Biztonsági rés egy netre kötött kávéfőzőben?!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nem hülyeség ez, ha éppen egy kávéfõzõautomatákat üzemeltetõ céged van... ha szarul megy a bolt, akkor is legalább 20-30 ilyen masinád jó ha van és persze ez jó esély arra, hogy átlag 1bõl kifogy naponta valami... aztán miért ne lehetne errõl esetleg elõre értesítõt kapni pl egy e-mailben? hö?
"jo pelda arra, hogy miert nem szabad internetre kotott hutot es hazvezerlo rendszert venni"

Nem értek egyet. Szerintem igenis érdemes, de szarul csinálni (amire a fenti cikk valóban jó példa) tényleg nem szabad. Abban azonban látok rációt, hogy a mobilomon keresztül be tudom kapcsolni a fûtést, mikor elindulok a melóhelyrõl haza. Ezt úgy megcsinálni, hogy biztonságos, és feltörhetetlen legyen (értsd: többe kerül a feltörés, mint amennyi haszon abból húzható, hogy bekapcsol a fûtésem), napjainkban kb 15 perc rutinmunka.

Az, hogy egy netes csomaggal tudj irányítani valamit nem elvetendõ csak azért, mert ezek a barmok egy teljes oprendszert telepítettek (annak minden sebezhetõségével együtt) egy kávéfõzõre (ez utóbbi szerintem is felesleges).

lol <#email> crack me!

pfff sakkó most hova sz*rjak??? majd biztos jön a rettegett kávéhekker aki odakozmáltatja a kávéfõzõket miközben görnyed otthon egyedül a sötétben <#banplz>

Ki nem szarja le a Visztát?

0Hanga
Segítsééééég a kávéfõzöm teát ad!<#ijedt>

Ez csak egy soros debug csatlakozo az automata mikrovezerlojen. Kb. 2 dollar plusz koltseg es a szervizes kevesebbet sziv vele. Annyi tortent, hogy kiadtak hozza egy bug-os szoftvert, amivel hazilag is ra lehet kotni a szerviz csatlakozora. A dolognak annyi ertelme van, mint a vilag elso webkamerajanak, ami egy kavefozot mutatott, hogy az epulet tulso vegen dolgozo tudosok lassak, hogy van-e eppen friss kave. Itt sem latom tobb ertelmet. Viszont jo pelda arra, hogy miert nem szabad internetre kotott hutot es hazvezerlo rendszert venni. Ha valakit tavolrol be lehat majd zarni a sajat lakasaba/irodajaba, majd fel lehet venni a futest 100 fokra, akkor azert mar nem lesz olyan vicces. (ilyen pl. siemens intelligens epuletautomatizalasi rendszere)
Azt még meg tudom érteni hogy egy kávéautomatát netre kötnek, de egy MEZEI PRESSZÓKÁVÉFÕZÕT
mi a jó büdös francér kell rákötni??? Forgalom&mûszaki állapot ellenõrzés?
Mert a hülye benzinkutas nem tudja megcsinálni? Vagy zsebre teszi a lét?
Évtizedekkel ezelõtt már tudtak számlálót beépíteni!!!!!!!!!!!!
És létezett a telefon, amin keresztül a kutas jelzi ha rossz a gép...

Jah, ja én kutas lennék és le akarom nyúlni a lét, akkor fogom a 300 ft-os teszkós kávéfõzõt,
azon fõzöm meg a kávét amiért bezsebelem a lét, a SOKEZER $-os automata meg pihenhet.
az utolsó bekezdésben van, hogy miért kötötték netre.

Felröhögtem a címen.

LZ forever

Ez valami vicc lehet.
Nekem egy elég komoly kávéfõzõm van, pillanatok alatt megvan a friss, habos kávé (darál, 15 atm. nyomás, programozható, stb.). De internetre kötni? Az enyémet nem is lehet, de ha lehetne, akkor sem kötném. Minek? Teljesen felesleges.
Nálam ez úgy megy, hogy kikiáltok kávéért, és behozzák. Már amennyiben nem fut hibára a kávéautomata(a barátnõm). Akkor persze el kell viselnem a hibakezelõ rutinját, és az néha nálam is kiveri a biztit. <#hehe>

Aki ilyen hülyén köti a kávéfõzõjét netre, az meg is érdemli :-)
Nekem kb 500 Ft-ból megvolt, plusz 15 perc programozás, hogy webrõl üzemeltethessem. Az összes vezérlés két számból áll, az elsõ 0 vagy 1 (ki/be), a második 0 és 7 közötti (kávéfajta). Na EZT törje fel valaki <#mf2>
Egyébként az egész doksija itt olvasható. A 6. pont a kedvencem :-)

Aki ilyen távirányítás célból kávéfõzõt köt a netre, az meg is érdemli...

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

bertino
hehe 😊

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

mikloss
Az anélkül is kész, úgy hívják a "robotot" aki csinálja, hogy konyhás-néni.<#nyes>

Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minőség 1989 óta.

miért? gondolj csak bele, ülsz az irodában, klikkelsz egyet és mire kiérsz az étkezõbe kész a kávé 😊

PíszLávJuniti
lol

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

Ki az a farok, aki egy kvfõzõt gépre köt? Pfff.....

Gigabyte P55A-UD3R, Intel Core i5 750 ASUS HD5850, 2x2GB Mushkin DDR3 1600Mhz

Mehhehheheeee, egyébként nemrég olvastam Doctorow blogjában, azóta röhögök. A klasszikus majdnem pontosan -- számítógéppel elég jól lehet orvosolni azokat a problémákat, amelyeket a számítógépek létezése nélkül nem is ismernénk.