2319
-
#598 http://www.ipon.hu/hir/spire_silverblaze_vga_huto_nvidia_kartyakhoz/3596 -
#597 -
palm pilot #596 Soltenka is azt hajtogatja hogy ő nem atifan, közben meg minden hsz-ében fröcsög a nyála az nvidiára. ^^ -
#595 Kösz.Am, ha nem flémelnél, hanem olvasnál is, akkor látnád, hogy énis Nv-s vagyok..Csak most azért van atim-mert most perpill jobb, mint az nv.. -
palm pilot #594 -
palm pilot #593 Nyilván... Érdekes mód a PH is csak addig volt itt szarrá flémelve amíg korrekten leírta hogy az r38xx sorozat szarabb mint a gf8800, amikor a r48xx-ről írt jókat, akkor meg egyből korrekt, megbízható oldal lett. Ilyen a fanboyság. Ami nem támasztja alá az elképzelt eredményeket, az nem is lehet igaz... Pedig de.
A 48xx ugyanaz az architektúra mint a 38xx, csak több ez, több az van benne. Ugyanezt csinálta az nvidia is, legalább akkora innováció mint az ati "megoldása". -
#592 -
palm pilot #591 Én nem akarom hogy megszűnjön, csak azt hogy az ilyen atifanok vegyenek kicsit vissza az arcukból. Munkaadótok jelenleg nincs abban a helyzetben hogy sokáig folyósítsa a fizetéseteket, lassan kénytelenek lesztek tárgyilagosan írni. ^^ -
Inquisitor #590 Pedig tévedsz, a nyavajás DX9.0c kb. három havonta frissül, sz'al van az is foltozgatva rendesen. DX10 hivatalosan a Vista starttól van (2006 november, ugye) és 2009 végére jön a DX11, azért az 3 év ám. -
Inquisitor #589 Index meg a technikai cikkei ... pfff, annyira megbízható mint a Tom's Garbage HW ügyileg ;)
Feltupírozás meg dúrva, feltupír az az X1800/X1900 vagy a GF6800/7800. Ha feltupír lenne, tudna max. +30-ot az elődhöz képest, és kerlne vagy 90K-ba. -
#588 annyira azért szarul nem áll hogy csődbemennyen, és az tény hogy a technológia amivel dolgoznak fejlettebb -
#587 Akik nem elvakultak örülnek is :) -
#586 Csődbe biztos nem megy, mert nem áll annyira szarul.
Szerintem te fel sem fogod azt amit linkelsz.
Vagy neked az lenne a jó ha megszűnne minden rivális cég és újra 200 ezerbe kerülne egy csúcs VGA? Nvidia fanok is örülhetnek, hogy az ATI ilyen jó kártyát dobott piacra. GTX 280 is 130 ezer Ft volt most meg már 100 ezer Ft-ért lehet kapni. -
palm pilot #585 Te meg ati fan. Annyira "elöl" jár a menkaadód hogy majd csődbe megy a nagy igyekezetében.
Menthetetlennek tűnik az AMD
-
#584 jajj gondolom nv fan(nem ventillátor) vagy de nemtod miért :D
érted hogy az ati kb 2évvel elöbbre jár technikai szinten mint az nv.. -
palm pilot #583 Az ati új kártyája is csak az előző feltupírozása. -
#582 azért érdekes hogy eddig 200évente váltottak DX-et (akkor is csak a-rol b-re XD ) most meg minden hétvégén újat akarnak használni (közben még az elözövel se csináltak semmit)... kérdem én: mi a f@szra jó ez?
egy deka dx10es játék sincs, amiket annak hirdetnek azok is csak ocska átiratszarok..
az nvidia félmegoldásai meg már az agyamra mennek, ne akarjanak már milliárdokat keresni egy 5éves technologián.. jo dx10et támogatják a mostani szemetei, de azt is épphogycsak..
egyre inkább az az érzésem mint a processzor téren.. győzni fog a fejlettebb technikai megoldással rendelkező cégecske. már ha ingyen adnák se kellene AMD az tuti, viszont VGA-ban csak azt vennék ha fejlesztenem kellene
nvidia már leszállóágban van, de persze az se lenne jo ha az ati uralná a piacot, mer akkor lehet hogy kizsebelnének -
Inquisitor #581 Na és? A Dx11 2009 végére jön, legkorábban vas alá 2009 nyár/ősz körül lesz. Most akkor várjunk 1 évet Dx11 kártyára? És utána +2 évet játékokra? :) -
strebacom #580 Ááá ezzel el vagyok keserítve akkor mégis jól tettem hogy berendeltem a GTX280 SLI-t a jövöhéten megjön, azt mondom én is amit te hajrá Nvidia... -
palm pilot #579 Nem lesz dx10 konzolban. A sanyi 10 évig (lol) akarja húzni a ps3-at, de az ms gépe se tart még az átlagos 5 éves ciklus felénél se. Addigra már nem a dx10 lesz a cél. -
palm pilot #578 Talán mert ti kezdtétek? -
#577 Nemtudom olvastátok e már..Igaz már 1 hetes hÍr. -
#576 Jóvan, hát 7 maggal egy pc is jobb lenne mint most 2 maggal..
majd meglátjuk , hogy milyenek lesznek az intel 8 magosai ^^.
-
#575 mondom majd :D
am lehet hogy gyengének tűnik így, de mivel fix driver ezért jobban futnak rajta a rá írt dolgok ^^ meg a Cell az elvileg bonyolult, de jó cucc :P -
#574 Háááh...Nenevettess már ki arma!
