Microsoft: messze még a konzolháború vége

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A HD-s tévécsatornák ennyire izgatnak, az ugyancsak HD-s mozi és egyéb filmek meg semennyire? Hogy is van ez? Talán le kellene tenni azt a szemellenzõt.

Év végétõl jönnek az olcsó kínai Blu-ray playerek... Errõl csak ennyit.
A PS3 életciklusa meg nyugodtan lehet 10 év, mint ahogy a PS2-nek is lesz annyi. Ez nem azt jelenti, hogy csak utána jön majd a köv. PS.

Szubjektív..

narumon
Ezzel egyetértek.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
Hát egyelõre bazira nem hoz lázba a BluRay. Van néhány nagyfelbontású filmem wmvhd (vc1) formátumban, csak és kizárólag természetfilm meg valami csoda folytán egy csillagpor. Bõven elég ezt sem nézem. Sokkal jobban izgatnak a HD televiziócsatornák mert ami most mûsorszórás néven ebben az országban megy az egy nagy vicc.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Blu dolog pont olyan mint maga a ps3, még mindig véres a torka és nem akar beindulni a nagy bumm. Sokat akart markolni a sony, majd tanul belõle. De egyenlõre nem akar, ha valóban 10 éves életciklust csinálnak ps3-nak akkor önmagukat nyírják ki. Ez meg nem kéne, mindenki rosszul járna.
Dude, nekem mind2 van otthon, és õszintén mondhatom a Ps3 a hangerõn kívül minden téren elmarad a boxtól. Csak és kizárólag a planet earth miatt vettem meg, rohadtul megbántam már hogy a GTA4-et erre sikerült beszerezni.

Egyedül ami tetszik a teljes ps3 felhozatalból az a pixeljunk monsters (Uncharted demótól sem estem annyira hasra).

Lehet sírni meg érvelni de felesleges. Azért szurkolok a Sony-nak.

PSN id: HUN_Partizan_182 Steam id: Partizan182_1

Ez a szöveg egy kissé nevetséges. Ott van pl. az Uncharted, amit csak a box-fanok nem dícsérnek, és van még néhány név. Idén meg egymás után jönnek majd a nagyobb nevek.

Mellékesen, 37"-es HDTV tulajként nyilván egy darab Blu-ray filmre sem vagy kíváncsi..

Élõben mutogatták.

narumon
"Ezt egyátalán nem mondanám. Honnan is tudnád, te, 360-tulaj? Ilyen vitába inkább ne menjünk bele."

Hát szerintem nem csak a tulajok tudnak véleményt mondani a játékokról és masinákról. Egész pontosan én onnan tudom, hogy haveroknak is van ps3, sõt nálam is járt már ps3 és igy hirtelen egyetlen már megjelent exkluziv cimet sem tudnék mondani amiért megérné egy gépet venni. A beharangzottakat meg meglátjuk, viszont a mondandom ugyanúgy él, hogy nagyon kevés exkluziv cim van nincs az mint anno a ps2 idejében, ergo az elméletileg a ps3 tudását kihozni képes játékok mennyisége is jelentõsen lecsökkent. Persze én továbbra is tartom, hogy legalább x szintû játékokat ki kellett volna már hozniuk de még ez is scak üggyel bajjal sikerül....

narumon
"Amúgy vetted a fáradtságot, hogy megnézd pl. a linkelt Getaway képeket és videót? SPE-kkel vannak számolva a "városi történések", és pár grafikai effekt is."

Nem, majd meglátjuk élõben mit csinál.

"Hogy pontosak legyünk, 2005 legvégén. Ha pont 5 évvel késõbb jön, az legalábbis 2,5 év. Namost, a PS3 majdnem 7 évvel követte a PS2-t."

Hát szerintem x-et azért nem húzzák el 7 évig. a 6 még (2011 karácsonya) reális de több nem.

Ezt egyátalán nem mondanám. Honnan is tudnád, te, 360-tulaj? Ilyen vitába inkább ne menjünk bele.

"Ez senkit nem érdekel egy játékkonzolnál. Aki megveszi játszani akar vele!"

Úgy értettem, játékokban (is).
Amúgy vetted a fáradtságot, hogy megnézd pl. a linkelt Getaway képeket és videót? SPE-kkel vannak számolva a "városi történések", és pár grafikai effekt is.

"Nem is a cellrõl beszélünk hanem a ps3-ról."

Te talán nem, de aki a Cell elméleti teljesítményét emlegeti, ami szerinte csak papíron létezik, az nem.

