Leáldozott a hosszú játékidõ kora
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Veni, veni, venias, ne me mori facias... Sephiroth...\"
Lehet 80 órát szöszmötölni játékokkal.
Ha már az FPS-t nem tekinthetjük,akkor még mindig ott van a Dungeon Siege 2 és a Titan Quest.
Láttam lejjebb,hogy egy délutánonként 5-6 óra...jesszom..majd ha elkezdez barátom dolgozni az életben,akkor ez kicsit megcsappan😄
A stratégia tényleg más...Én a mai napig elõveszem a Command & conquer Zerohour-t....ellenben a company of heroes-t 60 perc után azóta sem...
Egy kis tapasztalat: Minden barátom MMO-ra tér át,miután képtelenek annyira fejleszteni a gépüket,mint a játékok kívánják. Ezt kéne talán nézniük a játékfejlesztõknek.
JBQA!
És egyébként minek ez a nagy klikkesedés? Még amikor én voltam gyerek, a Purple/Zeppelin rajongók röhögtek a bubifejû diszkósokon, hogy úgy mondjam, most ettõl lesz valakinek nagyobb farka, hogy õ konzolt simogat otthon?
És hogy ez most nektek teszik-e vagy sem, azt én pont leszarom. Tessék visszaolvasni, hogy milyen baromságokat írkáltok be mindkét oldalról, aztán elgondolkodni, hogy nem kéne-e visszatérni a lego-hoz.
q6600, 4870x2, 8gb ddr2, asus p5b deluxe, meg ilyenek
Gyakorlatilag pc-s oldalról majdhogynem ugyanez a helyzet. Ami valamennyire foglalkoztatott konzolon, azt kiadták pc-re is.
"És "fagy a grid ha elindítom micsináljak" szöveges kalandjáték sem nagyon ismert."
Van cserébe "fagy a GTA4" 😊
Mi ebben a meglepõ? A dio2-vel is ugyanezt csinálta a Blizzard, patchról patchra egyre szarabb. Kb. az 1.06-ig volt játszható, a kieg meg annak patch-ei fos mind.
Windows 7
Vedd észre, hogy a játékokat drogként használjátok. A kiadók pedig drogként árulják.
A filmes példa meg rossz, mert sokunknak herotja van az újabban divat "szahar, de legalább nem hosszabb 80-90 percnél" filmektõl.
Inkább csinálja pár ember kis költségvetésbõl, és legyen gáz a GFX, mint kifizessen a player 8-12.000-et a játékért, aztán másnapra végignyomja ... és veheti a következõt.
A filmes példa meg rossz, mert sokunknak herotja van az újabban divat "szahar, de legalább nem hosszabb 80-90 percnél" filmektõl.
Inkább csinálja pár ember kis költségvetésbõl, és legyen gáz a GFX, mint kifizessen a player 8-12.000-et a játékért, aztán másnapra végignyomja ... és veheti a következõt.
Azon kívül nagy semmi.
Stratégia? Én is játszom pécén AOE2-vel, kiváló game, és azóta nem csináltak annál jobbat (szerintem). Ami meg most érdekelne esetleg, az proci és vga cserével járna - nem adok ki 50ezret egy gaméért.
Pécén mostanában nincs exkluzív. Assassin creed, gears of war, grid - ezek mind vannak konzolon is.
Valóban van arcade játék konzolra, a játékok 10%-a.
Pécére tényleg több a játék, hiszen konzolon nincs "driver search", "patch search" és "crack.exe search" nevû mûfaj. És "fagy a grid ha elindítom micsináljak" szöveges kalandjáték sem nagyon ismert.
Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT
Sajnos WoW egyre egyszerûbb, már semmit nem kell csinálni benne és pénz, item, lófasz!
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
...az a helyzet, hogy én is ilyen területen szeretnék dolgozni
MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3
Gigabyte GA-X58A-UD9, Core™ i7-970, 12GB Kingston HyperX H2O DDR3, 2x1TB Western Digital HDD, GeForce GTX 570, Windows 7 Ultimate x64, Ubuntu 10, Samsung SyncMaster 225BW 22\"
Aki kifizeti érte a mozijegyet. Vagy van aki csak azért fizet hogy használhassa a kijáratot?
playstation 3 id: Rencsike Playstation3 Xbox 360
hablablahabla
ez baromság te is tudod nem is játszottál még konzolon max kipróbáltad és 1-2 perc alatt megálapítottad hogy ez így van
playstation 3 id: Rencsike Playstation3 Xbox 360
Ezen okbol keszul pc-re szinte minden mmo es strategia. Konzolon jelenleg meg mindig arcade a jellemzo, es csak japan hatasra a kalandjatekok. Az fps-ek egy resze is inkabb arcade, mivel a gyengebb vezerelhetoseg nem tesz mast lehetove.
A cikkben meg arrol van szo, hogy egyre tobb fejleszto kell, es azok egyre kevesebbet dolgoznak, mivel a koruk miatt mar csaladjuk van. Igy egyre tobb penz kell egy jatekhoz. A jatekosok egy resze is csak keveset er ra jatszani, mivel nekik is csaladjuk van. Igy nem tehetnek mast, mint nekik fejlesztik a jatekokat, tehat gyorsan egyszerut. Az eredmeny, hogy ugyan sok penzert, de sok embernek eladhato jatek keszul, ami anyagilag jobban megeri. Ez ugyanaz, mint a mai 45 perces filmek a klasszikusokhoz kepest. (pl. a dr Zsivago filmvaltozata meg 3 es fel oras volt) Ki ulne vegig ma egy ekkora filmet? A jatekokkal is ez a helyzet.