Dx10 es console?Mikor még csak gef 7 es szériára alapozó rsx vga van a ps3 ba?
Majd 6 év mulva : D
Amikor a pc már a dx et is elfelejti, és jön valami új.
-
Abu85 #573 Az új konzolok nem ezt a fejlődési irányt fogják favorizálni. -
#572 mire lesz dx10re valami addigra már készlesz a DX20 -
Abu85 #571 Szerintem ID3D11Device-t kell majd kreálni a DX11-hez. -
#570 Valszeg majd ha jönnek az új DX10-es konzolok, és eléggé elterjed a Vista vagy majd a W7, akkor majd lesznek rendes DX10/11/12-es játékok... addig nem lehet megcsinálni mert teljesen más a DX9 mint a DX10. (legalábbis valami ilyesmit olvastam talán pont itt. Valami izommozgatással való mozgásról volt szó a nemtom mi helyett :D) -
#569 miért ne lehetne? valszeg nem lesz igazi DX11, inkább csak a 10.1-en foltoznak és 11 néven dobják piacra, mondjuk értelme az 0 mivel hogy DX10re se igazán írnak játékot, legalábbis ami értelmes is lenne olyan nemsok van...
de ez még a jövő zenéje -
Abu85 #568 Erre már írtam ... nem hiszem, hogy a DX11 eszköz ID3D10Device-ból lesz származtatva. Ez az infó nem megalapozott! -
#567 "Akik mostanában vettek új, Radeon-alapú videokártyát, szerencsére nem kell kidobniuk, a DX11 ugyanis nem vár el új hardvert, a DX10-es kártyák kielégítik az igényeit, amennyiben támogatják a legújabb, 10.1-es specifikációt. Ilyeneket jelenleg csak az AMD gyárt, a Radeon HD 3000-es és 4000-es sorozat tagjai maradéktalanul DX10.1 kompatibilisek, az NVIDIA kínálatában ugyanakkor egyelőre nem szerepel ilyen kártya. A Windows XP-hez ragaszkodó felhasználók viszont búslakodhatnak, ugyanis az új API-t csak Windows Vistára és annál újabb operációs rendszerekre készíti el a Microsoft."
az ATI topikből szeretettel... -
#566 Nézd már meg ki kezdte.
"Jó, hát vannak ilyen solten féle elbotultak, de azok a kisebbség."
Mi a faszért basztatod Soltent meg a többieket örökké? -
palm pilot #565 Már itt is flémelsz? Húzzál vissza az ati gumiszobába! -
palm pilot #564 Vagy a radeon hd 2400-ban. Van, de minek? -
palm pilot #563 Egész pontosan 2010-ben. Annyira nem hamar, de már nincs messze. -
#562 "Ettől persze a 4570 leszámítva az idle fogyasztást jó kártya. De a normálisan gondolkozóknak nem kell az sem :-D"
4570 persze, hogy nem kell senkinek, mert nincs is ilyen kártya. Aki normálisan gondolkozik az veszi a féltégla GTX 280 TRI-SLI-t. -
Abu85 #561
Az nV-nek már nem csak a DX10.1 a baja, hanem a G80 fapados architektúrája. Gondolj bele mekkora tranzisztortöbblet kellett a G200-nak a DX10 normális sebességen való támogatásához (megduplázott regiszterfájl méret, hatszor akkorára nőtt belső gyorstár méret). A DX11-re még át kell alakítani a TMU felépítést és kell egy programozható tesszalátor egység, emellett apróbb változások kellenek a ROP és a vezérlés működésében. Az AMD-nek ezt már nem kell megcsinálnia, mert a tesszalátor ott van az eddigi chipekben is és a TMU felépítés is megfelelő a DX11-re, az apróbb módosítások pedig elvégezhetők idő közben. Amikor elkezdték anno az R600-at tervezni az volt a cél, hogy egy olyan hosszútávon életképes architektúra legyen létrehozva amin kismértékű módosítás mellett is nagymértékű teljesítményt lehessen nyerni. Ezért jött elő most az a jelenség, hogy alig 50%-os tranyó többlet, megduplázta a teljesítményt (RV670->RV770). A DX11 Threaded Rendering rendszere szintén az AMD kezére játszik, mert ezzel elhagyható az AFR féle feldolgozás, így tulajdonképpen mindenféle optimalizálás nélkül nagymértékben skálázódik a multi-GPU megvalósítás.
Az nV-nek egy kompletten új architektúra kell a versenyzéshez, de mivel a cég politikáját nagymértékben a GPGPU határozza meg, így a G80 pofozgatása lesz addig amíg ki nem vonulnak a PC-s Mainstream és High-End VGA piacról. -
Ender Wiggin #560 Az új Winfos hamarosan leváltja a Vistát. És DX11 a jövő (a Vista is megkapja persze). Tehát az ATi Dx10.1-es motorja megy a kukába (a DX10 hátulütőit az ATi kivételével mindenki hamar észre vette). Az nVidia jól döntött, hogy nem fecsérli az időt a 10.1-re...Mert mint mindig, ők mozgatják a szálakat. Ettől persze a 4570 leszámítva az idle fogyasztást jó kártya. De a normálisan gondolkozóknak nem kell az sem :-D -
#559 abba nincs dx9 sztem
csak leglassab ati amibe van az a 9600 SE és 9550 64bit