"Nem is kell neki olyan gyorsan jönnie 2005-ben jelent meg úgyhogy sacc/kb 2010-2011-re jön az új. Addig a ps3-nak csak 2-3 éve van"

Hogy pontosak legyünk, 2005 legvégén. Ha pont 5 évvel késõbb jön, az legalábbis 2,5 év. Namost, a PS3 majdnem 7 évvel követte a PS2-t.

narumon
"Mondtam már, nem multiplatform cuccokból kellene kiindulni."

Az a baj, hogy egyre kevesebb a nem multiplatform cucc, és az eddigiek is csalódáskeltõek.

narumon
"Most is használgatják, csak nem használják ki teljesen. A neten találhatsz fejlesztõi beszámolókat, blogokat, hogy mit hogy csináltak."

Ez senkit nem érdekel egy játékkonzolnál. Aki megveszi játszani akar vele!

"Ez a papíros szöveg meg rég lejárt lemez, már számos területen bizonyított a Cell."

Nem is a cellrõl beszélünk hanem a ps3-ról. ÉS ismét nem érdekel más terület egy játékkonzolnál. Nem leszek boldogabb attól ha kutatásra jól lehet használni, én és a tulajok akkor lennénk boldogok ha abból a fene nagy erõbõl látnánk már valamit!

"A köv. MS konzol nem jön majd olyan gyorsan, mint a 360 jött. Ezt a MS maga is mondogatja, de gazdasági elemzõk sem várják."

Nem is kell neki olyan gyorsan jönnie 2005-ben jelent meg úgyhogy sacc/kb 2010-2011-re jön az új. Addig a ps3-nak csak 2-3 éve van, hogy igen erõsen villantson valamit mert most a marketingen kivül semmi nincs.

Mondtam már, nem multiplatform cuccokból kellene kiindulni.
Több fejlesztõcég licencelte a Physix motort is, nyilván nem azért, hogy ott porosodjon a polcon a szoftvercsomag.

Bla bla bla. Tele a net Celles programokkal.
Egy játékprogramnak nincs szüksége túl nagy általános teljesítményre, az nem adatbáziskezelõ vagy kiadványszerkesztõ.

A Quake és Doom széria alapján is levonhatnánk, hogy az Nvidia kártyák mennyivel ütõsebbek - ha bizonyos más programok (HL sorozat, stb.) nem futnának éppen jobban ATI-n. Van a neten pár konkrét szám a két konzol GPU-iról, bizonyos dolgokban az egyik erõsebb, más dolgokban meg a másik. Mellesleg itt is besegíthet a Cell (egyszerûbb esetben vertexfeldolgozás, Geomerty Shading). A Getaway c. PS3 játékban éppen ez történik. Év vége felé jelenik meg elvileg.

Khmm nem arról van szó, hogy a cell nem bizonyított,hanem a ps3-ban nem bizonyított...Azt meg szerintem meg sem kellett volna említeni, hogy pc-n már van ütösebb fizikát használó program,a ps3-ra meg nincs....volt ideje a fejlesztõknek bõven! Nem az a baj hogy nem szép, meg nem jó a ps3 játék,hanem hogy sem a pcnél,sem az Xbox360-nál nem jobb klasszisokkal az ami ps3-ra megjelenik.Pedig hát elvileg jobbnak kellene lennie,úgyebár...Blu-Ray,Cell proci,stb.
Nem, nem azt írtam. Ezt írtam: "(amihez nagyon-nagyon nem értünk, azt egyelõre másra hagyjuk)." Ha nagyon kénytelen, akkor, és csak akkor teszi. Szoftver szinten meg semmilyen közös fejlesztésû szoftver nincs.

Most is használgatják, csak nem használják ki teljesen. A neten találhatsz fejlesztõi beszámolókat, blogokat, hogy mit hogy csináltak.

Szerinted mennyi idõ lesz, amíg megjelenik pl. valamilyen ütõsebb fizikát használó program (amilyen PC-n már most is van)?

Fejlesztõk szerint a PS2-t jóval nehezebb volt rendesen kihasználni.

Ez a papíros szöveg meg rég lejárt lemez, már számos területen bizonyított a Cell.

A köv. MS konzol nem jön majd olyan gyorsan, mint a 360 jött. Ezt a MS maga is mondogatja, de gazdasági elemzõk sem várják.

