118
Legjobb befektetés
  • Ambivalens
    #118
    Sziasztok!

    A legjobb befektetés nagyon szubjektív, mint ahogy a lenti ábra is mutatja. Évek óta nézegetem a neten az infókat, képzem magam. Mivel a legtöbb szolgáltató csak a pénzedet akarja, ezért elengedhetetlen az információ gyűjtés.
    Van egy két hiteles vélemény vezér, akik inkább edukálni szeretnék a tömegeket és megfelelő hátteret biztosítani, pl a concord, vagy az InwestMentors. Az utóbbitól itt van egy videó: http://inwestblog.hu/2018/03/18/mitol-leszel-sikeres-befekteto/
  • jobspecial01
    #117
    Üdv!
    Ha nem tudsz mibe befektetni ezt az oldalt érdemes kipróbálnod:
    http://www.MagasKamat.hu
  • szigetlakó
    #116
    - Miért dolgozik az emberek nagy többség annyi pénzért, ami sohasem elég a hónap végéig?
    - Miért nem választják a pénzkeresés automatizált formáját?
    Hogy, hogyan?
  • Dulo
    #115
    Sziasztok.
    Itt az idő hogy te is részesedj egy nagyhírű aukciós oldal nyereségéből!
    Adott egy aukciós oldal ami 1,5% fizet ha minden nap feladol egy hirdetést a cégéről.
    A cég ingyenes 100$ bonuszt is kinál indulásnak a regisztráció után.
    ha érdekel irj nekem a [email protected] címre.
    Minden kérdésedre válaszolok semmi veszteni valod sincsen.
    Nem azonnali meggazdagodást kinálok, de a kamatos kamattal egy időután biztos jövedelemhez juthatsz.
    Udv Mihály
  • Nufy
    #114
    Tapasztalataim szerint a jelenleg a legjobb befektetés az a tőzsde. Ha ésszel csinálod, akkor elég nagy bevételre tehetsz szert. Ha minden kockázat nélkül ki szeretnéd próbálni katt ide és egyből kapsz egy minimális induló tőkét amit ki is tudsz utaltatni a számládra ha jól kereskedtél.
    NINCS vesztenivalód
  • penbutter
    #113
    külföldön szerintem azért több befektetési lehetőség van, igaz kockázatosabb is. ezért én is maradnék inkább itthon a kis pénzemmel. A bankbetétes megoldás számomra a legegyszerűbb. az erste ajánlata tényleg egész jónak tűnik. esetleg van még másik bank is ami hasonló kamatokat kínál?
    nincs különösebb ellenvetésem az erste bankkal szemben, de jobb tisztában lenni minden lehetőséggel
  • Kerki
    #112
    én is abban bízok a legjobban. az legalább biztos, nem teszed kockára az összes pénzed. amúgy meg ez a 15% elég korrektnek tűnik, igaz kell hozzá némi megtakarított bankó, hogy legyen belőle valami.
  • monkeymajom
    #111
    az a baj,hogy nekem se sikerült dekódolni az egészet :D
    de ez nekem olyannak tűnik mint valami betét csak amcsi módra. (durván mondva)
    De én nem vagyok annak a híve,hogy valaki külföldön megrengette vele az eget és hull a pénz és ugyan ezt itthon is meg lehet tenni. Szerintem nem. Lehet én vagyok szűklátókörű de amiket eddig hallottam/olvastam az alapján én továbbra is a betétre szavazok.
    Hiszen ahhoz annyi pénz kell amennyid van nem annyi amennyit az üzlet követel.
  • Kerki
    #110
    akkor ha jól értem erről már lecsúsztunk, mivel hogy kicsi a kamat. nem de? igazából nem 100%ig világos amit irtál, de ebből sem fogok meggazdagodni. jobbnak tűnik Ronny ötlete :D:D
  • monkeymajom
    #109
    "szia. USA DOLLART VEGYETEK. MOST OLCSO, DE LASSAN MEGY FEL AZ ARA. NEZD NEKUNK VOLT RENGETEG PENZ USA DOLLARBA BEFEKTETES, kaptunk havi 400 dollar kamatot. az kozel 800 canadai volt. aztan gyutt 911..... szeptember 400 october 150dollar a kamat.. fel hivom a bankot, hogy mi ez? varjak csak, volt a valasz. november 30 dollar december 14. nos akkor kivettuk a penzunket akkor is magas volt marhara, vettunk egy hazat,. kifizettunk egy masikat. aztan azota, semmi. mar 2 hete olcso, igy ferjem jovo heten megy es vesz egy nagy oszeget, de o nem fekteti be mar, mer nincsen kamat. sok sikert."
