22
-
bakagaijin #22 Skype drága, voip*-al csomó pénzt spóroltam (most épp voipbuster, de van még van 10 cég a csoportban, voipstunt, voipcheap, voipdiscount, stb.) Régen szar volt a hangminőségük, addig skype-oltam, de mostanra már a hangproblémák meggyógyultak :). A skype pedig bevezette a kapcsolási díjat... -
#21 Letoltottem, most ezt hasznalom.
Ja, es vegre normalisan megcsinaltak a feluletet. Nincs tobb "ablak nyilik ablakbol ablakba". -
#20 Mondjátok már meg, mi a probléma a teljes képernyővel? Beszélgetés közben sem, meg egyébként sem kell, hogy fennt legyen, lerakod a tálcára, sőt az óra mellé és kész. Webkameránál sem nézed a másikat addig amíg mást csinálsz :D
Teljes képernyővel csak egyszerűbben átláthatóvá válik minden.
Ha Skype mellett megnyitsz egy böngészőt például, akkor is ugyan úgy háttérbe rakja, akármekkora az ablak!! :D
A sima chat MSN-en sokkal jobb szerintem, jobban átláható és beállítható. Ráadásul mostmár lehet offline embernek is üzenetet küldeni, ami akkor is megérkezik hozzá, ha a küldő nincs már bejelentkezve.
Csak azt nem fogom megértnei, miért nem csinálják már meg rendesen, hogy a hang időnként ne olyan lenne mintha ufoval beszélgetnék, és ne legyen lassú a kapcsolat. Gondolom ez azért van, mivel szerveren keresztül működik (webkamera, hangcsevegés, fájlküldés is). -
#19 Ez a fórum is ékes bizonyíték, hogy a magyarok ragaszkodnak a megszokott dolgokhoz.... maradi népség D: -
balage187 #18 En eddig is mindig csak a 2.5-os verziojat raktam fel a Skypenak, most frissitettem, de eddig meg nem lattam sok ujitast. Azert remelem, hogy ez a teljes kepernyos szar csak egy lehetoseg, mert oszinten szolva, aki nem hasznal pl. webkamerat (vagy nem mindig) annak teljesen felesleges egy sok helyet elfoglalo program.
Winamp-nal en is classicet hasznalok. Kiprobaltam mar a modernt, de ott is csak sok felesleges, nekem nem kello ujitast veltem felfedezni. :P Ilyesmi kene a Skypehoz is: classic ablakmeret/elrendezes, meg modern. Bar a cikk szerint ilyen nem lesz. -
#17 Ekkora balfaszokat. A legújabb Winampnak se tűröm meg hogy azzal az agyalágyult Bento skinjével elfoglalja a 19 colos monitorom nagy részét, hát egy skype-nak meg végképp nem fogom. Winampnak még van megoldás, classic skin, de új skype-ban ilyenről nem tudok, szóval marad a régi! -
#16 Én felraktam ezt a 4-es béta verziót és azt hiszem (nem csak hiszem) fent is marad!
A videó képminősége nagyon sokat javult! A hang (zavaró sistergés sustorgás) szinte teljesen eltűnt,mivel minden nap használom, ezért már kezdtem megszokni ezeket a "hibákat" ,éppen ezért tudok viszonyítani.
Ami tetszik benne még, hogy ha 5 külön emberrel beszélek, akkor nem 5 ablak nyílik meg, hanem egy ablakban lerendezhetem ezt, csak az illetőre kell kattintani és semmilyen hibát nem produkált eddig.
Szóval nekem bejön nagyon..MSN---del... -
BandiG #15 Szerintem az msn nem lenne rossz, ha mindig tudna kapcsolodni a hangbeszelgetesekhez, nem valtana at Dath Vader modba idonkent es lenne teljes funkcionalitasu kliense minden surun hasznalt oprendszerre. Sztem a skype a hianyossagaival egyutt is egyre jobban terjed, es ennek az egyik oka az, hogy nagyon jol megceloztak a mobilipart is. Es pc-n is probalkozik a fejlodessel... -
#14 A Ventrillo még egész használható. -
#13 Sajnos igaz.
A kis egyszerű jól működő programok a fejlesztések után: túlnőtt, lassú, használhatatlan monstrumok lesznek. -
#12 az msn ebben az országban tipikusan olyan, mint a wiw. egy szar, sokszor használhatatlan, lassú, reklámok vannak benne és van sokkal jobb megoldás rá, mégis mindenki azt használja. szánalmas. -
#11 A vistával semmi gond nincs, nekem soha nem is volt "szakít" a gépen ,ahogy azt kell a büdös életbe nem raknám vissza a fos XP-t..ezzel nem értek egyet ,viszont offolni sem akarok az op rendszerekről.
Az MSN a skype videó kapcsolatához képest tényleg egy kalap szar, akadozik, kifagy, késik. etc..
Az MSN a tizenéves (tisztelet a kivételnek ,aki értelmes dologra is használja) hülyegyerekek "locsi-fecsije", hogy ki tud több xarságot beleépíteni az MSN-be (avatarok, beszédek..stb értelmetlen idióta baromság)
A skype hátránya a képminőség volt, ha ezen most tudnak javítani, már törlöm is le az MSN-t..igazából szinte nem is használom,akivel beszélgetni meg írogatni szoktam az is mind a skypeot favorizálja.
