33
-
dez #33 PureVideo_Product_Comparison.pdf -
dez #32 A GF6xxx (kiv. 6800 GT/Ultra PCI-E, és néhány egyéb AGP-s 6800-asok) és 7xxx szériában is van h.264 gyorsítás, csak nem olyan fullos (tehát nem minden részét), mint a 8xxx-esekben (kivéve itt is, amiket írtál). Pl. az én GF6600-asom is támogatja (az mpeg2, WMV9 [nem VC-1] mellett). Csak nem sok értelme volt itt még, max. 720p-t visz, amit egy átlag proci is elvisz (legalábbis a CoreAVC-vel, ami nem a minőségre hajt). De a 7xxx-esektől kezdődően már használható. -
dez #31 "windows media classicban" :)
Ilyen nincs is. :) Vagy MS Media Player, vagy Media Player Classic. A kettőnek semmi köze egymáshoz. (Nem tudom, régen volt-e, de már jó ideje nincs.) -
digital #30 A windows media classicban, prefernek beállítottam a PowerDVD x264 DXVA belső dekóderét. Most próbáltam a 300 múvit 1080p-t, teljesen jól fut és baromi szép.
Szal valami van. -
tomcsa4 #29 SEmmi! Sőt a 8800GTX/Ultra és az első szériás 8800GTS (320MB és 640MB) sem támogatják. Ami támogatja HD videók lejátszását: Radeon HD 2400Pro, 2600Pro, 2600XT, 2900Pro, 2900XT, 2900GT, HD 3450, HD 2650, HD3850,HD3870, HD3870X2, Geforce 8400GS, 8500GT, 8600GT, 8600GTS, 8800GT, 8800GTS rev 2 és rev 3, 8800GS, 9600GT, 9800GTX.
Csak ezek támogatják. DVI kimenet lényegtelen, DVI-HDMI átalakító necces. Én egy olcsó VGAt javaslok fenti listából és akkor tökéletes lesz. Radeont ha lehet. Én ezeket preferálom. VAn olyan is, amin HDMI kimenet van ha jól emlékszem! -
#28 Hát nekem honnan lenne? p4-hez csak bottal nyúlnék hozzá :D -
#27 aha, neked mindenki az. :) Bocs hogy semminek tartom ha valaki annyit mond hogy "most akko legyen seder 4, és elnevezzük direktiksz 10-nek", dehát nekem ez egy semmit jelent. Bár jó lehet ms-nél dolgozni. Következő dolog annyi lenne, hogy mondom hogy legyen akkor seder 5, és legyen a neve dx 11. \o/ mindenki örül, bár igazából egy nagy semmi, addig amíg valaki meg nem csinálja gyakorlatban. -
digital #26 Köszi ez tényleg járható útnak tűnik. Azt nem tudod véletlenül, hogy a Gf6800GT.256mb karesznak van-e valami HW támagatása netán hozzávaló lejátszója HD/x264 videókhoz? DVI-kimenet az van rajt. HDMI-DVI kábellel raknám 1080p-be. -
tomcsa4 #25 Vegyél Radeon HD kártyát. Teljesen mindegy, hogy melyiket, leeht 9 ezer forintos HD 2400Pro-HD3450 vagy a leggyorsabb. Hardverből támogatja, mellé tehetsz Ceelront is! -
digital #24 Tényleg Sanyix, nem tudsz olcsón egy s478 P4 3.4Ghz procit? Most komolyan, hátha van neked valahol a süllyesztőben. Nekem 1080p lejátszásához kéne, mert 1080p HD videó jó minőségű lejátszáshoz igen kellenek azok a fránya megahertzek. Van egy 2.53Ghz P4-m beszámításnak. -
who am I 7 #23 ". Az mi? Semmi."
