147
Kedvenceink, Tapasztalataink, Képeink, Videóink :)
-
Thanatos #67 ugy is lehet iránygatni mitn diablot... :) -
MuldR #66 Fakk :( Hat me nem tanulnak a diablo iranyitasabol? meee kell a jo dolgokhoz hozzanyulni :))) -
#65 A PW biztos a SR-re már nem emléxem, de úgy rémlik igen... -
MuldR #64 Mindkettoben? -
#63 WASD és kurzor -
MuldR #62 A Silkroadban es a Perfect Worldben milyen az iranyitas? Klikk and go mint a diabloban/guild warsban vagy pedig kurzornyilas mint a LOTROban? -
#61 kár hogy nem 3havonta, de neeeeembaj, te biztos jobban tudod
és még csak nem is 9ezer, hanem 8 :D -
#60 azt hittem műr túlléptünk azon, hogy ugyanaz a havi 3 ezer forint és a 3 havonta kiegészítő 9 ezerért -
#59 én 2.5 évig toltam GW-t és valljuk be ahhoz képest, h nincs havidij az a 2-2.5 év egész jónak mondható :) -
#58 AoCnál nem a 30 gb-al van gond. Inkább a bugokkal de méginkább a tartalmi hiányosságokkal. -
#57 Nem akarok reklámozni, de 2 magyar szerver is van! Nincs lag, de sajnos az ismertség hiányában kevés a player!!
Tudom javasolni még az Eve Online-t! Fizetős, de a műfajában a legjobb egyenlőre! Lehet olcsóért Time Codot venni dolláré' és akkor 2300 huf-ra jön ki...
Guild Wars gyönyörű de 2 év után uncsi lett, talán majd a GW2!
Cabal jópofa szép is de a sok grind miatt uncsi lett a számomra a vége felé...
Perfect World? Hmm...szép, nagy dudák, szerkeszthető karakterek, házasság, craft, csók, repülés..stb. minden van benne, ami tényleg egy világot tükröz! Csak ajánlani tudom és a magyar szervereknél one-lag, jó hangulat és meglepő módon segítik egymást a playerek! PM-re adok címet melyiket és miért érdemesebb választani! -
#56 Igen, már kijött angolul.
Hivatalos oldal
Magyar fansite (de már nem nagyon frissül. élet viszont mindig van) -
#55 no de ennyi, h 4 gigás patch-el kell foltozni???
olyan bugok vannak benne ami simán kiderül egy bétán...
guild épület épitésekor bebugzódik és eltünik az alapanyag? röhej:D
ráadásul kicsit vicces a 30giga szükséges hely is:S tudom, h van 500gigás vinyo, de akkor is rohatt sok -
atee #54 Erre ne varrj gombot azért! Tény, hogy most még vannak bugok, de ettől még abszolult játszható! Új mmoról beszélünk ahol mindig akadnak foltoznivalók!
-
#53 az age of conan, mint bughalmaz hamar meg fog bukni :D
az egész játék elég béna hatást kelt
jelenleg Aion-ra várok, már most hatalmas tábora van, a koreaiak imádják és nem a grind miatt :) nagyon ugy néz ki, h wow ellen fel tudja veni a kesztyüt
sajna warhammer csak egy tucat mmo lesz a warhammer világában -
atee #52 Zenében a Conan jobb! Meg másban is, de ez mellékes. Van amiben viszont gyengébb egyenlőre. -
atee #51 WOW az aktuális király ez egyértelmű.
Vannak benne nagyszerű dolgok, de rengeteg dolog kimaradt belőle és ezen kívül 3 éves. Már leszálló ágban van!
Nem hiszem, hogy a közeljövőben bármi is képes lenne hasonló tábort megmozgatni!
Viszont a 2. helyet a Conan fogja betölteni!
Már most sok player van és egyre csak több. Remek hangulat. Sajnos erős gép kell hozzá. Sok bug, de nagyon sokat patchelik javítják!
A LOTR halott!
Amiből még leht valami az a Warhammer, de hol van az még...
Az ingyenesek közül a GW-t láttam. Sajnos nem rúghat labdába a fizetősek mellett! -
donatus13 #50 Bocs de ezzel egyáltalán nem értek egyet "design, engine pedig legjobb"
szerintem ott a lotro és a gw aminek a grafikája felülmulja a wow ét :) legalábbis ahogy én ismerem ezeket a játékokat bár a wow-al csak 1 hetet toltam mert meguntam:( -
MuldR #49 Ooo, bocs osszekevertem a PiratesotBS-el :(
dzsekszperros orlandoblumos nem erdekel, a masik erdekelt volna. :( -
MuldR #48 Pirates otC-t hogy lehet ingyen jatszani? Kiprobalnam, mert C64-en imadtam a piratest! :) De latatlanba nem fizetek, mert jartam mar porul csicsas screenshotu bena jatekkal :( -
Probatbicol #47 Szerintem se kell leírni az ingyenes MMO-kat, amelyek ráadásul nem is ingyenesek, csak más az üzleti modell.