    ez a dolláros történet. De előtte dekódoljátok mert töri a nyelvet :)
  • Ronny
    #108
    az 1 dolláros bankóra rányom még két nullát? Vagy hogyan kell elképzelni ezt a dollárbizniszt?:)
  • Kerki
    #107
    persze, hogy évi 15%
    amúgy kiszámoltam 45ezer 1 millionál, de ez még csak az egyik fele a pénzednek. a másik is kamatozik 11%-ot ha jól értem. de javítsatok ki ha tévednék
  • monkeymajom
    #106
    Olvastam olyat is,hogy valaki usa dollárral bizniszel és,hogy ez a legnagyobb üzlet amivel tök sok pénzt lehet szakítani és,hogy csináljuk ez mert ez nagyon jó. Ezt egy Amerikában élő nőci mondta.
    Nos ha valóban ez a világ legjobb befektetése akkor miért nem ezt csinálja mindenki?
    Fura.
    Én inkább tényleg maradok a betéteknél...
  • franc0
    #105
    Bár nincs előttem ez a konstrukció, de teszek rá egy rágót hogy a 15% az ÉVES 15%. Tehát ha a 30% amit bepakoltál az mondjuk 1 millió, marhára nem fizet 150K-t 3 hónap alatt. Inkább olyan 40K körül...most nem számolom ki pontosan ha nem baj
  • Coriander
    #104
    aha. kár, hogy sosem úgy van, ahogy elképzelem, az szinte mindig jobb, mint ahogy valójában működik az ajánlat...:)
    rosszul valóban nem jöhetsz ki, de az emberek hajlamosak azt hinni, hogy egy banki betétből meggazdagodnak. nem fognak, de nem is jársz rosszul, ha kellően magas kamatozást sikerül kifognod. ez az 11-15% kifejezetten jó szerintem..
  • monkeymajom
    #103
    kezdem kaparászni .... fogjuk rá :P
    De amúgy tényleg. Lényeg,hogy nagy összeget nem lehet rövid futamidőre nagy kamatlábbal megkötni. Végül is a bankok se hülyék meg is tudom érteni őket :)
    Mondjuk ebből rosszul nem nagyon jöhet ki senki.
  • kondoros8
    #102
    Nem akkor azt a 30%-ot visszakapod és már csak egy alacsonyabb kamatozású betétre tudod lekötni. Ami kb 7-8%.
  • Coriander
    #101
    és ha nem veszem ki a 30%ot, akkor az egész összeg (a pénzem 30%-s kamatostul, plusz a maradék 70%) kamatozik tovább 11%on?
    %%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
  • kondoros8
    #100
    Az összes pénzedet nem tudod lekötni 15%-os kamatozásra. A betétpárosban úgy van, hogy a pénzed 30%át tudod lekötni ilyen nagy kamattal amit 3 hónap után visszakapsz. A többi 11%-on kamatozik 1 évig.
  • monkeymajom
    #99
    én ebben nem látom a logikát...van a rövid idejű lekötés ahonnan ki lehet venni rövid időn belül és van a hosszú lekötés ahol az összes nélkülözhető pénzed hosszú időre beteheted...
    nos ha van sok pénzed és beteszed a rövid futamidejűre akkor több pénzed lesz,mint ha kevesebb nélkülözhető pénzt raktad volna be.
    remélem nem kavarodtatok bele :P
  • kondoros8
    #98
    Betétpárosra, akkor érdemes lekötnöd, ha a lekötött pénzed egy részére rövid időn belül szükséged lesz. Ha az összes lekötni kívánt pénzedet tudod nélkülözni legalább egy évig, akkor érdemesebb másik konstrukciót választanod. De könnyen ki tudod számolni, hogy mivel is jársz jobban:D
  • gibbone
    #97
    Nincs benne csavar, a többihez képest nagyon jó a kamat, viszont persze bele kell számolni a kamatadót meg minden frászt, ami még lejön. Tehát ebből sem fogsz meggazdagodni, csak nem romlik a pénzed 1 év alatt mintha otthon lenne hanem még kicsit több is lesz.
  • dixennem
    #96
    igen, olvastam vissza, meghát ezeket már én is megnézegettem, csak arra lennék kíváncsi, hogy vki látja-e valamelyikben a csavart, amit én nem...
    mert én aztán simán elmehetek 1-1 fontosabb buktató mellett..
  • gibbone
    #95
    Franco jók azok a délutáni 3 órás alvások :D Egyébként érthető és korrekt :)
    Dixennem ha visszaolvasol kicsit az erstét többen ajánlották hogy jó, az axa nemtudom milyen nem ismerem.
