82
 • TidusX
  #82
  Szerintetek mennyi a játékideje a Final Fantasy X- nek, ha minden karaktert felviszek Lv.99- re és tökéletesre játszanám végig. Ugyanez a kérdésem a FFXII esetében is. Köszönöm a válaszokat!
 • bakvarnyu
  #81
  FPS is: Operation Flashpoint vagy 50 órát simán játszottam a single részével
 • djyuri
  #80
  Csatlakozok az előttem szólókhoz.
  Lehet 80 órát szöszmötölni játékokkal.
  Ha már az FPS-t nem tekinthetjük,akkor még mindig ott van a Dungeon Siege 2 és a Titan Quest.

  Láttam lejjebb,hogy egy délutánonként 5-6 óra...jesszom..majd ha elkezdez barátom dolgozni az életben,akkor ez kicsit megcsappan:D

  A stratégia tényleg más...Én a mai napig előveszem a Command & conquer Zerohour-t....ellenben a company of heroes-t 60 perc után azóta sem...

  Egy kis tapasztalat: Minden barátom MMO-ra tér át,miután képtelenek annyira fejleszteni a gépüket,mint a játékok kívánják. Ezt kéne talán nézniük a játékfejlesztőknek.
 • Tripax
  #79
  Elnézést hirtelen bal klick volt.
 • Tripax
  #78

 • Tripax
  #77
  2 dolog. A legó kurva drága úgyhogy én néha egy legónak jobban örülnék (ezen belül az építő legóra, nem a bionicle-re), a másik, hogy mivel nincsen konzolom, így max a másikat simogatom:( Maradok a csajoknál, nekik sincs mindig konzoluk de nekem van....
 • tothadam923
  #76
  Néhány sárkányszelető kisiparos a nehéz munkanap után jól megérdemelt pihenését tölti. Angolul tudó WoW-fanok és irodakukacok előnyben. (videó)
 • szvini
  #75
  nem kell félni pc-n is vannak ugyanilyen fos gémek, és még pénzt is kérnek tőle, szóval kár is szaporítani a szót
 • palm pilot
  #74
  A tekkenfos meg a gtfos az agyatlan szar, hál istennek a pc-seket megkímélik az ilyen színvonaltalan szaroktól.
 • ilf667
  #73
  a c&c3 pont egy agyatlan arcade szar és van xboxra is
 • Kindred Blades
  #72
  Poén, hogy 71 hozzászólásból körülbelül négy, esetleg öt olyan érvet sikerült kiszűrni, aminek van némi alapja is. A maradék frankó mellébeszélés, 'fanboykodás', etc. Ez nem focimeccs, ezek nem favorit csapatok, akiknek drukkolni kell, könyörgöm, legyen már egy egész picike eszetek, és vegyetek vissza az elvakultságból, mert ennyi baromságot, mint itt, már rég olvastam. Jah, hogy pc-re nincs exkluzív, meg hogy konzolra csak ostoba játékokat lehet írni, atyám. Rosszabbak vagytok, mint egy politikai fórum.
  És egyébként minek ez a nagy klikkesedés? Még amikor én voltam gyerek, a Purple/Zeppelin rajongók röhögtek a bubifejű diszkósokon, hogy úgy mondjam, most ettől lesz valakinek nagyobb farka, hogy ő konzolt simogat otthon?

  És hogy ez most nektek teszik-e vagy sem, azt én pont leszarom. Tessék visszaolvasni, hogy milyen baromságokat írkáltok be mindkét oldalról, aztán elgondolkodni, hogy nem kéne-e visszatérni a lego-hoz.
 • zoli47
  #71
  Én most kezdtem el újra. A Diablo2-t, vagy Titan Questet is előveszem időnként, régebben pedig a Baldurs Gate / Neverwinter Nights volt ilyen dzsóker játék. Ezeket mind meg is vettem boltban, esetenként utólag is. De egy Half Life Episode X+1-ért még az üres dvd lemez árát is sajnálnám kidobni.
 • zoli47
  #70
  MEg úgy általában ott kékhalál helyett vörös halál van. Mindjárt jobb... ^^
 • zoli47
  #69
  Ezt dzsonnak írtad.
 • Praetor
  #68
  Szóval a hossza teljesen jó volt... :)
 • Praetor
  #67
  3x végigvittem a GTA SA-t, és még most is néha motorozok benne egyet. Pont jó a hossza. Kicsit több küldetésen kívüli lehetőség kellene még bele, bár így is minden hasonló játékot kenterbe vert.
 • Narxis
  #66
  Ne beszélj már hülyeségeket.
 • Yv@n
  #65
  "Pécén mostanában nincs exkluzív. Assassin creed, gears of war, grid - ezek mind vannak konzolon is."
  Gyakorlatilag pc-s oldalról majdhogynem ugyanez a helyzet. Ami valamennyire foglalkoztatott konzolon, azt kiadták pc-re is.

