116
  • Palinko
    #116
    ha már vetted a fáratságot és utánna néztél leírnád, hogy mire jutottál pontosabban, vagy bővebben?
  • Zerénd
    #115
    Vagy. :DDDDD
  • bens
    #114
    vagy szöges cipő
  • Zerénd
    #113
    No! Utána néztem ennek a jégen elnem lehet tolni dolognak. Örömmel jelentem, meglehet csinálni! Nem kell hozzá semmilyen csi csu csa meg távolkeleti misztika, csak egyszerű fizika.
  • NessieGraf
    #112
    Erre én is kíváncsi lennék. Meg arra is, kinek higyjem el, amit mond erről. Mert szerintem messze kéne menni, hogy hiteles választ kaphassunk.

    Viszont lehet, hogy vannak testi jegyek a hozzáértők számára. Hiszen pl. a szufi eneagramm alapján bárkiről megállapíthatod, milyen személyiségjegyekkel született. Igaz, arra nem ad pontos választ, mivé fejlődött.
  • Fbn Lx
    #111
    na ez pl. engem érdekelne, hogyan lehet megállapítani, hogy nekem milyen típusú energiám van?
    vannak erre utaló testi jegyek, vagy viselkedésbeliek? vagy vmi megérzés alapján megy?
  • Fbn Lx
    #110
    ez egy kamuvideó.
    valószínűleg azért készítették, hogy lejárassák vele a kóklereket, vagy reklámozzák vele az MMA-t...
    gondolod, ha egy mester tudja magáról, hogy valójában nem működnek a képességei csak a tanítványain, kiállna és fizetne 5ezer dollárt azért, hogy betörjék az orrát?
  • NessieGraf
    #109
    Nem jelent semmit. Valószínűleg egyszerűbb, kényelmesebb nem elhinni és leszólni egy információt, mint utánanézni egy valóságtartalomnak.

    Úgyhogy megmaradunk annyiban: te azt hiszel amit akarsz, én meg azt láttam, amit láttam és azt tudom, amit tudok.

    Azért egy dolognak örülök. Ma már szeretem, ha valakinél fiatalabb, rugalmasabb és kíváncsibb lehetek. Köszönöm, hogy megadtad nekem ezt az érzést.
  • bens
    #108
    nem fogom megkeresni, mert nincs értelme. ha én elkezdeném híresztelni h én meg tudok repülni, engem se keresnének meg, csak símán nem hinné el senki. mellesleg ha tényleg nem csúszna a jégen már rég benne lenne az újságokban meg tudósok vizsgálnák.
  • NessieGraf
    #107
    Szó nincs vitáról. Nem Csúszik. Ő büszke rá, hogy milyen erős föld energiái vannak. Én láttam, hogy így van. Húztuk, vontuk, nem csúszott. Ettől még az a véleményem, hogy jól akkor működne a dolog, ha különbséget tudna tenni, mikor kell és mikor nem ilyet használni.

    De mert büszke rá, ezért mondtam neked, ha megkeresed biztos megmutatja ingyen is. Minek költs erre feleslegesen :D
  • bens
    #106
    távol áll tőlem a kötekedés, arról meg h az ember csúszik-e a jégen, valahogy nincs kedvem vitát nyitni.
  • NessieGraf
    #105
    Egyesek pont annyira gátolva vannak benne, mint te a négy kereked forgatásában. Ha mindenáron kötözködni akarsz, javasolj megfelelő helyet, ahol kimehetünk kötekedni :D

    Ha tényleg nem érted, mert számodra is elég sajátos a nyelvezetem, küldj privit, ott megadom, hol tudjuk átbeszélni.
  • bens
    #104
    aha, szóval a taichi mesterek nem tudnak csúszni a jégen. értem.
  • NessieGraf
    #103
    Bocs. Nem győzi le a természet törvényeit. Él természetes lehetőségeivel. Nem eléggé szerintem, mert ha így lenne legalább akkor csúszna, amikor szeretne. De nem tud.

    Vízen járni és repülni se tud. De azt meg se tanulhatná.
  • bens
    #102
    nézd, én elhiszem h ez a havasi andrás nagyon híres meg jó taichi mester, de az ember csúszik a jégen. ha én odaállok elé és meglököm, úgy h ő közben csak áll, nem csináll semmit, akkor hidd el h csúszni fog :P
    mellesleg ha ismered a taichi-t, annak nem is az a lényege h legyőzd a természet törvényeit, hanem épp h együttműködj vele. tehát egyáltalán nem arról van szó h egy taichi mester kétujjal megállít egy vonatot meg ilyenek. a taichival fel tudod erősíteni a természetes mozgást, de a természet törvényeit nem fogod legyőzni. tehát se vízenjárni, se repülni, se jégen nem csúszni nem tud, még egy taichi mester sem.
  • NessieGraf
    #101
    Kedves barátod, Gugli segíteni fog Havasi Andrást megtalálni. Szerintem ingyen is megmutatja neked.

