Amerikai vizsgálat az Intel praktikái miatt

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sanyix
Nemtudom miért fikázzák, legalább az amd chipsetekben nincs butítgatás. Az árkülömbség abból adódik, hogy van crossfire, vagy nincs, van ütõs integrált videchip hybridben, vagy nincs. De ezen kívül ugyanúgy támogatja mind az csúcsprocikat, a leggyorsabb ddr2-t, leggyorsabb ht-val. Ráadásult ez az am3 am2+ visszafelé kompatibilitás se. rossz. Nekem pl így az am2+-os lapomat, és mellé a memóriát sem kell lecserélnem jópár évig (ddr3-ra amúgy is minek, desktopban integrált memóriavezérlõ mellett 0 azaz semmi értelme, semmivel sem lenne gyorsabb).

Egyébként az a gáz, hogy ezekkel a birságokkal nem lesz jobb helyzetben az amd, mert az a pénz amit amúgy fejlesztésre használhatott volna, az akkor az intel zsebébe vándorolt. De persze jár az intelnek a büntetés, csak jelképes összeg helyett valami durva nagy pofon kéne, mondjuk ezév teljes bevételének 25%-a. Az szerintem már lenne annyi mint amennyit összeszedett a trükkjébõl, és így rájönnének, hogy legközelebb nem éri meg csinálni. Az ejnyebejnyét meg leszarják...

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

A megoldás nem a bírság! Ez csak egy klassz kis pénz az adott országok számára, de az AMD-nek ebbõl nem sok haszna származik. Ha az AMD kapná ezen mrd$ -okat, (vagy egy másik perben bizonytíja hogy kár érte), akkor lenne pénz fejlesztésre stb, szóval mûködhetne a dolog. Ez esetben már nem is olyan szivesen pengetné ki a lóvét az Intel.

És majd ha az EU rájön, hogy chipset-ek heyzete nagyon analóg a windows+IW+Mediaplayer dologgal, akkor megbünteti az Intelt, mert chipsetjei nem támogatják más gyártó processzorát. Az AMD-nek csak arrak kell figyelni, hogy maradjon 1-2 Inteles chipset (ATI) is.
Tudom, ezért volt Socket A-s rendszerem és most S939-es. Ráadásként nagyon sokan fikázzák az AMD chipkészletét, holott már eléggé kiforrt és stabil, ráadásul elõremutató (Hybrid? integrált+natív VGA). DE nem csak ebben, ez csak egy példa (HTPC építésére jobb nincs, mint AMD 780G).

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

(Persze az ATI felvásárlása is megfeküdte a gyomrukat, de ha elõzõleg jobban meg tudják szedni magukat, akkor nem lett volna ekkora gond. Egyébként a K10 kifejlesztésének fõ fáziása még az ATI-s buli elõtt volt.)

Na ja, szûkösek. És miért? Mert a K8/P4-es, illetve X2/P-D-s idõkben hiába volt jobb választás az AMD, éppen ez volt az a korszak, amikor az Intel mindenáron elérte, hogy mégis inkább az õ procijukat vegyék a gyártók, sõt csak az õkéiket. És a nagy gyártók szépen sorban bele is mentek. (Be is vannak most sz@rva, serényen bele is kezdtek az AMD-s konfigok építésébe. :P) Szóval az AMD-nek nem volt kifutási lehetõsége. És ennek a következménye a mai helyzet is, mármint hogy nem volt pénzük igazán komoly új fejlesztésre, csak egy K10-re "futotta", miközben elõzõleg az élen jártak az újításokban.

Még hogy a fogyasztót miért érdekelné...!? Hát, te is jobban át szoktad gondolni a dolgokat...

Ohh, hogy most éppen az Intel némileg jobb procit csinál (desktopra)...? Akkor most ezért az AMD vonuljon is ki a desktop piacról? Vagy esetleg nem csak a csúcsteljesítmény számít...?

(Arról se feledkezz meg, hogy nem csak a proci számít, hanem a környezete is. Jelenleg a legjobb IGP-s chipsetet az AMD kínálja. Mellé egy tök olcsó X2, és teljesen jól el lehet vele lenni, kisebb felbontásban még játszani is lehet, illetve a Blu-rayt és - értõ kéz alatt - más HD-s cuccokat is minimális terheléssel viszi.)

"mivel nehany lepessel mindig az AMD elott jar."

Hogy mit csinál ki? Ezt a részt nagyon nem gondoltad át... Pusztán ezekben a dolgokban elõzte meg az AMD az Intelt, esetenként évekkel:
- Inkább magasabb IPC, mint MHz (K7/K8 vs. P4 ugye; az Intel a Core2-vel követte.)
- x86-64 bit: az AMD dolgozta ki (K8); az Intel késõbb kénytelen-kelletlen átvette.
- Integrált memóriavezérlõ (K8); az Intel majd csak a Nehalemmel vezeti be.
- Point2Point buszok a procik és a rendszer többi része között (HyperTransport, K8); az Intel majd csak a Nehalemnél vezeti be a saját megfelelõjét (QPI).
- Natív dual-core (X2); az Intel csak a Core2-nél vezette be.
- Natív quad-core (K10 X4); az Intel majd csak a Nehalemnél vezeti be.
- L1/mag, L2/mag, közös L3 cache-szervezés; az Intel majd csak a Nehalemnél vezeti be.

