Magyar börtönök

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én voltam "tanulmányi kiránduláson" a szegedi fegyház és börtönben, közismertebb nevén a csillagban:) Az oldalukról elég sokat meg lehet tudni (http://web.t-online.hu/bvszeged/), pl a felvételi követelményeket is. Ami személyes tapasztalat:
Mi a fegyházban voltunk (ez maga a csillag), õszintén szólva én sokkal rosszabbra számítottam. A magánzárkák tényleg nem vmi otthonosak (ágy, mosdó, talán asztal), de nem gyakran kell használni. Dühöngõt is megnéztük, ez a klasszikus gumiszoba, de ha jól emlékszem, akkor már évek óta nem használták (ha egyáltalán). Elítéltekkel nem nagyon találkoztunk, max a sétálón láttunk messzirõl egy-kettõt, meg talán a könyvtárban. Egy két sztorit mesélt az idegenvezetõ (szökésrõl, benti életrõl, oktatásról, hõsi halottakról, tényleges életfogytosokról, stb.), összességében érdekes volt, de azért jó volt kijönni az épületbõl:) Nem volt annyira katarktikus élmény a látogatás, de azért megfekszi kicsit az ember lelkét.

Kori
alapfeltétel
személyes elbeszélgetés
eü és pszich vizsgálat ami baromi szigorú igaz fellebezhetö
ha megfeleltél 3 hét bevezetõ képzés
sikeres vizsga után kopasz smasszer
kezdödhet a tanulás amit addig folytatsz amíg smasszer vagy
ez a szakma megtanulhatatlan
túlóra, pótlék kell mert így elviselhetõ a fizetés valamennyire
bekostolás igaz csak vigyázz ne akarj visszavágni egybõl mert akkor nem leszel sokáig smasszer

van szép és negatív oldala
ez egy világ a világban

Az élet a legjobb méreg! Tuti ki fog nyírni!!!

En eddig csak a gyorskocsiban ultem 6 honapot,es siman birhato. Bar volt olyan zarkatarsam,aki megzakkantD

Triathlon for life

Megosztod velünk tapasztalataid?
NeoMaN
<#eljen>

Kori
eltaláltad

Mert te már ilyen járatos vagy a börtönbe?
Kori
elolvasgattam a cikket úgy 50-50% a valoságtartalma

Kori
hivatalos oldalakon csak azt a helyzetet írják le aminek lenni kellene, a valóságot sohasem

talán azt a gyilkos állatot felkellene négyelni,de legalább halál súlytani.Micsoda féreg.

bp
ez mekkora......
reklám a topic alján:

Nyaralás Rab - szigeten
A legtöbb horvátországi szálláshely
egy weboldalon. Foglaljon most!

<#banplz>

http://www.bitlombik.hu Sablonmentes grafikai megoldások kifõzdéje!

Zenszkij
Semmit. Ott melózok. Azért más a rács innensõ oldalán lenni. Volt egy kollegánk (smasszer) aki kinyírta a barátnõjét szerelemféltésbõl, 33 késszúrás, meg félig fejlevágás stb...30 évet kaphat...Szívás.

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

John Cena
tanács képpen annyit tudok mondani hogy szappant ne vigyetek be megatokkal:P maximum nyomós szappant(nem voltam börtönbe)XD

L2 | LvL 70 SPS | NobleSoul

Sadist
Mit követtél el?

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Pistike 007
Pedig valakinek ezt a munkát is el kell végeznie...

desigo
nem szeretnék bekerülni még munkával kapcsolatban sem!
bens
meg egyszer mikor még basszusgitároztam együttesben, voltunk fellépni is a csillagban, kb 6 éve. hát ránézésre elég zûrös arcok voltak, a legtöbb kigyúrt, kopasz, vagy cigány. de akadt köztük egy-két olyan is akin látszott hogy normális, csak szar ügyvédje volt. minden esetre a teremben ahol zenéltünk volt kb 50-60 rab, meg 2 fegyvertelen õr. úgy eszembe jutott h mi van ha ezek most megvadulnak... de végül nem volt semmi. szépen végigülték a koncertet. nyilván õk is tudták h a balhéval csak maguk alatt vágnák a fát.