  "És "fagy a grid ha elindítom micsináljak" szöveges kalandjáték sem nagyon ismert."
  Van cserébe "fagy a GTA4" :)
 • zoli47
  #64
  STALKER, C&C3, Medieval2... ilyen szintű játékokról ne is álmodj konzolon, neked csak a pokemon meg tekkenfos marad! Meg az irigykedés a pc-sekre.
 • zoli47
  #63
  Sajnos WoW egyre egyszerűbb, már semmit nem kell csinálni benne és pénz, item, lófasz!
  Mi ebben a meglepő? A dio2-vel is ugyanezt csinálta a Blizzard, patchról patchra egyre szarabb. Kb. az 1.06-ig volt játszható, a kieg meg annak patch-ei fos mind.
 • Ravkin
  #62
  *a legjobb SP játék, amit a legutóbb játszottam a Kotor 1 volt
 • Ravkin
  #61
  én például nem is nagyon szeretem a multiplayer jétákokat igaz lekötnek és izgalmasak, de egyik sem tudja pótolni az igazi single player játékmódokat. A legjobb single player játékok valahol ott születhetnek, amikor kipattan valakinek a fejéből egy jó ötlet, és egy csapat nekiül hogy elkészítse, nem azért hogy extra pénzt kaszáljanak vele, hanem azért mert ez a hobbijuk, és meg szeretnék mutatni a világnak hogy mire képesek. Persze pénzt is jelent a programozóknak meg karriert, de talán mindegyik játékprogramozó gamer is egyben és tudják mit szeretnek a játékosok. Én azt gondolom amikor van idejük kísérletezni csiszolgatni valami olyasmit ami nincs határidőhöz és elvárásokhoz, előjöhet egy olyan játékcsoda amiről még csak nem is álmodhattunk volna. A mai világ persze nem ezt követi, a legjobb SP játék a Kotor 1 volt, és mivel a játékot eladták a folytatás csődtömeg volt, így volt ez a nagyágyúkkal is half life 2, a béta nem véletlenül lett jobb mint a retail, hiszen a díjak besöprése után már senki nem akart a játékosok elé izgalmas játékmenetet tenni elérhető áron. A profit számít manapság és a státusz, pl a half life esetében is, csak sokszor megfeletkeznek arról, hogy a csilivili grafika, és fizika mellet, a játékmenet és a történet teljesen elsikkad, lélegzetvisszafolytva figyeljük órákon át hogy mi fog történni, de semmi fontosat nem tudunk meg, majd a következő epizódman, majd a következő epizódban, majd a ..... $$$$$
 • calen
  #60
  "mint kifizessen a player 8-12.000-et a játékért, aztán másnapra végignyomja ... és veheti a következőt."

  Vedd észre, hogy a játékokat drogként használjátok. A kiadók pedig drogként árulják.
 • Inquisitor
  #59
  Szomorú, hogy ezt mondják, még szomorúbb az, hogy pont olyan arcok, akik anno jó kis hosszú játékokkat csináltak. :(
  A filmes példa meg rossz, mert sokunknak herotja van az újabban divat "szahar, de legalább nem hosszabb 80-90 percnél" filmektől.

  Inkább csinálja pár ember kis költségvetésből, és legyen gáz a GFX, mint kifizessen a player 8-12.000-et a játékért, aztán másnapra végignyomja ... és veheti a következőt.
 • Inquisitor
  #58
  Szomorú, hogy ezt mondják, még szomorúbb az, hogy pont olyan arcok, akik anno jó kis hosszú játékokkat csináltak. :(
  A filmes példa meg rossz, mert sokunknak herotja van az újabban divat "szahar, de legalább nem hosszabb 80-90 percnél" filmektől.

