46
  • Justis
    #46
    Ott a pont. Akik ezt megszavazzák délután a nemzetgyűlésben, azok ugyanaznap délelőtt telefonon privátbankingban százmilliók tologatásáról intézkednek a Kajmán-szigeteki Tradesbraid Ltd nevű számlájukra, ill bocsánat, nem az övékére, hanem a Ms-ére... kész.
  • Justis
    #45
    Hogy lehet ezt a törvényt végrehajtani?

    1) Ha letölt az ember olyan jogvédett cédét mp3-ban, amleyet amúgy már megvett boltban korábban (csak mondjuk lusta vagyok begrebbelni/betömöríteni, vagy ne adj' Isten nem tudom, hogy hogyan kell, vagy nem lehet a másolásvédelem miatt), azzal nem sért törvényt, nem? A jogszabály mégis elmeszeli.

    2) Ha az ember letölt egy fájlt a neve alapján, mert érdekesnek tűnik, nem tudván, hogy illegális tartalmat rejt, akkor is elmeszelik? A bizonyítás terhe ua rajta van, de ilyen esetben hogy bizonyítható a jóhiszeműség?

    3) Hogy kezeli a törvény a több fájlba szétszedett illegális tartalmat? Az összesnek a letöltése jogsértő, vagy a jogsértéshez elég, ha csak egy részét szedi le az ember?
  • endrev
    #44
    Nem beszélve arról, hogy a fájlcserélők nem azért töltik le a filmet, zenét ahelyett hogy megvásárolnák, mert megtehetik, hanem mert:
    1. Nem kapható a cucc (pl. nincs Itunes pl. Mo-n, vagy a szám nincs az Itunes-on stb, vagy nincs a CD-boltban, nem is kapható pl. az a DVD-sorozat stb.)
    2. Kapható, de nincs rá pénze.

    Na most ha nincs rá pénze, akkor akkor sem fogja megvenni, ha nem tudja "illegálisan" letölteni, vagy ha kapható lenne. Tehát
    1. Nem keletkezik veszteség, ha letölti.
    2. Nem keletkezik nyereség, ha megakadályozzák, hogy letöltse.

    Én pl. boldogan megvenném a Csillagkapu összes részét sorozattól a mozifilmig DVD-n. De NEM KAPHATÓ. Sorozatok, melyeket statisztikai értelemben a kutya se néz, azok kaphatóak, de egy kultsorozat az nem. Miért?

    Kb. annyiba kerülne, mint a vinyó, amin tárolnám, ha meglenne, vagy kicsit többe.. Viszont nem lenne rá pénzem, akkor nem venném meg, akár letölthetem, akár nem.

    Ez egy nevetséges, felfújt mizéria.
  • Stirner
    #43
    Hmm..Zenészek akkor is voltak amikor még cd se volt és nem tudták kiadni a zenéjüket. Regényeket és képzőművészeti alkotásokat tudtommal nem töltenek le nagy számban, illetve azzal kevés kárt lehet okozni, mert nem ugyanaz pdf-ben a Potter Henrik mint papírban.

