2319
-
Ender Wiggin #318 Ja, minden relatív :-D DE akkor még nagyban volt 9800Pro és XT amik lemosták az FX5xxx-öket. Nekem is volt kölcsönben, mikor elszállt az Abit Ti4600-om. Döbbenetesen gyenge kártya volt, mármint az 5200...
Én sosem voltam elkötelezve egyik cég iránt sem (bár Intel procim utoljára 1999-ben volt egy Celeron, azóta midnen gépben AMD), de az AMD/ATi sorra elbukott minden próbálkozással. Miért lenne ezúttal másként? Honnan lenne pénz a fejlesztésre, mikor minden eddiginél nagyobb volt a veszteségük (főleg az ATi tavalyi bekebelezése miatt), és az Intel nagyon durva szabálységtő piacstratégiája lassanként beléjük veri az utolós kaporsószöget is, sajnos. Nálam aktuális az új gép vásárlása, és szívből remélem, hogy a Phenom vagy az utód képes az Intelek közelébe kerülni. Mert ha nem...akkor a jövőben minden videokártya spekulációtól eltekinthetünk, mert az AMD eltűnik a süllyesztőben. -
#317 Vedd már ki a fejedet a seggedből.
Ati a 4850 és 4870-el nagyon megnyeri most az árversenyt már ami a GTX 260 és GTX 280-at illetti.
Legjobb vétel szerintem a 4870 lesz szerintem olyan 30%-al fog elmaradni a GTX 280-tól de mégis 2x olcsobb nála nem melegszik annyira és kevesebbet fogyaszt. -
#316 már gondoltam megkérdezem:
miért ostorozza mindenki az FX szériát? O.o
FX5200 (ráadásul Inno) kurvajó volt anno... (MX440hez képest xD)(meg nem voltam olyan HX mint most...) -
#315 Grebber a realista nvidia tulaj, ép ésszel megáldva :) Sajnos nagyítóval kell keresni az ilyen embereket. -
#314 -
Ender Wiggin #313 Ja és megjelent tegnap az első benchmark is az Ati 4850-re: Crysis, Very High, 1600x1200, no AA!!! 30 FPS
Ez nagyon gyenge. -
Ender Wiggin #312 Az utóbbi napokban olvastam, amiket írtatok, sok tanulság mellett sok olyasmivel is találkoztam, amivel nem értek egyet. OK, a GTX 2xx lehet, hogy szarnak tűnik (de még nincs rá optimális driver és olyan játék sem, ami kihasználja - ez épp olyan, mint a régi Voodoo-s időkben használt Final Reality benchmark rosszabbnak látta a már d3d-s kártyákat, mint a szaros Voodoo1-et). De egyet felejtetek el, kisebb felbontásban minimális az előnye, de nagyobbakben hatalmas. Lehet, hogy trónfosztás lesz, de azért várjunk még a jövő hétig, hogy mit tud az új ATi.
A másik meg, hogy a 3870-től ájuldozik mindenki. Az egy átlagos kártya a 8800GTS és GT tükrében és ár tekintében sem sokkal szembetűnőbb. Az meg, hogy "jobb" képminőség egyenesen kacagtató (az X2-ről meg ne is beszéljünk, annál szánamasabb szerencsétlenség talán csak az FX 5xxx-ös nVidia). Nálunk 3 gép van a családban (meg egy laptop ATi-val), 2 db nVidia és egy ATi konfig (mint AMD procival), de én semmi képminőségbeli különbséget nem tudtam felfedezni (max a TV kimeneten, de nem a játékokban). Az ATi a 9800-as széria óta képtelen igazán teljesítményben felnőni a feladathoz, csak az áraikkal. De pont a 3870/8800GTS/GT esetében derül ki, hogy abban is jobb az nVidia.
