81
  • Zocsi
    Az oké, hogy nincs benne nagy sztori és még sajna az is bénán lett közvetítve, de ami engem igazán idegesített az az állandóan mozgó kamera... Hihetetlenül fárasztott, hogy nincs egy nyugodt pillanat a filmben, folyton mozog valami, ill. ezen felül még a kamerát is állandóan mozgatták. Ez nem frankó ha filmezésről van szó. Egy álló kép, vagy egy álló nézőpontból bemutatott jelenet gyakorta sokkal kifejezőbb, szebb...

Amúgy technikailag rendben volt a dolog. Voltak benne jó ötletek nagyon, csak a részleteket nem tudták összefogni. A macska karaktere nekem nagyon nem jött be... Meg a hümmögős style sem! Ha már néma, akkor legyen néma. Ha meg mindenképp hümmögni akar, akkor úgy hümmögjön, hogy az ne hasolnítson a beszélt nyelvre.

Amúgy további sok sikert a srácoknak!! Kezdetnek jó volt! Remélem, hogy lesz lehetőségük még bizonyítani, mert valszleg sokat tanultak ebből...
  • M0RN1NGST4R
    Minden tiszteletem az alkotóké. Mondom ezt úgy, hogy nem láttam a filmet sajnos, de ez egy nagyon szép gesztus volt a részükről. Előzetes képek alapján egyedi hangulatú filmet sikerült késziteniük, és csak sajnálni tudom, ha művüknek nem olyan fogadtatása lett, mint ahogy várták.
  • Mardel
    Jó vicc. Első 6 percben semmi beszéd nincs, csak hümmögés.
    Gondolom 6 perc után sem lesz beszéd benne, vagy maximum egyként Dönci szó elhangzik.
  • XRV
    Felirat terén hogy áll a film? Persze erről semmi infót nem találok, max azt hogy leszedem a borítót és megnézem hogy van e utalás rá.
    Hallássérültekre esetleg gondolhatnának.
  • Mardel
    Mplayernek hála letöltésközben belenéztem az első kb. 6 percbe, nem tetszett, így nem kellett foglalnoma sávszélt feleslegesen.

Talán azért nemtetszett, mert amolyan néma mese volt, számomra 0 történéssel, és sovány humorral. Lehetett volna Mr. Bean-es ha már nemszólunk egy mukkot sem formációnál maradunk, vagy Happy Tree Friends szerű.
  • FoodLFG
    Nekem még délkörnyékén 1MB/s-al jött, mondani is akartam, hogy mennyire jó a sebesség, de akkor ezek szerint mégsem annyira. :P
  • nickwearby
    Ja, Ez jó ötlet :)))
    Támogatom
  • nickwearby
    Nem baj, megvárjuk Kösz szépen a lehetőséget
    Remélem, ha lecseng a nagy letöltési láz, le tudom szedni a HD-set,
    Délután megpróbáltam, de 10 perc után levette a letöltési sebességet 3 Mbitről
    13Kb/sec-re....
    Az se zavarna, de 78 órán keresztül akarja letölteni
  • opera11
    Készítsetek inkább szerintem torrent fájlt valami nyilvános oldalra, aztán annak a linkjét tegyétek ki az az oldalra,(ha a tracker nem megoldható..) úgy gyorsabb lesz :)
  • tvik
    Nálam nem működik a letöltés.
    Timeoutol. Nem kicsit idegesítő.
  • hpteso
    Nagyon szep a grafikaja. Profi munka. Le fogom tolteni. :D
  • mathgery
    Ha valaki le szeretne tölteni és nem indul el a letöltés, az azért van, mert "kissebb" technikai problémával küzdünk, a rengeteg egyszerre elindított letöltés miatt akadozik!Dolgozunk a probléma megoldásán!
  • Vucli
    Nagyon szimpatikus ez a dolog, és a honlapot megtekintve a csapat is, aki készítette. Szét is nézzek a közeli MM be hátha lehet kapni DVDn, ezzel is támogatom őket, ha nem akkor letöltöm.
  • error85
    Arra nem gondolsz, hogy a pestiekkel ellentétben a vidéki embereknek nem feltétlenül az jelenti a szórakozást, hogy több, mint 100 emberrel együtt nyomorogjon egy sötét moziban? kosz, zaj, rakás igénytelen paraszt. kösz, de inkább nem.
  • Tinman #26
    Nem olyan régen tudtam csak meg, hogy pl. Nagykanizsán bezárt a Multiplex, előtte évekkel meg a "hagyományos" Ady mozi.
    Durván gáz ez egy 55k-s nagyvárosban... mondjuk az ottani élet/emberek valami egész más kategória. Műmájer és irigykedés + rongyrázás hevön :-/
  • FoodLFG
    jó, de ő már bosszúból csinálta.. :D
  • sathinel
    ha vége a filmnek még nézd meg a készítők névsora után is van kis részlet:D
  • gombabácsi
    Érdekes hogy ezt fikázzák sokan... Hát igen, az a divat manapság, hogy a semmi pörögjön mint állat, lásd Lost vagy háripöttyer. A Lost-ot pl. az 5. rész után meguntam akkora nagy szánalom az egész. De a nép aztat dicsőíti meg a hasonló dolgokat.
    De nem kell félni! Az ilyenek mint az Egon és Dönci úgyis kihalnak rövid időn belül. Marad a pörrrrrrrrrgés...
  • FoodLFG
    Ez tényleg odabasz xD Kis köcsög mókusok..

