56
  • richi105
    #56
    Nem akarom én bántani a Microsoft-ott de az IE5 óta szenvednek és le vannak maradva szerintem.
    Persze az IE7 is azt ígérte hogy mekkora kompatibilis lesz a szabványokkal de a szomorú való az-az hogy ugyanolyan mint a IE6. Szóval én a webes dizájn miatt szívok rendesen az IE miatt és hiszem ha látom ezt a nagy szabvány követést bár már nem hiszek benne.
  • enyac
    #55
    Én örülök az IE8-nak, bár Firefox 3 felhasználó vagyok. Örülök, mert így talán végre elmozdulunk abba az irányba, hogy egy adott weboldal BÁRMELY böngészővel ugyanazt a képet mutassa, ill. hátha sikerül valami szép és gyors böngészőt alkotni, ami aztén arra inspirálja a konkurenciát, hogy még szebb, még jobb, még gyorsabb termékkel álljon elő! ;-)
  • floatr
    #54
    Nekem spec inkább az volt az idegesítő az IE-ben h kérdés nélkül újratöltött előre/hátranavigációkor, miközben általában csak meg akartam nézni megint vmit. Általában a POST-os oldalaknál egyébként rendre meg is döglött az IE, vagy a webapp.
    De az miért gond h meg kell esetleg nyomni a reload (Ctrl+R, F5) gombot?
  • Reg5
    #53
    Grat a hszedhez.. Bár utolsó része tényleg igaz.
  • Sanyix
    #52
    A mindig újratöltésre kell bekapcsolni (asszem mostmár alapon így van), és mindig frissíti. Sokmindentől függ milyen gyors, de ezeket a tényezőket kizárva (netkapcsolat sebessége) a leggyorsabban tölt be/futtat le mindent.
  • tproli
    #51
    Ahogy cousin333 írta, ezt csak beállítás kérdése. Én még örülök is neki, hogy így van, mert ritkább az olyan, hogy szükségem van visszalépéskor oldalfrissítésre, mint amikor nincs.
    Ezt a ferrari-s hasonlatot már párszor olvastam itt az sg-n ezzel kapcsolatban, azt hittem már megvilágosodtak az emberek ezügyben. De úgy látszik, nem, illetve könnyebb ezt írogatni, mint utánanézni a dolognak.
  • asysoft
    #50
    6->7: tabbed browsing, biztonságosabb működés. Korábbiakat nem tudom:)
  • lck
    #49
    Kb. 2 hónapja még így volt.
    Akkor ment el tőle újra a kedvem.
  • cousin333
    #48
    Elvileg már egy jó ideje nem így működik, pont az általad emltett okok miatt. Mondjuk visszaállítható az eredeti működés.
  • lck
    #47
    Sanyix !
    Nem tudom észrevetted -e hogy az Opera - ha visszalépsz az előzőleg nézett lapra, a cache-éből tölti be az egész lapot. Pl. SG fórumban, ha a kedvenc témáidban van egy hozzászólás, és azt megnézed aztán visszalépsz, ugyan úgy olvasatlannak hozza azt. De rengeteg más helyen is így van és ez nagyon bosszantó (nekem). Ha ráteszed hogy a lap mindig frissüljön akkor idegesítő módon újrarajzolja az egész lapot. Igy könnyű "Ferrarinak" lenni.
    Másrészt a böngészés sebessége sok egyéb tényezőktől lényegesen jobban függ mint attól hogy Opera v. ff.
  • dez
    #46
    Na jó, és a 7 vs. 6? 6 vs. 5? 5 vs. 4?
  • asysoft
    #45
    Sokkal jobb CSS2.1 kompatibilitás. Szerintem néhány webfejlesztő azért ezt nem semminek nevezné:) (FF1->2 között sem volt nagyobb ugrás szerintem.)

    Egyébként én remélem átveszik a FF-ból a "középső gomb mindenhol működik"-elvet, akkor addig sem érzem majd kínlódásnak a használatát, amíg rákényszerülök valami miatt a használatára...
  • dez
    #44
    Nevetséges, hogy változtatnak benne 1-2 dolgot, aztán máris teljes verzióváltás.
  • cousin333
    #43
    Ja, Totem Commander :). Szidtam is érte, amikor a hozzászólását kerestem, mert az inline find nem találta a "Total" szót...
  • tomcsa4
    #42
    Hhahaha, nem:) Elírtam. Total Commander:)
  • tproli
    #41
    Totam Commanderről beszélt tomcsa4, ami feltehetőleg nem egyezik meg a Total Commanderrel :)
  • cousin333
    #40
    "Én a Totam Commanderhez se töltök le pluginokat, mert nincs rájuk szükségem."

