Hagyományőrzés

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dragooon
és tényleg az volt. :-o

MY NAME IZ BOXXY!%!%% tudom hogy szeretitek, hááá

Dragooon
<#eljen>
képek alapján jó kis felvonulások szoktak lenni

Dragooon
honlap
augusztus 21. - augusztus 24.

Mikor lesz ez? honlap?

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

PrasCo
Meglehet, mi is felvonulunk íjászként =)
Aquir
jé légió =)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Dragooon

Dragooon
jaj, keverem a komáromi napokkal.. 😊
szóval. Ludi Savariens (Savaria Történelmi Karnevál).
3napig még sosem voltam :->

Dragooon
jövõhéten megyek légiózni szombathelyre (savaria napok) <#smile>

Dragooon
ez valahogy így van nálunk is.mármint az üzeneted elsõ fele<#smile>
<latintáncol=">latin</span>táncol">

Dragooon
köszi 😄

Aquir
sok sikert <#vigyor4>

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Aquir
a tánc mellett, ami persze jó volt, egy idõ után igazából fõleg a csapat tartotta össze az embereket 😊 na meg hogy a fõnök nem hagyta hogy lógjunk a próbákról :]

az volt a legjobb az utazásokban hogy mindig vittünk a táncvezetõ borából ilyen benzines kannákban párat, szóval nem unatkoztunk tánc után <#buck>

Aquir
minden tánc ami régebbi😊

Dragooon
- Nagyudvarnok
- IV. Aranykert Fesztivál
(nekünk tábor + bemutató)

itt nézz szét, én sem tudok semmit még, most fogok ott járni elõször..😊

Hol lesz, es mi lesz es kik lesznek ott?😊

Dragooon
btw, hétvégén megyek római hagyományõrzésre szlovákiába^^
sikerült megtanulnom a parancsokat és egyebeket

Dragooon
egyébként ha már a néptáncnál járunk...

a többi tánc is egyfajta hagyományõrzés nem?<#smile>
ezt a "függõséget" pedig ismerem azt hiszem

Dragooon
jah értem.
ez tök jó lehetett. kicsit irigy is vagyok, amiért ennyi helyen jártál 😊

Aquir
Szegedi Tudományegyetem (Gyõrbe elég nehéz lenne napközbe oda-vissza menni)

mondjuk jó volt, mentünk mi sok helyre táncolni (Olasz, mellette Szicília , Görög, Francia, Svéd, Német, Románia, Lengyel, Ausztria, Szlovákia, Horváto.)

Trisztin
nem tudom,,hogy aquir miért hagyta abba,de több ismerõsöm hosszú ideig néptáncolt és a legtöbbjük azért hagyta abba,mert új iskolába került (középsuli -másik városban; fõsuli)...
sokuknak a szívük szakadt meg és nagyon hiányzik nekik...

Amúgy én nem tudnék néptáncolni,hiányzik belõlem az az indítatás,de nem ismerek olyan embert aki elkezdte de nem tetszett neki és abbahagyta... komoly függõséget okoz... pozítiv értelemben 😊

&#8222;Tökéletesen igazuk van a filozófusoknak, amikor azt mondják, hogy az életet visszafelé kell megérteni. Arról azonban megfeledkeznek, hogy előrefelé kell élni. &#8222; - Kierkegaard, Sören

Dragooon
az szép hosszú idõ^^

mét hagytad abba?

Aquir
12 évig néptáncoltam (+barokk,reneszánsz,zászlózás volt néha) <#vigyor4>

szokott lenni minden évben nemzetközi limestábor az is hagyományörzés vmilyen szinten. ( csak így a légiórol eszembe jutott )

Dragooon
majdnem<#smile>

Hat a SAGA-sok beillenek annak 😊
Asszem ok szoktak barbikat jatszani.

Kicsikiraly
és van olyan h barbár hagyományörzõ klub? 😄

DFTBA &#3232;_&#3232;

Dragooon
Savaria Legioról hallottam, de még soha nem láttam õket "élõben"..
viszont lesz Savarián megint valami 3napos buli, gondolom ott fognak lenni és akkor megnézem õket, met én is megyek LegioBrigetioval
[ha jól tudom a két legio szokta lenyomni a barbárokt<#smile>]

Dragooon
íjászkodás annyira jó 😄

w77d
én tagja vagyok egy hagyományörzó íjász körnek (Igaz Levente vezetésével), csak már pár hónapja nem voltam velük sehol. De asszem újból elkezdek ügyködni velük, mert jó is az 😄

13 éves korban az orknak már gyereke is van

Trisztin
ezt nem is tudtam... ez tök érdekes...<#wow2><#wow1><#wow2>

&#8222;Tökéletesen igazuk van a filozófusoknak, amikor azt mondják, hogy az életet visszafelé kell megérteni. Arról azonban megfeledkeznek, hogy előrefelé kell élni. &#8222; - Kierkegaard, Sören

iko
ci(ck)ány?

spam. sry

fanka93
van egy osztálytársam aki ci**ány,és ha már nem szûz,akkor járhat csak szoknyában,ha meg még szûz,akkor csak ünnepekkor vehet fel szoknyát 😮

Trisztin
Itt irnak a Selmec hagyományokról...
Én valójában nem a hagyományoktól szoktam kiborulni,hanem ami velük jár...
A kocsmatúrákon való részvételért,nótákért,"csapatszellemért" lehet szeretni úgynevezett szociális pontokat... ezek a pontok beszámítanak a kollégiumi felvételibe is... ergo aki nem iszik vagy nem éppen egy társasági lény(szerintme mindannyian ismerünk ilyen embert...) az néhány dolgotól elesik...

