116
  • bens
    nem neked, #27-re írtam, csak elb@sztam.
  • Fbn Lx
    ezt most nekem írtad?
    ha komolyan nekem címezted, tanulj meg szöveget értelmezni, mielőtt nagy oltogatásba kezdesz.
  • mama2
    Akkor mi ha nem harcművészet?
  • bens
    aha, tehát máday barátunk rávilágított h a taichi nem harcművészet hanem sport. hát grat neki is meg neked is.
  • mama2
    Csak nem az enyém.
  • bens
    a taichi egészen pontosan olyan harcművészet, ami az ember és a természet harmóniájára alapoz.
  • bens
    a taichi nagyon jó dolog szerintem. nekem van valamekkora harművészeti múltam (7 év karate, 5 év kick-box) és én nagyon hiányolom azt a fajta mozgást az edzésekből amit a taichi nyújt. bizony gondolni kell a testi-szellemi harmóniára is, mert különben előjönnek a problémák.
  • Fbn Lx
    megkérdezhetem, hogy hány szemináriumon/táboron voltál már? =)

Egyébként meg senki nem mondta, hogy 1 év alatt akar megtanulni küzdeni. Az alapkérdés is az volt, hogy a tai chi, mint egészségfejlesztő harcművészet, megfelelő-e neki...
    ez a betörős-leküzdős szöveg már csak gyerekes hülyeség persze, 14 alatt van a srác.

Nekem azt tett be nagyon, hogy a tai chi nem harcművészet... akkor nem vagy tisztában a harcművészet fogalmával, ahogy a tai chi eredetét sem ismered.
    A császár őreinek kiképzésére fejlesztették ki a tai chi-t eredetileg, asszem az 1600-as évek körül. az egészségmegőrző szerepe csak később jött, amikor jobban elterjedt.
  • Tinman #28
    Tudtommal műtéttel gyógyítható...
  • Tinman #27
    Pánikrohamod van? ^^

Senki nem mondott, olyat, hogy csak a WT. Ezt te találtad ki.
    Ahogy a fikázást is...

Az meg tény, hogy mind Máday, mind pedig a "jobb keze" nem 1x rávilágítottak arra, hogy a Tai Chi mennyire kiváló életforma és sport, de NEM harcművészet.
    A harcművészet arról szól, hogy megvédd magad, elérj egy olyan szellemi és testi szintet, hogy szinte mindig képes vagy védekezni és ha kell keményen visszatámadni.
    A Tai Chi évekig nem erre tanít. Mire olyan magas szinten űznéd, hogy hasznát veszed az életben, már beleöltél 10 évet.

A WT magatartásról sok fogalmad nincs, járj el több szemináriumra.
  • mama2
    Fallot-tetralógia
  • Fbn Lx
    hát, végülis félig ja. Bruce Lee sokáig tanulta, aztán a Jeet Kune Do-ba is sokminent bépített belőle. Na az az ő harcművészete.
  • Zerénd
    Ez nem a Brusz Liij fityfenée? Vagy az más volt?
  • Fbn Lx
    Egyébként szeretném kipróbálni a tai chi-t, tud valaki klubot Miskolc környékén? :)
    illetve én találtam... de a honlapon azt írják, hogy fegyveres oktatás nincs, sem harci, csak az egészségmegőrző részére koncentrálnak.
    Én inkább olyat keresnék, ami teljes egészében átadja a tai chi-t.
  • Fbn Lx
    Nem mondod komolyan. Mostmár értem, miért utálják a wt-t sokan, és hogy mire modnják, hogy: "tipikus wing tsunos magatartás" :/
    az ilyen vélemények miatt. csak a wt, a tai chi nem harcművészet! ugye? akkor most wing tsunosként el is szégyellheted magad, meg úgy általánosan harcművészként. Mivel alapvető, hogy mindent, aminek múltja van, ami bevált, amit hozzáértő mesterek tanítanak, tisztelned kell.
    Ez a "bemegyek fikázni mert szerintem az a király amit én tanulok" hozzáállás régen rossz.
    És ezt mind úgy mondom, hogy wing tsunozom. és tisztelem azokat, akik tai chiznak, és úgy gondolom, hogy lehet nagyon magas szinten művelni. tisztelem a karatésokat, de még a thai boxossokat is. szal nem kell itt osztani az észt... "olyat keress, aminek hasznát is veszed." pff...
  • Tinman #21
    Wing Tsun-osként kikérem magamnak, hogy ezt harcművésztek kategóriába soroljuk.

Tény, hogy mozgáskoordinációt fejleszt, meg megnyugtat, meg segít az egészséged megőrzésében, de ezt ezernyi más sport is tudja.

