82
-
JoinR #42 Egy ismerősömnek volt 6600GT, azért az sokkal gyengébb a 8500-asnál. A procija és a RAMja is gyorsabb, mégis nekem +10-20 FPS-sel több van, meg már sok játék nem támogatja a 6-os szériát, szal azért annál jobb :) Hát a 7600GS utódjának szánták, annak is felel meg. 2900XT ajánlását megfontolom, ez lenne az első Radeon kártyám (annyiban jó lenne váltani, hogy AMD-nek talán jobban fekszik az Ati az nVidiához képest) -
ddt500 #41 Nekem X800XT-m van. Amikor vetem még a csúcskategória tagja volt. -
tomcsa4 #40 A 4200+ X2 meg ezekhez pöttyet kevéske, de nem baj! -
tomcsa4 #39 Nyugodtan megveheted akár holnap a 2900XT-t, elképesztően jó teljesítménye van. Hátránya a nagy fogyasztás. HD 3870 detto kiváló és ennek alacsonyabb a fogyasztása már (mivel memóriabusz feleakkora, továbbá DDR4 kevesebbet eszik). 3850 is jó választás.
8500GT-d nem erősebb, mint a 6600GT vagy maximum pár százalékkal. A javulást észre fogod venni az fix! -
skati #38 Én a HD 4870 X2-t várom. Kíváncsi vagyok mire lesz képes:D -
kandeláber #37 Aki a másik helyesírásba vagy elgépeléseibe köt bele pusztán fikázási céllal ahelyett, hogy a tartalommal foglalkozna, az az illetőt minősíti... -
kandeláber #36 A két belinkelt tesztben nem papírkártyát teszteltek, a fogyasztási adatok mutatják, hogy ezek valódi 55 nm-es chippel vannak szerelve. -
RicsyPy #35 Azé kiváncsí vagyok mire lesz képes a 4870-s kártya, ha a 4850 már majdenem beéri az nVidia csúcskártyáját. -
#34 szerintem nyugodtan megveheted majd , nem olyan nagy baj ha nem hajtja ki teljesen ... -
JoinR #33 Nekem spec 8500GT van, sztem azt bőven kiforgatja a 4200+ :D
De én ezekre az erősebb kártyákra gondoltam - pl. egy ilyen 4850, vagy esetleg 3850, 2900XT...mivel nem akarok túl jó VGA-t venni, ha úgyse használom ki/tudom kihasználni. -
GenSC #32 Milyen videókártyád van? Valahol a X1900 vagy 7600GT szintjére saccolnám. 4200+ kissé elmarad már a mostani társaitól:D -
JoinR #31 Kb milyen proci kell, hogy kiforgassa ezeket a kártyákat? egy 20%-kal húzott 4200+ elég? Vagy már nagyságrendekkel jobb kell hozzá? -
torjoz #30 8450, és 8570 !!!???? Az előbbi a #21-es üzenetben, az utóbbi a #26-osban! De szeretem, amikor ilyen emberek osztják az észt... -
Vers #29 azért még várnék a konkluzió levonásával, mivel ezt a +-os kártyát ma huzta elö az nvidia a zsákbol , lehet nem is létezik , csak papiron :)
-
Szefmester #28 viszont ahogy olvastam az AMD is nekiáll pénzelni a fejlesztőket.. szal hamarosan láthatunk ATI logókat is a gém előtt -
kandeláber #27 http://firingsquad.com/hardware/amd_radeon_hd_4850_geforce_9800_gtx+/ -
kandeláber #26 Igen, az nvidia valóban a verseny miatt volt kénytelen árat csökkenteni, és nem maradt semmije a 230-400 dollár közötti tartományban, a 8570 miatt viszont nem kell tovább csökkentenie az árat, mert az 300 dollár lesz. A középkategóriában versenyképes maradt, a csúcskategóriában viszont vesztett, mert saját olcsó, SLI-ba kapcsolt kártyái ugyanúgy lenyomják, mint ahogy az AMD CF megoldásai, tehát a csúcskategóriát elszúrta, de túl fogja élni. -
Vers #25 semmit nem bizonyit mindenki azt szür le belöle amit akar, viszont az nvidia nem a semmiért nyomta le ma az árakat 1/3-al, és még fogja is , mert az erösebb ati jövö héten jön ki -
kandeláber #24 ez a teszt mit bizonyít? -
kandeláber #23 Ð"durva lett a kártya nagyon , nvidia nem kicsit szopik miatta"
miért is?
"2 ilyen lenyomja a nvidia csucskártyáját, féláron"
ez igaz és olcsóbb is, meg két 8800 vagy 9800 is lenyomja, szóval ez a GT280 kicsit félrement
2 ilyen 1600 shadert tartalmaz 2 terraflopsal, a ps3-nál 10-szer gyorsabb ..
valaki valahol azt írta, hogy a ps3 1,8TF, nem mintha sok értelme lenne az összevetésnek.
