51
-
#11 Ez a kép használhatóbb:
-
#10 Nem az űrben, hanem leszállásnál is gond a nagy tömeg.
"70 éves autót mutatok: Rolls Royce"
És a 70 évből mennyit állt garázsban és hányszor lett felújítva? A szondát kilövöd és soha többen nem csinálhatsz vele semmit. Nos úgy képzeld el a 70 évet, hogy méf olajat sem cserélhetsz. Sok szerencsét. -
#9 A '86-os Challenger pótlására építették az Endevaour-t. '92-ben repült először. Egyébként tényleg nem kéne fikázni a NASA teljesítményét. Az itt fórumozók nagy része szerintem még egy csaptelepet sem tudna kicserélni.... -
Tripax #8 70 éves autót mutatok: Rolls Royce.
"gyárts egy olyan eszközt ami utazik x millió kilométert kibirja az ürben őt érő hatásokat (pl napszél)"
A régi űrcuccok is kibírták.
De abban igazad van hogy az érzékeny műszerek védelme, elég nehéz lehet.
Azon gondolkodtam, hogy amíg fellövik a cuccot addig fontos mien nehéz, nade az űrben? Kéretik egy nagyonokos hozzászóló aki eltudná oszlatni a homályfelhőket.
-
#7 Miért nem küldik oda a teremőrt, hogy porolja le? -
jamborl #6 en hirtelen azt hittem elneztek a kepfeltoltest es egyformak, kene mar egy nagyobb kepernyot vennem, ez a 14"-es mar gaz....
az elso kepen a jobb oldali arnyek nagyobb:) 1pont
kozepen fent a kis gyuru az elsonel vilagosabb: 2pont
erdekes, mit benazhattak mikozben razogattak a robotot:)
gondolom nagy szivas a fejleszto mernokoknek ha ilyen 'elementaris" problemak adodnak, de hat ha osszegyul ra meg jo par millio akkor a kovetkezo uton nem fog mar elofordulni:)
majd jol letoljak oket, hogy ilyen "benan" csinaltak meg, mikor a japanok mar fociznak is a robotjaikkal:)) -
assdf #5 :D
Valaki már irta egyszer hogy úgy lehetne felgyorsitani a mars kutatást, ha közölnék bushal hogy a jelentések szerint a marson oriási köolaj mezők találhatóak de arab terroristák örzik azt :) -
Wilddog #4 Rotációs kapával már feláshatta volna a Marsot és terraformálhatná. :D -
Déta #3 Ha 7 perc rázkódás után sem változott semmi, akkor lehet, hogy a rázással volt gond nem??? -
assdf #2 akkor most gyárts egy olyan eszközt ami utazik x millió kilométert kibirja az ürben őt érő hatásokat (pl napszél), majd kibirja a leszállás körülményeit, plussz a mars felszinén lévő körülémyeit ja és közben bele van zsufolva kismillió érzékeny müszer (mert különben elég lenne ugye egy rotációs kapa és nincs gond) és még táviráyitható is...
mindezt alacsony költségvetésből (ebben egyébként igazad van).
Az ürsikló meg egy 30 éves eszköz, azóta nem gyártottak belőle újat. És akkor most keress egy 30 éves autót és nézd meg hogy miylen müszaki állapotban van... -
#1 Lol. Mondjuk már eleve az lol, h egyik fedél nem tudott kinyílni rendesen.. 21. századi csúcstechnológia rulzik. Ilyenek meg a különböző űrsikló robbanások + szétégések miatt az az ember érzése, h az elmúlt fél évszázadban nem fejlődött az űrkutatás ezen része..
Lehet, hogy a pénzt nem katonai célokra kéne befektetni? Ááá naív vagyok..