    Mitől fél ez a cigány Sárközi?
  • arrakistor
    #42
    csak annyi hogy a zenészeket nem szokás tömegesen irtani
  • Tomalak
    #41
    Többet nem tudunk a franciáktól tölteni!? Ekkora érvágást....Mostmilesz?
  • BlackRose
    #40
    ? Nem kérdés, hogy van, de mi köze annak ehhez?
  • arrakistor
    #39
    igen ,de a bankos és zenész között van egy fitymavégnyi külömbség
  • BlackRose
    #38
    Kérdés, ha a zenész a kocsmában muszikál és nyitva van az ablak akkor az aki kivül áll és hallgatja bűnös? Nem, bűnös akkor lennél ha a zenészt köteleznéd, hogy muzsikáljon és nem adnál neki érte semmit. Ő pedig ha nem akarja, hogy valaki fizetés nélkül élvezhesse akkor csukja be az ablakot. Nem lehetsz bűnös ha nem okoztál kárt. Kárt pedig nem lehet a jövőben csinálni, amit nem kerestél meg valami miatt azért nem okolhatsz senkit. Amit megkerestél és elvesznek tőlled azért igen. Miért nem megy a zenész a bankba és kér 1 millió EUR hitelt úgy, hogy pl. 200000 CD-nek az eladási jogát a banknak adja biztosításként. Kirugnák mint a szart. Nem nevetséges akkor ugyanezt a soha nem eladott CD-ket veszteségnek nevezni. Ha nem akarod, hogy fizetés nélkül használják a munkád akkor csukd be az ablakot, ha a szomszédom udvarába világít a lámpám a szomszédom nem lopott és nem is ártott nekem ez az úgynevezett energia szórás, másolható anyag esetében ez sokkal nagyobb mint az átlag ezért több energiát kell befektetni, hogy megakadályozzuk, de nem nevezhetjük bűnözőnek azt aki nekünk nem ártott. Ártani pedig mondom nem lehetséges a jövőben.
  • EroSennin
    #37
    Nem kotelezo a szar penzes zeneket hallgatni, van alternativa itt is. Lehet ez jot tesz majd a zeneiparnak, az emberek nem csak a mainstream zeneket fogjak tolteni. Ugyanez igaz a szoftveriparra is, az atlagos otthoni felhasznalo meg tud lenni igyenes szoftverek hasznalataval is.
  • chuky123
    #36
    "A szoftverek meg?Nevetséges megint..Elfogadható áron, normális fizetés mellett, értelmes ember nem gondolkozik ezen.Ennyi."
    Attól függ mit nevezel normális fizetésnek?
    Azért a magyar emberek többsége elgondolokodik rajta hidd el.
  • BlackRose
    #35
    Welcome to the REAL WORLD Neo...

    ...már próbáltam itt elég sokszor megmutatni, hogy milyen mély a "rabbit hole", de elég nehéz munka... :)
  • god25
    #34
    noh, ezek után nem csak az Algír menekültek és autó tulajok mennek az utcára. Barom Sarkozy. Hamarosan meghatározza a wc-papír színét is! Nemmmmááá.
  • R1c0
    #33
    1. Átgondolt tv. gratulálok hozzá!
    Remélem ezután eltűnik majd az összes (néhánytól eltekintve!) amúgy is fos francia produktum. Kenjék a hajukra vegye meg drága pénzért boltba aki akarja...

    2. Protocol encyption: enabled -> Protocol encyption: Forced

    3. Ha csak a torrentet nézzük és tegyük fel monitorozzák a kapcsolatot, akkor torrent esetében egy pár kb-os csomag alapján fognak bűnösnek nyilvánítani? Vagy ha tovább gondoljuk és titkosítatlanul az jön ki nekik, hogy én gyűrűk urát töltök név alapján, akkor ők arra következtetnek, hogy nekem a teljes film megvan ami megegyezik a jogvédett gyűrűk urával, és bűnös vagyok? Pedig lehet, hogy csak álnéven tárolom a home videóimat... Vagy akkor letöltik mindenkiről a filmet vki megnézi és eldönti, hogy az tényleg az, és illegális? Technikailag egy kicsit kamugyanús ez a hír, mert hogyan is tudnák kivitelezni? A saját gépemen a cuccokat magam elől már had ne kelljen titkosítanom!
    Ha meg a feltörésre mennek, akkor ahhoz elég kemény erőforrás kell, szval a franciák akkor küldhetnek egy "köszönöm, hogy az adómat kódfeltörő berendezésekre költitek" e-mailt, a kormányuknak, hogy ilyen zseniális irányba megy el a pénz.
    Egy shareware program fájlcseréje illegális, vagy ezt majd vki tipp-hopp kitalálja?

    4. "azért jó ez, hiszen mire ideér hozzánk ez az idiotizmus, már rég fel leszünk rá készülve"
    Még ha kint ez vmi csoda folytán jól sülne el,
    Magyarország a külföldön jól működő példákból semmilyen téren még nem vett át úgy semmit, hogy az itthon, úgy/jól/jobban sült volna el mint kint. Mások a szarból is várat építenek, mi a várból is szart csinálunk. Ehhez értünk, úgyhogy sok jóra nem számítok... Vagy mondjatok ellenpéldát!

