Windows Xp memória (zárva)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pheel
gz8

Bõven elég, ha a nyomtatós topicban kifejted a véleményedet. Vagy inkább ott se, az is off.

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ

nandorb
szar a windows barmenyibe is kerul a virusokat szedi osze meg zabal minden procesorja a memoriat, jobb tole a linux meg a MAC

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

Tinman
http://support.microsoft.com/kb/833721

http://www.microsoft.com/technet/sysinternals/information/bootini.mspx

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Pl:

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Micosoft Windows XP Professional - Magyar" /fastdetect /pae

Bootcfg command

bootcfg /raw "/pae" /A /ID 1

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

bon
Szintén jó cikk még ez is: link a A memóriaméret felsõ határai
címû rész.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

bon
Gépe válogatja, hidd el próbáltam már és nem minden gépnél lehet használni. 64bit-et kell használni és kész. Ja és ezt meg nem én találtam ki" For instance, a computer said to be "32-bit" also usually allows 32-bit memory addresses; a byte-addressable 32-bit computer can address 232 = 4,294,967,296 bytes of memory, or 4 gibibytes (Gi😎." a PAE az már 36bit-es memória címzés: "Also popular Pentium processors since introduction of Physical Address Extensions (PAE) support 36-bit physical addresses, while generally having only a 32-bit word." Forrás wikipedia.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Tinman
Ejjj de sok itt a szaki...
Ollie kivételével, mind szépen a felszínt karcolgatjátok ;-)

PAE memory is typically associated with support for more than 4 GB of RAM, PAE can be enabled on Windows XP SP2

Hajrá.

ollie
Tudna az többet is a processzorban levõ PAE mód miatt, csak éppen az XP lett lekorlátozva max 4GB-re.

bon
Használj 64bit-et. Ez nem az XP korlátja, egyszerûen a 32bit ennyit tud, max 4gb-ot, de ebbe beletartoznak az egyéb memória foglalások is.
Errõl egy cikk: link
A lényeg ha kiakarod használni mind a 4gb memóriát és nem csak látni, hogy van akkor 64bit-es oprendszer kell. Vista 64bit ajánlott.

Téma zárható.

A videó kártyám 512MB memóriás és 4GB memória van bele biggyesztve az alaplapba. És ugye a 32 bites 4giga memóriát tud kezelni. Hol itt a probléma?:S Mert nekem még mindig 3GB -t észlel a 4GB ramomból :S

shad0w
32 bites rendszer csak 4 gb memóriát tud kezelni amibe beletartozik pl a videókártyád memóriája is, tehát nem használja ki, mivel nem is képes megcímezni. 4gb vagy több ram használatához 64 bites windows kell (abból meg inkább vista mint xp, szigorúan szvsz)

don't give a fuck

kemszi2
segíteni nem tudok sry
de szerintem elfér volna 100topikban
köhömm...
Én úgy találtam, hogy errõl nincs 1 topic sem ugyhogy le is írnám a problémámat.

Egésszen véletlenûl nem tudjátok hogyan lehet Windows Xp-vel ki használni a 4 GB memóriámat?Mert Bios-ban még 4-et ír de Xp alatt már 3-mat ír.Mi történik azzal az 1 GB memóriával?Ki is használja vagy csak nem bírja fel ismerni?Valaki tudna segíteni?