A GTX280 miért kerüljön 85000-be, a 3870X2 is annyiba van pedig hát...az nagyon gáz? Az új ATi-k is többe fognak kerülni...(bizonyára elfejetettétek már az X800XT korszakot, amikor a csúcskártya 120-140 ezerbe került :-D -
#311 Nehogy azt hidd, a sok nvidia buzi nem fog atit venni ha kétszer olyan jó akkor sem. Különben az FX szériából sem adtak volna el egy darabot sem:) -
#310 Ez jó mert akkor most az ati a virágkorát fogja élni ha továbbra is ilyen áron csa ilyet nyújt az nvidia. -
#309 "Az AMD grafikai termékrészlegének vezetője egy interjú alkalmával mondott véleményt az Nvidia néhány nappal ezelőtt megjelent GT200-as videokártyáiról. Az ATI vezetője szerint az Nvidia GT200-asa a vállalat utolsó monolitikus (egy chipből álló) felsőkategóriás megoldása lesz. A kijelentés az Nvidia magas rangú vezetőinél kiverte a biztosítékot: elmondásuk szerint az Nvidia továbbra is készít a GT200-hoz hasonló méretekkel és árral rendelkező termékeket."
(startrekfaszi) -
#308 xbox? :D -
Bircsike #307 Az ATI véleménye az Nvidia GT200-rólitt
Ebből még a végén box lesz! :D -
Akuma #306 Jahh nem néztem milyen topicban vagyok XD -
#305 3db GTX280-ról beszélünk itt -.- az már kb 800W... és ez még csak a VGA :P szal simán :D -
Akuma #304 Az majdhogynem kizárt, hogy csak a gépe 1 kW-ot egyen óránként... -
#303 Ez nem a számla mert csak a géped:) -
Bircsike #302 1 KW 1 óra alatt 38 Ft? Akkor napi 10 óra az 380 akkor 1 hónapban az 11400 Ft. Szerintem annyira nem halálos számla. -
zoolee #301 Mondjuk, ha K|ngp|n hergel valamit, abból csak valami jó lehet.. -
zoolee #300 Ehez már ki kell építeni a nitrónak a csöveket az országban.XD
Azt mikor elfogy cask megnyitod a csapot, és telitöltöd a tartájt.
Amúgy szép, kíváncsi vagyok mit teljesít. -
zoolee #299 7950GX2, deszerettem..
Nagyon szép volt.De sajna szar.:( -
#298 3 órát kibírnék, mégha 1 kW-ot is fogyaszt óránként 37.9 ft :) 120 forintot kiperkálnék szívfájdalom nélkül :) Modnjuk a mostani gépem monitor nélkül olyan 130W-ot fogyaszt, de ezt most ne nézzük... -
#297 Énis ^^ de kizárólag más házában xD nem szeretném használat után megnézni a villanszámlát -.- -
#296 Aztaaaa Szívesen kipróbálnám -
-
#294 -
#293 Mert felesleges és nagyon megnöveli az árakat. -
#292 -
#291 jobban járt volna ha vesz integrált vga-s lapot Abit A-S48H Hd3200-as 15eFt :D -
#290 sz@rt se ér vele... -
#289 Azon gondolkozom hogy
512bit GDDR3? lolsuxx
256bit GDDR5? hááát :\
ménem csinálnak egy csúcskártyát 512bit GDDR5? -
#288 vagy veszel még 1 8600GTS-t és SLI-be kötöd -
zoolee #287 Akkor legyél jól a 26 milliárt GHZ-ddel. XD
Majd meglátjuk... -
zoolee #286 Ejj, ráérünk arra még.:)Lehet megvárom az őszi verziót, és nyári meló kessből lehet beújítok 1 et.Bár lehet, hogy inkább gyűjtök, hogy jövőre tudjek egy Mito evo-t venni.
Most vettem kilóért telót,meg most fogom letenni a jogsit,meg most veszek AC zero° házikót, stbstb...Nem elég ez neked?
Ha meg már ilyet veszek, akkor proci is kell mellé...pl q9450 -
#285 GDDR4 is kevesebbet fogyaszt :D -
#284 Halkan megsúgom hogy a GDDR5 mellé elég a 256 bit, mivel az órajel és a bitszám adja a sávszélességet:) Mellesleg a GDDR5 kevesebbet fogyaszt. Tehát feldughatod a GDDR3adat:D -
#283 cseréld erre a vgadat
-
zoolee #282 Szépecske:P -
zoolee #281 Már uncsi..-.- -
#280 -