Amiben az Intel mindig némileg elõlrébb jár, az a csíkszélesség csökkentése (mellesleg nem 100%-ot kihozva belõle, mint amire az AMD törekszik).

Igen ez igaz. Az AMD-nek sajnos eléggé szûkösek a kapacitásai, ha sikeres procikat gyárt is, nem tudná leszállítani a kellõ mennyiséget.

Phenomok mutatnak eléggé jövõbemutató ötleteket. Illetve az áruk is megfelelõ!

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

Narxis
Ezt már leírtam egyszer, de mivel elég kultúráltan fogalmaztad meg a hozzászólásod leírom én is még egyszer. Addig ilyen jó ár/teljesítményben az Intel amíg piacon van az AMD, amíg muszáj valakivel versenyeznie. Ergo ha AMD csõdbe megy(amit nagyon szeretne az Intel, többek között a piaci helyzetének és a kedvezmények felhasználásával, kizárólagos gyártói szerzõdéseket, kedvezményeket ad) akkor már közel sem lesz ilyen barátságos Intel ár/teljesítményben, elfogja neked adni a szart is drágán, mert nem tudod majd azzal megfenyegetni, hogy mástól veszel akkor terméket.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Hali.

Nos abban látjuk mi júzerek a kárát, az Intel szabálytalankodásainak, hogy az AMD-nek
kevesebb pénze lessz fejleszteni, az Intel pedig nem lessz érdekelt benne.
Ergo az árak lassabban fognak lemenni, a régi és elavult cuccok lassabban fognak
a piacról kivonulni, és a 2 éve kiadott játékkal sem tucc majd jáccani, mer még
mindig horribilis összegekért árulják az alá való vasat...
Én elhiszem, hogy gerinctelen és törvénytelen dolgokat csinált az Intel. Teljesen aláírom a büntetés kiszabásának tényét is. De hol érdekel az engem, végfelhasználót, hogy az Intel ilyet csinál. Ha nekem technológiailag és ár/teljesítmény arányban jobban tetszik az Intel cumó akkor, miért vegyek AMD-t, vagy mást...

A bírságokat és az ítéletet nem nekünk kell meghozni, nekünk ebbe nem kell beleszólni. Elmormogjuk, hogy mekkora szemetek és megyünk tovább...
Nem vagyok meggyõzõdve arról, hogy asztali PC-s piacra az AMD tökéletesen megfelelõ procikat gyárt. Szerverben és notiban már ott járnak a top-on, de az asztali PC-ben inkább a Core 2 a menõ.

rigidus
Lasd a #3-as HSZ-t, valaki mar irta lentebb. Azt meg felejtsd el, hogy cegek akik ekkorara osszeloptak magukat barmit is merlegelnek erkolcsi alapon, akar azt is ha a vilag osszes orszaga pereli oket. Amig szol a zene (dol a penz es igy is nyereseges) addig tesznek magasrol ilyen aprosagokra.

Az Intelnek meg tobbe-kevesbe ki van szolgaltatva mindenki akinek x86-ra ES minel nagyobb szamitasi teljesitmenyre van szuksege mivel nehany lepessel mindig az AMD elott jar. Aki az igenyei miatt nincs rakenyszerulve (a nagy tobbseg), annak egyszeruen nem szabad Intel-t venni.

Persze ez meg nem old meg mindent, de a semminel meg mindig tobb.

Nem értem, ennyire leszarják, hogy a fél világ pereli õket? Látszik hogy egy gerinctelen társaság...

Igazuk van alapból is, elhiheted.

bertino
inkább az a durva, hogy már mindenhol arról szolnak a hírek, hogy az intelt így vizsgálják, az intelt úgy vizsgálják.

lehet kapnak egy akkora büntetést, amit már nem tudnak "csak úgy" kipengetni, aztán részben biztosan igazuk is lesz azoknak, akik kezdeményezték az egész eljárást.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Jó azéert ne gondoljuk hogy õk szarják a pénzt. Ráadásként Amerika gondolom nem 25 milliós büntetést szab ki. EU meg pláne. Jó tönkremenn nem fog, de meggondolja máskor (esetleg míg vissza nm szerzi a kiadott pénzt és folytatja).

Addig amíg kisebb a büntetés mint amit az Intel a tisztességtelen versenypolitikájával szerez, ráadásul még az AMD-t is ellehetetlenítni addig az Intel a füle botját sem fogja megmozgatni, csak annyit csinál hogy kicsengeti a büntit és dörzsöli a tenyerét.

Narxis
Azért az már elég durva ha Amerikában is vizsgálódnak. Mostmár csak az Eu-s rekordösszegû büntetés kellene, hogy észbe kapjon az Intel.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

grebber
Intel röhög egy sort és lazán kicsengeti a millió dolcsis büntetést.

Next PC upgrade: 2022