24
  • MiZo81
    OK, negyven év távlatából jogos, de ha csak mint egyént nézzük, nekem az a természetes, hogy egyben nézek meg egy filmet. :)

Egyébként most gyorsan megnéztem a "Battlestar Galactica - The Phenomenon" c. kisfilmecskét, amit a 4. sorozat előtt adtak. 21 perc, 3 reklámmal.

Azaz tényleg teljesen elképzelhető, hogy egy 42 perces sori 6-szor szakadjon meg amcsiban. :)
  • winnie
    "Az más kérdés, hogy én is kurvára rühellem a reklámokat, ha adást szakít meg. Én még úgy nőttem fel, hogy reklám csak a filmek, vagy sorozatok között volt."

mindenki úgy nőtt fel. egész egyszerűen az a gond, hogy azt hisszük, hogy ami volt a kommunizmusban, az egytévérendszerben, az a természetes, holott éppen ellenkezőleg, az volt a "nem természetes".

nehéz hozzászokni ahhoz, hogy a tévé nem közjószág, ezért sírnak sokan, de még mindig jobb nekünk, mint az említett amerikaiknál, vagy a németeknél vagy az angoloknál. ráadásul 12 perc reklám lehet óránként, ergó a mennyiség a szünetekkel sem változik.
  • MiZo81
    (Ja, azt nem írtam, hogy amit netről töltünk, természetesen azokból ki vannak vágva a reklámok. Úgy lehet kiszúrni a helyüket, hogy a kép elsötétül, és hirtelen szakad meg a zene, és mással folytatódik. Na ott egy reklám volt az USÁ-ban.)
  • MiZo81
    Annyiban igaza van winnie-nek, hogy sok reklám van az amerikai adásokban,
    nem számoltam még, de a netről tölthető 40 perces sorikban (mint a House, Monk, Hősök, BSG, Stargate, stb, stb...) valóban minimum 4 reklám van!!!

Az más kérdés, hogy én is kurvára rühellem a reklámokat, ha adást szakít meg.
    Én még úgy nőttem fel, hogy reklám csak a filmek, vagy sorozatok között volt.
    Mikor bejöttek a kereskedelmi adók, évekig tartott megszokni, hogy egy kétórás filmben van vagy 5 reklám. A sorozatoknál még elment az 1 reklám.
    De ez a mostani 2 reklámos cucc nekem sem tetszik.

Természetesen leszarom, hogy Amerikában mennyi reklám van egy film közben, ÉN nem akarok egyet sem.

Az Amerika, meg nyugat majmolást én sem szeretem. Csomószor jön ez a duma, hogy USA-ban, EU-ban így szokás, blablabla. Uniós árak, stb... Mikor lesznek uniós fizetések???? :)
  • immovable
    haggyad rá
    amerikabuzi - nézd meg az oldalukat arra élvezkednek, hogy minek mekkora a nézettsége az usákiában LOLer
  • kkwx
    "hú, 2 reklám. mi lenne veled amerikában az 5-6 reklámmal?"

most mit kel belémkötni, szerintem nem vagyok egyedül akit ez zavar, egy reklám még elmegy, de ez a mennyiség már tényleg az élvezhetőség rovására megy, a másik dolog meg, hogy szerintem hülyeségeket mondasz, mert igaz nemtom hogy megy ez amerikában, de kétlem, hogy egy 40 perces műsorba 2-nél több reklámot tennének, mer már így is szinte nézhetetlen, 5-6 reklámmal meg 7-8 percenként lenne egy 15 perces reklám, így 3-szor annyi idő lenne egy film mint ami valójában
  • TeszteloPontHu
    A karikákról speciel nem az ORTT tehet. A törvényeket nem ők hozzák, ők csak betartatják...
  • Eneff
    "Egész nap elegendő stresszt kell elviselnünk, esténként a legtöbb ember pihenni és kikapcsolódni szeretne, nem pedig sokkoló politikai, vagy katasztrófa híreket!!!"

És kikapcsolódni csak a tv előtt lehet.

true story
  • schakaal
    Ööö... Nem volt múlt évben olyan hír hogy feloszlatják az ORTT-t? Lehet rosszul emlékszem...

• winnie
    "elég idegesítő, hogy épp végetér a főcím és már jön a reklám, mint pl a Dr House-nál, egy 40 perces műsorba 2 reklámot beleerőltetni :S"

hú, 2 reklám. mi lenne veled amerikában az 5-6 reklámmal?
  • Narxis
    "Te hallottál már a Hírekben valaha JÓ HÍRT???... Valamit, aminek örülni lehet, vagy amitől jól érzed magad?"

Neked megfelelő ország lenne Kína vagy Észak-Korea.
  • kkwx
    Mikor jön már egy olyan hír, hogy az ORTT-t akarják betiltani, vagy legalább rugjanak ki mindenkit, egy kis vérfrissítéssel talán normális dolgokat ios csinálnának, és nem csak szétcsesznék a TV-t. Pl megtilthatnák a filmek vágását, vagy az előbb említett műsorvisszaszámlálós dolgokat, vagy olyan intézkedést hoznának, hogy legalább 20-30 percnyi műsort kell adni 2 reklámblokk között, mer elég idegesítő, hogy épp végetér a főcím és már jön a reklám, mint pl a Dr House-nál, egy 40 perces műsorba 2 reklámot beleerőltetni :S
  • Kagemusha
    Kell a francnak hirmusor a Viasat3ra!
    ...vagy tudjatok mit? Tartsunk nepszavazast! Ennek legalabb lenne ertelme...
  • Challanger
    Én már legaláb 2 éve (de lehet hogy 3) be se kapcsoltam a TV-t, pont a buzeráns ORTT miatt. A híreket kb. leszarom, de ha nagyon kell megnézem a neten.
    Ha pedig egy kis kikapcsolódásra vágyom, akkor éppen a kedvenc filmemet 2 óra helyett ne kétszer annyi idő alatt kelljen már megnézni (reklámok).
    A további fantasztikus találmányokról már nem is beszélve: új szinkron (persze kevesebb káromkodással), "durva" jelenetek kivágva, ráadásul ezt is pancser módjára (a szikla viszi a prímet). És mindezt este, úgy hogy a sarokban ott van egy 16-os esetleg 18-as karika. Hát ha már odabasszák azt a jelzést, akkor minek még vágni a filmen?! Komolyan nem értem...
    Legrosszabb esetben még az összes sarokba beraknak valami fasza logót (IQ teszt visszaszámlálás és társai)...lassan már az lesz, hogy csak el kell képzelni a filmet, mert az egész takarásban lesz.