    De ha most megmondanám, milyen eredményességgel fektethetnéd be azt az összeget, amit ajánlottál, azt mondanád, Uri Geller ipari tanuló hozzám képest. Úgyhogy inkább nem.
  • Zerénd
    #100
    Tudod mit! Ajánld nekem, de a felszerelést én hozom. :DDDDD
  • bens
    #99
    páLYára
  • bens
    #98
    adok neked is meg ennek a havasi andrásnak is 50ezret, ha lejön velem a jégpájára, rááll a jégre, én meglököm és nem csúszik el.
  • NessieGraf
    #97
    Ezt csak gyógyító energiával rendelkezők tudják megtenni. De ugye egyértelmű, hogy a sebész se azzal kezdi, hogy elvágja a beteg torkát?

    Ezért írtam később, hogy van, de számukra tilos ezt használni. Lelkiismereti tiltás.

    A nagyobbik gond: olyat viszont nem ismerek, aki meg tudja mondani, hogy pl. az én energiám milyen típusú. Ugyanis ha olyan van a közelemben, akinek valamije fáj, vagy nagyon fáradt, elkezd forrósodni a tenyerem. Nem használom semmire a ténymegállapításon kívül, mert ha nem értek hozzá nincs értelme. Én tényleg nem vagyok Uri Geller. :D A legprecízebb választ Dr. Robert Lyons adta: tűz típusú chi.

    Na most erre bátran köthetek csomót. Nem változik más, csak az: tele leszek kétséggel. És nem abban kételkedek, hogy az energia létezik, hanem abban, hogy mennyire megbízható egyesek szakértelme. Andrástól nem kérdeztem, mert mint említettem messze sodort az élet minket egymástól. Nem régen lett netem újra, de míg ez a topik el nem indult nem jutott eszembe megkeresni.

    Ezért mondtam azt, fontos az önismeret, mert vannak dolgok, amik lehetnek veszélyesek, de nem biztos, hogy lesz olyan, aki segíteni tud: mit kerülj. Ha az ember nagyon fiatal, még hajlamos örülni a tudásnak anélkül, hogy észrevenné: mindennek megvan az árnyoldala is. Amúgy ez bármilyen tudásra igaz.
  • NessieGraf
    #96
    Havasi András. Már említettem itt. Ingyenes infó volt.
  • Zerénd
    #95
    Vannak, bizonyíthatóan olyan technikák, amely a test érintésével biza halált okozhat, magyarán megáll az ember szíve. Ez nem újdonság, hisz akár egy nem erőteljes ütéssel meglehet ölni egy embert. Pl egyszerre kétoldalt a nyaki erekre. De, hogy hozzá se ér! Ezt azért már ne!
  • Zerénd
    #94
    Azé nem vót, merre ara járt uri gellert, és mindig aszonta, szív mukogy!

    Amúgy pont te írtad a #83 postban, hogy van ilyen technika. Most meg azt, nem volt. Most van vagy nincs?
  • bens
    #93
    figyi, tényleg nem akadékoskodás, de kapsz tőlem 50ezret ha mutatsz nekem egy embert aki nem csúszik a jégen. én elhiszem h meg lehet csinálni, de attól h valaki lejár taichi edzésre kiskunbüdösfüttyösön kedden meg csütörtökön, nem lesz neki semmilyen extrém "természetfeletti" képessége, ezt én garantálom. az már mindjárt más ha 3 éves korodban betesznek egy öreg taichi mester mellé egy kínai kolostorba, akkor elképzelhető. de az ilyen emberekről nekünk nincs és valszeg nem is lesz tudomásunk, mert nyilván nem arra fogják használni a képességeiket h nekünk bemutatózzanak, hanem meditálnak valahol ahol nem zavarja őket senki.
  • NessieGraf
    #92
    Félreértesz. A szívmegállítás csak bizonyos típusú energiával rendelkező emberek esetében lehetséges - nekik tilos alkalmazni azt a technikát. Más energiatípusok esetében teljesen más célra való a dolog. És külsősökkel is működik.

    Egyébként nagyon sok olyan dolog van, amiről azt hisszük hosszú időn keresztül, hogy lehetetlen, csak kiválasztottak képesek rá. Aztán jön egy váratlan helyzet, vagy egy felismerés. Ilyenkor szokott kiderülni, hogy mégsem lehetetlen, sőt végtelenül egyszerű és természetes a dolog. Ezt hívják megvilágosodásnak. Hétköznapi gondolkodással, mint az enyém is, rájön a megoldásra.
  • Gnome
    #91
    Szerintem is léteznek ilyen dolgok de nemhiszem, hogy ezt akárki megtudná tanulni...sztem a Földön max lehet kb 100 ember aki ismerheti(!) a "szívmegállítás technikát"(kung fus filmekben ez vmi fekete tenyér technika volt ha jólemlékszem:P)....

    ittvan egy kiai mester aki meg van győződve arról h pusztán energiával forgatni tudja az embereket meg ilyenek....a tanítványain sikerül is a dolog így sikerein felbuzdulva felajánlott 5000Dollárt annak aki legyőzi...nah jött egy MMA-s(mixed martial arts...álá ketrecharc) és rajta vhogy nemfogott az energia és betörte a mester orrát...[URL=http://youtube.com/watch?v=gEDaCIDvj6I]VIDEO^^[/URL]
  • NessieGraf
    #90
    Szívmegállítás nem volt, de néhány érdekesség azért igen.

