67
-
JaniUW #67 Kíváncsi vagyok, mennyire terjednek el a nanocsövek. A www.mernokbazis.hu -n azt olvastam -valami ultraerős papiros cikkben- hogy inkább a grafénlapkák elterjedése lesz várhtaó. Az olcsóbb... -
roliika #66 Én még köztetek vagyok ezért tessék is megbecsülni! :DD
Ehez a szeneshez meg csak annyit fűznék, hogy
"azbeszt meg b*szta a k*va Istenit neki, megmondtam, hogy ne gyere be, meg ne gyere el behe, büdös isten f*xát jó ahogy jóanyád"
Szerintem meg minden kicsi cucc ami megfelelő tömegű azbeszt szerű betegséget idéz elő.
Pl üvegszál porítva..stb. -
dez #65 Apropó, ha valaki nem hallott volna róla még:
BODIES - A kiállítás, 2008. május 24-től december 31-ig -
willcox #64 Nekem étkezés szempontjából a nagyanyám a példaképem. Mindig olyat evett, amit megkívánt, ügyelve arra, hogy olyat ne egyen, amire a szervezete nem jól reagál. 96 évig élt. -
bimmbamm #63 Szerintem, mindenki kiserletezzen a kajakkal, kedve, majd belatasa szerint, es ha majd nem tompitja vagy zuzza magat valamivel, akkor sajat maga kepes lesz eldonteni az erzekszervei illetve az agya segitsegevel, mibol mennyi az annyi. Segitseg keppen, olvasson utana a szakmai alapossaggal kidolgozott irodalomban, de ne masok elmeleteit kovesse; halgassa meg, de jarjon is utana; ha ezt eleg surun megteszi, ki fog alakulni a rutinja, es akar gondolatokat tud majd cserelni masokkal. -
dez #62 A tengeri sóban alapból is benne van jó adag káliumklorid.
(Olyan nem nagyon van, hogy "megengedett" adag (max. mérgekből), hanem ajánlott mennyiségek vannak, amik jellemzően inkább csak a hiánytünetek elkerülésére elegendőek.) -
bandee1 #61 A KÁLIuMOT agadolják bele mesterségesen!! Épp ez a baj! És van egy határ, amit már a szervezet nem bír ki! És jelen esetben 1000X-es napi kálium túladagolásokról van szó! A professzor beszél még a COCA COLÁRÓL! Fél liter cola-ban 0,5g (!) kálium van, ami a napi megengedett emberi adag 1000X-se. Ennyit a colaról többek között.
-
Epikurosz #60 No, ezt csak nem fogom elrontani:
Ráadásul a majmok még döghúst is esznek, és kutya- ill. majombajuk sem lesz tőle (tisztelet a kivételnek). -
Epikurosz #59 anélkül, no.
(hogy milyen figyelmetlen vagyok máma...) -
Epikurosz #58 Na, ja, és ráadásul óvszerrel szeretkeznek. -
Epikurosz #57 Ez lenne a szenzációs visszatérésed? :-)
Nos, elnéztem: 2,5 dl (két és fél deci, de inkább 2)
Ez fedezi a napi sószükségleted 100%-át, és a vízszükségleted kb. 1/8-át.
Ja, nem a Holt-tengerről beszélek, hanem rendes tengervízről. -
dez #56 Ugye nem gondolod komolyan, hogy minden rákkeltő? Persze mindenbe bekerülhet valami, ami rákkeltő, de azért ne tegyünk már egyenlőségjelet a fokozottan rákkeltő és az alapesetben egészséges dolgok közé. Illetve ne habzsoljuk már a rákkeltő dolgokat ilyen alapon. -
dez #55 Egyébként ez az írása kicsit épeszűbb ennek az úriembernek, mint amiket néhány éve olvastam tőle. Akkor egy kicsit túlzásba vitte az összeesküvés-elméletet. Bár itt is van belőle. -
#54 Miről beszélsz? Mond már valami kaját ami nem rákkeltő!
Még a kertben termett csípőspaprika is rákkeltő, mert csípős. Minden aminek íze van rákkeltő, csak az ízetlen fos vízzel kevert izék nem. -
willcox #53 Ha tengervizet iszol, attól nagyon lázas leszel. Próbáld ki. -
willcox #52 "Ha tengervízből, akkor akár abból is (kb. 250 dl/nap, oszt annyi!" - 25 liter nem lesz sok? Pláne naponta! Még vízből sem tudsz annyit egy nap meginni! -
dez #51 (Mondjuk nem almát.) -
dez #50 Ezt mondd el a majmoknak is, köztük az emberszabásúaknak, mert azok képesek egész nap nyers gyümölcsöt enni! :) -
Epikurosz #49 Stop!
