145
  • Anakyn
    Ingyen sört minden illegálisan letöltött megabájtért! :)
  • Gamecube86
    Érdekes felfogásod van...

Az tetszik leginkább mikor a warezos rinyál a legjobban mikor egy játékról kiderül hogy nem jön ki pc-re... Nem éri már meg erre a platformra fejleszteni, ez a szomorú helyzet...

Ó, és mellesleg. Ha én egy fogyasztó vagyok te pedig egy szolgáltató, én kiveszem a pénzt a pénztárcádból, lemásolom és használom azt majd vissza teszem az eredetieket, akkor te éhen döglesz barátom mert fel éled.
  • fade2black
    Ha figyelmesen olvasnál látnád, hogy az ISPn keresztül akarják a usereket megfogni. Az ISPn pedig mindent lát amit csinálsz az utolsó csomagot is, minden forgalmad rajta megy keresztül. ennyit a semmi esélyük ellenröl. ISP elé te wingatet se raksz be.

Mondjuk mit csodálkozok nemérted te csak zsidózni meg gecizni tudsz, ennyihez értesz és ennyi vagy.
  • aaaaa
    Ne hasonlítsuk már ismét a kukorica lopást a szellemi termékek MÁSOLÁSÁHOZ. Miért jó csúsztatni ? A kukorica eltűnik a tulajdonosától, a lemásolt szoftver, zene nem.
    Persze lehet beleképzelni, vagy beleálmodni olyan vevőket, akik ezer számra vesznek audio CD-ket 6-8 ezerért, de ez csak álom és nem a realitás. Persze biztos ha nem lehetne lemásolni EGYESEK megvennék, de messze nem mindenki. kb 90% inkább lemondana róla és ha nincs "ingyen" , és inkább másra költené a pénzét. Annak meg az ORSZÁG GAZDASÁGA SZEMPONTJÁBÓL totálisan nincs jelentősége hogy windows-t , pálinkát, vagy benzint vásárol a fizetéséből a polgár, a fizetett ÁFA ugyanannyi.
    Bár az utóbbi kettőnél a jövedéki adó miatt még jobban is jár az állam , Még akkor is ha a "jogvédők" rendszeresen pont ennek az ellenkezőjét szokták hazudozni.
    Ha nem volna ennyi pofátlan hazugság és mellébeszélés, csúsztatás, irreális árak, boszorkányüldözés stb. a témában, talán az emberek is jobb szívvel adnák ki a pénzt ezekre a szellemi termékekre is.
    A politikusnak meg nem kell feltétlenül lopni. Elég rossz döntéseket hozni. (Mondjuk csak azért, hogy a haverok cége se járjon rosszul, amit aztán ezek a cégek meg tudnak hálálni apróbb zsebbe csúsztatott pármilliós "ajándékokkal") miáltal így akár 10x 100x nagyobb kárt okoznak, mint ha simán csak ellopnák azt pár milliót, vagy milliárdot.
  • aaaaa
    Na megint a hülye példa... Ha valaki ellopja a pénztárcámat és utána LEMÁSOLJA a benne található pénzeket, utána visszateszi bele, tehát megmarad az eredeti pénzem, nem igazán zavarna...
    A programozókat pedig általában az őket alkalmazó cég zsákmányolja ki. Ha Te is rendesen meg lenél fizetve, már rég milliomos lennél...
    Amíg egy ócska MS OFFICE majd 100 ezer Ft, miközben 100 millió számra adják el, addig a mezei user elgondolkodik, hogy miért is annyi, miközben az ingyenes Office-szerűségeket is megírja valaki.
    Persze ha mindenki venne belőle legálisat talán olcsóbb lenne, de mennyivel ? 50%-al... ? És akkor ? Ilyen eladott példányszám mellett így is mérhetetlenül gusztustalan ára van...
  • Gamecube86
    Kíváncsi lennék mi lenne ha köztetek mindenki programozó lenne...
    És a műveteket amit pénzért kínáltok vígan töltené le mindenki szerte a világon ingyen és bérmentve. Az a probléma hogy annyira természetesnek veszik az emberek valaminek a letöltését hogy fel sem merül bennük a lopás gondolata... Mert akármilyen szemszögből is vizsgáom ez az, (mé lenne lopás?! ingyé van fönn a neten wazz) Ugyan már, ha valaki az asztalon felejti a pénztárcáját kivennétek belőlle a pénzt? Válaszoljátok meg magatokban ezt a kérdést, majd gondolkodjatok rajta kicsit. Én sem vagyok milliomos, nekem is gyűjtenem kell ha meg akarok venni valamit. Ha pedig valamire nem tellik az nem jogosít fel rá hogy ellopjam.
    Ennyi lenne a véleményem a dologról, tőllem azt csinálnak mások amit akarnak de ne akarják megmagyarázni hogy az helyénvaló...
  • Vorpal
    Ha nálam maradna a pénz akkor miért lenne magasabb a fizetésem?
    Talán több lenne a pénzem nem?
    De ugyanakkor a pénzem nem forogna és
    pl. te nem kapnál annyi fizetést.
    Gondolj a bankokra - abból élnek, hogy a pénzel gazdálkodnak,
    ha maguknál tartanák mint ahogy javaslod kunyi sem lenne belőle.