A legtöbb Mmo-val az a baj, hogy van egy jó ötlet ami köré építenek egy játékot, amit aztán nem dolgoznak ki annyira mint kellene, nem fektetnek bele elég pénzt és energiát, inkább gyorsan piacra dobják, hogy minél előbb csörögjön a lóvé. Nem véletlenül olyan sikeres a Wow, ők az ellenpélda, hihetetlen igényességgel dolgozták ki az utolsó szögig a világot, be is jött nekik. A kiegészítőben aztán már ott is látszik az elnagyoltság.
Nagyon sokat kipróbáltam a wow-on kívül (tulajdonképp ez egy új függőség, minden szart kipróbálok, aztán pár szint után kuka), a következők hagytak nyomot bennem:
Perfect World - ahogy már mások is írták, az egyik legkidolgozottabb free játék, ha lenne Európában vagy USA-ban szerver biztos tarolna, így a standard lag miatt kicsit kínos. Szép és kidolgozott grafika, szakmák stb. Ami nem volt szimpatikus, hogy a kasztok nem balance-oltak, és itt most nem a pvp-re gondolok, hanem a fejlődésre míg az egyikkel vért kel pisilni a másiknak sokkal könnyebb dolga van.
Fiesta - valóban mangás ez sokaknak eleve kizáró tényező. Nekem tetszik a rajzolt világ, pl. az hogy van erdő. Nem tudom megfigyeltétek-e, hogy az MMO-kban a legtöbb helyen van egy standard táj, ilyen hegyes-völgyes lankák, elszórt fákkal. Eddig szinte csak a wow-ban és a Fiesta-ban láttam erdőt, ahol szűk ösvényen haladsz és a fák a fejed fölött összenőnek. Nekem az előttem szólóval ellentétben tetszett az instance rendszer, ami olyan, hogy megadott időpontra ki vannak írva az insták és arra lehet jelentkezni, látva, hogy melyikben mennyi hely van még. Ez azoknak jó akik nem tudnak minden nap sokat játszani, de azt a kevés időt nem kell csapatkeresgéléssel tölteni.
Dreams Of Mirror - na ez még mangásabb mint a fiesta, sőt a mobok egészen gyerekesek, de ebben is van egy jó ötlet. Ezek a job-ok. Először lvl 10-en lehet választani, sok van belőlük, harcos, varázsló, sámán, doktor, zenész, táncos stb. Választ egyet az ember, kap egy kezdő felszerelést és elkezd szintezni, újabb skilleket tanul a kaszton belül. Aztán jön a poén, bármikor lehet job-ot váltani, pl. lvl 15-ös sámánként át lehet váltani doktorra, igen ám de doktorként kezdő vagy, tehát a szinted visszaesik lvl. 10-re, onnan kell szintezni. De a sámán skilljeid megmaradnak és használhatod is őket! És bármikor visszaválthatsz sámánra, akkor persze visszakapod a szintedet is. A skilleknél annyi megkötés van, hogy sok az adott job spéci fegyveréhez kötődik amit a másik kaszt nem használhat, így a skillt sem.
Ezekkel a váltásokkal aztán változatosabb karaktereket lehet csinálni mint bárhol máshol.
Zu online- aki sikerélményre vágyik próbálja ki a Zu-t. Iszonyat gyors a fejlődés, van olyan, hogy egy quest leadásért 2 szintet ugrik az ember, cserébe 300 a max szint. A grafika cell shaded- rajzfilmes, de nagyon szép világ van megrajzolva és legalább más mint a többi. Ami nem tetszett a nagy ellentét - a sima mobok nem jelentenek kihívást- már már god mode-ban érzi az ember magát(nem is tanul meg játszani), aztán jön egy elit és dől a player mint a fa.
RF online - egész jó kis játék, talán az egyszerűsége miatt nagyszerű, kisebb szinteken, ha akarsz valamit csinálni azt meg is tudod, a questek automatikusan kapod, nem kell parázni, hogy kihagysz valamit. De a legjobb az egészben a chip war. A játékban 3 faj harcol egymással és fix időpontokra meccsek vannak kiírva, ahova bárki csatlakozhat, ennek van egy kis közösségformáló íze.