Az atlagos mmorpg-krol meg annyit, hogy lehet hogy sokaig tart a jatekido, de ezen belul egy-egy jatek mar csak par perc. (a tamadastol a loot-ig) Meg a kulonbozo vegigjarando dungeon-ok hasznalata sem tudja par oranal foljebb nyomni. Ezutan ket lehetoseg van: a jatekos vagy kilep vagy ujrakezdi ugyanazt. (wow eseten: odamegy, kijelol, tamad, tamad, ..., loot-ol)
Jo esely van ra, hogy a jatekiparban kialakul egy ujfajta mmorpg, aminek par peldanyat mar latni manapsag is. Ha megszuntetik a jelenlegi jatekokban talalhato mesterseges limitaciokat, akkor a lehetseges tevekenysegek szamat kozel akkorara lehet felvinni, mint a valo eletben. Igy kialakulhat egy olyan reteg, aki inkabb az mmorpg-ket valasztja a valos elet helyett. Erre utalo jelek vannak, hiszen egy olyan vegtelenul primitiv mud szeru mmoprg mint a wow is kepes ilyen hatassal lenni. Most kepzeljunk el e helyett egy olyan fejlett vilagot, ahol az mmoprg-k talalkoznak egy oblivion szintu es bonyolultsagu, de nagysagrendekkel nagyobb es realisztikusabb grafikaju/fizikaju vilaggal. Az, hogy ez jo vagy rossz mindenki dontse el maga.
A pécés játékoknak (rég) leáldozott.
Lásd idevágó topic.
Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Hát sajnos tény hogy egyre inkább csak összecsapott, fos gamékkal találkozhatunk.
Hányan fejezték be a GTA-t? Két százalék, valószínûleg. Viszont ha 100 millió dollárt költünk egy játékra, az a célunk, hogy az utolsó pályát is lássák."
Neki nem az legyen a feladata hogy az egyszeri játékos igénytelenségéhez igazítsa a játékot, hanem hogy a meglehetõsen nagy luxusprofitért cserébe értékelhetõ tartalmat adjon. Ha már fizetek valamiért, kapjak is érte valamit. Pár perces szarokért nem fogok fizetni.
Meyers szerint a terjesztés új formái is befolyásolják a fejlesztéseket. "A következõ konzolgeneráció fõképp otthoni letöltésre fog épülni, epizódikus játékokra."
Megtetszett neki is a wow féle "1 rókabõrt 100x" lehúzás. Biztos jó lenne többször tartani ugyanazért a markukat, de inkább dolgozzanak csak! Mostanában eléggé ellustult a játékipar. Szinte kizárólag csak x+1. folytatások vannak, kreativitás 0. Aztán meg csodálkoznak hogy ezért senki nem ad pénzt, inkább letölti, mert hát annyit is ér a termék.
A nosztalgia is sokmindent megszépít, lehet, hogy az a játék, amivel 100 órát játszottunk, másfél óra alatt kivégezhetõ. Illetve azért a régi nagy nevek is mai szemmel nézve eléggé repetitívek, egysíkúak, vagy primitívek, amit valahogy egy új játéknak nem nézünk el.
Ja, és persze anno internet nélkül egy-egy kalandjátékkal igencsak meg lehetett szenvedni, még ha haverokkal párhuzamosan is toltuk, és megbeszéltük az eredményeinket, akkor is rengeteg idõt töltöttünk a megoldás keresgélésével. Ma meg gúgli, "játék címe walktrough", aztán kidob 20 végigjátszást, kereshetek magamnak szimpatikus stílusban megírtat.
Gyökeresen különbözik a mai pléjer a 15-20 évvel ezelõttitõl. Én magamon azt látom, hogy elfogyott a türelmem, egyszerûen nem szánok rá annyi idõt, hogy kitököljem a megoldást, ha valamivel egy óránál többet kell szarakodnom egy helyben keringve, akkor alttab, walktrough. (Azért ilyet nem sûrûn kell, láttam már elég játékot, hogy a legtöbb csuklóból menjen.)
Ha valami unalmassá válik, nem adok neki 2.-3.-4. esélyt, uninstall, del. De ugyanezt látam az új játékosoktól is (hogy ne vérpistikét írjak 😛 ), alig tudják leírni, hogy mit akarnak, de mondjuk meg nekik a megoldást, lehetõleg azonnal.
Szal szerintem részben igaza van a csókának, de túlzásnak tartom. Igaz, hogy sok minden változott, de abban azért megegyezhetünk, hogy ma is vannak jó játékok. Nekik az a dolguk, hogy ilyeneket csináljanak. Nem kell a rinya. 😊 Csinált õ már jó játékokat, hajrá, így tovább! 😛
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Koopot a népnek! Multi detto. Életben tarthat egy játékot elég könnyen, mindenki tud rá példát (lentebb is írták már).
De kérdem én, ki fizet egy 6-10 órás játékért teljes árat? Feltelepít 10-15 GB-ot és fele film. Ennyire kel a történet? Egy jótörténet kell, de az ne úgy mutatkozzon be, hogy 7 órás játékidõ, 2 órás film. Ezek játékok kérem szépen.
- 2moons: 80 óra
- Shayia: 70-80 óra
- Rohan: 30 óra (de ez még nõni fog)
- Deicide Online: 2000 (de inkább 3k).
- Metin2: 25-30óra
- Linage2: 2óra 😛
- WOW: 0.
Amúgy nem online játékok régen tényleg min. 80 órát igényeltek. Már nem játszok egyel sem, utolsó amit megnéztem az a Witcher, kb. 4 óra játék.