    5. MoSFeT: Inkább a hatalmas spam, vírus, spyware áradat blokkolásán gondolkodnának ennyit...
    +1 pont
  • sathinel
    #32
    ) Franciák ugatnak az USA-ra és magukat állítják be a demokrácia fellegvárának.
    Erre meg lehet nézni mit csinálnak. Bagyoly mondja verébnek hogy nagyfejű? Bár az Iraq-i olajat is miközben embargó volt iraq-ra a franciák szépen politikailag támogatva az ELF olajtársaságon keresztül adták el. Szép. Ezekhez a képmutató barmokhoz képpest kína legalább megmondja a szemedbe hogy mit lehet, és mit nem.
  • MrImy
    #31
    t
  • MrImy
    #30
    Ju eszembe! Ennek egy következménye lesz: meg fog nőni az adatforgalom, ugyanis rendelkezésre állnak a technológiák a kommunikáció titkosítására, onnantól kezdve meg a "figyelő" szoftvereknek LoL
    Szerintem ilyen lesz a sajtó is, megszűnnek az adatközpontok és az információkat szétdobálva fogják tárolni az olvasóknál.
  • arrakistor
    #29
    sőt, egyből 3 év kötelet kap
  • Ghoosty
    #28
    Ezzel a döntéssel majd elszaporodnak a wireless internet lopások, a csövesek nevére vett internet előfizetés és megugrik a hotspotok forgalma.
  • MrImy
    #27
    Mi van ha egy karhatalom által nem kedvelt újságíróra aggatják rá hirtelen a "bűnös letöltő" címet és letiltják a netét?! Ez amolyan kiskapu szerintem a hatalom kezében.
    Persze előtte levél blabla stb. de hát "hibák" itt is lehetnek és csórikámat ártatlanul meghurcolhatják.
    Hamarosan oda a sajtószabadság teljesen. Eddig sem volt, de fujjolunk a kínaiakra, mert azok a piszkok nem engedik a népet megszólalni, ÉS ITT???
    Pátka, Galgagyörk, Vértesacsa stb. ezek mintha nem is léteznének.
  • arrakistor
    #26
    "Bár ha valakit nagyon akarnak, akkor azt úgyis lekapcsolják az internetről.."

    Ha pedig valaki nagyon akar netezni akkor az kiül egy parkba valami panelházas övezetben a kocsijában a szivargyújtós laptopról nyitva hagyott WiFi hálózatokon azt tölt le és fel szélessávon amit nem szégyell
  • who am I 7
    #25
    ""Nincs semmi olyan ok, ami azt indokolja, hogy az internetnek egy jogmentes zónának kell lennie. Amennyiben nem teszünk semmit az illegális másolatok ellen, akkor egy nap már nem lesznek új művek" - jelentette ki Nicolas Sarkozy francia elnök"

    Ez a barom aztán kúrva sokat ért az új művekhez...GRATULÁLOK.Nevetséges bohóc, a zeneszerzők pl. koncertekből,fellépésekből élnek meg.Ha fiatalabb keres webes kiadót magának, és olcsón adja a szerzeményeit, de ott is ott van a fellépés lehetősége.Másik, a filmek no comment.Nem megyek moziba, amíg nincs értelmes film...Az összes csicska filmrendező bekaphatja..Kb 2 éve nem töltöttem filmet...Azelőtt se töltöttem, ami tetszett bemutató és háttértörténet alapján, elmentem és megnéztem a moziba.A szoftverek meg?Nevetséges megint..Elfogadható áron, normális fizetés mellett, értelmes ember nem gondolkozik ezen.Ennyi.

    na dehát, a KORRUPCIÓT mindenki ismeri úgy tűnik...Kíváncsi lennék, hogy ezért a balfasz kijelentésért, mennyit szúrkoltak le ennek a pöcsnek idáig..
  • Tetsuo
    #24
    inkabb menj horgaszni! :P
  • kryst
    #23
    Használni kell Seed szervert. Aztán meg van oldva a torrent. Aztán meg FTP-ről lehúzzom a cuccot.
  • Hoho
    #22
    Hu milyen heves reakciókat váltott ki ez a cikk a főtorrentezőkből. :) Mint amikor elveszik a kisgyerek játékszerét.. :)
  • MoSFeT
    #21
    Inkább a hatalmas spam, vírus, spyware áradat blokkolásán gondolkodnának ennyit...
  • Polemius
    #20
    "Ezt most úgy kell értrni, hogy aki filecserélő programot használ az büntethető, attól függetlenül, hogy mit tölt le vagy oszt meg?"