Ha már harcművészetet akarsz tanulni, olyat keress, aminek hasznát is veszed.

Mi a baja a szívednek?
    Egy normális mesterrel, szinte bármilyen harcművészetet tanulhatsz, "gyenge" szívvel is... egy barommal semmilyent.
  • fanka93
    marad a sakk barátocskám :/
  • Zerénd
    Az Tájföld és kína teee! :DDDD

Tai chinak több fomája létezik. Ha azt mondják tai chi, szinte mindenkinek az a mozgásforma jut eszébe hírtelen, amit néha mutatnak a tvben a kinaiakról amikor reggeli tornásznak. Az a lassú, majd nemhogy balettos mozgás. :D De ennek is ezer fajtája van. Van gyorsabb, lassabb változat, van pusztakezes és fegyveres is.
    Én csak azt tudom neked javasolni, ne kérdezz senkit, csináld. Ha dvdről is teszed ezt, akkor is a javadra fog válni. Ez mellé azért fuss, Mama fuss! :D
  • Attila8805
    Akkor sakkozz.
  • Énvagyokazapád
    :?SDA:_?SAD.-,sad-sadsadasd
  • cucmalajmc
    a fedettpályás távolbanézés a legmegfelelőbb sport számodra.
  • Balumann
    beírod, hogy Thai chi és akkor is Tai chi -s találatokat ad ki... :D
  • mama2
    google Thai Chinak adta ki na mindegy:P. Én csongrádi vagyok, szóval nem messze van Szeged.Csak oda lejárni meg ilyenek:P.
    #7: NAGYON!
  • fanka93
    le akarsz fogyni? napi 1 óra futás az erdőben,1 hónap múlva olyan vádlid lesz mint nekem de vmit tuti kell sportolni:)
  • Atkamon
    Előszöris az Tai Chi és nem Thai chi:) Én 1 évig tai chiztam, én nagyon élveztem, igaz az tény hogy nem túl kemény:D De mozgáskoordináció fejlesztésre nagyon jó. Nekem aztán személyes problémáim voltak a mesteremmel, és azért hagytam abba, pedig nagyon szerettem. Nem tudom, hol laksz, ha esetleg Szegeden, akkor nagy szerencséd van, ott tanít egy nagyon jó sifu(mester), akit még táborban ismertem meg és nagyon jófej volt. Ha van rá lehetőség, kezdj el valamilyen fegyvert is tanulni, az izgalmasabbá teszi az egészet:) Nálunk bot volt, kard, szably, lándzs és legyező... mind nagyon érdekes:)
    Szerettem nagyon a tai chit, de aztán sajna abba kellett hagynom.
  • Rockynhooo
  • John Cena
    :P vegyél bézból ütőt és ilyen rajz szöget:P azt még ha otthon is vanank akkor szülők hívják a zsarukat te pedig ütöd a betörőt:P
  • Prince of Máté
    lol
  • Dave0092
    Nézzed Shobert norbit és arra mozogj :D Amugyse hiszem hogy egy kis hugyos gömböc 11 éves tudna valamit kezdeni ha véletlenül betörnének hozzájuk.
  • cucmalajmc
    mennyire vagy lekorlátozva a betegséged miatt?
  • Balumann
    Nekem van 2 Tai Chi -s DVD-m, Tai Chi a testnek és ~ a léleknek. De ez inkább ilyen jóga, fogyásra nem alkalmas :) Én egyébként már végigcsináltam 2-3x, illetve az egyik nehezebb és nem könnyű így filmről utánozni, de nem rossz :D
    Bár hatását én nem nagyon éreztem, anyukám nagyon.
  • passatgt
    tudnék:)
  • mama2
    Jó de én ilyen edzésekre nem járhatok a szivem miatt, de csak kéne valami mozgás, mert le kéne fogynom, de mozgás élkül, nem nagyon sikerül. Ezért gondoltam ezt, mert jó is, itthon tudnák gyakorolni, meg ha betör ide valaki, akkor megvédem magam:D.
  • cucmalajmc
    én karatéztam és az nagyon kemény sport. valamit kell sportolnod az biztos. de szerintem se fórumon kéne utánna érdeklődni.
  • Szeszmester
    Szerintem vmi keményebbet válassz, Kung-Fu v Kempo.

Amúgy ilyen dolgoknak nem oldalon kell utánanézni, menjél le egy edzésre és csináld végig!
  • mama2
    Ki űzi ezt a fajta harcművészetet? Én most érdeklődöm utána, szerintem jó. Tudtok olyan oldalt, ahol ezzel foglalkoznak?