(ennek okán én úgy kerestem egyetemet,hogy Selmec dolgok még véletlenül se jöjjenek velem szembe... azonban nem sikerült... de legalább a szakom mentes ezektõl...)

PrasCo
Dede, elnézést, és köszönöm a korrekciót. 😊 (kaja elõtti figyelmetlenség ^^) Persze, fegyverkovácsot nemigen "képeznek", így nagyon nehéz és hosszadalmas meló lemosni a "homemade" jelleget a dolgokról. Viszont Istvánról tudom, hogy igencsak utánajárt és a cuccai történelmi hátterének, ami bizony nem olyan általános, mint kéne, hogy legyen. Bár én igazából a honfoglalás korát illetõen vagyok többé-kevésbé "érintett", ott pedig még arról is késhegyre menõ viták folynak máig is, hogy milyen irányban tárolták a tegezekben a nyílvesszõket...
Hála'sten, táncosként ilyen probléma sosem volt.

Még egy kis "jobban témábavágás":

Dunaharaszti Katonai Hagyományõrzõ Egyesület
Nem Sepsik Istvanra gondolsz? 😊
Vele nekem annyi problemam volt, hogy kazinczbarcikai. Mar ahhoz is sokat kellett volna utaznom, hogy megnezzem a cuccait. Ok, hogy weben szep, de eloben az igazi. Pl Berbekucz cuccai is szepek, de en neheznek talaltam a kardjait.
Pancelkeszitesben pesten Bansaghi Matet (http://bansaghi.hu/mate/) tudnam meg javasolni. Sajna fegyverkovast egyet se mondanek szivesen. Egyszeruen nem talaltam igazan jot. 😞

PrasCo
Nos, nyolc évet néptáncoltam, és nagyon jó társaságokkal ismerkedtem meg az ország szinte minden területén, komolyan tudom ajánlani. ^^ Annál egy évvel késõbb kaptam a kezemhez az elsõ íjamat; de egyesületi tag "világnézeti különbségek" miatt nem vagyok. Szombathelyen itt van még a Savaria Legio is, ami viszont igencsak érti a szakmáját.
A hagyományõrzõknek pedig - páncél-, és fegyverkovácsként - szívbõl tudom ajánlani Sepsik Zsoltot, hogy valami informatívat is írjak.

Szép dolog a hagyományõrzés, csak sajnos az évek során láttam eleget, hogy hová is el tud fajulni. Végsõsoron akad pár egyesület, ami a hagyományõrzést, mint olyant teszi utolsó sorba...

Amúgy /fav
PíszLávJuniti
egyetemi hagyományok stb

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

PíszLávJuniti
Attól én is 😊

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

"selmecz dologtól szoktam kiborulni"

Ez mit is jelent?

Trisztin
Nem tudom miért álltok így hozzá 😊 az egyházak a leginkább hagyományörzõek 😊
Valaki nagyon nagyon régen kitalálta,hogy a házasság elõtti szex szörnyû egy dolog... Õk ehhez azóta is tartják magukat (DE ROSSZ NEKIK!)... ennyi évrõl visszanézve és megfûszerezve némi Isten-kérdéssel.. már meg is van a vallás 8)

Hagyományõrzés... én ettõl a selmecz dologtól szoktam kiborulni... (de ez teljesen egyéni vélemény...)

Vallas, max ha templomos hagyomanyorzo vagy 😊

degenerator
fitnesshadsereg

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

BaliBoy
magyar gárda meg a hagyományõrzés.... <#hehe><#hehe><#wilting>

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

degenerator
a vallás egy elfajzott dolog, köze nincs ehhez.

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

a vallás is idetartozik? tudjátok sok család nagyon komolyan veszi. pl: a nõk csak szoknyában és fejkötõben lehetnek.

vagy nyáron még kézmûvestábor. azt is ide sorolnám.

Kérem kapcsolja ki!

Dragooon
na ezt hasonlóképpen gondoljuk <#smile>
mellesleg nemrégiben sikerült csatlakoznom ehhez a csapathoz (Legio Brigetio).
jó kis önsanyargatás, de nagyon jóóó, megéri a sok utazást és az egyebeket..oo)

következõ napjaim/heteim azzal fognak telni hogy pár oldalnyi latin parancsot tanulgatok D:

majd még írok errõl, ha valakit érdekel, csak hát még isi van menni kell<#smile>
érdekes dolog.

és ha már itt tartunk, megkérnék emberekt, hoy meséljenek õk is egy-két élményt, ha van esetleg.
htxvm

Dragooon
olyan én mindig is akartam lenni, csak aztán mindig elfelejtõdött.
pedig íjászkodáshoz nagy kedvem volt, meg lenne is ^^

degenerator
elég fura az asszociációs rendszered.

Oldal 1 / 2Következő →