A politikusok meg a társadalom tagjai - azok is csak olyan állatok mint a többi,
    de tegyük hozzá - a töredékét nem tudják ellopni annak amit a társadalom.
    Mivel a kettő relációban van a tanulság, hogy igenis kényszeriteni kell
    az embereket hogy fizessenek és kész - pofázni attól még lehet.
    Aztán lesz kórház meg hivatal meg villamos az persze jó.

Számomra nem igazán világos az, hogy miért mondjátok, hogy warezolni belefér,
    ha kukoricát lopsz a gazdát teszed tönkre ha kenyeret már alvállakozókat is.
    Ha szotvert lopsz - szellemi produktumot lopsz - egyszerüen meglopod azt
    aki késziti - legalább akkor ne ugráljunk már ezen.

Ha én egy produkcióban résztvettem - engem megfizettek és örültem
    mert tudtam enni meg számlát fizetni és énis megfizetek ha nekem dolgoznak.
    Ezzel kézzelfoghatóvá válik a pénz ami ebből származik és ha tönkeremegy a cég
    nekem meg nincs mit ennem pl és nem veti fel a pénz a stúdiókat elárulom.

Warezolni k*va jó amig Gimis az ember és annyi a dolga hogy assasins creedzzen - amikor össze kell raknia egy országot - akkor már nagyon nem jó.
  • arrakistor
    Szüntessék be az egész internetet .. ez az egyetlen megoldás a p2p rendszerek felszámolására.
  • valamit
    1. A magas adók és a nagy korrupció összefügg. Ma az emberek annyi adót fizetnek, amennyit gondolnak és nem amennyi a kiszabott mérték. Következőleg lehetne csökkenteni nyugodtan az adókat, mert az emberek így is annyit fizetnek, amennyit ők jogosnak tartanak és annyit meg úgyis fognak fizetni. Ugyanakkor fehér pénzekkel jóval nehezebb a korrupciót szervezni. Ergo ha fehéredne a gazdaság, csökkene a korrupció is. Például egy orvos is annál kevésbé kérhetne hálapénzt, minél kevésbé él ilyen módszerrel más a társadalomban. Szóval el kellene indulni az adócsökkentés felé és a számlák kiírása és a legális dolgok felé egyénileg is, hogy kollektíve is jobban érezzük magunkat.

2. A politikusok és mindenki aki közel van a tűzhöz nem feltétlen törvénytelen módon szedi meg magát. (persze nyilván úgy IS) Egyszerűen közel van az információhoz. Jó példa erre a jogászok is. Első nap olvassák a törvényt, második nap már kihasználják a kiskaput és azt csak akkor csukják be, ha már sokan észrevették. Ugyanígy például egy gazdasági megrendelés. Ha x politikus tudja, hogy y telket két hónap múlva meg akarja venni egy társaság, akkor gyorsan megveszi és ő adja el már drágábban. A tudását, az információkhoz való közelségét, pénzre váltja.
  • NYCBoy
    Csak azt nem veszed figyelembe, hogy a te pénzed megy az aranykanál készítőnek! Ha nem a te pénzed lenne, hanem nálad maradna az a pénz, akkor kb 50%-al lenne magasabb a fizetésed! Talán még varezolni is kevesebbet kéne.
  • Vorpal
    mond meg nekem akkor szépen - úgy praktikusan barátom - szerinted hogy veszik el az a pénz - hova megy - kövess szemmel egy ezrest pl.

ugye gondoltál arra is, ha zsebre megy akkor abból autó lesz véve vagy ház vagy aranyszobor vagy ezüstkanál és az autóárusnak is lesz munkája és az ezüstkanálkészitőnek - ezért írtam csak nem figyeltél oda, hogy az a pénz nem veszik el, kivéve ha lopnak.

Mégegyszer : a Fogyaszói társadalom a fogyasztásra épül. Ugye milyen okos?

Kontra : Engedjék szabadon ZUCHSLAGOT - elvégre ő is csak lopott - mi ebben a különös?
  • Vorpal
    ez jó nagy hülyeség volt - mellesleg mi bajod a nagy orrú emberekkel - jobban szagolnak
  • arrakistor
    mikor fogják már fel végre ezek a nagyorrú cionista fírgek, és ezek az ACTAkukacok, hogy SEMMI esélyük nincsen a decentralizált, hagyma-elven működő kódolásokkal átfűzött rendszerek ellen ??!?!?!?!?!?!?!?!??!?!?!?!??!