Sanyix
"Adott esetekrõl van szó. Az meg tény, hogy az Xbox360 CPU-ja jóval gyengébb.
Meg az is, hogy a két gép GPU-ja más felépítésû, mellesleg az egyik Nvidia-feljesztés, a másik ATI."

Aham, ahhoz képest általános célra mégiscsak az x360 cpu-ja erõsebb, a ps3 cpu-ja meg a nemlétezõ(2+ éve már "majd fejlesztik, meg lesz írva rá minden") kódokra erõsebb. Viszont a videochip különbségekre, ahol az x360-é az erõsebb, oda csak azt írod más felépítésû 😊
cell és az xbox cpu-ja is más felépítésû, a külömbség az hogy az elõbbire inkább csak elméleteket gyártanak kódot amivel látszana már valami abból a gigamega teljesítménybõl.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

narumon
Mhm az elébb még azt irtad, hogy az MS képtelen az együttmûködésre majd te bizonyítod be, hogy mégsem.

narumon
"Talán nem ilyen korai multiplatform játékokból kellene kiindulni, hogy mi lesz késõbb. Elkezdik majd kihasználni a Cellt, attól ne félj. (Mint a PS2 esetén is a GS-t és az RE-t.)"

Mindig ezt mondjátok! De mikor kezdi el kihasználni? Ha majd tényleg kihasználják és tényleg annyira erõs lesz mint papiron akkor majd ráérek venni addigra úgyis feleannyi lesz az ára. Most meg tökfelesleges. Ps2-t is már akkor "használták ki" amikor már egy harmatgyenge pc is többet tudott, az újabb konzolokról nem is beszélve. Ha a sonynak ehhez még évek kellenek, akkor köszönöm szépen azt hiszem addigra megveszek egy újabb generációs xboxot és még mindig olcsóbban jövök ki ráadásként uptodate játékokkal nyomtam a lehetõ legmagasabb szinvonalon.

Látom, továbbra is csak az általánosítás megy.
Adott esetekrõl van szó. Az meg tény, hogy az Xbox360 CPU-ja jóval gyengébb.
Meg az is, hogy a két gép GPU-ja más felépítésû, mellesleg az egyik Nvidia-feljesztés, a másik ATI.

A konzolpiac éppenséggel tele van keresztül-kasul kooperációkkal. 😊
1. A Sony és a Toshiba erõs konkurenciái egymásnak sok területen (többek között fõleg köztük folyt a Blu-ray vs. HD_DVD formátumharc), de közben közösen az IBM-mel együtt fejlesztették ki a Cellt. Az egyik másik nagyobb chip a PS3-ban is Toshiba fejlesztés.
2. Az RSX meg Nvidia, miközben PC vonalon is nyomulnak.
3. Az Xbox360 CPU-ja is IBM fejlesztés.
4. Az Xbox360 GPU-ja ATI fejlesztés, ami szintén nyomul PC fronton is.
(Nem beszélve a többi alkatrészrõl, amik jó részét nem a Sony, és fõleg nem a MS gyártja.)

Vagy ott van a monitor/tévé piac: a gyártók keresztül-kasul alkalmazzák egymás paneljeit.

"Ki kell hogy ábrándítsalak: MINDEN cégnek az a célja hogy a saját területén monopolhelyzetben legyen."

Ez nem lehet a célja, mert ez a monopólium-ellenes törvényekbe ütközik, és könnyen feldarabolás lehet a vége. Néhány éve pl. a MS is közel került ehhez. Nos pl. ez is mutatja, hogy a terjeszkedésük erõsen aggresszív és offenzív. És a másik, hogy elsõsorban nem azzal versenyeznek, hogy igazán jó termékeket csinálnak, hanem hátsó kapukat keresnek, illetve folyamatosan visszaélnek a helyzetükkel. (Ezekbõl is voltak ügyek.)

Késõbb lesz majd szempont a fizika, de egyre jobban.
Nézz meg pl. pár Physix demót, és majd megérted, mire gondolok.

"Az meg hogy a rákászaton kívül semmire sem használják az SPE-ket nem hiszem hogy az én hibám."

Ez már ma sincs így, de mindegy.

Mit ne általánosítsak? Ha PS3 kaki akkor az a profi fejlesztõk hibája, ha X akkor szar az X.

NEXUS6
"rohadtul mellékes a fizika, LBP-ben lévõt egy 386-os is ki tudja számolni,"

Höhöhö!
Szerzek neked egy 386-ost, de akkor megcsinálod!😉))

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Továbbra is példát várok a nagymértékû kooperációra a konzolpiacon (amire ugye az MS képtelen ha jól értem).