    Használod a Total Commander kötegelt átnevezés, FTP kliens, könyvtár szinkronizálás funkcióját? Esetleg a file split-et, encode-ot? Ha nem, akkor javaslom, hogy keress egy másik, egyszerűbb fájlkezelőt, mert a fentiek már megengedhetetlen biztonsági kockázatot rejtenek magukban. :) Én sem használok kiegészítőket az Operához ;).

    "Ráadásként az Opera csak mostanában lett jó."

    Hát, attól függ, mit jelent a mostanában, FF előtt, vagy után mennyivel? :)
  • cousin333
    #39
    "Web Slices révén feliratkozhatunk az egyes oldalak külön kijelölt részeire, hogy csak arról a bizonyos részletről kapjunk folyamatos frissítést
    Kíváncsi leszek hányan fogják használni ezt a roppant hasznos funkciót. Az ilyesmit miért nem lehet add-on formájában közzétenni, hogy akinek kell, feltehesse?"

    Valóban elégg értelmetlennek tűnik, de majd a végén mondanék íéletet. egy funkciónál sokat számít a megvalósítás is. Pl. az operás Speed Dial sokkal népszerűtlenebb lenne, ha lassabban töltődnének be miatta az új üres lapok.
  • cousin333
    #38
    Na igen, csak éppen az IE az egyetlen, ami lassabb, mint az FF2 :).
  • cousin333
    #37
    "tudom keringenek olyan pletyik, hogy villámgyors"

    Az a helyzet, hogy ez éppenséggel igaz. Nem lehet egzakt sorrendet felállítani ebből a szempontból (sem), de ha kellene, akkor én a Safarit tenném az első helyre.

    Az "alap böngésző IE helyett" funkciót szinte tökéletesen ellátja.
  • tomcsa4
    #36
    Miért szar? Sokkal több benne a biztonsági rés (nem nem kell a szüöveg, ebben van a legtöbb és a legkevesebb kijavított, valahogy az Apple a legszarabb cég az elmúlt időkben), lassú (tudom keringenek olyan pletyik, hogy villámgyors, de ott meg az oldal betöltése nem teljes), legtöbb memóriát az eszi, szar support. Képzeld el, FFet is angolul használom, sőt az OS-t is. Majd időközben megnézem még, mivel az is fejlődik ,de mindennapi használatra én nem használnám még egy jó ideig.
  • mflex #35
    Indokold már meg, hogy miért is szar a safari?
    Olyat ne írj,hogy kipróbáltam és lassú ,nem jó, nem értek angolul stb faszságokat.
    Rendesen indokold meg és akkor normális eszmecserét lehet folytatni..
    Jah, hogy te egy elvakult ff rajongó vagy azért szar a többi?

    Ez is egy szempont..
  • tomcsa4
    #34
    Tévedés, volt olyan pkugin, maitől rés keletkezett a gépen, de befoltozták. Továbbá ha nagyon aktív valaki, tönkreteheti FF-et csak pluginokkal.
  • Sanyix
    #33
    Ja és a vicc, hogy 2 sor kóddal az ff-be is berakhatnák, hiszen csak azt az eljárást kéne meghívni egy gombal, amit a letöltésnél is meghív. De úgylátom ez túl bonyolult az ff fejlesztőknek.
  • Sanyix
    #32
    Örülök hogy látod a hozzáértésemet, ami nem csoda, mert sok ideig használtam mind3mat.

    "Az IE-ben pedig semmi lehetőséged megváltoztatni, valóban sokkal jobb."
    Ilyen gyengének tartod a kedvenc böngésződet, hogy legaljához hasonlítod? Nem érdekes hogy az ie nem tudja, de az opera tudja ezt is.
  • Gerygrey
    #31
    A FF-ben pont az a jó, hogy telerakod mindenfélével és mégse lassú.