De ez csak szvsz... -
#10 Skype-ban kivételesen tényleg jó a konferencia, de eddig csak hangra működött, videóban csak egy embernek lehetett videójele is. Gyakran haszáljuk, még Hamachi-s LANparty alá is jó (régebben Roger Wilco-t használtunk, mert annak alig kell sávszél, de ugye a hangminőség). Most, hogy ezxerint valós videokonferenciát is tud, érdemes is rögtön kipróbálni! :D -
#9 az msn egy nagy kalap szart ér a Skype mellett. zabálja az erőforrásokat, többször kidobott, többször egyszerűen nem bírt csatlakozni, amikor mellette a Skype tökéletesen működött a hangminőségről is kivitelezésről nem is beszélve. jah, és nem, a barátaid nem avultak el, hogy xp-t használnak. te használsz egy halálraítélt szar opredszert, ami egy vakvágány. -
#8 A skype-nak van némi előnye a Windows Live Messengerrel szemben. Egyrészt, MSN-en nagyon gyenge a hangminőség, halkabb is általában, és szinte 80%-ban késik a hang egy csomót. Webkameráról ne is beszéljünk, az meg olyan lassú mint a fene. Skype-n ez nagyon ritka, vagyis itt már inkább a nettől függ.
Másrészt, Skypen van konferencia hívás, és egyszerre akár 6-an is (nem tom pontosan hányan) lehet beszélni, ráadásul nagyon jól!
Nekem MSN-em és Skype-m is van mindig. MSN-en csevegek, de ha valakivel beszélni akarok, webkamerázni, vagy fájlt küldeni, akkor Skype kell.
Igen az nekem is feltűnt, hogy sokszor túl fejlesztenek dolgokat. Az lenne a jó, ha ki lehetne választani telepítésnél, hogy mire van szükségem, és csak az kerülne a programba. -
Ludi94 #7 Én egy boldog Windows Vista felhasználó vagyok, és az a stratégiám, hogy egy probléma megoldására:
1. lépés: A Windows beépített programjait használom
2. lépés: Microsoft szoftvert használok
3. lépés: Külső szoftvert használok
Na az azonnali üzenetküldés és a videofonálás problémáját a következő programokkal oldanám meg:
1. lépés: Windows Tárgyaló
2. lépés: Windows Live Messenger
3. lépés: Skype
Mivel a haverjaim nagy része még (régi, elavult) Xp-t használ, ezért az első lépés nem kivitelezhető, de a második már igen, és a probléma megoldva, tehát nem kell a Skype-ot feltelepítenem. -
FoodLFG #6 A kopasz gyerek idegesítően beszél XD -
waldorf2 #5 Udv Arrakistor; teljesen igazad van, nem beszelve arrol, hogy egyre tobb memoriat is foglalnak. Hala az egnek erre mas is rajott, s letrehoztak az http://www.oldversion.com/-ot. Back to the future -
arrakistor #4 ja és az idegesítő kérdésekrő, mint pl.: az izgága "Induljak a rendszer indításakor?" és a fontoskodó " Akarja hogy az SuperX program a *.XXX kiterjesztésű file alapértelmezett hozzárendeltje legyen?"
még nem is beszéltem... -
arrakistor #3 Nem tudom ti hogy vettétek észre de minden populáris program (tisztelet a kivételnek) ami már befutott, egy bizonyos verziószám felett -szinte törvényszerűen- elkezd butulni, mert a fejlesztők ráállnak pofátlanul a reklámokra, a bannerokra és gyakorlatilag minden -a program által alapban támogatott funkció- másodlagossá válik. Ott van pl.: az Azureus 2.5-ig em volt vele semmi gond , aztán egy csapásra egy átláthatatlan , teljesképernyős kakihalmazzá vált tele a csili-vili reklámokkal , bazi lassú lett és hodály méretű az elődökhöz képest mindezt 0, azaz ZÉRÓ plussz , igazi átütő újítás NÉLKÜL.
Itt van most ez a Skype is... nekem valahol a 2.4-es verziónál tűnt fel hogy innentől kezdve egyszerűen nincs már mit újítani, finomítani ezen a szoftveren, innentől kezdve bármit is raknak bele az csak elrontja, lassítja, tönkreteszi, nem is beszélve a szövődményes problémákról és bugokról amiket esetleg az operációs rendszerben okoz , kavar az új "speciális funkciói" miatt amit talán jó ha szökőévben egyszer használ egy átlagos júzer de inkább ritkábban.
Aztán egy rendszercsere miatt már nem találtam a 2.4-es verziót, pedig igazán nekem a webkamera se kéne.. de sebaj gondoltam felteszem a 3.x-es verzijót
aztán láttam hogy átláthatatlan , fél képernyőmre rátespedő , lassú sz*r alkalmazássá hízott és pánikszerűen , hiretelen 3 napot eltöltöttem a netem mire ráakadtam egy régebbi még stabil verzióra.
A legrosszabb eset az pedig az mikor ráadásként visszafele inkompatibilissé teszik az egész rendszert és CSAK az új, csodával tudod "élvezni" a rendszer funkcióit......
Szerencsére azért a legtöbb esetben ez nem így van. -
Cat #2 Ha valóban radikálisan javul a hang és képminőség, akkor nincs más hátra, váltani kell. De mivel ez szerintem csak sávszélesség függvénye, nem teljesen értem, hogy miért nem lehet állítani, mekkora sávot adok neki, és ennek függvényében kockásodna, vagy finomodna a webkamera adása. -
Athlon64 #1 Hát én jelenleg vissza raktam a 3.8-ast.
Teljesen megváltozott a felülete és szokni kell.
Ettől még technikailag lehet, hogy jó szóval valószínűsítem hogy hamarosan visszarakom a 4-est.
De ez elvégre még(már) csak beta....