Amerikai vizsgálat az Intel praktikái miatt
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egyébként az a gáz, hogy ezekkel a birságokkal nem lesz jobb helyzetben az amd, mert az a pénz amit amúgy fejlesztésre használhatott volna, az akkor az intel zsebébe vándorolt. De persze jár az intelnek a büntetés, csak jelképes összeg helyett valami durva nagy pofon kéne, mondjuk ezév teljes bevételének 25%-a. Az szerintem már lenne annyi mint amennyit összeszedett a trükkjébõl, és így rájönnének, hogy legközelebb nem éri meg csinálni. Az ejnyebejnyét meg leszarják...
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
És majd ha az EU rájön, hogy chipset-ek heyzete nagyon analóg a windows+IW+Mediaplayer dologgal, akkor megbünteti az Intelt, mert chipsetjei nem támogatják más gyártó processzorát. Az AMD-nek csak arrak kell figyelni, hogy maradjon 1-2 Inteles chipset (ATI) is.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Ohh, hogy most éppen az Intel némileg jobb procit csinál (desktopra)...? Akkor most ezért az AMD vonuljon is ki a desktop piacról? Vagy esetleg nem csak a csúcsteljesítmény számít...?
(Arról se feledkezz meg, hogy nem csak a proci számít, hanem a környezete is. Jelenleg a legjobb IGP-s chipsetet az AMD kínálja. Mellé egy tök olcsó X2, és teljesen jól el lehet vele lenni, kisebb felbontásban még játszani is lehet, illetve a Blu-rayt és - értõ kéz alatt - más HD-s cuccokat is minimális terheléssel viszi.)
Hogy mit csinál ki? Ezt a részt nagyon nem gondoltad át... Pusztán ezekben a dolgokban elõzte meg az AMD az Intelt, esetenként évekkel:
- Inkább magasabb IPC, mint MHz (K7/K8 vs. P4 ugye; az Intel a Core2-vel követte.)
- x86-64 bit: az AMD dolgozta ki (K8); az Intel késõbb kénytelen-kelletlen átvette.
- Integrált memóriavezérlõ (K8); az Intel majd csak a Nehalemmel vezeti be.
- Point2Point buszok a procik és a rendszer többi része között (HyperTransport, K8); az Intel majd csak a Nehalemnél vezeti be a saját megfelelõjét (QPI).
- Natív dual-core (X2); az Intel csak a Core2-nél vezette be.
- Natív quad-core (K10 X4); az Intel majd csak a Nehalemnél vezeti be.
- L1/mag, L2/mag, közös L3 cache-szervezés; az Intel majd csak a Nehalemnél vezeti be.
Amiben az Intel mindig némileg elõlrébb jár, az a csíkszélesség csökkentése (mellesleg nem 100%-ot kihozva belõle, mint amire az AMD törekszik).
Phenomok mutatnak eléggé jövõbemutató ötleteket. Illetve az áruk is megfelelõ!
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Nos abban látjuk mi júzerek a kárát, az Intel szabálytalankodásainak, hogy az AMD-nek
kevesebb pénze lessz fejleszteni, az Intel pedig nem lessz érdekelt benne.
Ergo az árak lassabban fognak lemenni, a régi és elavult cuccok lassabban fognak
a piacról kivonulni, és a 2 éve kiadott játékkal sem tucc majd jáccani, mer még
mindig horribilis összegekért árulják az alá való vasat...
A bírságokat és az ítéletet nem nekünk kell meghozni, nekünk ebbe nem kell beleszólni. Elmormogjuk, hogy mekkora szemetek és megyünk tovább...
Nem vagyok meggyõzõdve arról, hogy asztali PC-s piacra az AMD tökéletesen megfelelõ procikat gyárt. Szerverben és notiban már ott járnak a top-on, de az asztali PC-ben inkább a Core 2 a menõ.
Az Intelnek meg tobbe-kevesbe ki van szolgaltatva mindenki akinek x86-ra ES minel nagyobb szamitasi teljesitmenyre van szuksege mivel nehany lepessel mindig az AMD elott jar. Aki az igenyei miatt nincs rakenyszerulve (a nagy tobbseg), annak egyszeruen nem szabad Intel-t venni.
Persze ez meg nem old meg mindent, de a semminel meg mindig tobb.
lehet kapnak egy akkora büntetést, amit már nem tudnak "csak úgy" kipengetni, aztán részben biztosan igazuk is lesz azoknak, akik kezdeményezték az egész eljárást.
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.