2319
banner.jpg\"
  • solo
    Natessék, itt a dx 10.1 az nv től a notikba:]
    Ez asszem nagyot fog pukkanni:]

• DonZorro
    Az NVIDIA és ATI "verseny" a kártyámnál (GTX295) le is van zárva sztem...

Soká ér a picike ATI az NVIDIA nyomába...
  • solo
    Az hogy mekkora szar az ati, hogy képesek rárakni ilyen fos ref hűtőt 4850 re ami már 3850 esen is fos volt?

Meg, hogy berakja az egyik i7 teszt képét, és ott húzza le, mikor full gpu limites a gamma a szar vidkarival xD

Röhely a gyerek...Azé mer valami nem prő, mert nem 4890 est vesz itt-ott, vagy nem ac s1 van a 4850 esén attól az már szargyerek..Gratulálok..Ne húzzálinnen:C
  • [HUN]FaTaL
    Nem is tudom ki jár be kéthetente beböfögni valami bődületes faszságot. :)
  • solo
    Nemis tudom, ki volt aki nv topikba járt tavaly évközepén, hogy hűdefasza az ati mer Így-úgy veri az nv, t senki se vagyen nv-t.

Amúgy, ne én meséljem már, solten-t kérdezd:]
    Jobban jrsz vele..csak ne felejtsed el, hogy 90% a kamu annak amit mond: D
  • [HUN]FaTaL
    Csak azt csinálom, amit ő szokott. :)
  • milk4
    #1231,#1230

+1
  • [HUN]FaTaL
    Felkaptam a vizet? :D Nem tudom ezt miből szűrted le. :D
  • solo
    Nah, ugye ? Hogy felkapoda vizet, mikior itt húzom le az ati-t, na takaroggyál vissza a f@sszopó haverjaidhoz a pics.ábba innen!
  • armageddon666
    Mi lenne ha ATi-vérfanok visszamennének a topicjukba verni a drága piros kártyáikra, és magukra hagynák solot élvezkedni a zöld szörnyeire? És akkor mindenki tök boldog lenne :) Semmi bajom a flémmel, de mikor ugyanazt írjátok le újra meg újra az már uncsi...
  • [HUN]FaTaL
    Hát én nem láttam intel fikázást az ati topicban. :D Nem értem hogy jön ide az alaplapi chipkészlet, meg a processzorpiac. NV tán gyárt procit is?:D

100k-ért jó lesz.. Mire is? Pistikének gizdulni?:D
  • grebber
    100k környéke?? PH-n azért sirnak emberek mert elvileg olcsobbnak kéne lenni de mégis drágább lesz mint a rendes GTX 295 nvidia sucks jelenleg

Remélem a GT300 nemcsak a fogyasztásával fog kitűnni!
  • solo
    ATi, tudod, mi is csináljuk amit ti az ATi topikba:]
  • solo
    Hááááááát, 100 krnyéke lesz szal.POnt jó lesz.
  • [HUN]FaTaL
    Ez aztán nagyon veszélyezteti a középkategóriát. :D Az alaplapi chipkészlet egyébként, hogy jön ide? (Csakhogy én is átjárjak ide flamelni)
  • grebber
    Ez olyan drága még véletlenül sem veszélyezteti az atit.
  • solo
    [URL=http://prohardver.hu/hir/csak_jovore_varhatoak_uj_amd_chipkeszletek.html]deszar^^[/URL]
  • solo
    Cskhogy ne kényelmesedjen el az ati:]
  • milk4
    "Core Clock: 550MHz (standard) - 720MHz (oc)
    Memory Clock: 400MHz (standard) - 480MHz (oc)
    Shader Clock: 1400MHz (standard) - 1770MHz (oc)

That'll run Burnout Paradise at 1920*1080 with some settings maxed (I think only aa was left off) at playable frame rates (45+). That's air cooled with the fans out of an Xbox 360 and it goes up less than 20'C from idle."

Ezért kérdezem...szerintem a gyerek nagyon el van tájolva...
  • milk4
    Szerintetek egy 9500gt-re rálehet tenni egy xbox360-as hűtőt,ami nyugalmi állapotban 20C-on tartja azt?
  • solo
    Tőlem 3 hónapja 30 ért nem akarták vinni gfx el...Szar az egész.
  • [HUN]FaTaL
    Bőven elég hozzá a 450es.
  • [HUN]FaTaL
    Senki nem visz :DDDD Te hallod honnan szedsz ilyen égbőlkapott faszságokat? 3x annyi radeont adnak el mint nv-t :D

Ki nem szarja le mi van a dobozra írva, enyémre is 450es van írva. Azért írnak annyit hogy Pisike ne dugja rá a 350es codegányra...
  • CroftManor
    Hát ez baromi jó! Egyik topikban azt írjátok, persze elég a 4890hez a 450es táp bőven. Itt meg azt, h egy rakás szar az ATI, 2x annyira melegszik mint NV....
    Na így merjem belevágni az ember VGA cserébe.
  • solo
    Mert senki nemviszi a fos redeont, akkora szar:C
    Pénzem meg most nincs, majd ha eladom a goakrtot akkor is motort veszek.