  • dixennem
    #94
    üdv! lenne egy kérdésem, ahogy olvasgatlak benneteket biztosan lesz olyan, aki tud válaszolni.. én annyira nem vagyok penge pénzügyekben, annyit tudok hozzátenni a témához, hogy nem igazán bízom a bankokban, illetve a különböző 10e HUF-os öltönyös tanácsadókban sem...
    próbáltam utána olvasgatni a dolgoknak, hogy mi mit jelent, és hogy éppen milyen ajánlatok vannak a piacon. kettőt találtam, amik érdekelnének, de jó lenne, ha valaki okos írna róluk pro-t és kontrát..
    az egyik: axa, vip betétszámla, 500.000-5m közötti betétre
    másik: erste, betétpáros, ugyanilyen intervallum a pénzre..
    leginkább az erste kombinálását nem értem a különböző hónapokkal és EBKM-ekkel...
    várom a válaszokat!
  • franc0
    #93
    Alapvetően úgy vagyok ezzel, hogy amíg nincs a kezemben a diplomám, nem adok befektetési tanácsot senkinek. Eddig 1 kivétel volt, de sok volt a tömény :) (hálisten bejött)

    Általánosságban annyit mondanék, hogy el kell dönteni az a kis pénzmag mit jelent az ember számára. Ha például 1-2 év múlva abból lesz a kocsi vagy a lakás kezdőrészlete, azaz nélkülözhetetlen, akkor nem lehet mást tenni mint szépen rászánni az időt és átnyálazni a bankok betéti konstrukcióit, mondjuk egy excel táblában összesítve. Biztonságos, a nyugodt alvás garantált.
    Akkor izgalmasabb a dolog, ha az ember kockázatelfogadó, azaz ha -20% lett a vége, akkor nyel egyet és leszarja. De az is lehet hogy +50 lesz.
    Azt kell megérteni, hogy a pénzügyi világban az összeg nem annyira fontos. A százalék (hozam) a lényeg. Ha most csak 1 millát tudtam beletolni, akkor 1 millát. Csak akkor számoljunk el ha végeztünk. Ha minden nap foglalkozik vele valaki abba bele lehet csavarodni.
    Ha hajlandóak vagyunk másra bízni a pénzünket, akkor jelenleg véleményem szerint érdemes a részvénytúlsúlyos alapokat (a portfólió kb 80%-a részvény) megvizsgálni. Ha rövid távon gondolkodunk, akkor a nyíltvégű alapokat válasszuk. Mivel a magyar részvénypiac relatíve illikvid, tanácsos olyat választani amely külföldön is kereskedik.
    Én azonban nem bíznám másra a pénzemet, azért is tanulom ezt a szakmát. Ma már sok magyar cég kínál egyszerű, online kereskedési lehetőséget. Sok helyen nyithatunk úgymond játékpénzes számlát, hogy beletanuljunk a mikéntjébe, és lássuk menne-e ez nekünk. Ha jók vagyunk az nagyon jó érzés, ha elszúrjuk, nem okolhatunk mást. Egy kezdőnek a devizakereskedést ajánlanám, sok szorgalommal pár hónap alatt beletanulhatunk. SOK szorgalommal. Még annyi, hogy az online platformok jó része lehetőséget ad tőkeáttételes kereskedésre, azaz a befektetett összegünket pillanatok alatt megnövelhetjük hitellel. Egy erős megérzés/tipp esetén így sokat lehet szakítani, de bukni is.

    Remélem érthető voltam így 3 óra alvás után :)
  • Bogyo5
    #92
    igen, mondjuk mostanában némelyik ajánlat annyira kacifántosan van megfogalmazva, hogy csak a kötőszavakat értem, és akkor hiába nézem meg, hogy ebkm ennyi meg annyi, ha még egy csomó dolgot írnak mellette... ami akármit is jelenthet nekem :D szóval én ennyire dilettáns vagyok..
    meg persze még kevés pénzzel is a legjobbat akarja választani az ember, nem? hogy a kevésből is legtöbbet hozza ki...
  • dred10
    #91
    A kis pénzedből úgy mindenképpen kevesebb lesz, ha csak otthon tartod. Nem olyan nagy ördöngösség, ha csak szimplán egy bankban akarod lekötni a pénzed. Megnézed pár bank ajánlatát és amelyik a legtöbbet ígéri itt lekötöd a pénzed. Nem kell ehhez tanácsadó. Főleg kis pénz esetén.
