67
  • atomkrumpli
    a szalámiban persze hogy sok só van, mivel nélküle megromlana
  • HZsoli
    Az egyik barátom egy tizenöt centis kést is túlélt...igaz nem az immunrendszere szedte ki belőle. Akkor ezek a mikroszkopikus dolgok ártalmasabbak az egészségre?
  • Epikurosz
    Bőven elég az a só, amely kenyérben, szalámiban, sajtokban, más kajákban gyárilag benne van.
  • dez
    Egy mértékadó cikk éppen erről: link
    Lényeg: emberre válogatja, ki mennyire érzékeny a kelleténél némileg több v. kevesebb sóra, de a túlzott eltérés az optimálistól senkinek sem jó. Az emberek általában túl sok sót vesznek magukhoz, azaz túl vannak sózva az ételek. Valaki ezt jobban viseli, más meg kevésbé. Így nem árt beiktatni sószegényebb kajákat is, ill. egyszerűen kevesebb sót használni a szokásosnál. Persze ésszrűen, mert a túl kevés sem jó.

Szóval ami leginkább megdőlt, azok a merev szabályok, mert nem vagyunk egyformák. De ez nem újdonság.
  • dez
    Pontosítsunk: az derült ki, hogy csak az emberek 30-50%-ánál hoz eredményt a sóbevitel visszafogása. Azt, hogy a túl sok só nem jó, biológiai tény. A szervezet sókoncentrációjának megvan optimális szintje, ettől semelyik irányban nem jó túlzottan eltérni. Én pl. azon közé tarozom, akiknek a kelleténél több sótól felmegy a vérnyomása.

Mindent figyelmen kívül hagyni butaság lenne, csak nem kell mindent egyforma prioritáson figyelembe venni. Amíg egészséges vagy, könnyelmű is vagy, de amint probléma támad, rögtön nem mindegy minden... (Hacsak nem vagy nagyon ostoba, de csak nem.)

Csak úgy mellékesen: az emberek többsége egészégesen kezdi, mégsem végelgyengülésben halnak meg a legtöbben, hanem valamilyen betegségben, ami sokszor több évtizedig is megkeserítheti az életüket. Úgyhogy azért nem mindegy.
  • dez
    Mellesleg az IBM már több qubites "gépet" működő is épített.
    Apropó, akkor ide is beírom neked, mert nyilván a másik topikba sem néztél vissza a tévedésed beírása után:
    optikai interferencia != kvantuminterferencia
  • dez
    Ha kicsit gyakrabban néznél vissza az 1 szem beírásod után, láthatnád, hogy nem éppen én vagyok az egyedüli, aki szóvá teszi, illetve próbálja megmagyarázni neked, valami miért nem úgy van - csak sajnos falra hányt borsó effektus bejátszik.
  • dez
    Akit érdemes itt ignorálni, az te vagy, fafej, az állandó csúsztatásod, tudatos megtévesztésed, vagy éppen csak erősen hiányos tudáson alapuló téves következtetések tényként tálalása miatt. A hsz-eid 1%-a értelmes.
  • NEXUS6
    Most hallottam, hogy amivel vagy 30 éven kersztül izélgették az embereket, meg a Sódernorbi félék is karriert csináltak belőle, szal hogy az alacsony só tartalmú kajáknak nincs statisztikailag kimutatható pozitív hatásuk!!!

Szal nekem kb ennyi a véleményem erről is.
    Persze igen, kockázati tényező az édszesek meg az egyéb immunhiányos emberkék, a nanocsövekbe is belehalnak, akik meg úgy átlagban jól vannak, azok meg elélnek addig kb mint akár 10-20 évvel ezelett is az emberkék, oszt jóvan!;)

Szal nem ettől halunk szomjan.
  • kvp
    "nagyon alacsony gyulladásos vagy fibrogenetikus hatást""

Ez szo szerint azt jelenti, hogy csak kis mertekben okoz rakot. Bevallani meg nem akarjak... Egyebkent minden apro szemcses/szalas dolog ilyen hatassal van az emberekre, ez nem ujdonsag.

