21
  • torcipepe
    még ősszel voltunk fent, mikor a biciklis nap volt, a légszennyezés szvsz 3* nagyobb volt, mint általában. mégis mit vártak azok után, hogy keresztben lezárták az egész várost?? szerencsétlen Feliciánk meg is adta magát, annyira telt az erejéből, hogy a bicajosok közé keresztben beguruljon, mikor át akartunk jutni a másik oldalra.
  • ilf667
    milyen buta vagy
    enni mindenkinek létfontosságú
    10 litert fogyasztó kocsival járni az irodába és dugóban poshadni már nem annyira
  • ilf667
    aki az M0-n akarja kikerüli a várost annak aztán jó alternatíva is a bkv
    ne viccelj
  • Tinman #18
    Ja... bérlet/jegy nélkül nem lehet valami unalom ;-)
  • JL666
    BKV-n közlekedni meg extrém sportnak számít.
  • Tinman #16
    "Okos ember inkább autózik +5km-t"

Okos ember tömegközlekedik vagy nem aszfaltterepjáróval jár munkábba egyedül ^^
    Nekem is van autóm... egy 1.6-os Marea, de nyáron minek pöfékeljek vele a városban?

Motoron tény, hogy jobban kell figyelni, mint autóban.
  • torcipepe
    Hollandiában is csak a városon belül bicikliznek, a falvakból a város széléig autóval mennek. Mindezt azért tudják megtenni, mert a városok szélén jól őrzött parkolók és bicikli/robogó tárolók vannak, ahol nappalra az autót, éjszakára a biciklit/robogót ott tudják hagyni. A belvárosba meg nem mennek be az autók, mert vannak kerülőutak.
    Ha pl az M0-ást normálisan megcsinálnák, Budapest kiürülne. Okos ember inkább autózik +5km-t ahelyett hogy a belvárosban üljön órákat a dugóban. Kevesebbet is fogyaszt, ha "folyamatosan tudsz haladni", ebben nagyon igazad van.
    De azért figyelj, nehogy egy béna sofőr eltaláljon, mert az nagy hatással lesz rád.
  • Tinman #14
    Qrvára igaza van...
    Én pl. már robogóval járok, mert:

1, Mindenhol én vagyok az első... nem hatnak rám a dugók, nem hatnak rám a béna sofőrök, sőt a pirosnál feltornyolsuló sor sem hat rám, úgyis én indulok elsőnek.

2, TÖBBET ALHATOK! Nem hiszitek el, de mióta robogóval járok, 2x20 percet spórolok/nap mivel folyamatosan tudok haladni, így reggel ráérek 20 perccel később is kelni, hogy beérjek melóba.

3, Nem csalás!!!! ---> 100km-en 1.5 litert eszik a masina! Max sebessége 55-60km/h tehát városban tökéletes.
    Egy tele tankolás nekem 1500 Ft-ba fáj, de ebből több, mint 300 km-t tudok megtenni!!!!

Érted már miért ostoba barmok azok, akik előkapják az autójukat, folyamatosan dugóban pöfékelnek, büdössé teszik a nagyvárosokat, ahelyett, hogy pl. mint Hollandiában biciklivel, vagy robogóval járnának.

Az ilyen emberek teszik tönkre az élőhelyünket
  • PíszLávJuniti
    Nem lenne rossz, ha felépítenének új blokkokat, akár úgy is, hogy exportálhassunk a szomszédos országokba.
  • Polemius
    torcipepe: Ezt nem is vitatom. Mindössze arra akartam rávilágítani, nem ennyit hanem jóval többet kellene (sürgősen) építeni, hogy az áramtermelés területén jelentősen csökkenjen a mindenféle gázok kibocsátása.
  • Polemius
    zola2000: felhívnám rá a figyelmed, hogy manapság még a buszok is leginkább ugyanazzal az üzemanyaggal járnak mint a személygépkocsik. Vagyis akkor a busz is drágább lesz.
  • Epikurosz
    "a munkatársaim több mint fele autóval jár, tehát még mindig nem elég drága az üzemanyag"

Na, persze. A kenyér is túl olcsó, mert még meg tudod te venni, és azzal az erővel ide hülyeségeket tudsz beírkálni.
  • torcipepe
    "Ezt a pici országot a paksi 4(!) reaktor is csak közel felerészben képes ellátni"
    igen, csak azt is vedd figyelembe, hogy a paksi reaktorok egyenként 460MW névleges teljesítményűek és 34% a hatásfokuk. a franciáknak ugyanilyen nyomottvizes reaktoraik vannak, de 600-1200MW a névleges teljesítményük. a legújabb, még fejlesztés alatt álló (Japán és Oroszország építenek 1-1-et) reaktorok ennek a típusnak a továbbfejlesztett változatai már 1500-2000MW-ot termelnek és elméleti hatásfokuk 50-60%. nem kell zseninek lenni ahoz, hogy kiszámold: egy újgenerációs reaktornak akkora a kimeneti teljesítménye, mint egész Paksnak.
    a 30 éves élettartamot a megfelelő fejlesztéseknek és karbantartásnak hála 40évre tolták, de már 21-26 évesek. 1-2 éven belül el kell kezdeni az előkészületeket, különben nem fogják tudni befejezni az úja(ka)t, mire a mostaniakat le kell állítani. annyi a szerencse, hogy a paksi telep 6 reaktor fogadására lett kiépítve, ott a szaktudás és az infrastruktúra is. csak azért nincs +2 reaktor, mert a szovjetunió összeomlott '89-ben.
  • zola2000
    Az igaz, de az áram is jórészt hőerőműből jön, amiben szenet égetnek el és co2 jön belőle. Szerintem jó megoldás lenne ha annyira megdrágulna az üzemanyag, hogy mindenki busszal járna dolgozni, mert most is a munkatársaim több mint fele autóval jár, tehát még mindig nem elég drága az üzemanyag.
  • PíszLávJuniti
    Sokmindent meglehet oldani, ha van háttérben megfelelő tartalék teljesítmény. Kiaknázható lenne a sokat emlegetett vasúti teherszállítás, a kamionos forgalom leváltására. Az általuk most termelt CO2 ki lenne váltva árammal.
  • PíszLávJuniti
    Egyidőben 3 reaktor működik, a 4. pihenő szakaszában karbantartás alatt van.
  • L3zl13
    Paks a fél országot csak árammal látja el, de az az energiafogyasztásnak csak kis része. Tehát, ha a CO2 kibocsátást akarják felére csökkenteni, akkor nem csak az elektromos termelést kell nagyrészt ilyenre átteni, hanem a többinek egy jelentős részét is.
  • Polemius
    Világszinten 32 reaktor az egyáltalán nem sok.
    Ezt a pici országot a paksi 4(!) reaktor is csak közel felerészben képes ellátni, a többit (egyre nagyobb részét) drága energiahordozóból állítják elő főleg.

Nézd csak meg, hogy pl. a franciáknál hány reaktor van.
  • zola2000
    Na igen, nem tudom miért vannak sokan az atomenergia ellen, pedig csak így lenne megoldható a co2 kibocsájtás felére csökkentése 2050re.
  • Sanyix
    32-t évente? Az rohadt sok. Mi ez ilyen egyszerhasználatos erőmű? kettéhasítanak egy atomot azt jóvan. Még ez az fos paks is ellátja fél magyarországot...
  • 05lampard
    Hát igen, ha már nem sikerült rövidtávon elfoglalni a Közel-Keletet, maradt a B-terv, Rotschild papáék uránbányái még megvannak :)