Sok magát természetgyógyásznak hirdető ürge tényleg bolond.
Só:
van egy minimum, mint a vitamin, ezt be kell vinni, nincs mese. Ha tengervízből, akkor akár abból is (kb. 250 dl/nap, oszt annyi!, a továbiakban igyál esővizet, ha a tengeren hánykolódsz egy lélekvesztőben).
A term.gyógy.-ok másik baromsága:
rostban gazdag táplálkozás.
Van a Vitál TV-n az a fiatal srác (Mesterkurzus), az is ezt nyomatja, és bár szóltam, írtam neki, de nem fogja vissza magát.
Rostokból is megvan az ideál: például, napi 2 alma, vagy ezzel egyenértékű (már ami a nyerset illeti). Amúgy persze, főzve, pirítva, megsütve már lehet jó sokat, amennyit elbírsz.
Miért nem jó a sok NYERS ZÖLDSÉG ÉS GYÜMÖLCS?
Azért, aranyom, mert rengeteg bennük a sav.
A sav pedig tudod mire jó. Szépen szétrágja a hámsejteket, ezért használják bőrradírként a gyümisavakat (almasav, meg a legveszélyesebb, ami a barackban van!).
Ha ki akarod lyukasztani a gyomrod, és tönkretenni, ami aztán kurvára érzékeny, a vastagbeled, akkor tömjed csak magadba marékszámra a nyers gyümit és zöldséget, ahogy a naaagy természetgyógyászok szédítenek.
Aztán majd megszagolhatod magadnak az ibolyáid, alulról.
bár, úgy néz ki, hogy egyesek szándékosan rombolnak és irtanak. -
dez #48 Fejet a homokba, akkor elkerülnek a bajok... :P -
dez #47 Nem vett magához sót, vagy mi? -
dez #46 Szükségünk van cukrokra, csak nem éppen vegytisztított tömény glükózra...
A gyümölcscukor sokkal jobb. -
dez #45 A margarin tényleg rossz, mert az eredetileg telítettlen zsírt hidrogénezéssel telítok, ettől lesz szilárd. A vaj zsírtípus-összetétele az olivaolajéhoz hasonló. :) -
dez #44 Egyébként, azt írod, a tengeri só a legegészségesebb. Nos, ez a Tejfalussy azt írja, az ideális sóban nincs más, csak nátrium-klorid. És 0 kálium-klorid. Namost a tengeri sóban éppenhogy szépen ott van a kálium-klorid is. Akkor most jó vagy nem jó? Nos szerintem is jó, mert káliumot is veszít a szervezet, így azt is pótolni kell...
Sőt, orvosi tény, hogy nem is a túl sok nátrium okoz sokaknál magasvérnyomást, hanem a felborult kálium-nátrium arány (túl kevés kálium - túl sok nátrium). És a tengeri sóban van ideális arányban.
Régen valószínű nem is tudták különválasztani a kálium-kloridot és a nátrium-kloridot a sótermelők. Vagy hogy csinálhatták azok a bizonyos "igazi" zsidók? -
dez #43 Te most ugyebár arról beszélsz, hogy nem jó a túl kevés só (ami igaz is). Namost akinek a könyvét elemzi, az azt írja, hogy kvázi 0g só kell. Ez nem hülyeség szerinted? -
dez #42 Mond keled az a szócska valamit, hogy "is"? Most tényleg magyarázzam meg azt az egyszerű mondatot? Esetenként sok + esetenként kevés = pont jó. Érted már? Ezt írtam előtte is, az ideális arány megtartását.
A túl sok se jó! -
bandee1 #41 Nem kell túlozni! Nem okoz minden rákot. Csak van sok dolog, amire nyugodtan oda lehet(ne) figyelnünk, hogy sok reklám által eladott mérget kikerüljük. Ennyi az egész, nem kell általánosítani, és felmenteni magunkat, hogy "úgyis minden mérgező". -
#40 Einstein is egy ilyen orult volt. -
#39 pfff ez de gáz. Nem kell ilyesmikkel foglalkozni. Minden rákot okoz ma már. Rákot okoz a levegő, minden kaja, a víz, és minden ami nem semmi, tehát az anyag rákot okoz, és az antianyag is, meg a sötét anyag.
