Bemutatták a legrégebbi számítógépes zenét
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ASUS P5Q Deluxe; BFG Tech 8800GTS OC 320MB; Intel Core2Duo E4700; GEIL 4Gb DDR2 800 Ultra Kit, 2x500GB SATA WD HDD, Thermaltake Soprano 600Watt; Logitech Wave + MX620 Laser
Na jó, tudom hogy nehéz összehozni a megfelelõ frekvenciákat gépi ciklusokból, fõleg alacsony órajelen.
Ebben LAKHATSZ.
"The Matrix has you" 😊
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
Renault F1 plays British anthem
😊
Pre-SoundBlasteriánus kor:
A PC csipogójához (nem hangkártya, nem FM-szinti, hanem az alaplapi négyszögjeles zörgõegység) is volt egy elvetemült Turbo Pascal könyvtár, amivel 3 szólamú zenét lehetett lejátszani, és az utolsó DOS-os idõkben egy beszédszintis óra mondta be az idõt angolul bootolás után.
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
Megadják a módját hogy bemutassák az elsõ számítógépes zenét...
Jungle is massive! Booyakashaaaa
Azért durva belegondolni hogyha 60 év alatt idáig jutottunk, 60 év múlva milyen gépek lesznek majd... Én az akkori emberek kezébe nem egy notebookot adnék, hanem egy PDA-t, az ütõsebb lenne 😊
2 drágaszáág, a HTC P3600 Trinity éés a Dell XPS 1530, természetesen DDR3-as Gf8600GT-vel :)
Egy örök klasszikus. 😊
Commando, Supremacy, yie ar kung-fu és megannyi játék zenéje mai napig itt cseng a fülemben! 😊
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
LZ forever
Ha lesz 1m2 szabad asztalfelületem, beszerzek egy PIC fejlesztõkitet és leporolom a sok Rádiótechnikát.
Meg a kedvencem, a hazilag is elkeszitheto Microchip PIC alapu szamitogep. Ha valaki eleg ugyes, akkor video kimenet es soros/billentyuzet/joystick portok is lesznek a 'gepen'. A legkisebb valtozatok pl. csak 8 labuak, ebbol 2 lab a tapellatas (2.3-5.5V kozott barmi), es 6 lab felel az io-kert. Ebbol ki lehet hozni egy tv-re kotheto, pong-ot jatszo komplett rendszert. (2 lab a videojelnek, 2 analog bemenet az atari potiknak, 1 lab a hangnak, 1 lab a kivalaszto gombnak) Erdekes feladat megcsinalni egy ilyet, es kozben az ember megerti, hogy hoztak ossze annak idejen a gepeket. Maga a PIC architektura egyebkent az 1963-as Apollo Guidance Computer tavoli leszarmazottja, programozasa is hasonlo.
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
A lyukszalagos ki/bemenet szinte közismert, kommersz megoldás.
Ez a hardver, nem a moddolt PC kék ledes ventivel! 😊
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Az XP már neki sok...nem érti a grafikus felület mûködését/programozását. 😊
Az ABC nevu szamitogep pont igy mukodott joval korabban, viszont azt meg papirszalagrol futtatta a programokat, tehat csak linearis vegrahajtasra volt kepes. Amikor a mernokok rajottek, hogy lehet kombinalni az otleteket, akkor kezdodott az egesz. Az elso teljesen programozhato gepet meg Konrad Zuse keszitette a II. vilaghaboru elott telefonkozpontokhoz hasznalt relekbol. Ezek utan eleg sokaig tartott, mire a tobbi mernok rajott, hogy ez a megoldas alkalmazhato az elektroncsoves rendszerekhez is. Erre vegul Neumann jott ra. Aztan egy kis ido kellett, hogy a forgodobos, majd ferrit memoriak helyett atalljanak az ABC-ben hasznalt kondenzatoros dinamikus memoriakra. (a Zuse fele gepben statikus ram volt, mint a mai cpu cache-ekben)
http://en.wikipedia.org/wiki/Atanasoff–Berry_Computer
http://en.wikipedia.org/wiki/Konrad_Zuse
Az egyik elso ismert programozasi nyelvet a gorogok irtak le, es egy logo szeru megoldas volt, amivel primitiv mechanikus 'robotokat' lehettett programozni. (gyakorlatilag egy onjaro 3 kereku allvanyt, amit szinhazi kelleknek hasznaltak)
ps:
Ha valaki ma ranez egy frissen kiadott pic mikrovezerlo dokumentaciojara, akkor az utasitaslista pont igy nez ki, meg a formatuma is megegyezik csak pdf-ben adjak. Egyebkent az intel dokumentaciokban is hasonlo a formatum, csak azt senki nem olvassa, csak aki forditoprogramot vagy operacios rendszer keszit. (pl. a visual studio es a gcc fejlesztoi) A legeszerubb ilyen architektura a programozas muveszete uj kiadasaban talalhato, ahol egy risc-es rendszert irnak le ugy, hogy meg egy iskolas is kepes legyen gepi kodban programozni.
http://en.wikipedia.org/wiki/MMIX
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
"-Egy szót mondok: T.I.T.SZ.E.L.E.T.
-Titszelet??"
RESTECP!
Amúgy a fõsulin nekem már 4KB-os ferritgyûrûs memóriákkal vagiztak a tanáraim, amik egy kisebb szekrényben fértek el, szal az 1Kb nem sokkal van alatta. Igaz a aktódcsövek gondolom nagyobbak is voltak cserébe 😊