. :)

Tarján pedig nem csak Gőzekékből áll (mi is útáljuk, mert hangos a Ferrarija)...
  • degenerator
    itt már rég nem a bőrszínről van szó....
  • Vlala #13
    Nem.

Az élet nem szerepjáték, ahol új karakter indításakor kiválaszthatod a kasztot, a bőrszínt, a nemet és oszthatod ki az alap SP-ket különböző képességekre.
    Itt beleszületsz egy adott helyzetbe adott képességekkel, aztán oldd meg a feladatokat - felnövés, beilleszkedés, túlélés, önmegvalósítás - ahogy tudod.

Amíg ezt nem vagyunk képesek közösségi szinten felfogni, addig tömegesen is nyílhatnak a Galgagyörkök, Salgótarjánok, Budapestek topicjai.

Ebben az a vicc, hogy ha csak egy bőrszín lenne - hogy senki ne sértődjön meg, pl. zöld - akkor hajszín, szemszín, lábméret és testmagasság alapján menne az anyázás.
    Kell ez nekünk?
  • degenerator
    végignéztem, ez hihetetlen....
  • degenerator
    salgótarjánból ír. gyanús....
  • Vlala #10
    Nyiss neki még kettőt.
  • Solt
    Uszítás? Fordított esetben nem kiáltanál-e rasszizmust?
  • kakaoskalacs
    ez nem gyenge :( szomoru dolog
  • Aspyrin
    Ejnye micimackó, még mindig a mesékben hiszel?