  Inkább csinálja pár ember kis költségvetésből, és legyen gáz a GFX, mint kifizessen a player 8-12.000-et a játékért, aztán másnapra végignyomja ... és veheti a következőt.
 • Dzson
  #57
  Egy (1) darab MMORPG uralja a pc piacot: a wow.
  Azon kívül nagy semmi.

  Stratégia? Én is játszom pécén AOE2-vel, kiváló game, és azóta nem csináltak annál jobbat (szerintem). Ami meg most érdekelne esetleg, az proci és vga cserével járna - nem adok ki 50ezret egy gaméért.

  Pécén mostanában nincs exkluzív. Assassin creed, gears of war, grid - ezek mind vannak konzolon is.

  Valóban van arcade játék konzolra, a játékok 10%-a.
  Pécére tényleg több a játék, hiszen konzolon nincs "driver search", "patch search" és "crack.exe search" nevű műfaj. És "fagy a grid ha elindítom micsináljak" szöveges kalandjáték sem nagyon ismert.
 • tomcsa4
  #56
  A WoW miért primitív? Oké egyre olyanabb lesz, de pl az alapjáték magasan ultra!! Kedvencem, aki HC raides, az tudja igazán értékelni (én az voltam, de már nem játszom).

  Sajnos WoW egyre egyszerűbb, már semmit nem kell csinálni benne és pénz, item, lófasz!
 • Gascan #55
  Örülök, hogy valaki megerősit abban, hogy a közgáz tanulása igenis használható a játékiparban...

  ...az a helyzet, hogy én is ilyen területen szeretnék dolgozni
 • X3no
  #54
  en csak jot nevetek a PC-s es a LONZOLOS-ok ononmaguk igazat valo bizonygatasan is...:P szanalmas mind2-o...miert kell haboruzni...:P tipikusan emberi idiotasag....:P laccik hogy jatekorult fanatikus idiotak...:P ki nem szaarja le mit irnak...mindeg lessz PC-jatek, mert van ra igeny...es lessz konzol is, mert arra is van igeny, es eroltetik is...piac az egesz...ha meg a PC-t mar nem tamogatjak, akkor kiszivarognak a meg at nem konvertalt PC verziok es ugyanott leszunk...:P 1 80-90%-os jatek es egy 100% jatek kozott manapsag sajnos ugyse sok a kulonbseg...:P
 • zoli47
  #53
  És azt hogy a konzolosok fóruma 1000-ed annyi embert se érdekel mint a pc-s játékoké? Ez a nem mindegy.
 • zoli47
  #52
  dr Zsivago filmvaltozata meg 3 es fel oras volt) Ki ulne vegig ma egy ekkora filmet?
  Aki kifizeti érte a mozijegyet. Vagy van aki csak azért fizet hogy használhassa a kijáratot?
 • zoli47
  #51
  Loál! Mindig itt verik a nyálukat a konzolosok, aztán mint mindig, csak a szaros konzoljuknak áldozik le.
 • Rena11
  #50
  az azért észre vettétek, hogy a játékos cikkeknél kb minden negyedik vonatkozik pc-re?
 • Rena11
  #49
  "Konzolon jelenleg meg mindig arcade a jellemzo, es csak japan hatasra a kalandjatekok. Az fps-ek egy resze is inkabb arcade, mivel a gyengebb vezerelhetoseg nem tesz mast lehetove"

  hablablahabla
  ez baromság te is tudod nem is játszottál még konzolon max kipróbáltad és 1-2 perc alatt megálapítottad hogy ez így van

 • kvp
  #48
  "A pécés játékoknak (rég) leáldozott."

  Ezen okbol keszul pc-re szinte minden mmo es strategia. Konzolon jelenleg meg mindig arcade a jellemzo, es csak japan hatasra a kalandjatekok. Az fps-ek egy resze is inkabb arcade, mivel a gyengebb vezerelhetoseg nem tesz mast lehetove.

  A cikkben meg arrol van szo, hogy egyre tobb fejleszto kell, es azok egyre kevesebbet dolgoznak, mivel a koruk miatt mar csaladjuk van. Igy egyre tobb penz kell egy jatekhoz. A jatekosok egy resze is csak keveset er ra jatszani, mivel nekik is csaladjuk van. Igy nem tehetnek mast, mint nekik fejlesztik a jatekokat, tehat gyorsan egyszerut. Az eredmeny, hogy ugyan sok penzert, de sok embernek eladhato jatek keszul, ami anyagilag jobban megeri. Ez ugyanaz, mint a mai 45 perces filmek a klasszikusokhoz kepest. (pl. a dr Zsivago filmvaltozata meg 3 es fel oras volt) Ki ulne vegig ma egy ekkora filmet? A jatekokkal is ez a helyzet.