    Nekem csak a Travian online játékhoz 4 féle Firefox-extension vant fent, és még egy rakás más jellegű, EXIF-megjelenítőtől a youtube-letöltőig... Mégis, akár 10 megnyitott tab mellett is teljesen jól használható, nem lassul, nem fagy.
  • tomcsa4
    #30
    Miért szarnám le ha okosakat írsz? Valóban így vagyon, de én nem teszek fel pluginokat. Flasht se fogok megvagyok nélküle. Hogy pistike felrakja, nem érdekel. Vannak megbízható gyári pluginok is. Amúgy is aki telerakja ho gy még kényelmesebb legyen az FF és evvel valami hihetetlen lassú vacakot generál, ami több sebből vérzik az megérdemli.
  • floatr
    #29
    Egyelőre csak rányomtam a www.securityfocus.com keresőjére, és a FF verzióira vonatkozóan több vulnerability report-ot találtam, mint az Opera összes verziójára.

    De ha engem kérdezel -- bár gondolom ezt is leszarod -- akkor a FF sebezhetőség szempontjából egyik leggyengébb pontja éppen az, hogy rengeteg kiegészítő érhető el pár kattintással, amit a mezei júzer telepít, akárki írta, akármilyen a minősége.
    Opera esetében egy kicsit a júzer alá pakolnak, és kisebb a kísértés, hogy telepítgessen az ember.
  • tomcsa4
    #28
    Aval is teljesen tisztában vagyok, hogy az Opera beállításai nagyon részletesek. Vannak ott jó ötletek. Alakítható, pofozható. DE mivel túl sok a beépített vicek-vacak, nem kell. Nem azért mert hű de kurva nagy gépigénye lenne (semmivel se nagyobb, mint riválisainak). De a sebezhetősége nagyobb!
  • tomcsa4
    #27
    OPera egy csomó beépített vackot tud. Kell ez valakinek? Én a Totam Commanderhez se töltök le pluginokat, mert nincs rájuk szükségem. Ráadásként az Opera csak mostanában lett jó. Várjuk meg szépen az FF3 véglegest.

    Ráadásul nem ám az Opera pont a sok plusz dolgai miatt lesz támadható!

    Who am I 7: nem kell mindenbe belekotnyeleskedni! Ennyire rosszul esett valami?
  • who am I 7
    #26
    Igazán profi hsz "hozod" a "színvonalat"
  • Gerygrey
    #25
    De olyanok is, akik csak annyit hogy "az a piros rókás bogyó" :) (legalábbis akiknek én rakom össze és telepítem a gépet, ők úgy tudják)
  • picurmanoo
    #24
    Persze, hogy vannak, akik csak annyit tudnak, hogy a kék e betű behozza a zinternetet ;)
  • floatr
    #23
    Spec nekem sem jön be a FF1/2 igénytelensége, bár inkább ez, mint az IE. Remélem a végleges 3asban ez (is) változik.
  • floatr
    #22
    Letöltötted...?

    Az IE használata mellett egyébként egyetlen dolog szól: a kurvalusta oldalkészítők által gyártott fosmocsok, ami csak IE alatt megy normálisan. Lásd pl. origo.hu.

    Innen szeretném nekik kívánni h egy szép reggel ébredjenek az ágyban Geronazzo Mária mellett
  • Gerygrey
    #21
    Fel is raktam firefoxot jó fapados ie másolat, nem tud semmit csak böngészni, pont jó oda

    Látszik, hogy nagyon értesz hozzá...

    Hát keressek fájlokat próbáljam megnyitni, és akkor majd visszakérdez mivel nyissa meg, és az bekerül a fájltípusokhoz

    Az IE-ben pedig semmi lehetőséged megváltoztatni, valóban sokkal jobb.
  • A1274815
    #20
    Ez nem igaz! Én pl. az IE8 beta1-es változata alól netezek éppen és biztos akad más IE használó is rajtam kívűl.
  • EroSennin
    #19
    "Utóbbira példa egy eBay aukció, ahol kifejezetten egy bizonyos termék röplapját érhetjük el gyorsan, kizárólag a főbb adatokra koncentrálva, nem pedig a teljes oldalt letöltve."

    A teljes oldalt lehet csak letolteni, vagy nem letolteni. Azert kene egy kis hozzaertes is ha mar valaki cikket ir valamirol.
  • 05lampard
    #18
    Amúgy ezt maguknak fejlesztik? Mert szerintem már senki nem tölti le...
  • Icegod
    #17
    egyetértek az első hozzászólóval (csak pöppet érthetetlenül fogalmazott) ... nem csak firefox, meg ie vonal létezik, hanem pl Opera is, egyébként annak is nemsokára megjelnik az új, 9.5-ös verziója...