Requiem- ez most van open bétában, megint csak szinte majdnem minden adott, hogy jó legyen, de nem vagyok benne biztos, hogy az is lesz. Különlegessége a 'horror' környezet, sok a vér ettől tényleg nem olyan mint a többi 12 egy tucat.
Pirates of the caribbean online - kalózos, jó benne a hajókázás. És jó példa arra, hogy bár a grafikus motor egészen primitív, de mivel a grafikusok nagyon jó munkát végeztek, mégis kellemes összhatást kelt. Ez egyébként nem ingyenes, de lehet ingyen is játszani, csak nagyon korlátozva, pl. egy idő után csak ablakban megy, bizonyos questeket nem vehetsz fel stb.
-
#46 Perfect World kijött már angolul? (nem ilyen japánról/koreairól fordítós cucc) -
Hydroceph #45 Höh, nem olvastam végig, szoval nemtom mit irtatok eddig..
Lineage 2; elso mmo-m volt, simán egyik legjobb sztem, legalabbis magyar community (tört szerokon), oké h mindig szetoszlik es utaljak egymast, de ez benne legjobb sztem. Balance, hat az nemnagyon van l2j szerokon sajnos, de mégis mindig el lehet jatszani minden karival.
World Of Warcraft; Elkepesztoen de nem fogott meg, lehet h fasza game, lehet h olyan istencsaszar mint ahogy itt rengetegen ijak, nekem akkor sem jött be.
Guild Wars; Vagy PVP orientalt embereknek, vagy hulye fuggo farmereknek :) nekem utobbi jott be. amugy nagyon szép, nagyon jol kidolgozott skill/quest rendszer, imádtam, de 2 év utan unalmas lett, hatranyanak csak annyit tudnek felsorolni h allando nerfek, illetve insta.
Perfect World; Fasza game nagyon, szép, uszas, jump, crafting, repules, szamomra minden meg volt benne, sajnos egy 2 mp-s laggal több is...
Rohan Online; Megszokta szemem a PW grafikajat, az ugrast, a repulest, az uszast stb, kicsit gyengus, de adok neki még időt, mivel karik elkepesztoen megtetszettek, foleg az "egyediseguk".
Silkroad; még mindig laggol? amugy tetszene....
Archlord, na egy másik isteni jatek sztem, de amiota laggos =/, joforman jatszhatatlan szamomra.
Fiesta online: Manga (Vagy anime? sosem tudom...) jatek, aranyos, csak a cision distance, illetve a cabalos insta szeru megoldás nem jött be.
Cabal online: Hát, értelmét nem sokat láttam jateknak, csinos meg minden, de grinden kivul más nem nagyon van benne, én grinder gammákat szeretem, de ez már nekem is sok volt...
Hirtelen ennyi jutott eszembe, bocsi ha irtam vmi huyleseget :)
Sajat velemenyem, tapasztalataimat irtam le, másokéra sz@rok :) -
#44 Na igen, de a F2P defíniciója nem zárja ki ezt, senki se állította az ellenekezőjét. A lényeg ugye ott van, hogy ingyen játszhatsz ameddig csak akarsz. Amúgy jobbb F2P MMOkban a gameplay -t nem befolyásoló cuccokat vehetsz csak valós pénzért. Tehát ha létezik egy mindentvágó kisbicska mint ItemMallos cucc, akkor az már régen rossz :). -
#43 minek fizetős hülyeségek? Cabal Online a legjobb és kész -.- -
Reyes #42 Lotro!
Nekem is OTP Junior kártyám van, és ugye a Lotro előfizetést paypalon keresztül lehet bonyolítani, ami simán megy. Nem kellett hozzá semmi plusz szolgáltatás kérnem. -
#41 nem, bemész bankba szülővel, kérsz egyet, felveszik adataidat, és kb 1,5 héten belül megvan a kártya... alapból lehet vele neten fizetni nem kell semmit kérni. -
#40 okéj köszi
de nem kell külön szolgáltatást felvenni, vagy vmi hogy neten is használhassam? :)
[tudatlan] -
#39 Ugyanúgy mint a többi bankkártyát... semmi külömbség nincs. -
#38 elmagyarázhatnád hogyan, akár itt, akár pmbe -
#37 Az én örök kedvencem a The Matrix Online. Azzal 1,5 évig nyomtam nagyon sokat xD
Imádom a Mátrix filmeket, és nagyon jó volt, hogy része lehettem "annak a rendszernek". Plusz az is nagyon jó benne, hogy folyamatosan megy a történet a 3. film után, és emiatt nehéz megunni. Ami nem jó benne, hogy a Sony Online Entertainment nagyon kevés pénzt áldoz bele, így nincs például egyetlen animátor sem a játék fejlesztői között, tehát új képességekről, meg mozdulatokról nem is álmodhatunk. Úgy érzem pedig, hogy kellő befektetéssel nagyot ütne a játék. Minden Mátrix rajongónak ajánlom! Ez is fizetős amúgy.