  Az atlagos mmorpg-krol meg annyit, hogy lehet hogy sokaig tart a jatekido, de ezen belul egy-egy jatek mar csak par perc. (a tamadastol a loot-ig) Meg a kulonbozo vegigjarando dungeon-ok hasznalata sem tudja par oranal foljebb nyomni. Ezutan ket lehetoseg van: a jatekos vagy kilep vagy ujrakezdi ugyanazt. (wow eseten: odamegy, kijelol, tamad, tamad, ..., loot-ol)

  Jo esely van ra, hogy a jatekiparban kialakul egy ujfajta mmorpg, aminek par peldanyat mar latni manapsag is. Ha megszuntetik a jelenlegi jatekokban talalhato mesterseges limitaciokat, akkor a lehetseges tevekenysegek szamat kozel akkorara lehet felvinni, mint a valo eletben. Igy kialakulhat egy olyan reteg, aki inkabb az mmorpg-ket valasztja a valos elet helyett. Erre utalo jelek vannak, hiszen egy olyan vegtelenul primitiv mud szeru mmoprg mint a wow is kepes ilyen hatassal lenni. Most kepzeljunk el e helyett egy olyan fejlett vilagot, ahol az mmoprg-k talalkoznak egy oblivion szintu es bonyolultsagu, de nagysagrendekkel nagyobb es realisztikusabb grafikaju/fizikaju vilaggal. Az, hogy ez jo vagy rossz mindenki dontse el maga.
 • Dzson
  #47
  Ha megfigyeltétek volna, KONZOL játékokról szólt a cikk.

  A pécés játékoknak (rég) leáldozott.

  Lásd idevágó topic.
 • tomcsa4
  #46
  Most jelent meg a Crusaders: Thy Kingdom Come. Nem néztem még meg, de ha minden igaz pont a kedvelt stílusodba vág!
 • torma99
  #45
  hát mit ne mondjak számomra megdöbbentő h csökkenteni akarják a játékidőt. plö csalódásnak érzem a half life folytatásait, amik meglehetősen szűkre szabottak, de ez persze számos más játékra is jellemző. Korábban lehetőség volt rá, h mondjuk napi 1-2 óra játékkal akár 1 hónapig is ellegyen valamivel az ember vagy még többel. Én most munka és tanulás mellett leültem újra az(Eredeitben megvett) fallout 2 mellé, mely nekem nagyon bejött, hát hosszú idő után eljutottam az 5-ik városba. Egy mai játékot már ennyi idő alatt rég végigvittem volna...de nem kaptam volna fele annyit sem mint amit várok. A játékok nehézsége is amúgy sokat vesztett magából véleményem szerint a néhány évvel korábbiakhoz hasonlóan. Mondjuk igaz nem is vásárolok mai címeket, jobban bejönnek a néhány évvel korábbi goty editionök, packok (sudden strike, blitzkrieg összes ) párezezerét, mint a nem is tudom micsoda tizenakárhányezres dolgok. Én hiányolom az olyan magával ragadó dolgokat (persze egyéni izlés kérdése) mint a TA, Ofp, Air force commander, imperium galaktika, knights and merchants (kipróbáltam a settlers 3-4-5-öt és nekem mégis a topware játéka jött be jobban)...na mind1 halad valamerre a világ nem igazán tudunk ellene mit tenni.
 • zoli47
  #44
  Én meg úgy változtam, hogy kevesebb játékkal játszom, de azt nagyon. Csak olyanba kezdek bele, amit akár 3x is végigtolnék.
 • zoli47
  #43
  Középkori stratégiából sincs mostanában semmi értékelhető. A LOTR volt az utolsó ahol nem csak harcolni, vagy csak építkezni lehetett, hanem kb. mindent egyszerre. Pedig igény az lenne rá. De inkább csak a felét csinálják meg a fejlesztők, mert azt olcsóbb (rövidebb fejlesztési idő), eladni meg ugyanannyiért lehet - már akinek.