Kár, hogy nem használták ki a Blender folyadék szimulációját.
    (ebben a tíz percben több ötlet volt, mint az egy órás Egon és Dönciben :/)
  • gombabácsi
    Nekem nagyon tetszett ez a film, meg is vettem dvd-n. Egyszerűen elvarázsol.
    A furcsa az, hogy a disneyek meg pixárok meg totál unalmasak számomra, méghozzá azért mert gyakorlatilag sablonokat ismételgetnek (pár kivétel azért van ami tetszett).

Szerintem az csalódik, aki sablon-pörgést vár, aki nem tud gyerek módjára rácsodálkozni apró dolgokra.
  • FoodLFG
    Én gyorsítva játszottam, hogy hamarabb vége legyen.
    De legalább ingyenesen letölthető. Ez is valami. :)
  • HUmanEmber41st
    Röviden: láttam, sajnálom a megnézésére elcseszett időt..
  • Narxis
    Ő se tudja, csak beböfögi a baromságait.
  • NEXUS6
    Nagyon szép film lett, de már a bemutatókon is az jött le, mintha felezővel játszanák. Kár érte.
    A XXI. szd-ban pedig így kellene a művészetnek működnie, nem arra várni, hogy pénzes stúdiók, szuper szponzorokkal támogatott extra gázsit fizessenek az ócskaságokért.
    Sztrímben online adásként fenn van pl 1-2 maszek SW film is, és sajna egyáltalán nem rosszabbak mint Lukács bátyó legutóbbi szörnyedvényei! Na jó csak egy kcisit!;)
    Viszont jó poénok vannak benne!;)))
  • sathinel
    Big Buck Bunny ingyenes progival miket meg nem lehet csinálni:D full opensource és szerintem durván jól sikerült.

Moziról annyit, hogy manapság minden filmnek csúcskirály a bemutatója, a filmre meg ha elmész kiégsz hogy nem ezt vártad. 90%-a a filmeknek silány. Pár szopás után nincs kedve többet az embernek moziba menni, és fizetni valamiért amire 1 nap múlva már nem is emlékszel annyira nem fog meg. Pénzre nem kéne fogni, mivel vidéken meg olcsóbb a jegy.
  • ntom
    Én egy vidéki városban érettségiztem úgy 10 éve (kelet mo, 12e körüli lélekszám, regionális központ), 2 mozi volt a "környéken", az egyik 40km-re, a másik 70-re. Szóval vagy elcsesztem egy filmre a teljes szombat délutánt (mozi jegyár + benzin/máv/volánbusz), vagy lemondtam róla.
    Utóbbi történt többnyire, természetesen.
    Jó 16-20 évvel ezelőtt még szinte minden bokorban volt mozi, aztán jött a disco-láz, át is építették szinte mindet. Azóta be is csődölt mind :) No ez a része szánalmas inkább a dolgoknak...
  • QuippeR
    "Ez valahol szánalmas."
    esetleg furcsa vagy sajnálatos, de miért szánalmas?
  • Sanyix
    ejha
  • smv
    Mert budapesten ugyanazért a munkáért több fizetést kapsz, ergó inkább megteheted, hogy elmehetsz moziba, mint mari néni mucsaröcsögén.
  • Chocho
    Ami a filmet illeti, nem tudom, mit vártak. Szerintem szörnyen unalmas. Elkezdtem, de... áhh... Valahogy "nem jött át". Technikailag káprázatos, de egy film ne csak magyar techdemo legyen. A Kis Vukot még nem láttam...
  • ntom
    én a hd divx-et kezdtem el szedni, nekem simán elindult...
  • ZsZso
    Le a kalappal előttük! Ingyenessé tenni másfél év munkáját, ráadásul segítő jobbot nyújtani az animátoroknak ... dícséretre méltó!

Meglestem a DraQla trailerét. Egész ígéretesnek tűnik.
  • Cat #8
    OFF

Ilyen kevés lenne budapesthez képest az ország többi része? 2 millió emberből 6000 megy moziba, a maradék 8 millióból meg 2000? Ez valahol szánalmas.
  • winnie
    sőt, országos hétvégéről - az egon és dönci pesten az első héten nem sokkal kevesebbet, 6-6500 nézőt hozott.
  • Me Ga
    He-he, ezt ügyesen kitalálták... a linkek nem működnek, a reklámért meg megy a pénz.
    Egy pillanatig azt hittem, hogy talán nem is Magyarországon vagyok, de végül visszahuppantam... No comment.
  • Cat #5
    Te budapesti adatokról beszélsz, a cikkíró pedig országosról.
  • winnie
    ". Ugyan a premier hetében néhány amerikai produkciót is megelőzött, de a 8200 néző egy hét alatt még így is elég gyenge szám országos viszonylatban."

a 8200 néző teljesen jó kezdés egy magyar filmnek. a superhero mive hozott kábé ennyit, a nyolc tanú vagy a 21 - las vegas ostroma. mind hollywoodi.

a nagy siker hazai eszter hagytéka csak 7500 nézővel nyitott, a hype-olt bakkerman 3900-zal, a kis vuk 5900-zal, a casting minden 9800-zal. nem rossz egyáltalán.
  • edios
    Legszimpibb és legtehetségesebb egészestés animálók az országban. Grt!
  • MrBlowfish
    Technikailag a film káprázatos, gyönyörű képi világgal rendelkezik, szóval tényleg respekt a grafikusaoknak. A story viszont iszonyú unalmas, (hárman néztük meg, mindhárman bealudtunk egy verőfényes szombat délután, ami nem szokásunk), és az az érzésem van folyamatosan a film közben, hogy egy iszonyatos hosszú techdemót nézek. Egy jó íróval/rendezővel csodákra lennének képesek ezek a srácok.♦
  • ntom
    Sajnálatos, hogy így alakult, remélhetőleg külhonban kedvezőbb fogadtatásra fog találni a projekt! Valahogy jobban szurkoltam neki, mint a kis vuknak