Am megint kevered a szart.Ati ra is oda van Írva, hogy 500 as táp javasolt.

Az megint máskérdés, hogy az ATI 2x annyira melegszik mint az nv
  • [HUN]FaTaL
    A powerplayt leseszarom úgyis magamnak szabályozom. Hát nemtom, egy 4890 elmegy egy 450es táppal. 550 meg 450 között azért érzed a különbséget remélem. :D Ha ekkora rakat szar az ati miért nem veszel már nv-t?
  • solo
    MitsÍrsz? Szaros 4890 se sokkal kevesebbet eszik...
    És ha azt vesszük, 2d ben az ati sokkal többet eszik, emrt szar a powerplay...Nv nek meg 2d ben elég 30 watt...

Rakat szar az ati..mennyé nyalni soltennek:/
  • milk4
    Akinek van pénze internetre és high-end gépre,annak áramra is van.
  • milk4
    Engem különösebben nem zavar.Ismerősöm 1000W-os tápot használ 3850-hez.(annó 2x9800gx2-je volt)
  • [HUN]FaTaL
    És ez szerinted normális dolog hogy fél kw-t kell egy vga miatt?:D
  • milk4
    Elég annak 550W és 40A a +12V sínen.
  • [HUN]FaTaL
    Igen, ahhoz is paks kell...
  • milk4
    Annyit fog fogyasztani mint a GTX285...
  • [HUN]FaTaL
    Paksot mellékelik mellé?
  • grebber
    nVidia GT300 targets 225W TDP
  • davidka003
    "Beszéljünk kicsit a hatásfokról. A táp, miközben átalakítja az áramot (230 V) a PC számára emészthetővé (pl. 12 V), hőt termel, ez pedig veszteség. A hatásfok megmutatja mennyi is ez a veszteség.

Nagyon lesarkítva:
    felvett energia = leadott hasznos energia + veszteség
    hatásfok = leadott hasznos energia/felvett energia
    hatásfok = 1-veszteség

Esetünkben: 350 W-os táp max.-ra terhelve 437,5 W-ot vesz fel konnektorból.
    De ha csak 220 W-ot kér tőle a géped, akkor ő is csak 275 W-ot kér a konnektortól. Feltéve, ha 0,8 (80%) a hatásfoka.
    Az egyes tápok hatásfoka viszont a terheléstől függően változik (kb. 5-20%-ot, tápfüggő, hogy mennyit).
    Elmondható, hogy alacsony, nem kellő terhelésnél, rosszabb a hatásfok, mint optimális kihasználtságnál, tehát feleslegesen nagy, túlméretezett, 500+ wattos tápoknál fajlagosan többet fizetsz ugyanannyi energia előállításáért, mintha optimálisan kihasználnál egy kisebb (de minőségi!!!) tápot.

Egy 350 wattos táp nem attól 350 wattos, hogy annyit vesz fel a hálózatról, hanem attól, hogy igény esetén annyit képes folyamatosan leadni a számítógépnek!

A hatásfok nem keverendő a PFC áramkör által a táp 1-hez közelítő teljesítménytényezőjével!"

link

:)
  • kirol
    Ez egy idézet, nem én írtam:

"A számítógép tápegységekre ráírt teljesítményérték a névlegesen leadható maximális összteljesítményt hivatott jelölni. Gyakorlatilag ezzel számolni csak akkor érdemes, ha hozzávetőleges adatokra van szükségünk. Mert valójában a tápegység sose fog ekkora teljesítményt leadni(kivéve, ha túl van méretezve)Szokták mostanában már ráírni a hatásfokot is, ami egyébként 60-70% környékén mozog. Ebből kifolyólag, ha egy tápegység a maximális teljesítményen üzemel, akkor Pmax/0.6=Pfogy képlet segítségével megkaphatod, hogy mennyi energiát használ a hálózatból."

Szóval lehet, hogy igazad van neked is, de nekem is! :)

http://pcforum.hu/tudastar/?kbid=21256&pg=2
  • davidka003
    "Szóval a 400 W, ha csak 80% -os hatásfokú is elég"

Sokan keverik a hatásfokot a leadott teljesítménnyel.
    Ha egy márkás tápra az van írva, hogy 400W-os akkor az le is tud adni 400W-ot. A hatásfok azt határozza meg, hogy a hálózatból mennyit kell felvenni, hogy letudjon adni 400W-ot. Magyarul ha jobb hatásfokú a tápod akkor kevesebb lesz havonta a villanyszámla.
  • kirol
    Pont most vettem fogyasztásmérőt, és nekem a gépem terhelés alatt 310-320 W-ot fogyaszt. Vagy kicsit kevesebbet, mert ebben benne van a monitor, ADSL modem és a hangrendszer. Szóval kb. 50-60 W-al kevesebb lehet maga a gép, vagyis a 260-270 W az min. kell. Szóval a 400 W, ha csak 80% -os hatásfokú is elég, ha márkás a táp szerintem is!
  • davidka003
    Elméletileg elég ha márkás a táp. Amúgy nyugodtan rákötheted baja nem lesz semminek. Ha kevés a táp akkor leáll a gép vagy újraindul.
    De ha valami noname tápod van akkor inkább ne kösd rá.