Naja, hölgyeim és uraim, egy vérfanbój kommentje. -
FoodLFG #22 Én úgy szoktam, hogy két programot indítok és akkor kihasználja a két magot. júzer pówa
Persze ez nem mindig megoldás.. -
#21 dx-et az m$ találta ki elméletben. Az mi? Semmi. Az amd valósította meg, az már valami. Igen a puma nem a proci miatt, hanem a chipset, és a benne lévő videochip miatt ütős... merthogy az a proci is bőven elég mindenre amire készült. -
tomcsa4 #20 Egyre több alkalmazás és játék profitál kettő processzormagból. -
#19 a Hammer az fasza is volt... de csak volt...
re Sanyix: a dx-et nem a mikószoft tette le? ők csak a hardvert ami tudja... a puma meg nem a procitól lesz jó hanem a csipszettől nem? a 790-es chipset pl teccik nekem, de a prociaik elég gyengusok (mondom ezt úgy hogy egy 4000+os X2-t hajtok downclockolva, igazából Nekem elég, csak sokaknak kevés ez)
amúgy jelenleg 2 AMD-s gépem van (egy 64bit-es 3000+os sempron s754-ben meg ez az A64 X2) és qrvára +vagyok elégedve velük... az egyik gyors mint állat a másik meg egy alap AMD coolerrel tudja a 22fokot idle-ben
ezentúl még van 2darab Slot A-s Athlonom (600MHz és egy 650MHz), meg egy 2000+os tbredem alaplapban egy meg külön, meg egy Socket-es 750es Athlon Thunderbird... és ezt szeressem... utoljára egy 400-as celerongyom volt ami intel volt, nem kívánom senkinek... a 400-as K6-2 porrá gyalulta egy jobb alaplapban
szal szerintem AMD nagyon is szokott pakolni az asztalra, de most le van maradva és már marhára örülnék valami extra energia takarékos prockóra amit még lehet downclockolni, hogy idle-ben még kevesebbet fogyasszon, és amellé egy 790-es alaplap, meg passzív hűtő
downclock alatt RightMark CPU Clock Utility-t értem -
#18 igen ez pl gáz... a 3.97-es lame sem valami jó ebben, meg az xvid sem... -
#17 És mi támogat 4 magot? Nagyon sok progi még kettőt sem... -
#16 4 mag pffff....vegyetek dinnyét 50 Ft/Kg-ért...abban van vagy 1000 mag -
who am I 7 #15 -
Ginos #14 nekem már van beeeeeee -
tomcsa4 #13 Semmit, sőt VT nincs, ezért a virtuális rootkitek ellen védve vagy. -
#12 -
50 magot a népnek! -
#10 Nem fogod észrevenni a különbséget. -
Fen3gyerek #9 aham. mr hammer meg szétpicsázta az összes p4et. az egész netburstot.
csakugye az intel a xart is el tudja adni -
#8 Nem érzik, mert még el sem döntötték mennyi lesz. Amúgy tett le azt asztalra az amd, pumát, és dx 10.1-et -
#7 valaki meg tudná mondani hogy a két említett technológia hiánya mennyire érinti a magáncélú számítógép tulajdonosokat (tehát nem szerver, de nem is csak ímélezek-csetelek, hanem mondjuk videókódolás, zeneszerkesztés, stb.)?
Pl. a Intel TXT mennyit "ér" biztonságban? -
#6 Nem tudom, hogy működik-e még ez a számolás, mivel már lassan 1 euróért 2 dollárt lehet kapni a pénzváltóknál. -
xardas231 #5 persze mivel európába 1$=€ számolnak szóval ugy számoljatok... -
#4 már ha ámerikából vásárolsz. de én pl nem nagyon vettem észre változást itthon^^ -
Ludi94 #3 Most, hogy csökken a dollár árfolyama, mi csak egyre jobban járunk -
#2 A VT maradjon szerver fronton, fel sem fog tűnni :) -
#1 mintha meg sem éreznék azt a sok büntit... az amd fejesei meg jó lenne ha nyernének a lottón... vagy 4-5 ország lottójának kfőnyereménye :D azt kitennének valamit az asztalra