• HUmanEmber41st
    Igen, bizony fel kellene már ébredni!
    Mert ha én itthon CDt veszek ami kb.6-8 ezer Ft, abból a magyar állam egy fillért sem lát.
    Amíg egy tőlünk nyugatabbi országban 3-4 szeresét keresik, és sokkal olcsóbb minden a mi árainknál, ne csodálkozzanak.
    Amíg lop, csal, hazudik a miniszterelnök is, addig ne várjanak mást az állampolgároktól sem.
  • LMNO
    "cd-n meg nem fogom megvenni, mert úgyis áttömörítem, mert csak kis mp3 csipogóm van. de akkor én máris jogsértést követtem el"
    az nem jogsértés ha legrabbeled és felrakod az mp3 lejátszódra
  • willcox
    Te rettentő nagy tévedésben élsz. Amíg az a valós helyzet, hogy a befizetett adókból nem a társadalom profitál, hanem magánzsebekben tűnik el, addig ne várjon senki sem javulást. Egy ideig mindenkit hülyének lehet nézni, de idővel ezek száma rohamosan csökken.
    Te persze fizessél szorgalmasan 50 centeket, nehogy éhen haljanak a kiadók.
  • waterman
    25-30 forintot adnék egy zenéért, amit nem kapok meg fizikailag egy adathordozón, amit csak fel kell pakolnia a kiadónak a netre és csak várnia kell a zöldhasút. pont egy nullával hosszabb mostanság egy zeneszám ára. cd-n meg nem fogom megvenni, mert úgyis áttömörítem, mert csak kis mp3 csipogóm van. de akkor én máris jogsértést követtem el, szóval az lenne a legjobb ha minden felhasználó fejbelőné magát a hátsókertben, mert potenciálisan warezolhat is akár.
  • Vorpal
    Adalék : Most jöttem fel - látom a romák keményen paprikáznak 100 Ft ért - amig warez van addig ők is maradhatnak?
  • Vorpal
    Látom mindenki warezpárti én is keményen használom - de csak egy példa:
    A józsefvárosi piacon árusított illegális szar ugyanúgy szociálpolitikai kérdés mint a warez.
    Eljön az idő amikor számba kell venni a mennyiséget és kifehéríteni a dolgokat - és bármennyire is fáj - ebből a társadalom profitál.

Ugye senki sem hiszi, hogy a legális eladásból befolyt díjakat - valami nyugati milliárdos bevarrja a vánkosába -az folyik és abból lecsíp az állam - ergo a társadalom.
    Minden ellopott adó - a társadalmi fejlesztéseket - tehát benneteket lop meg,
    még akkor is ha csak töredéke szolgálná ezt.

Régóta ismert, hogy Magyarországon a számla nélkül olcsóbb károkat okoz - ez sem más.

a CC nem megoldás - de emberi áron adott zene igen - tegye fel a kezét aki nem adna 50 centet egy dalért, és akkor ez amerikai fizetések mellett kerül ennyibe, nehogy már akkor lopni kell.
  • JL666
    Azért tanulhatnának a ma magyaroktól. Itt sok nyugdíjas van, ezért emelik a nyugdíjakat, főleg a választás előtt, hogy rájuk szavazzanak. A fél USA warezol, ha betiltják ki fog rájuk szavazni?!
  • sathinel
    kezd kialakulni az a véleményem hogy ha valaki politikus, akkor az annyit jelent hogy jogi végzettséggel rendelkező idióta, aki semmit sem tud a világ dolgairól csak amit (pénzes)barátai elmondanak, és ezek alapján hoz döntéseket.

A másik fele hogy kezd az az érzésem lenni, hogy a jogvédők több pénzt költenek megelőzésre mint amennyit keresni tudnának ha senki nem töltene le illegálisan.
    Valószínű ezért kezdtek el terjedni a creative commons zenék.
  • assdf
    Az internet monnyon le!
  • emile zola
    azért arra kíváncsi lennék, h ez az egész mennyibe is került
    mármint mennyit fizettek a film-és zenestúdiók mindezért???
  • FoodLFG
    A tervezet ugyanis törvényen kívül helyezné mindazon platformokat, amelyek nonprofit jelleggel elősegítik a szerzői joggal védett tartalmak csereberéjét a világhálón.

Ez kb a fél internetre vonatkozik. :D Már megint fogalmuk sincs hogy mit csinálnak :P
  • FoodLFG
    Én nem lennék annyira optimista a helyükben, de mindegy.
    A következőgenerációs P2P rendszerek meg fogják oldani a problémát. Nem kell aggódniuk..