149
  • narumon
    #149
    csináltam egyet de valamiért nem játszotta le a ps3. Meghát ha át kell kódolni akkor ugyanott vagyok mint amikor wmv-be (VC1) kódolok.
  • dez
    #148
    Na, kipróbáltam: x264-gyel transzkódoltatva gyakorlatilag megkülönböztethetetlen az eredetitől, kivéve a feliratot persze.
  • dez
    #147
    Egy korábbit próbáltam, amiben még nem volt felirat-support. Sajnálattal látom, hogy bele kell kódolni a feliratokat a képbe. (Azért remélem, később ez változik még, hiszen többféle konténerben is lehet külön felirat.) x264-gyel kódoltattál?
  • narumon
    #146
    És sajnos ráadásul elég rossz minőségben teszi ezt :(
  • narumon
    #145
    Ezt te próbáltad? Most én gyorsan megnéztem, de ugye feliratok miatt mindenképpen átkódolja :(
  • narumon
    #144
    Na ez érdekes, ezt kipróbálom délután. Ha megy akkor királyság. Pont van is nálam egy Ps3
  • dez
    #143
    SRT is. Meg AC3 hang.
  • dez
    #142
    Jut eszembe, a PS3 VOB-ot alapból lejátszik, amibe simán át lehet pakolni a h.264-et, és a többit, így csak néhány perc az egész, és voila! :)
    MKV2VOB
  • narumon
    #141
    tényleg, bocsi!
  • narumon
    #140
    Xbox1-em is volt, nem akartam rá linuxot tenni. Ps2m is volt nem akartam rá linuxot tenni. Xbox360-am van nem akarok rá linuxot tenni.
    Az mkv lejátszással egyetértek, azt meg kellene oldani de nem linux meg mittoménmi alól, hanem igenis csinálja meg a nyüves MS is a dashboard updattel és a sony is.
    1 nappalim van LCD tv meg három. Igen a nappaliban csak 1 van.
  • dez
    #139
    Tévedés, ez a 40 GB-os kisker ára.
  • dez
    #138
    "a konzol megerőszakolása"

    LOL, micsoda demagóg szüveg... PS2-n is volt Linux, Xboxon is, miért ne lehetne PS3-on is, főleg hogy még használhatóbb is? Ja, hogy X360-on nem nagyon lesz, savanyú a szőlő...

    "Node, tisztán látszik, hogy neked akármit írhat az ember te a ps3-at bármi áron dicsőíted."

    Inkább az ellenkezője látszik a te oldaladon. Nem hiszem, hogy az mkv lejátszás képessége annyira extra igény lenne... Örülök, hogy te annyira el vagy engedve anyagilag, hogy mindenből gyári lemezt veszel (meg ugye a 2 nappali, mert 1 már nem is elég, külön tévével és egyéb cuccokkal)... De szerintem éppen hogy ebből van kevesebb.
  • narumon
    #137
    Hát igen de az a 90e amit írtál az már az olcsóbban változat.
  • narumon
    #136
    Miért mit kéne még vinnie? Az előbb mindenféle minőségi gondjaid voltak mostmeg már kiegyezel egy tömörített filmmel? Ráadásként mkv-t csak linux alól tud nyomni ami már szerintem a konzol megerőszakolása, ennyi erővel fogok egy HDMI kábelt és rádugom a számítógépet a tévére. divx támogatás az nekem nem (sem) kell. 3 dolog támogatása fontos nekem egy asztali lejátszóban. DVD támogatás, BluRay támogatás, mp3 támogatás, pluszként jó ha van DVD Audio támogatás.

