12
-
akoshun #12 természetesen felfogtam hogy el lett mondva,,, arra gondolok, hogy kiderült-e a valóság? -
#11 pedig kiderült:) -
akoshun #10 Kicsit sajnálom, hogy a cikk írója ennyire Oscar-orientált. Attól, hogy egy film nem kap Oscart... Hát, ez abszolút semmit nem jelent.
A filmről nem nagyon írnék, mert az éjszaka közepén láttam, és szeretném még egyszer megnézni. Egyébként bárki más érezte úgy, hogy a filmben nem derült ki, hogy hogyan halt meg a fiú? -
gombabácsi #9 Ez egy elég jó film.
Szerencsére egyre több olyan filmet látok, amit nem a "filmes általános iskola" primitív szerkezetére építenek fel, katarzis, végkifejlet, sablonos szerkezet és ilyesmik. -
#8 nekem is tetszett TLJ, szerintem meg éppenhogy nagyot alakított! a téma meg egészen friss... sajnálom, hogy nem tudtad beleélni magad, dehát ezért jók a filmek, hogy mindenkire máshogy hatnak;) -
herlius #7 Huh, ez a plakát tényleg nagyon gáz:)) -
kisb92 #6 Általánosságban egyet értek a cikkíróval, de számomra fantasztikus film volt, valószínűleg azért, mert nem láttam még hasonló témájú filmet.
Szerintem direkt illet a filmbe T. L. Jones karaktere, pont ilyen idegesítő, amerikai mivoltában, szerintem így mond el sokat a modern amerikáról.
És akkor is amerikánk hívom, mert a magyar nyelvben ez így terjedt el, lehet okoskodni, meg négyzetrácsos füzetet mondani a kockás helyett, a lényeget megérted: történelem és matematika órán majd törekedsz a szakszerű nyelvre, máshol ez csak okoskodás.
Szvsz. -
#5 Kifejezetten rossz színész benne T L Jones - nézni is kellemetlen ahogy meg megszólal - de a hölgyike nagyon jól tolja.
A téma viszont unalmas és a végkifejlet abszolút nem konzekvens - a katarzisélmény pedig egyenesen a röhejest közeliti meg.
5/10 -
kacsi01 #4 A poszteren jól látom, hogy hosszú Ő-vel írták a völgyet...? Grat. -
#3 tényleg nagyon jó film, csak ajánlani tudom! -
kukacos #2 Elképesztő ez a nő, vagy inkább a nők úgy általában... ezeken a képeken tényleg szürke egér, sminkkel pedig egy jelenség. -
l00ser #1 "(bár nem tudni, miért fáj az valakinek, ha Amerika Amerikáról, az amerikai létről készít filmet.)"
Talán sokaknak azért, mert Amerika (közelebbről (itt): USA, merthogy Amerika tág fogalom) egy elpusztított világ romjaira épült, őslakói ma rezervátumokban élnek. Felteszem kevés nemzet mondhatja el magáról, hogy jelenlegi országhatárait erőszak (háborúk) nélkül alakította valamikor. Egyébként szeretem átadni magam ezeknek a filmeknek, hasonlóan jó élmény a New York Bandái is, melynek végdalát a U2 szerezte (The Hands That Built America) és még biztosan akad egypár. Jó cikk!