    Ezen cikk szerint nem, csak amennyiben illegális dologról van szó. Az más kérdés, hogy számomra úgy tűnik, elég ha _azt_mondja_ valaki valakiről.
    Ha nem elég, és bizonyítani kell, akkor meg ugyanott vannak.
  • Jozsó
    #19
    Azt nem értem csak, hogy az miért nem merül fel senkiben, hogy a normál postámat is fel kellene bontania valakinek, hiszen ott is küldhetek másolt CD-t, vagy DVD-t?
  • NeoMaN
    #18
    Meg is érdemlik, hogy EB-n kiverték őket.
    :D
  • schakaal
    #17
    Meg tudná mondani vki, hogy az Emule használ-e titkosítást? A többi programommal tisztában vagyok h igen, csak ezt így hirtelen nem tudom.
  • who am I 7
    #16
    Aham.És akik hozták a rendeletet, azok a megtestesült SZENTEK, nem igaz?Életükben nem loptak semmit, még levegőt sem.Golyó az összesnek, ez a véleményem. Mire ide érnek, már a titkosítást is le tudják nyomozni..Vérszemet kapnak és ennyi..Demót töltesz le vag prezentációt?Nem érdekli őket, látják, hogy 5 gigát szedtél le egy nap több szálról, gyanús vagy.Ennyi.Hajra lehet kenni a titkosítást.
  • metaljesus
    #15
    azért jó ez, hiszen mire ideér hozzánk ez az idiotizmus, már rég fel leszünk rá készülve
    bár itt a hozzászólásokat olvasva már fel is vagyunk
  • Tetsuo
    #14
    kurva franciak!
  • Rexhawk
    #13
    szerintem a jogsértő oldalak trackereiket fogják blokkolni akár demót akár warezt töltesz le
  • FoodLFG
    #12
    Egyébként van amikor a peerek fele, vagy még több már titkosított kapcsolatot használ.
    Szóval mások is használják..
  • exxile
    #11
    Mi vinyot szoktunk cserelgetni egymas kozt.. ;)
  • FoodLFG
    #10
    bizony, segítsünk francia barátainknak. :)

    utorrent -> options -> speed guide -> enable encryption
    Így már titkosított kapcsolaton keresztül is kapcsolódhatnak hozzánk.
    Bár ha valakit nagyon akarnak, akkor azt úgyis lekapcsolják az internetről..
  • arrakistor
    #9
    Utorrentben is ott a titkosítás Riddick kollega megerősített minket... én az Azureust ismerem egy kicsit jobban abban pedig simán be kell kapcsolni a TOR-t és a többit pedig ki (ha nagyon darázna valaki) és akkor semmit sem tudnak tenni ellene, mert ott kezdődik hogy soha nem is tudhatják meg milyen adatforgalom van nálad
  • darkhill
    #8
    Sok értelme nincs megmint mindenki mint régen... haver haverhoz Cd-n (v DVDn) viszi a gameket ugyis nosztalgikus hangulatra vágyok :D
  • kvp
    #7
    "Ezt most úgy kell értrni, hogy aki filecserélő programot használ az büntethető, attól függetlenül, hogy mit tölt le vagy oszt meg?"

    Igen. Viszont aki nem ert egyet a kormannyal az is letilthato, hiszen senkinek sem kell bizonyitania semmit. Ha valaki nem kivanatos velemenyt fogalmaz meg, akkor egyszeruen le lehet tiltani a halozati hozzafereset. A tiltas egyben azt is jelenti, senki sem engedheti az illetot internet kozelebe, mivel akkor o is bunosse valik, fuggetlenul attol, hogy barmelyikuk valaha is elkovetett-e valamit.

    "a forgalmat lesik, majd az emileket olvassák"

    A forgalmat mar itthon is figyelik, gyakorlatilag a legutolso politikai valtas ota. (jopar eve volt) Az egyetlen dolog amire ma nincs kapacitas, az az, hogy mindent elolvasson valaki. Az automata adatgyujto programok viszont korlatozottan hasznalhatoak csak, foleg a magyar nyelv eseten. Mivel a megfigyeles lenyege tobbnyire a politikai elharitas, ezert ha valaki nem politizal, nem megy ellenzeki (vagy ujabban politikaval foglalkozo) weboldalak kozelebe, nem tartja a kapcsolatot politizalo barattal/rokonnal/szulovel, akkor nyugodtan azt csinalhat amit akar, mivel az allam nem lesz ra kivancsi. Jelenleg magyarorszagon a szerzoi jogok vedelme kevesbe fontos feladat, mint a kormanyzati tevekenyseg folytonossaganak biztositasa.