    Node, tisztán látszik, hogy neked akármit írhat az ember te a ps3-at bármi áron dicsőíted. Nem is akarlak lebeszélni arról, hogy vegyél hiszen neked találták ki, de rajtad kívül vannak emberek (nem is kevesen) akiket jelenleg nemigazán érdekel. Szóval hajrá Ps3 vásárlásra fel!
  • dez
    #135
    Nem rossz, viszont:
    - HD-ben csak gyári filmeket visz (persze akinek két nappalija van [egyikben feleség filmez, másikban te konzolozol, egy időben], annak ez mit számít...)
    - DivX támogatás sincs.
    - Profile 1.0. (Bár ez jelenleg nem igazán számít.)
  • dez
    #134
    Ilyen alapon a PS3-at is meg lehet kapni olcsóbban.
  • dez
    #133
    60-90=30...
  • narumon
    #132
    Legyünk gonoszak. Nekem nemjó csak a BDP1400 ez legyen 62e forint mert séhun olcsóbban nem férek hozzá és akcióban sincs veszek mellé egy arcade-ot ez még 45e forint. 107e forintért (ami ugye max 17e forinttal több mint egy PS3), van egy jó konzolom és egy nagyon jó BD playerem, ráadásul külön. Nem vagyok összekötve a másikkal. Ha én játszom attól feleségem még tud filmet nézni, stb stb stb. Persze én ennyiért sem veszek de ha mindenképpen kéne akkor inkább ezen az úton indulnék el.
  • narumon
    #131
    Term ezek bruttó raktári kisker árak. Ha valaki nagyker vagy csencs vagy egyébb szinten hozzáfér akkor olcsóbb. (Mint ahogy akcióban volt a szar BDP1000 55e-ért.)
  • narumon
    #130
    Samsung BDP1000 - 69500, BDP1400 - 61700, Sony BDPS300 - 64300
    Sigmatek SBR1000 - 58000. Szerintem mondjuk egy ilyen 58e forintos nincs olyan messze egy 360 árától de a 90e forintos ps3-tól igen.
  • dez
    #129
    90-ért van itthon, ennél én eddig csak drágább asztali BD playert láttam. De ha van is valamivel olcsóbban, a különbség kicsit távol van akár a legolcsóbb X360-as árától.
  • dez
    #128
    Úgy gondolom, nem csak papíron.

    Nem PC-sednek a konzolok, hanem inkább homecomputer-esednek. Nem ugynaz. És én ennek örülök.
  • narumon
    #127
    hazai árakon sem olcsóbb a ps
  • narumon
    #126
    Egyetértek!
  • narumon
    #125
    hajrá tökjó vegyél ps3-at.
  • narumon
    #124
    3x60=180cm enyire közelről kevesen néznek egy nagytévét.
  • peat666
    #123
    Sehol nem írtam hogy nem látszódik a különbség.
    Csak azért volt a kérdés mert úgy látom ilyen technikai adatszaki vagy, úgy meg természetes az elkötelezettség, mert papíron nagyon szép dolog a ps3.

    (Én ha ps3-at írok az alatt egyébként mindig játékot értek, mert nálam a konzol=játék és a médiafájlok=asztali player. Szerintem nem létezik olyan optikai meghajtó ami éveket bírna ki játék+filmnézésre gyakori használat mellett egyrészt, másrészt nagyon nem tetszik ahogy pcsedik a konzolipar, így azt az értéket veszti el amiért létrejött)
  • dez
    #122
    Oké, a hazai árakból indultam ki.
    Régebbi modellt ki akar venni?
    Véletlenül nem a BDP1000-es volt a Samsung első BD playere, ami egy elszúrt alkatrész miatt homályos képet ad? (Amiből pár tesztelő annak idején szépen levonta, hogy a BD szar.)
    $400 a PS3, 400-300=100, $100 dolcsi az X360? Nem is tudtam. :)
  • dez
    #121
    Most már idehaza is szépen terjednem az HD-s LCD-tévék, külföldről nem beszélve.

    De ha valaki éppen monitoron nézi, akkor mi van? Azt nézni 60cm-ről, vagy egy 3x nagyobb megjelenítőt 3x távolabbról, optikailag egyre megy.
  • narumon
    #120
    "Az elég érdekes lenne, mivel jelenleg a PS3 olcsóbb, mint a legolcsóbb asztali BD lejátszó."

    ????? Ezt hogy számoltad ki? 300$ alatt vannak asztali BR lejátszók, de a samsungot is megkapod 350-ért. A régebbi modellek meg bargain vételben szoktak lenni. Szeged 1 hónapja Samsung BDP1000 raktársöprés vagynemtom mi miatt 55e br akcióban.
  • narumon
    #119
    "Torrent oldalakon a HD-s filmeknél rendre beírogatják, hogy ez aztán űberbrutál, kurv@ jól néz ki, stb. Meg hogy ezek után a franc néz gagyi DVD-t."

    Igen és ezeknek az embereknek a 90%-a egy monitoron nézegeti jó esetben 60cm-ről.
  • dez
    #118
    PS3 vásárlását tervezem hamarosan. Ezen kívül van egy csomó HD-s filmem (mkv). De egy nagy megjelenítőn látszik a különbség. A GTA4 nem igazán érdekel, ellenben néhány exkluzív igen, és más terveim is vannak a géppel.

    Az köztudott, hogy a MS fizetett a Rockstarnak bizonyos később megjelenő X360-exkluzív tartalmakért. És az is valószínű, hogy elsősorban az X360 HW-ére tervezték, az volt a fő platform.