pár kedvcsináló kép:
-
#36 Nekem olyan kártyám van, és igen, lehet használni netes fizetésre. -
#35 jó de csomó F2P játékban csak úgy juthatsz extra dolgokhoz hogyha fizetsz.
(az ezer igazság kardjáért küldj egy emeltdíjas sms-t a 1337 számra -
#34 "igazából a fizetősöké a jelen és a jövő"
Keleten viszont "szinte" csak F2P (free to play, azaz ingyenes) MMORPGket gyártanak, s nálunk nagyon be jön az is. Szerintem az ingyenes MMO játékokat sem szabad leírni ennyire egyszerűen, mindössze az van, hogy eddig még nem készítették el a "F2P WoWot" (képletesen persze).
Úgy hiszem, hogy a Perfect World c. játék már nagy előrelépés volt a ingyenes MMORPGk evolúciós fájában (viszonylag komplex), de mégsem találták meg azt a kis finomságot, ami igazán naggyá tehette volna. -
#33 WOW 4 EVA -
#32 Én Lineage2-zöm, bár mostanába ritkábban (rl), asszem ez az egyetlen mmo, ahol a tört offmod szerverek hozhatják a hivatalos színvonalát, mivel ellopják időnként (legutóbb c4-nél) az eredeti szerverprogramot, és nem csak megpróbálják lemásolni egy saját szerverprogrammal az eredeti működését mint a többinél. PvP-re kihegyezett, 0 balance játék (mindig van überkaszt, ami valamikor felerősítenek, van amikor legyengítenek, és más lesz überkaszt, bár van egy örök többé kevésbé über kaszt, a spellsinger).
Silkroad-ot is kipróbáltam, erősen lineage2 másolat, tehát egész jó. Régi gépen is jól megy, szép is, és ingyenes. Bár emiatt a szerverek is általában dugig vannak. Ezzel is játszanék ha lenne még 1 fölösleges életem. -
MuldR #31 Archlordot 3x probaltam, mindig kepregeny volt! Konkretan klikkeltem valahova hogy menjen es 20 masodperc mulva ment.
Koszonom, ilyenbol nem kerek.
Jopar ingyenes MMO-t probaltam mind bena volt.
Eddig Csak Guild Wars jott be (igaz az nem is a hagyomanyos MMO hanem CORPG), a LOTRO sem tunt rossznak, a WOWbol az alap nagyon ratyi volt, most a kiegeszitok screenshootjai mar szepek, de abba nem fognek bele.
Ami meg jo lenne (ha lenne plusz egy felesleges eletem) az az EVE online. De hat azert most nem kezdem el, hogy 3 ev mulva legyen egy hasznalhato karakterem.
A GW is elmegy kavefozon, mert jatszottam vele Celeron 900 on 512 MB ram-al, meg Radeon 7000 64MB-al. Nem volt egy nagy elvezet de futott (memoriabol kellett volna tobb, mert sokat swapelt, de amugy mas baja nem volt)
Aiont mi is nagyon varjuk. Ha nem cseszik el tuti befuto lesz. Ha elbeneazzak varunk a GW2-ig. :) -
#30 flyff-fal toltam huzamosabb ideig, megfogott, nem tudom miért -
#29 Lehet szidni a WOW-ot, de még mindig az a legjobb minőségű mmorpg játék(?). Nagy gondot fordítanak a szerverek karbantartására, az új tartalmakra, és a blizzard féle törekvés a tökéletes balansz felé is rendesen jelen van. Nem változó tartalmakban is éllovas szvsz, legalábbis ilyen jó zenéje max GW-nek lehet, design, engine pedig legjobb. (Elmegy mindenféle kávéfőző vga-n is, viszont kieggel már csúcsgépeket is izzasztja néhol.)
Időrablás, függőség kialakulása stb pedig nem a játék hibája:)
Értelmes mmo-k WOWon kívül GW, L2, LOTRO meg talán Conan, bár azt nem próbáltam. (Ingyenes, törtszerver stb pedig LOL) -
Noodlee #28 Mostanában a Mythos nevű játékkal lötyögök. Még csak béta, de a full is ingyenes lesz.