Amúgy arrakistor nem tűnt el, ittvan ő csak néha az új "uberalles" nickjével beszél a nagyorrúak kalandjairól, amiken én jókat szoktam nevetni :) -
bandee1 #38 GYEREKEK NEM TILTAKOZNI KELL, HANEM HA ÚJ INFORMÁCIÓT TALÁLTOK, HASZNÁLNI, UTÁNANÉZNI, ÉLNI VELE, HASZNOSSÁ / EGÉSZSÉGESEBBÉ VÁLNI ÁLTALA, NEM LEHURROGNI EGY PROFESSZORT CSIPŐBŐL! -
bandee1 #37 Mitől is bolond az illető? Sorold fel az okokat, ami miatt szerinted bolond. Cáfold a mondandóját, tényszerűen. -
bandee1 #36 Legegyszerűbb információk nélkül lehülyézni a másikat. Ez ma a divat úgy látom. Sajnállak , őszintén. Aki a kelleténél több információval, tudással rendelkezik, értelmes vita helyett lehülyézed. Gratulálok. -
bandee1 #35 "Így nem árt beiktatni sószegényebb kajákat is, ill. egyszerűen kevesebb sót használni a szokásosnál."
Ezt írtad, maradjunk ennyiben. Aztán meg azt írod a túl kevés sem jó. Én meg megmutattam, hogy manapság az emberek ugyebár a sóról akarnak lebeszélni mindenkit, meg a vajról pl. és rábeszélnek minket idióta reklámokban a margarinra. Mert a margarin is olyan szívbarát.... Ja, csak a zsír, ami a margarinban van, szépen lerakódik az erekben, és pár évtized múlva elzárja azokat. Orvos mondta, nem én találtam ki. Tejfalussy is egy professzor, és érdekes módon a kóser só valahogy tele van jóddal, vajon nálunk miért akarnak lebeszélni a sózásról? Mondjuk a tengersó kifejezetten egészséges. Tehát a kevesebb só nem jó, ahogy írod, mert a szervezetnek szüksége van rá. Ez olyan, mint mikor cukor helyett a hülye ember édesítőszert tesz bele a teába, meg mindenhova. Miközben az aszpartám édesítőszer rákkeltő, ami az usa-ban még huszonévvel ezelőtt tiltva volt, aztán a lobbi engedélyezte.
TEHÁT ÖSSZEFOGLALvA:
- Ne hallgass az ostoba, hazug reklámokra, és ne vásárolj margarint! FOGYASSZ helyette VAJAT!
- Az ételeidet továbbra is sózzad nyugodtan, kellő mértékben, ajánlott a jódtartalmú só, valamint a tengeri só!
- Édesítőszer helyett normális mértékben használj cukrot, hiszen a szervezetnek ahogy cukorra, ugyanúgy sóra is szüksége van! Ne feledd sok gyümölcsben nagyon sok cukor van. Fogd csak meg a kezed, ha megeszel egy finom édes almát! Abban sem aszpartám van!
-
dez #34 Monjduk akinek a könyvét elemezgeti, az meg a másik őrült. -
dez #33 Az ember azt írja, hogy olyan arányban ideális magunkhoz venni a vizet és a sót, mint amilyen arányban a fiziológiás sóoldatban van, illetve pl. a vérben is van. Nos akkor ilyen erővel igyunk tengervizet. Nem is tudom, hogy a tengeri hajósok miért is nem csinálták ezt... Talán mert belehaltak volna? -
dez #32 Hihi, amúgy most látom, kinek az írását is linkelted. Az illető teljesen bolond. (Ettől persze mondhat értelmeset is, de össze-vissza keveri üldözési mániás baromságokkal.) -
dez #31 De ha ez túl nagy kérés, vagy pár összetett mondat meghaladja a képességeidet: se a túl kevés, se a túl sok nem jó. Ma jellemző az ételek túlsózása. -
dez #30 Elolvasnád a #24-est, ha szépen megkérlek? -
bvalek2 #29 Húha, belesüllyedtünk az öregek nosztalgiázásába, bocsi az én hibám ^_^ -
bandee1 #28 A sózás tiltása egy hatalmas BAROMSÁG! Olvassátok el Tejsfalussy professzor írását e témában.
http://www.l88.hu/post-1258.html&highlight=tejfalussy
részlet.
Vadnai és társai só- és vízhiányos táplálkozást előíró hamis tanai személyes áldozata lett pl. az azóta már elhunyt Ferencsik István természetgyógyász is. Ferencsik tisztességes ember volt, és amint ellenőriztettem vele a fiziológiás infúziós oldat víz:só arányát, Ő azonnal közzétette, hogy tévedés volt a sózás tiltása. (Lásd a Kúrák 2. című könyve legutóbbi kiadásának a hátlapján, „Mi is az infúziós sóoldat” címmel, amit erről írtam, és amit Ő ott azonnal közzétett).