    Attól, hogy nem vesz most mindenki BD playerkeet, hidd el, nem keveset ad el a Sony (és néhány nagyobb gyártó, akik alapító tagok voltak) a BD playereiből nyugatabbra most is. Meg persze a filmekből. Szóval keresnek rajta szépen. Persze egy idő után nem árt, ha jobban is elterjed, mielőtt a kiadók bemondanák az unalmast, ezért engedik jövő évtől, hogy a kínaiak is ráidnuljanak.
  • peat666
    #117
    Neked van blu lejátszód és/vagy ps3-ad egyébként, hogy mindkét témában ennyire elkötelezett vagy? X360 arcade (occsó) nem létezett hdmi nélkül szerintem. Maradunk játékoknál akkor pl gta4-nél: 50e arcade gép+13e gta4 >(ár és minőség is jobb) 90e ps3+ 13e gta4. Jelenleg erről van szó a multi játékoknál, amelyek terjedőben vannak. Azt meg nekem nem adod be hogy rockstart megvette microsoft..meg a többi céget is. Nemsokára jön far cry2, ott viszont fizikára jobban használhatnák elvileg ps3-at, kíváncsi vagyok el-e érnek valamit.

    Írtad nekem hogy év végén jönnek az olcsó kínai blu playerek, még megint idő mire a filmkínálat is szélesedik, hát várok akkor türelemmel mint mindneki más. Ez itt a sony gondja, ami a miénk is. Mi várunk ő meg bámul a paicra birka módra.
  • dez
    #116
    Az elég érdekes lenne, mivel jelenleg a PS3 olcsóbb, mint a legolcsóbb asztali BD lejátszó.
  • dez
    #115
    Azt írtad 2-3 hónapja, hogy néztetek jó kis VC-1-et, meg DVD-ket, és nem láttatok közöttük lényeges különbséget, meg hogy többen észre sem vették, hogy más lenne a kettő. Ami azért elég érdekes.

    Torrent oldalakon a HD-s filmeknél rendre beírogatják, hogy ez aztán űberbrutál, kurv@ jól néz ki, stb. Meg hogy ezek után a franc néz gagyi DVD-t.

    Én inkább azt tapasztalom, hogy a jóhoz gyorsan hozzá lehet szokni, és ami addig jónak tűnt, az máris nem annyira jó. Mellesleg jogosan. (Nekem speciel már rég nem tűnik olyan jónak a DVD.)
    Mindenféle összehaonlítósdi nélkül. 5-6x-os felbontásról beszélünk, nem ilyen másfélszeresről, meg ilyenek.

    Neked elég, ha felismered a képernyőn, hogy pl. Harrison Ford, én viszont Harrison Fordot akarom ott látni, nem egy pacát, ami Harrison Fordra emlékeztet. :) És a környezetben is meg akarom figyelni a tárgyakat. Pl. egy (rég)múltban játszódó filmnél nagyon is sokat tesz hozzá a hangulathoz, élményhez. De amúgy is jobb a szemnek nagyobb megjelenítőn. Életszerűbb, élőbb az egész.

    Persze relatív, mi mennyire éri meg (és tegyük hozzá a kinek-et is). Kicsit csodálkozásra késztet, hogy a 37"-es nagyfelbontású tévéden inkább DVD-zel.
  • narumon
    #114
    Ráadásként megintcsak ott tartunk amit a múltkor leirtam, hogy egy xbox meg egy asztali BR lejátszó olcsóbb vagy max ugyanott van mint egy ps3, s nekem az előző variáció sokkal kényelmesebb és szimpatikusabb.
  • narumon
    #113
    "Mellelseg állandóan a legolcsóbb X360-at emlegeted, véletlenül nem olyan van neked is, HDMI kimenet nélkül...?"

    Legolcsóbb Arcade is van igen, de mint mindegyik újabb boxon ezen is van hdmi kimenet természetesen.

    "A 640 és az 1366 között számodra nincs számottevő különbség (ezt a múltkor így írtad), de bezzeg 640 alá már nem mész, mert az már hirtelen nézhetetlen."

    Hol írtam én ilyet? Szerintem soha nem írtam ilyet, merthogy nem vagyok vak, ahogy pontosan látom azt is hogy a 720ps anyag mennyivel jobb. Csakhogy nem erről beszélgetünk.

    ""768p"-s tévéken 2,5m-ről divxet néznek a legnagyobb megelégedéssel, és még ők szólnak be másoknak, akik nem így vannak vele."

    Tudod nagyon jól (mivel sűrűn összeakadunk itt), hogy nem igazán nézek divxet. Azt irtam azelőtt is, hogy mostanában megnéztünk jópár filmet divxben, de az ilyen szabányokat én olyan messzire kerülöm hogy ihajj. Én dvdt nézek. Rengeteg eredeti dvdm van és jó sok másolt is. Kiirva 1db divxem, xvidem, svcdm, megmittoménmégmi sincs. VC1 anyag van egy pár DL lemeznyi, többnyire dokumentum és természet (mint ahogy ezt is irtam).