Na ezekkel lett tele a tököm pár éve. Sokkal kényelmesebb ha a DVD-gyűjteményemből előveszek valami filmet, vagy kikölcsönzöm, így a legjobb minőségben élvezhetem, akár eredeti hanggal is.
    És hát a sorozatok beszerzésével sincs probléma...

Így pl. (a személyemben) nézőt veszített pár csatorna, de biztos nem vagyok egyedül.
  • Szefmester
    az ORTT nincs ellene a szabad gondolkozáshoz való jogunknak? :P
  • immovable
    ez az ORTT mi a ráknak van? megint haverok ülnek zsíros a fazéknál...jah bocs van eredényük, vannak számozott karikák a sarokban, így már védve is van az ifjúság...ROFLMAO
  • YLi
    Ott a pont. Ez az ORTT 1 demagóg komcsik, akik az ő szája íze szerint akarják irányítani a médiát. Az ilyeneket kellene kiüldözni innen Szibériába ahová valók. Ja meg még 1 párat a hasonszőrüekből.
  • jeti00
    van nálunk olyan szervezet ami normálisan működik???
  • torcipepe
    nálam az országos sugárzás azt jelenti, hogy a szobaantennámmal be tudom fogni, de m1, tv2, RTL klub mellett csak a szlovák 1-es és 2-es jön be, de irtó zajos még jó időben is. akinek van kábel és jön a viasat3, annak jön mellette hírcsatorna is. a médiatörvény elég elavult. a karikák felőlem még maradhatnának, csak nem kellene minden film előtt beharangozni, egyszerűen a film kezdetekor kitenni a sarokba.
  • Barpi
    Ezzel az ORTT-vel kb annyira van már tele a tököm, mint a RIAA-val.
    Szinte minden műsor előtt végig kell hallgatnom, hogy 12 éven aluli… csak szülői felügyelettel…! Az, hogy én mit engedek meg nézni a fiamnak a TV-ben, egyedül, vagy családi körben, magánügy! Az ORTT ne terrorizáljon már! Más országokban miért nincs ilyen? Aztán ott a szar karikájuk is (12,16,18), ma holnap lesz a képernyő közepén egy bazi nagy karika amiben azt is kijelzik, hogy fotelből, ágyból, sámliról, chips-el, sörrel, nasival a kezünkbe nézhetünk-e meg egy adott műsort. Sok idióta munkakerülő összedugja a fejét, aztán tapsikolnak, hogy megint nem munkával kerestük meg a kalácsra valót. Szánalmas banda. Híradó meg hiába is lenne, hisz vagy az RTL Híradót, vagy a TV2 Tényeket néznék továbbra is az emberek.
  • redfish
    A Világ nem CSAK brutalitásból áll, de valahogy a hírműsorokban CSAK ezt nyomatják:
    - megölte...
    - leszúrta...
    - lelőtte...
    - megzsarolta...
    - megerőszakolta...
    - elgázolta...
    - elrabolta...
    - elsikkasztotta...
    - kirabolta,... felgyújtotta,... megrontotta,... kukába dobta,...
    - kisiklott...
    - összedőlt...
    - beomlott... stb...stb...stb...

Te hallottál már a Hírekben valaha JÓ HÍRT???... Valamit, aminek örülni lehet, vagy amitől jól érzed magad?

Egész nap elegendő stresszt kell elviselnünk, esténként a legtöbb ember pihenni és kikapcsolódni szeretne, nem pedig sokkoló politikai, vagy katasztrófa híreket!!!

Nagyon igaz : aki a Hírekre kíváncsi, az nézze meg a Hírcsatornákat, ahol egész nap ezt nyomatják.

Az ORTT meg inkább az idióta műsorokat tiltassa le (Mónika-show, Balázs-show, Győzike-VV-majomháza, agyament-brutális horror filmeket, stb.).
    Színvonalas, szórakoztató filmeket szeretnénk esténként (vajon miért ömleszt minden csatorna a nyakunkba repülőgép- és természeti katasztrófa filmeket?).
  • Loverman
    a kettő nem zárja ki egymást. brutális világban élünk. ha nem mutatnák, el se hinnéd.
  • adam first
    Nagyon helyes. Kell a fasznak, szar híradó, amminek semmi valóság alapja nincs. Csak megy az emberek butitása ezerrel.
  • TommyGun
    Most nem azért de kinem szarja le a hírműsorokat ? Van másik X adó ahol éjjel nappa ilyen xarok mennek...ne akarjanak már mindent ránk tukmálni a szaros reklámok mellé még ezis ? semmi sem elég ezeknek a tetüknek ?
    sz á n a l o m