A britek rakétát lőnének a holdfelszínbe

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sanyix
Hát csak az az egyszerû fékezés hogy megálljon a felszín fölött, pont annyi üzemanyagba kerülne, mintha simán leszállna a holdra 😄

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sose értettem, hogy miért derogál a szondákra valami minimális becsapódásvédelmet tenni a t. názásoknak...
Na, ez van a videón.

A linkelt eredeti cikkben lévõ egyik videón majdnem ez van. 😊

Bocs, valami egyszerû fékezés persze mégis kell.
A pályairányú sebesség csökkentésére, hogy a kis dobónyíl megálljon a felszín egy pontja fölött és onnan zuhanjon.
Ez lényegesen egyszerûbb szerkezet, mint egy leszállóegység függõleges sebességét
kézben tartó fékezõrendszer.

Az 1556g meg átlagos érték, a becsapódás pillanatában jóval több, ha sziklát talál, sokkal több. Otthon ne próbáld ki 😊

Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.

0Speed0
"...van még min finomítani, a penetrátorok ugyanis minden kísérletben egy felfelé kanyarodó pályát vágtak a homokba, így a rakéták nem sokkal a felszín alatt kötöttek ki."

Ezt én érzem csak a vízszintes pályanak betudható problémának?!<#fejvakaras>

Sok láma idehazudik egy gépkonfigot...

Fékezõrakéta nem feltétlenül kell minden becsapódó egységhez.
Elég, ha az anyaszonda 29km magasságú körpályáról potyogtatja õket, akkor szabadesésben 1100km/h-ra gyorsulnak, majd 3m fékúton 1556g-vel megállnak.
Hímestojás és hímestojás közt van különbség 😊

Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.

Sanyix
Az az egyik gáz, hogy a hold nem homokból van, a másik meg hogy nem 1100 km/h-val(305 m/s) csapódna be, hanem 1,8 km/s-el... Vagy ugyanúgy fékezõrakétás hímestojásnak kell lennie 😊

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

The Garrett
hat az biztos hogy kevesebb stresszel járna egy ilyen küldetés mint az ejtõernyõs fékezõrakétás hímestojásoké.

Viszont mi van akkor ha a talaj keményebb a célterületen mint azt gondolták? 😛

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

← ElőzőOldal 2 / 2