    Azonban visszakanyarodtunk az elejére, megint a szavakat csűröd-csavarod. Soha sehol nem irtam, hogy a hd nem néz ki jobban, ha nekiállsz nézegetni, de ez a feeling pár nap után elmúlik (legalábbis nálam ennyi volt, havernál eltartott egészen 2 hétig) utána már nem fogsz dvd és xbox között kapcsolgatni, hogy na az egyik mennyivel jobb mint a másik, hanem egyszerűen megnézel egy filmet, és mivel a különbség igy már nem olyan egetverő, így nagyon gyorsan belátja az ember, hogy ez bizony sok pénzt nem ér. Ha lesznek olcsó lejátszók és lemezek akkor természetesen mindenki cserélni fog (énis), de JELENLEG nem.

    És megint bazinagy flamet kerítettünk abból, hogy nem vagyok hajlandó 100e forintért egy konzolt venni amit nem használnék másra csak ugyanarra mint a feleannyiba kerülő konkurenciáját.
  • dez
    #112
    szoba
  • dez
    #111
    "Hát nem fogom a szoba közepére rakni a tévét azt elhiheted. A normális 2,5m távolságból nézzük."

    Ilyen kicsi a szoba, vagy az ülőbútor nincs a szóva "egyik" végén?
    Mindenesetre, akkor a távolsági problémát is kizártuk.

    "Oké megint paraszt vagyok, miért nem nézek 1080p cuccot a 720p tévémen (ami egyébként nem néz ki jobban ezen a tévén)"

    Ez nem 720p-s tévé, hanem 1366x768-as. De ha nem képes 1080p-t a natív bontására méretezve megjeleníteni, akkor gyengus.

    Mellelseg állandóan a legolcsóbb X360-at emlegeted, véletlenül nem olyan van neked is, HDMI kimenet nélkül...?

    "ÖÖ miért is 4:3?"

    Alapból ez a felbontás 4:3-as képarányhoz tartozik. Bár akadnak speciális szabvályú DVD-k, amik megfelelő playerrel széltében széthúzatva a képet 16:9-es képet eredményeznek. Van olyan is, hogy anamorph mód (amikor eredetileg szintén 16:9-es a kép, de alapból függőlegesen széthúzva 576-ra, amit az erre alkalmas megjelenítőnek kell függőlegesen összenyomva megjeleníteni). De a legtöbb DVD nem ilyen. 16:9-es kép esetén 720x400 körül alakul a felbontásuk.

    "Ilyen divxet elvből még csak le sem töltök. A minimum a 2CDs 640x felbontás. Ezalatt nálam a megnézésre sem érdemes kategória."

    A 640x350 sem éppen 720x400. Amúgy érdekes, a 640 és az 1366 között számodra nincs számottevő különbség (ezt a múltkor így írtad), de bezzeg 640 alá már nem mész, mert az már hirtelen nézhetetlen.

    "És ismét a szót csavarod a lényeg helyett. Mint hónapok óta mindig. Most jön majd az állókép belinkelés. Már várom."

    Csak próbálom feltérképezni, mi ott a valós helyzet. De úgy tűnik, egyszerűen el kell fogadni, hogy vannak olyan emberek, akik 37"-es "768p"-s tévéken 2,5m-ről divxet néznek a legnagyobb megelégedéssel, és még ők szólnak be másoknak, akik nem így vannak vele.
  • narumon
    #110
    "Megkérdezhetem, hány méterről nézitek azt a tévét? A "paraszti hagyományoknak" megfelelően a szoba túloldaláról?"

    Hát nem fogom a szoba közepére rakni a tévét azt elhiheted. A normális 2,5m távolságból nézzük.

    "A 720p az 1280x720, így nem használja ki még azt a HD-Ready LCD-tévét sem (1366x768). Főleg hogy SL DVD-s VC-1."

    Oké megint paraszt vagyok, miért nem nézek 1080p cuccot a 720p tévémen (ami egyébként nem néz ki jobban ezen a tévén)

    "De ha nektek még az is mindegy, hogy egy 37"-es tévén DVD-t (720x576 4:3-ban)"

    ÖÖ miért is 4:3?

    "vagy divxet (általában ilyen 540x300, tömörítési zajról nem beszélve)"

    Ilyen divxet elvből még csak le sem töltök. A minimum a 2CDs 640x felbontás. Ezalatt nálam a megnézésre sem érdemes kategória.
    És ismét a szót csavarod a lényeg helyett. Mint hónapok óta mindig. Most jön majd az állókép belinkelés. Már várom.