47
-
Strabi #7 Ok, lehet én tudom rosszul. -
aDannyBoy #6 olvasd el Tóta W blogpostját szerintem :) -
Strabi #5 Sztem ez az egész kampány nem a fiatal korosztály miatt indult el, ez a 6 millió ember (abból 4 milla használható) 90%-a a 40 év feletti korosztályból kerül ki.
Tényleg hihetetlen hogy milyen szakadékok vannak az országban. Csak egy egyszerű példa, minap téma volt az ebédnél és megrökönyödve hallgattam ahogy a mamám még a Holdraszállást sem hiszi el meg úgy általában az űr létezését sem (ki tudja lehet neki van igaza :) ).
Mind1 nem is ez a lényeg hisz ő 74 éves, tényleg nem tudna mit kezdeni az új informatikai ismeretekkel.
-
#4 *kimaradt, hogy nem elég az embereknek magyarázni, hogy mennyire jó dolog a zinternet meg a zímél.
Azt a vonalat is erősíteni kéne ami arról szól hogy a mindennapi életben nélkülözhetetlen legyen mindenkinek, ha pedig már az ember rá van 'kényszerítve' hogy netezzen valamennyit, akkor magától kialakul az igény hogy felfedezze a netet.
Arra gondolok hogy ma pl. egy felsőoktatásban tanuló nem tud meglenni net nélkül. Online a tárgyfelvétel, egyre több helyen a beadandókat is csak online fogadják el ( nálunk legalábbis), valamint a tanárok is rengeteg kötelező anyagot tesznek elérhetővé neten. Ha meg már úgyis netezik, akkor megnézi a híreket, időjárást, olvas valamit a kedvenc hobbijáról stb... tehát magától fedezi fel mit csinálhat a neten, ami sokkal jobb mint a mesterséges igénykeltés amit a média csinál.
Ezt ki lehetne terjeszteni a középiskolákra hasonló rendszerben, de akár a munkahelyeken is pl belső kiadványok, terjesztésére, meg 'online megbeszéléseket' tartani a munkatársaknak stb) -
#3 igazából a közszolgálati médiumoknak lenne itt nagyobb szerepe, nem a kereskedelmiknek, és nem feltétlenül a nézettségi csúcsokat alulről döntögető m1/m2 re gondolok. Ottvan pl a Petőfi, ami elég népszerű lett újabban a fiatal korosztályban is, tele lehetne nyomni internetről szóló kultúrális műsorokkal, meg ismeretterjesztéssel a józene mellé.
Amugy azért az RTL meg a TV2 is tesz lépéseket (rtl klub lepten nyomon az új hírportálját reklámozza pl), de nyilván nem fogják saját maguk alatt vágni az ágat... melyikőnk tenné? -
#2 hihetetlen, hogy milyen gigantikus agymosásra képesek a profit érdekében -
dzsagon #1 Az isten rogyassza meg mindkét tv csatornát.