  • Bogyo5
    #90
    jó, persze, ez így van, de akkor mit ajánlasz azoknak, akiknek nicnsen sok pénzük, de azt a keveset meg nem akarják otthon tartani?...gondolom ahhoz hogy jó befektetési alapot találj ahhoz egyrészt folyamatosan figyelned kell az aktuális lehetőségeket, ebből következik, hogy értened kell valamelyest a dologhoz. én pl. egyáltalán nem értek, de annyi pénzem nincs, hogy felbéreljek valami tanácsadót, aki meg érti...
    tudom hogy pénzből lehet csak sok pénzt csinálni, de akkor ezek szerint kevés pénzből csak még kevesebbet lehet?..
  • gibbone
    #89
    Igen de nagyon sokan nem mernek kockáztatni ezért mennek inkább a bankokhoz tudatlanul. És várják a sok pénzt...
  • franc0
    #88
    Ez nem lakossági ajánlat. Ez arra vonatkozik, hogy mennyit keresnek a te berakott pénzeddel a kereskedelmi bankok, aztán visszaosztják az alamizsnát a betéteseknek. Dehát ez mindig is így volt.
    Persze most leegyszerűsítettem, de a lényege ez.

    Ugyanakkor befektetési alapokkal el lehet érni évi 20-25%-ot minden további nélkül, viszont a kockázat is magasabb.
  • Bogyo5
    #87
    "egy átlag befektetési bankárnak illett volna március közepe óta minimum HAVI 10%-ot hoznia"
    mármint olyan betétről beszélsz, ami havi 10%-ot kamatozik??? és ennek milyen egyéb feltételei vannak, hogy ne járjunk túl jól.. mert ez egy kicsit hihetetlenül hangzik..
  • franc0
    #86
    Nézhetünk konkrétumokat is.
    A reálkamatot megkapjuk ha a banki kamatból kivonjuk az inflációt. Az MNB inflációs előrejelzését tekintve jelenleg 3,7% az éves pénzromlás.

    A bankoknak az a jó, ha hozzá nem értők náluk helyezik el a pénzüket, tekintve hogy egy átlag befektetési bankárnak illett volna március közepe óta minimum HAVI 10%-ot hoznia. Ez picit több mint az éves 10%...
  • dred10
    #85
    Ha lekötöd a pénzed és aztán mégis szükséged lenne rá, akkor sincs nagy baj mert feltörheted a betétet. Igaz ekkor nem kapsz rá kamatod. Azért 3 hónapra előre lehet számolni. Pont ezért jó hogy 3 hónap után visszakapod a pénzed 30%-át.
  • gibbone
    #84
    én sose voltam a bankba tegyük be a pénzünket dolog híve, de tényleg ha csak otthon tartjuk sem lesz több. De lekötni se szeretem mert ha épp kell valamire akkor meg kéznél van, de ez a 3-9 hónapos dolog egész jól hangzik. Bár ha valaki szaporítani szeretné a pénzét mást találjon ki mert ez tényleg arra jó hogy ne cask otthon legyen, ami ebből bejön pluszba kicsivel több mint amit romlik a pénz. Szerintem
  • Bogyo5
    #83
    7%-os betét.. ennyi erővel ki is dobhatsz pár ezrest az ablakodon. legalább a sorbanállást megspórolod.
  • dred10
    #82
    Az biztos, hogy az Erste a legjobbak között van. A legtöbb bank az akciós lekötéseit 3-6 hónapra kínálja, az Ersténél éves lekötések is jó kamattal (10% fölötti) vannak. Nem mindegy, hogy a pénzed 7 vagy 11%-on kamatozik.
  • Bogyo5
    #81
    hi! az a baj, hogy ha 1 millád van, akkor szerintem a tőzsde, vagy az ingatlan helyből kiesik, mint befektetés.. maradnak az ilyen betéti lehetőségek, vagy a párna, vagy ha nemesfémet veszel kb...:D
    hát ezek közül meg a banki betétek hozzák a leggyorsabban a hasznot, más kérdés, hogy lényegesen kevesebbet, mint pl. ha jól tőzsdézik az ember..
    volt egy tanárom, aki a különböző megoldási módszereknél a szinte kockázatmenteset hívta a "nagycsaládosok döntésének..." :)
    de amúgy én nem értek nagyon a dolgokhoz, de szoktam kérdezgetni olyanoktól, akik vágják a gazdasági dolgokat, ők az AXA és az ERSTE bankot szokták mondani nagyon megbízhatónak. és én hiszek nekik, mert okosak...
  • berreg
    #80
    még mindig csábítóbb ajánlat mint a többi!! ami még 10%ot sem kínál!! vagy h rajta üljek és akkor az infláció miatt még veszítsek is rajta!!!
  • szanna
    #79
    De 1 millió forintból 1 év alatt sokkal többet is ki lehet hozni, ha jó helyre fektetik. A banknak viszont nagy előnye, hogy itt a haszon legalább garantált.