2319
banner.jpg\"
  • grebber
    Nvidia GT300: új csodafegyver készül?

Az Nvidia időnként nagyobb változtatásokat hajt végre a GPU architektúra esetében. Jó példa erre a G80-as család, ami egy jelentős előrelépést hozott a korábbi GPU generációkhoz képest. A Hardware-Infos értesülései szerint a GT300-as grafikus processzor hasonló mérföldkő lesz, ugyanis az újdonság jelentősebb architektúrabeli változtatásokkal érkezik majd.

A GT300-as egység esetében már a DirectX 11-es technológia támogatása lesz jelen, ami hasonlóan nagy lépésnek bizonyul, mint a G80-as egységek esetében a DirectX 10 volt. A GT300-as grafikus processzor új számítási eljárással fog dolgozni: a jelenlegi SIMD (Single Instruction Multiple Data) formula helyett bemutatkozik a MIMD (Multiple Instruction Multiple Data). Az újítástól azt várják, hogy segítségével megnő a GPU számítási hatékonysága. Az ALU tömbök szervezése dinamikus lesz, irányításukról crossbar switch fog gondoskodni. Az Nvidia az új termékek esetében órajel csökkentést eszközöl, valamint a fogyasztások is csökkennek, ezzel egy időben pedig jelentősebb mértékben nő a teljesítmény a jelenlegi GPU generációkhoz képest. A GT300 megjelenésével a CUDA technológia is újabb mérföldkőhöz érkezik majd. Az új GPU már 40 nm-es gyártási technológiával készül, a források szerint a GPU-ban helyet foglaló tranzisztorok száma nagymértékben emelkedik.

A GT300-as újdonsággal kapcsolatban egyelőre csak kevés információ áll rendelkezésre, a források értesülései alapján az Nvidia új csodafegyvere az idei év negyedik negyedévében debütálhat, ha minden jól megy és ha igaznak bizonyulnak a pletykák. Mindenesetre az ATI is gőzerővel dolgozik az ötös HD szérián, úgyhogy érdekes évnek nézünk elébe.

info: ipon.hu
  • FlyHigh
    Lehet, hogy ez a 9-es catalyst mindegyik kártyán gyorsítani fog.
  • solo
    Navégre, egy értelmes hsz, nem úgy, hogy "ajj, haggyadmá, ati úgyisjobb"-.-"

: P
  • gurubefree
    Gyozzon a jobbik
  • solo
    Naja, szóval, ATi és Nv fronton is várható javulás.
  • gurubefree
    De mint emlitettek Core i7-el ...
  • solo
    POnt ezt mondom, GS nél 8.12 hotfixel teszteltek.
    teljesen jó driver, a 295 ös driveremeg nem is támogatja hivatalosan a kártyát, mivel ez csak egy átmeneti driver.
  • gurubefree
    A 9.X beta ... a 9.1 ki sem jott meg.
  • solo
    Amúgy, igazából nem az eredményekkel, hanem solten szarkeverésével van a bajom.
  • solo
    Viszont azt is nézzük, hogy 295 höz még beta driver van.
    Az x2 höz, meg egy full kiforrott dirver.
  • gurubefree
    Szoval nagy valoszinuseggel a CF ertekek novekedni fognak a megfelelo driverrel. Vannak olyan tesztek ( Intel Core2 Quad Q9450 ) rohejesen 1024x ; 1280x ; 1680x ; 1920x felbontasban ugyan annyit hoznak a GTX295nek (75 fps ).
  • Abu85
    Jó ... de a GameStar nem tudhatta, hogy a Core i7-nél nem skálázódik jól a CF. Nekem is csak most szóltak.
  • gurubefree

Latod errol beszeltunk ... nem latod a fatol az erdot.
    Lassuk csak a megkozelito ertekeket ami hasonlo felbontasban , es beallitasokkal keszultek.

NV ertek from solo : 70 fps
    ATI ertek from solo : 51 fps

NV ertek from anonimus : 58,5 fps
    ATI ertek from anonimus : 58 fps

Melyik is kozel ugyan annyi ???? Ez a legkezenfekvobb hogy elvenni az ATI ertekebol es hozza adni az NV ertekehez es akkor biztosan valos adatot kapunk.
  • Abu85
    Nem biztos, hogy az esetleges "szponzorálás" miatt van eltérés.
    Nekem írta az AMD a múlthéten, hogy ha lehet, akkor ne Core i7-tel teszteljünk, mert az x58-as alaplapban nem gyorsít normálisan a CrossFire. A 9.1-9.2-es driverben már az új Intel chipset is normálisan lesz támogatva.

Nyilván ezt most alátámasztja a GameStar és a ComputerBase tesztje, ahol a Core i7 és a Core 2 Quad az eltérés.
    Nem kell rögtön lefizetésre gondolni, van logikus magyarázat is.
  • solo
    És kirakott egy olyan összegző grafikont, amivel nemcsak magukat, hanem az arrajárókat is megtévesztik...
    Kicsit atiszponzorosak ezek is XD

• solo
    Hmm....

