Egy nukleáris kor küszöbén állunk
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
enni mindenkinek létfontosságú
10 litert fogyasztó kocsival járni az irodába és dugóban poshadni már nem annyira
ne viccelj
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Okos ember tömegközlekedik vagy nem aszfaltterepjáróval jár munkábba egyedül ^^
Nekem is van autóm... egy 1.6-os Marea, de nyáron minek pöfékeljek vele a városban?
Motoron tény, hogy jobban kell figyelni, mint autóban.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Ha pl az M0-ást normálisan megcsinálnák, Budapest kiürülne. Okos ember inkább autózik +5km-t ahelyett hogy a belvárosban üljön órákat a dugóban. Kevesebbet is fogyaszt, ha "folyamatosan tudsz haladni", ebben nagyon igazad van.
De azért figyelj, nehogy egy béna sofõr eltaláljon, mert az nagy hatással lesz rád.
Én pl. már robogóval járok, mert:
1, Mindenhol én vagyok az elsõ... nem hatnak rám a dugók, nem hatnak rám a béna sofõrök, sõt a pirosnál feltornyolsuló sor sem hat rám, úgyis én indulok elsõnek.
2, TÖBBET ALHATOK! Nem hiszitek el, de mióta robogóval járok, 2x20 percet spórolok/nap mivel folyamatosan tudok haladni, így reggel ráérek 20 perccel késõbb is kelni, hogy beérjek melóba.
3, Nem csalás!!!! ---> 100km-en 1.5 litert eszik a masina! Max sebessége 55-60km/h tehát városban tökéletes.
Egy tele tankolás nekem 1500 Ft-ba fáj, de ebbõl több, mint 300 km-t tudok megtenni!!!!
Érted már miért ostoba barmok azok, akik elõkapják az autójukat, folyamatosan dugóban pöfékelnek, büdössé teszik a nagyvárosokat, ahelyett, hogy pl. mint Hollandiában biciklivel, vagy robogóval járnának.
Az ilyen emberek teszik tönkre az élõhelyünket
<#levele>#levele>
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
Minden jog fenntartva!
Minden jog fenntartva!
Na, persze. A kenyér is túl olcsó, mert még meg tudod te venni, és azzal az erõvel ide hülyeségeket tudsz beírkálni.
Kara kánként folytatom tanításom.
igen, csak azt is vedd figyelembe, hogy a paksi reaktorok egyenként 460MW névleges teljesítményûek és 34% a hatásfokuk. a franciáknak ugyanilyen nyomottvizes reaktoraik vannak, de 600-1200MW a névleges teljesítményük. a legújabb, még fejlesztés alatt álló (Japán és Oroszország építenek 1-1-et) reaktorok ennek a típusnak a továbbfejlesztett változatai már 1500-2000MW-ot termelnek és elméleti hatásfokuk 50-60%. nem kell zseninek lenni ahoz, hogy kiszámold: egy újgenerációs reaktornak akkora a kimeneti teljesítménye, mint egész Paksnak.
a 30 éves élettartamot a megfelelõ fejlesztéseknek és karbantartásnak hála 40évre tolták, de már 21-26 évesek. 1-2 éven belül el kell kezdeni az elõkészületeket, különben nem fogják tudni befejezni az úja(ka)t, mire a mostaniakat le kell állítani. annyi a szerencse, hogy a paksi telep 6 reaktor fogadására lett kiépítve, ott a szaktudás és az infrastruktúra is. csak azért nincs +2 reaktor, mert a szovjetunió összeomlott '89-ben.
A
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
Ezt a pici országot a paksi 4(!) reaktor is csak közel felerészben képes ellátni, a többit (egyre nagyobb részét) drága energiahordozóból állítják elõ fõleg.
Nézd csak meg, hogy pl. a franciáknál hány reaktor van.
Minden jog fenntartva!
A
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)