és mivel az ati 4.1 -es shadert használ , az ujabb játékokban az nvidia csak vergödni fog, mig az ati hasit
Amíg az nvidia nem építi be a 4.1-es dhadereket, addig a kutya nem fog olyan játékot írni, ami azt használja, ráadásul a 4.1 elég kis előrelépés, emiatt nem kell aggódni.
persze csak addig amig ki nem jön az uj gpuval a vidia
Most jött ki talán a múlt héten az új csúcsgeneráció, idén már sok újat nem látunk, elgfeljebb kisebb csíkszélességet. -
Vers #22 ez nem egészen van igy,a 4850 jobban megéri az árát föleg ha a jövöbe tekintünk
crysis teszt
-
kandeláber #21 Mondjuk a 8450 célközönsége aligha fog 2560-ban nyomulni. ;-) Egyébként itt egy teszt a 9800GTX+-ról, ami alig 30 dollárral lesz drágább, mint a 4850, kb. ugyanannyit fogyaszt, teljesítményben pedig egy picit jobb. Innentől fogva gyakorlatilag csak a márkaszimpátia dönt. -
#20 "...bemutatta az AMD legújabb fejlesztését, amely gyorsabbnak ígérkezik elődeinél."
Ez a mondat nagyon tetszett.
Milyen meglepő, mert ugye eddig mindig úgy volt, hogy egy új kártya lassabb volt, mint az elődei... -
kandeláber #19 Ez igez, de ő nem azt linkelte.;) -
Vers #18 durva lett a kártya nagyon , nvidia nem kicsit szopik miatta
2 ilyen lenyomja a nvidia csucskártyáját, féláron
2 ilyen 1600 shadert tartalmaz 2 terraflopsal, a ps3-nál 10-szer gyorsabb ..
és mivel az ati 4.1 -es shadert használ , az ujabb játékokban az nvidia csak vergödni fog, mig az ati hasit
persze csak addig amig ki nem jön az uj gpuval a vidia
-
k0zi #17 Igazából 2 is bőven elég Gtx280 ellen és grafikus teljesítményben jobb, viszont áramot ugyanannyit fogyaszt (terhelve 20W-tal többet). -
Chris05 #16 Nagyon jó kártya, bár én megvárom a 70-est szerintem. 8800 GTX-ről annyit, hogy 2560-as felbontásban 4xAA-val általában veri a 9800 GTX-et, nézz utána, kandeláber. Ja még annyit, hogy nekem is 8800 GTX-em van és nem 2008.06.20.-án jött piacra, hanem másfél éve. Ezt azért tartsd észben, egy új középkategóriás terméknek illik egy másfél éves csúcskategóriás kártyát lenyomnia (Attól függetlenül tényleg iszonyat jó az új kártya). -
k0zi #15 Anandtech-es tesztben van sima 1 kártyás teszt illetve van CF-es (az a két kártyás). -
2504 #14 Számomra már most nem menő!!!!!!!!
Pedig fél éve az volt de számomra hatalmas csalódás lett a PS3!!! -
kandeláber #13 Hát itt egy darab olyan eredmányt nem látok, ahol két 4850-es szerepelt volna. -
RicsyPy #12 A 800 stream proci odavág.Remélem jól összeraknak hozzá 1 müködő drivert is.És akkor tuti leveri az nVididát. -
wednes #11 Kettő már megfogja a GTX280-at.
ComputerBase teszt -
Yv@n #10 ...meg a villanyórát is. -
FoodLFG #9 o.O ... -
skati #8 Itt az idő a gépcserére:D Nem vagyok elfogult a 2 gyártóval kapcsolatban,de inkább az ATi felé húz a szívem az ár/teljesítmény miatt. -
Laceee #7 ettől még nem lesz nagyobb a játékkinálat PC-re..., jobbak ettől sem lesznek a játékok csak szebbek :) -
#6 -
1hengeresVmotor #5 hmm nem sokáig lesz menő a ps3 -
kandeláber #4 Már nem azért, de teli a net tesztekkel, pl. anadtech:
http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3338
A 8800GTX-et mindenben veri, a 9800GTX-at is általában veri, sőt, néha még a GT200-ast is veri. Nem véletlen, hogy az Nvidia nagyhirtelen lecsökkenti a 8800GTXrát 200 dollárra és kihoz belőle egy 55 nm-eset nagyobb órajelen. Ezúttal az AMD tényleg komolyan belehúzott. Éljen az igazi verseny! -
#3 Maszka elfog élvezni ^^