    Mindenesetre a tai chi-hoz kell chi kung is. Ne csodálkozz, ha eleget gyakorolsz aztán nem tudsz korcsolyázni, mert neked nem csúszik a jég.
  • NessieGraf
    #89
    Én nem ott láttam. Élőben. Baj?
  • Zerénd
    #88
    Hát pediglen neked nagyon is igazad van ám! Számos kinai vagy hong-kongi "dokumentum" filmben láthattunk már ilyent. :DDDDDDDD
  • NessieGraf
    #87
    Annyira nem izgatnak a hitek, mert azok a templomba valók. A dragon ball fílingnek is megvan a maga helye.

    Attól, hogy valamit nem tapasztaltál, attól még létezik. Ha tudnád, te magad mire vagy képes, azon csodálkoznál a legjobban.

    Amerikában van egy múzeum, ahol a különféle gazdasági érdekek miatt meg nem valósult találmányokat tartják. A szándékosan visszafejlesztett képességek múzeuma sajnos nem megoldott.
  • Fbn Lx
    #86
    hagyjatok :-/
    nekem ettől dragon ball fílingem lett.
  • bens
    #85
    ehh, hát ne haragudj de én spec nem hiszem el h van olyan ember európában, de még a világon is aki meg tudná állítani a szívemet úgy h nem ér hozzám. elhiszem h van ilyen technika és működik is, de azt nem h a mókus majd lejár heti 2-3 taichi edzésre és akkor ott megtanulja.
    nem kell sztem túlmisztifikálni, minél fiatalabb korban kezdi valaki annál tovább juthat benne ez a lényeg. 13 évesen bármit el lehet kezdeni.
  • mama2
    #84
    "Csak egy példa a felelősségre: gyógyító energiával rendelkezők számára van egy mozdulat, amit nem alkalmazhatnak. Mert megállíthatják ellenfelük szívét anélkül, hogy megérintenék."
    Ez komoly?:O AztabasztaO_o
  • NessieGraf
    #83
    A tai chi chuan elkezdéséhez, gyakorlásához nem fiatal. A harcművészeti oldalához igen.

    Látnod kéne, mire képesek, mekkora felelősség azokat az energiákat használni. A kungfu olyan mellette, mint a grundfoci a profi világbajnok mellett. Leírhatatlan.

    Csak egy példa a felelősségre: gyógyító energiával rendelkezők számára van egy mozdulat, amit nem alkalmazhatnak. Mert megállíthatják ellenfelük szívét anélkül, hogy megérintenék.

    Gondold végig. Azt is, hogy Magyarországon elég kevés hiteles tai chi mester van. Ez olyan, mint amikor valaki büszkélkedett: ő tanult akupunktúrát. Gyorstalpalón, fél évig. Egy igazi akupunktőr 25-30 évig tanul, mert az emberi testen 1000 ilyen pont van, aminél nem mindegy, milyen szögből, milyen mélyen szúrják be a tűt.
  • Zerénd
    #82
    Ez jobb. 16+!!!!!!!
  • Gnome
    #81
    Sztem felejtsd el a Tai Chit tanulj inkább Shaolin Kung Fut :P.....bár ha jobban megnézem Pl Jet Li Tai Chi-je nagyon erős igaz ő a nagy Tájcsímásztör^^
  • bens
    #80
    bár én soha nem taichi-ztam, de sztem nem korai elkesdeni 13 évesen. kínában vannak fiatal gyerekek akik már ilyen idősen elég profik és elég nagy tudásuk van. ha fogékony rá akkor nyugodtan elkezdheti sztem.
  • NessieGraf
    #79
    Akkor neked a tai chi chuan harcművészeti ága korai. Ahhoz kiforrott személyiség és alapos önismeret szükséges. De megalapozására, a Tai Chi Chuan egészségvédő oldalának megismerésére, használatára más most is van lehetőséged.

    Keresd Havasi Andrást, ő írta a Nagy Tai Chi Chuan könyvet is. Valamikor tanultam tőle, de az élet olyan távolságra sodort, hogy nem tudtam folytatni. Jó mester és jó ember. Biztosan van nyoma a neten.

    Más harcművészeti ággal is foglalkozott. Ezek egyike remekül alapozza a későbbi Tai Chi Chuan tanulást.
  • Frosty01
    #78
    nem siránkozni kell hanem csinálni
  • mama2
    #77
    13 vagyok:).