Ki kell hogy ábrándítsalak: MINDEN cégnek az a célja hogy a saját területén monopolhelyzetben legyen. Hogy közben hogyan kooperálnak egymással (pl a sokszereplõs mobilgyártásban elõfordulnak ilyesmik) csak taktikai/gazdálkodási döntés.

Tehát a fõplatform mint olyan értelmezhetetlen fogalom, hisz mindig van másodlagos is amire figyelni kell. Erõsebben fizikázó játék alatt nem tudom mit értesz.

Valamiért a ps3-on mindig a fizika jön elõ. Nagy, várt játékokban (MGS, KZ2, FF stb) rohadtul mellékes a fizika, LBP-ben lévõt egy 386-os is ki tudja számolni, egyedül a GT5 amiben a fizika fõszempont, de ott a fókusz is az (azzal együtt, hogy szvsz a GT5p erõsen elvérzett ilyen téren az ezeréves Forza2-vel szemben).

Vagy pontosan mire gondolsz ahol a fizika bármi módon is érdemben befolyásolná a játékmenetet/élményt és megoldhatatlan lenne 360-on (vagy PC-n ha már itt tartunk). Prototype?

Az meg hogy a rákászaton kívül semmire sem használják az SPE-ket nem hiszem hogy az én hibám.

Ja, és ne általánosíts.

Ne beszélj félre. Amit leírtam, egyszerû és közismert tény.

Ne keverjük a szezont a fazonnal. Az árkartellezés, ami tiltott. Egyéb szempontból természetesen úgy kooperálnak a cégek, ahogy jólesik. Pl. kölcsönösen felhasználják egymás termékeit a saját termékeikben, stb. Nem pedig megpróbálják mereven és minden szinten kitúrni a többit.

"fõplatform: PS3"

Nem egészen, mert azt figyelembe véve alkották õket, hogy máson is kijönnek. De pl. egy erõsebben fizikázó, vagy más effélét mûvelõ játék kicsit más eset lesz.

"Ps3-ba sem."

Nem is kell, mert ott van a Cell, a Physix SPE-ken fut itt.

"Viszont ugyanúgy lehet egy magot (vagy egy thread-et) dedikálni a fizikának mindkét gép esetében. Nem nagyon értem mi itt a különbség."

Csak annyi, hogy egy sima CPU kb. annyira alkalmas kiterjedt fizikára, mint 3D grafikára. A Physix kártyán sem egy sima CPU csücsült, hanem egy vektorproci. (A Cell SPE-i: modern vektorprocik.)

Még csak most fog eljönni az ütõsebb fizikázás kora. A PS3 ebben tudja majd tartani a lépést néhány évig, az Xbox360 nem.

"Ja, lehet vele rákot kutatni."

Nem tudsz elképzelni más felhasználási területet egy nagy halom (rugalmasan használható) GFLOPS-nak?

Gta 4 popup xbox 360-on eredetivel game-val nincs....

LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n

Pont errõl szól a cikk 😊

"The more interesting comparison, though, and the one pictured, is the comparison of review scores for the top 10 percent of titles. While all three platforms may have their fair share of junk, the results of this second comparison are a little more bleak. Considering only the top-tier games, the Wii falls behind its two competitors."

Tehát a legjobb 10% is elmarad a többitõl.

Más kérdés, hogy már a Zelda/Metroid/Mario kombóért megéri a wii. De ez inkább ezt a 3 gyöngyszemet mintsem a wii-t minõsíti.

X-en is akadozik, csak nem annyira. Popup-pal szoktak még jönni az okosak, de ki kell ábrándítsak mindenkit, ugyanúgy vagy popup ps3-on is.

QuippeR
azt nem mondtam hogy nincs rá nagyon sok szar játék is (de mennyi, hajajj), amik lehúzzák az átlagot. de vannak jók is, szerintem elfogadható számban.

kart meg még nincs meg, de majd megveszem.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

NOshát sejtettem, hogy megmagyarázod, hogy a "szuper" hw ellenére mért kell lebutítani a grafikát PS3on úgy, hogy abbol kijöjön, hogy mindenki hibás csak a Sony/PS3nem.

Ja és a min FPS az egyik legfontosabb dolog ez dönti el, hogy akadozik e a játék vagy sem. PS3on akadozik. Xen nem.