Szóval, akkor, én ezeket a grafokat raktam be:

Itt ugye egy teszt, ahol az ATi veszÍt, nv nyer.
    Neki ez nemtetszett, és kitörölte, majd belinkelte ezeket:
    "Megint nem jött össze nekik" CÍmszóval.

Picit mintha ATi szponzorálta teszt lenne: DDDD

Jah, és utánna pedÍg ilyeneket csinálto, hogy Írtam ezt:

Jah, most jut eszembe, nem is tudom bemásolni, mert törölte, mert nemtetszett neki az igazság XD
    Na mind1, a lényeg az azvolt, hogy leÍtam, hogy mekkora sz@rkeverő, és beleÍrtam, hogy

Ez a kurva topik arra van, hogy a betévedők megoszthassák az eszméiket-bajukat-nemtetszésüket.Erre ehelyett az van, hogy NV-t fikázzáok-atit istenÍtitek.

Ezt kb emlékezetből idéztem, erre Írt egy olyat, hogy idézőjelberakta, hogy "Ez a kurva topik arravan, hogy nv-t fikázzuk, atit istenÍtsük"
    Csak Így hamisÍtgatja a mondataimat..Na mind1.bebukja és beleesik egy nagyon mély gödörbe...Most aztvárja, hogy pontotkapjak, és majd ő megússza: D
  • armageddon666
    rakd be ide is :) flamekeltés gondolom ilyen indokkal tette...
  • solo
    Nah, solten megint keveri a szart az ATi topikba...
    Beraktam pár képet, ahol egyértelműen látszik, hogy a 295 a jobb, hiteles teszt meg minden, erre kitörli....
    Kis senkiházi....:/
  • solo
    Zotac az egyik legjobb...
  • grebber
    Akkor ezek itt meg ezek (persze csak a legolcsobbak) akkor beragadt árak vagy micsoda??

Bár az igaz hogy ez a GTX 295 nem 20-al drágább
  • solo
    Hogy mivan?
    Milyen 20k?
    x2 az 33-35 ért van, a 295 meg 41-42.

Fogyasztása is sokkal jobb mint az x2 nek..Szal :]
  • grebber
    Valjuk be megvolt valóban csak 20 ezerrel drágábban sajnos.
  • solo
    Ennyi..Trónfosztás megvolt :)
    Ára se vészes...Nemsokára megy le egy picit és már egész f@szályos lesz.
    és ha a 9800 GX2 -t vesszük alapul, akkor a 295 ösben s van bőven tartalék :)
  • grebber
    GTX 285 és 295 Gamestar teszt
  • kissoliver
    oké köszi
  • grebber
    Itt vannak az árak Márkában szerintem teljesen mindegy!
  • kissoliver
    Szevasztok

Meg tudnátok nyomni kb- ra mennyiért nyomják a GTX 280 at??
    Milyen márkába éri megvenni?

• [HUN]FaTaL
  • solo
    Látom téged is beszippantott a reménytelen ATi-s birodalom-.-"
  • gurubefree
    Hagyad mar ezeket ... remenytelenek . Solo is uj cimbiket keres itt azert puncsol . ATI forumban kitelt neki .....
  • [HUN]FaTaL
    De nem bohóckodok vele, amúgy pc játékot ritkán lehet normális áron eladni, inkább veszek olyan karit ami 20k-val olcsóbb és nincs hozzá játék.
  • solo
    De te meg eltudod adni-.-"
  • grebber
    Nem hiszem csak én a mi szemszögünkből mondom!Bár én őszintén megmondom szarok rá menyibe kerülnek most semmi nem indokolja a váltást és ahogy nézem a megjelenő játékokat laza 3/4 év vagy 1 év még bőven benne van a 8800GT-mbe!
  • [HUN]FaTaL
    Ne hidd már hogy a gyártó is 10k-ért kapja a játékokat lol :D
  • grebber
    Hát ja megnéztem a 4 game ára 40 ezer ft nemsemmi :D Ezek nélkül kéne a VGA kb 70 ezer lenne akkor.
  • [HUN]FaTaL
    Most őszintén, amennyivel drágább is, adják is. Konkrétan ki a faszt érdekelnek a játékok? Nekem a kártya kell, ha játékot akarok, akkor a játékokat veszem meg nem pedig a kártyát..
  • solo
    Ezaz te low!!!!! A lényeg, hogy ha külön vennéd meg, akokr 15 lenne, mert adnak majdnem 20-30 értékű játékot, mert tudtommal a WAW alaphangon 11-12.
    Ésmég el is adhatod.
  • solo
    Akkor is mindegy, nem árulnák, ha nemlenne "egészséges"
  • milk4
    Nem adtak hozzá.
  • grebber
    Pff lol alapból baszott drágák ár/értékbe sehol nincsenek de mellette még játékokkal tömik tele amikkel még drágább lesz.
    Nvidia egyszer elleshetné atitól hogy kell jó ár érték arányú vgakat csinálni.Mert tény hogy jó de baszott drága.
    Bár az a 4 game nagyon jó amit mellékelnek (3 multis)