Zuhogó hó Eltûnik a tengerben. Micsoda csend!

hunbasser
na,amiket az amcsi filmben látsz börtönviszonyokat,azok gyorsan elfelejtheted :)

ReaL MaDRid x siempre

Beast Machine
az izgi szó tényleg nem helyénvaló, legyen inkább "érrrdekes" :)

...vágod?

bens
egy jó ismerõsöm ott dolgozik 5-6 éve, nevelõtiszt. szokott mesélni, de általában nem történik semmi érdekes. abból ítélve amiket mond nem annyira izgi hely mint ahogy a kívülállók hiszik.

Zuhogó hó Eltûnik a tengerben. Micsoda csend!

Viktorr
Van valami jó könyv,ezzel a börtön témával kapcsolatban?

Zenszkij
Magyar BV szakszervezeti honlap. Innen sokmindent meg lehet tudni a magyar börtönhelyzetrõl...

Zenszkij
A 30-40 évet kapott ítéletesek nagyon jól beilleszkednek és qrvajól kezelhetõek, hisz a börtön az életük. Az újak viszont rengeteget szívnak. Hallottam olyanról, hogy valamelyik rab a saját szarát etette velük, meg rendesen "alájukrakott" és nem mertek szólni. Nem egy leányálom :).

schrank
nõi börtön ? "... különben szeletelve kapod a répát a levesbe!!!" <#hehe>

schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"

elolvastam a cikket, meg alatta pár bejegyzést, hááát nem is nagyon tudok annál többet hozzáfûzni, minthogy ez írdatlan kemény...

szerintem hamarabb.el ne felejtsd hogy jó magaviseletért szabadulhat.Usa-ban már kivégezték volna ezért.Utálom ezt a jogrendet a bünõzõk alig kapnak büntetést.Egy gyilkosnak egyetlen igazságos büntetés járhat a halál.

És a jó magaviselet még lehozhat pár évet.
Zenszkij
Magyarország legkeményebb bûnözõi, illetve gyilkosok, gyermekek megrontói Szegeden a HSR körleten vannak elhelyezve. Õk azok akik sohase szabadulnak, mivel fekvõnyolcast kaptak. Érdekes, hogy míg a balástyai rém fekvõnyolcast kapott, addig a százhalombattai rém (5 nõt ölt meg kínzásokkal stb..) csak 20 évet kapott és 2016 körül szabadul....

Palinko
jaja mint látod többünket érdekel és ne csak az amcsi börtönökrõl tudjuk hogy milyen az élet. célzok itt a national geographic börtönös mûsorára.
schrank
vagy korpa közé keveredik és felzabálják a disznók ha nem tudja hol a határ de nekem senki ne mesélje be hogy a smasszerek a bérükbõl élnek <#miaz>

schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"

nem éri meg.

Egy ismerõsöm fegyõr, mesélte, hogy gyakran kap fenyegetéseket a raboktól, egyik-másik még a torkának is ugrik. 12-16 órákat dolgozik, de már nagyon tele van a töke.

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

degenerator
sajnos nem tudják hova dugni a cigányokat, így elévül az ügyük, mire bevonulhatnának.

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelmérõl. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Beast Machine
érdekes topig, +fav

...vágod?

David2
itt egy érdekes írás a "börtönbe vonulóknak"

Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

Jöhetnek a sztorik!

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Engem is érdekel!

ha érdekel vkit, akkor késõbb talán...mondjuk semmi extra...csak a benti szokásokról mesélt egy-két jellegzetes dolgot

Alexease
A bortonok helyek inkabb banyakat kellene nyitni, annak tobb ertelme lenne...
Palinko
pár sztorit amit hamarosan megosztol velünk?
hát...nekem van smasszer ismerõsöm...nem egyszerû meló
mesélt pár sztorit

Frosty01
ne dugj travikat :D

practitioner of the forbidden arts of death

Kell hozzá idegrendszer, hogy ott dolgozz, meggondoltad?:)
kulabácsi
ne dolgozz börtönbe!

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Pistike 007
Érdekes lehet, az már bizos. Ilyen helyen szeretnél dolgozni?

Zenszkij
Szeretném, ha ebben a fórumban a mai börtönviszonyokról, azon belül is az ott dolgozókról esne szó. Kevés a fizetés vagy elegendõ, megéri oda menni melózni avagy sem? Mennyibe másabb mint a rendõrségnél? Szivesen várom a hozzászólásokat.

← ElőzőOldal 3 / 3