61
melyiket kedveled jobban?és miért?
-
#61 Rosét sajttállal próbáljátok ki! -
#60 Sangria -
#59 ki ivott füge bort?...csináltam vagy 6 litert....
idén hecserlit(csipkebogyó) akartam... -
#58 Nállam a villányi a favorit:) -
#57 én fehér bor párti vagyok...
... a tokaji sárgamuskotály a kedvencem :) -
#56 meggy bor a yo :D nem tom ki ivott már olyat.. -
#55 xD ettől egy párszor már fetrengtünk tárgyilagos állapotban^^ de má leszoktunk róla^^
egyébként volt 1-2 jóféle házibor az arcomban, ami nagyon finom volt és egyáltalán nem kellett sok, hogy kecybátor legyek x) -
extramagascsaj #54 spanyol házi gyümiborok is jóak -
#53 a portugal zold bor speciel tenyleg jo :D -
#52 A vörös az jobb, de csak ha fehér van jó azis. !!!Éljen NÓRI NAGYAPJA BORA!!! -
Fbn Lx #51 ződ o.x -
#50 Egyik bort se szeretem,inkább sört iszok,ha iszok. -
#49 Minden kultúrember tudja, hogy marhához és vadhúsokhoz vöröset, csirkéhez, halételekhez pedig fehéret szokás inni. Desszertekhez meg édes fehéret. -
Tucker Case #48 desszerthez viszont semmi esetre sem vörös, max rose :) -
#47 kajától függ.
vadhoz természetesen vörös, szárnyashoz fehér. -
Tucker Case #46 Általában pont fordítva. Az édes fehérborokat szokták desszerthez inni, míg a vöröset ebédhez. -
#45 azért írtam h ez kijöjjön -
#44 :DDDDDDDD -
Hajnalcat #43 szíasztók!
vöröset, mert finomabb az íze. -
Aspyrin #42 Ezen még bőven van mit finomítanod :D
A különböző húsételekhez a megfelelő bortípust célszerű inni, például marhahúsnál a száraz vörösbort ami savat termel, halnál a száraz fehéret stb.
(mondjuk 14-18 évesen még nem kell ilyen jellegű tapasztalatokkal felvértezned magad) -
#41 tabisbor=jól bebaszni
vörös= édességhez
fehér= ebédhez,vacsihoz -
#40 mindkettőt más-más mellé isszák -
#39 legjobb ami fehér, de ha felrázod vörös lesz -
#38 a vörösborban van vas, a fehér teljesen egészségtelen.
amúgy sztem tokaji. -
#37 hatásuk azonos
-
#36 nincs jobb a házi vörösbornál -
#35 nálunk szerencsére ninsc ilyen :) mindig ugyvunk h minél olcsobban de aránylag yot (persze ha kevés pénzünk van szorakozni)... és a Dankóval meg vagyunk elégedve mi is.. :) akinek nem jön be a bandábol az meg vegyíti kólával és kész :D -
Aspyrin #34 A száraz, vörös cabernet sauvignont kedvelem. Több hazai pincészet termékét szoktuk vásárolni, általában a 2004-es évjáratúakat.
Ezen kívül bizonyos esetekben a desszertborok is szóbajönnek, elsősorban a görög származású Mavrodaphne-t fogyasztjuk, két éve kóstóltuk meg a patrasi pincészetben. -
#33 Nagggyon helyes :D -
#32 Én a félédes furmintot favorizálom. Ha száraz bor kerül asztalra, azt fröccsnek iszom, de ritkán.
Tokaj-Hegyalján lakom, de inkább sörös vagyok. -
extramagascsaj #31 ha az ember jól beakar nyalni...akkor szinte mindegy h fehér vagy vörös...a lényeg, h csússzon
egyébként én édes fehér almalével, félédes/édes vörös (mminőségtől függően colával keverve) párti vagyok -
Cat #30 Fiatal korban mindenki édeset iszik, aztán ahogy öregedtek, átálltok a szárazra. Higyjétek el, száraz vörösnél nincs jobb. És ezer ft alatt ne vegyetek bort. Nem sznobság, hanem kb. ott kezdődik az igazi bor, amitől másnap már nincs fejfájás. -
#29 jah,a csövesek kedvenc itala...na meg hosszútávon látásromlást,és csontritkulást okoz...asztali bor nem = a tabisborral! -
Phat Smoker #28 mosmé ? kiváló évjáratú borokról van szó, melyeknek a hosszú ideig műanyag flakonokban való érlelés ad különös zamatot és karaktert! -
Unreal1942 #27 Az ilyeneket be kéne tiltani!
-
Dach #26 -
#25 tabisbor powaa -
#24 -
Vlala #23 Ebben az a vicces, hogy árához viszonyítva tényleg nagyon jó bor, elég sokáig a számban marad az utóíze. Csak van egy "társaságban snassz Dankót inni" mentalitás...
Nálam általában a kaja dönti el, mit iszom utána. -
Phat Smoker #22 szimpli dö beszt