Wii average game scores lowest of the consoles

A világ összes tesztere egyetért velem. De biztos neked van igazad. Mario Kart meccs este?

QuippeR
(nem is azt mondtam, hogy partizan182 szerint jó játékok vannak rá.)

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

"...csak azért adtunk el eddig kevesebbet, mert késõbb kezdtük."
"...Ez nem az, ez sima tény. "

Valóban. Csak mindenki leszarja. Nem kifogások kellenek hanem install base. Az senkit sem érdekel, hogy tegnap óta jött össze a 10 milló, vagy 1873-tól gyûlik.

(senkit = kiadókat, fejlesztõket, hardvergyártókat, magyarul a játékpiac résztvevõit)

Egy példát mondj, nem igazán értem mire gondolsz. (Két, piac jelentõs százalékát birtokló konkurens cég kooperálása általában trösztellenes törvényekbe ütközik, egy csomó balhé is van ilyenekbõl EU-ban és USÁ-ban is).

" kivéve egyes helyeket, ahol a min. fps PS3-on valamivel alacsonyabb"

Folyamatosan szaggat, nincsenek itt "egyes helyek" kicsit gyorsabban mész a kocsival, azonnal diavetítés.

"Ahol inkább az egyiket célozzák meg ... az a másikon nem fog olyan jól menni."

Remek példák a Burnout paradise vagy a DMC 4. Egyszerre jöttek ki, fõplatform: PS3; pontosan ugyanúgy néznek ki, ugyanolyan jól futnak 360-on is. Csak a 360->PS3 konverzióval van gond (amely a megjelenõ multiplatformok kb 90%-át érinti).

"Az Xbox360-ba viszont nem tudsz beleapplikálni pl. egy diszktét Physix kártyát..."

Ps3-ba sem. Viszont ugyanúgy lehet egy magot (vagy egy thread-et) dedikálni a fizikának mindkét gép esetében. Nem nagyon értem mi itt a különbség.

"Nem jelent túl nagy nehézséget más elfoglaltságokat is találni a Cellnek. "

Ja, lehet vele rákot kutatni.

Aha, akkor miért is van, hogy más mammutok mégis tudnak kooperálni a konkurenciájukkal? A MS számára a "verseny" = mi a világ ellen, utolsó vérig (amihez nagyon-nagyon nem értünk, azt egyelõre másra hagyjuk).

Ms sima mammutcég, úgy viselkedik mint bármely másik óriás multi ilyen helyzetben (új piac meghódítási kísérlet). Semmi köze ahhoz a kretén Ballmerhez.

"Erre te jössz a reklámmenedzseres dumával, miközben a Sony mantrát hajtogatod, hogy "jól megy a szekér, csak azért adtunk el eddig kevesebbet, mert késõbb kezdtük"."

Neked nincs fogalmad a reklámmenedzseres szövegekrõl. Ez nem az, ez sima tény.

Talán ha néztél volna részletesebb összehasonlító elemzést a GTA4-rõl, láthattad volna, hogy az fps általában egyforma, kivéve egyes helyeket, ahol a min. fps PS3-on valamivel alacsonyabb, ezért lesz kevesebb a súlyozatlan átlag-fps.

Mint PC-n is láthatjuk, igen sok függ a 3D motor felépítésétõl, melyik GPU-n hogy fut. Multiplatform játékoknál nem fognak minden gépre külön motort írni. Ahol inkább az egyiket célozzák meg (pl. GTA4-nél a MS hatására leginkább az Xbox360-at, több korábbi játéknál meg egyszerûen a korábbi megjelenés miatt), az a másikon nem fog olyan jól menni.

PS3-on elérhetõ a Physix is és a Havok Physics is, amik kihasználják a Cellt. Az Xbox360-ba viszont nem tudsz beleapplikálni pl. egy diszktét Physix kártyát...

Nem jelent túl nagy nehézséget más elfoglaltságokat is találni a Cellnek.

Hát ja, a MS-nak minden véres háború az egész világ ellen. De szerintem a legnagyobb szerepe ebben annak az idióta Ballmernek van.

"és a többség (nem az sg.hu látogatók többsége, nem a gamerek többsége, hanem a világ lakosainak többsége) szerint a Wii-re jó játékok vannak."

Van kb 6-7 érdemleges cím azt' kifújt. Attól, hogy a sok szart veszik még nem lesz jó. Van otthon ilyen hadonászós masinám, SMG mentette meg a 6 havi porosodás után (illetve most a Mario Kart online ketten).