"csé dez! Hogy áll a kvantumszámítógép-projekt? Remélem előbb rakod össze mint a kínaiak!"

Dez-t alapbol erdemes ignoralni, egyebkent is a kinaiak mar csinaltak kvantumszamitogepet, igaz, hogy csak 1 darab logikai kaput, de az tokeletesen mukodott, felelmetes 9-10 Khz-es sebesseggel es 25% alatti hibaarannyal.

"Most nem azért, de a hirtv honlapján előbb jelennek meg a tudományos írások mint az sg-n."

Szerinted az sg honnan veszi a hireket? :-)
  • dez
    Milyen kvantumszámítógép projekt?
  • bandypappa
    csé dez!
    Hogy áll a kvantumszámítógép-projekt? Remélem előbb rakod össze mint a kínaiak!
  • Csi9aa
    Megint visszaengedték? Miért? Nem először kapott bant. A másodnickje (cickany2) se bírta sokáig...
  • dez
    és
  • dez
    A elektronikus cuccokból azért nem fog csak úgy "kipárologni".
    De azért chipgyárba nem mennék dolgozni. Mondjuk amúgy sem: azt tudtátok, hogy ahol darabolják a tokozzák őket (Taiwan, Singapur, stb.), a vezető munkaegészségügyi probléma a szilikózis...? :P
  • bandypappa
    Most nem azért, de a hirtv honlapján előbb jelennek meg a tudományos írások mint az sg-n.
    http://www.hirtv.hu/tud-tech/?article_hid=215218
    A technikai fejlődéssel együtt újabb betegségek jönnek, ez nem nagy hír, az orvostudomány is egyre jobb lesz.
  • nickwearby
    Csak vizsgálódjanak,
    első a biztonság, mielőtt felhasználnak valamit (jó, hogy ez a 21. századra olyan jellemző... ).
  • Epikurosz
    El kell szomorítsalak, de tudtommal nincs kitiltva, mert a neve mellett (http://www.sg.hu/forumuserinfo.php?uuserid=1198424615) nincs semmilyen jel.
  • valamit
    arakistor, nem? de részemről se tuti
  • FoodLFG
    ja, vannak ilyenek. Mostanában arkaristor is eltűnt, vagy hogy hívják a srácot (bocs fejből nem megy). Meg volt az a tömörítős muki is. Őt sem látni mostanában. Remélem a programjával matat, mert HD videót szeretnék nézni floppy lemezről.
    Úgy látszik tisztogatnak (?)
  • DompR
    Szerintem rolikaa "a száztizennyolcium kétéves felezési idejű, és lehet vele antigravitálni, csak eltussolják" kommentjei überelik azért ;)

Az ijedelemmel meg várnék, amíg kiderül, hogy mennyire káros... Ha azt vesszük injekcióban a Chemotox is megkavarja a levest rendesen, szal max kell pár biztonsági intézkedés. Túl nagy kapacitás van bennük, hogy azért a kukába dobják őket, mert rákot okozHAT.
  • neoG
    NEMNEMNEM ÉS NEM!!!
  • dez
    Szerintem nem a létezésüket vonta kétségbe, hanem szerinte semmire sem jók, mert a különleges tulajdonságaikról szóló állítások kamuk.
  • Havok
    Rossz hírem van bannolták pedig tényleg nem semmi volt a figura.
    Ki tudja... talán még most is köztünk jár.
  • neoG
    Tényleg: Wanek létezik még?Olyan rég olvastam már jó kis fightot Tőle.Pedig azért szoktam rá az EZSGÉRE
  • Epikurosz
    Hajaj.
    A birodalom visszavág.
    (Mondanám a poént - "Jól ki van ez találva, kérem." - de mindjárt felkapják a labdát a kreacionisták.:-)
  • bvalek2
    wanek szerint nem is léteznek, erre tessék, már betegséget is okoznak