2319
-
#1519 Nvidia lied, the fermi card is a dummy. -
#1518 :)
nekem osztálytársam akarta lecserélni 9800gtx+át egy gts250-re mert az 1gbs meg szerinte sokkal jobb :D -
#1517 mert van olyan hülye aki újra megveszi esetleg :D -
#1516 és minek átnevezni? -
#1515 Jah, valamit tuti változtatnak, de ami jó, azzt minek elb@szni, frissíteni stb? -
#1514 szerintem inkább átnevezik, és kiadják drágábban (legalábbis az eddigiek alapján, csak itt lesz egy kisebb változás is) -
#1513 Lószart, pont hogy ez a jó nekik..
Mivel, ha kijön a dx12 akkor csak programozni kell, kevés pénzért, a kari tartja az árát, csak lassan csökken az ára, és azzal, hogy ha nem kéne tervezgetni 1 évente rohadt sok pénzt spórolnának. -
#1512 "tehát ha holnap hirtelen kijönne a Dx12 vagy az OpenGL 4.5, akkor azt is lehetne használni rajta"
ez nv-nek nem lenne túl jó, mert ennek okán hogy kijön egy új dx vagy opengl, kiadhatnak egy újabb kártyát, több pénzért, vagy ugyanezt átnevezve dx12-ként, és akk szinte 0 fejlesztéssel van egy új kártyájuk -
#1511 "a kisebb DX11 vasaknak."
a kisebbek szerintem biztos jövőre jönnek, először kihozzák a nagyokat -
Inquisitor #1510 OFF: Ez igaz, de legyünk realisták. Anno a HD4xxx szériánál is jó árak voltak, még is hónapokig sokkal drágábban adták a kereskedők a nagy kereslet okán. Sz'al nem csak a gyártón múlik. -
Inquisitor #1509 Az a nem hivatalos infó, hogy novemberben szeretnének startolni NVidiánál az új kártyával. Remélem így lesz, mert jó lenne szezonban értelmes ára lenne a kisebb DX11 vasaknak.
Ha jól értem a felépítéséről írtakat, akkor jobban hajaz a Larabee-ra és ahhoz hasonlóan platformfüggetlen, tehát ha holnap hirtelen kijönne a Dx12 vagy az OpenGL 4.5, akkor azt is lehetne használni rajta, mert totál szénné programozható ...
Viszont szoftveres néhány része, ezért ahol használni fogják a tesszelációs részt, ott kb. (szerintem) egálban lesz a HD5000 platform csúcskártyájával, ahol a nyers erő számít, ott viszont jóval gyorsabb lehet. Ha még az is igaz, hogy most nem akarják túlárazni ... akkor érdekes árharc lesz megint. -
#1508 bár eddig az árpolitikájukra nem ez volt a jellemző, ha változtattak az árakon, akkor csökkentettek, meg így sem olcsók a karik, szal szerintem vagy marad vagy olcsóbb lesz -
#1507 hát ha nem lesz konkurencia megtörténhet -
#1506 Hát, szerintem nem elképzelhetetlen, hogy a karácsonyi szezonban az ati még rádob 50-100 dollárt minden karijára. -
#1505 hát 2009 q4 volt a próbagyártásig :)
bár jó lenne ha jönne mert akk lejebb tudná tornászni az árakat :)
Mert ugye ati kihozta az új szériát, nemnagyon van ellenfél, olyan árcédulát tesz rá amilyet akar -
Inquisitor #1504 Anno a Vista miatt beleugrottak drága fejlesztéseb DX10 irányába NVidiánál, aztán a Vista lassú terjedése gamer platformon (ugye olcsó gagyi integrált videókártyás ó'csó notikhoz eladott Vista nem volt az) nem hozott vissza sokat. Cserébe a GF8-9 szériával meglehettek elégedve akik azt vették. Most nem fordulnak rá olyan sebességgel a gamer platformra. A Win7 most jött csak ki, illetve a DX11. Bőven ráérnek 2010 Q1-ben kiadni a Fermi-t, annak butított olcsóbb verzióival meg bőven ráérnek. Nincsenek késésben.
A jelenleg gyártásban lévő, nagy selejt-arány miatt drága darabokat meg kiszórják tesztereknek, illetve sokkal több pénzt hozó Tesla platformra.
Ezektől függetlenül viszont a Fermi egy brutális vas, és elég kevés köze van (pozitív) az elődeihez felépítésében. -
#1503 "Ha dx10.1 re célzol akkor az tök fölösleges volt"
akinek ilyen karija van profitál belőle, dx11-nél is.
ati topikba írta solten korábban:
"a DX 11 hat futtatási szintet támogat:
* D3D_FEATURE_LEVEL_11: értelemszerűen ez a szint mindent tud, így nincsenek korlátozások.
* D3D_FEATURE_LEVEL_10_1: DirectX 10.1-es kártya esetén jön létre.
* D3D_FEATURE_LEVEL_10: a DirectX 10-es kártyával ebben a módban fut a kód.
* D3D_FEATURE_LEVEL_9_3: a shader modell a 3.0-s kártyákat támogatja, azaz ideális a GeForce 6 és 7, valamint a Radeon X1000 szériához.
* D3D_FEATURE_LEVEL_9_2: speciális szint, kifejezetten a shader modell 2.0-s Radeon termékekhez.
* D3D_FEATURE_LEVEL_9_1: az összes fentebb nem említett DirectX 9-es grafikus chip ide tartozik, beleértve a GeForce FX-et is.
Ahogy a cikkbol is kiderul, eddig az volt a gaz hogy kulon kellett DX9 es 10 kodokat irkalnia a programozonak. Most csak eleg 11-ben, es a hardvertol fuggoen fut az API. Tehat a "teljes elmenyhez" DX11-es kartya kell termeszetesen, a tobbinel effekt vagy teljesitmenyromlas esete all fenn."
namármost a dx10.1-et támogató kártyákon effektromlással fognak futni a dx11-es játékok, a dx10-es videókarikon effekt és teljesítményromlásal lesz lehetséges a játékok futtatása. -
#1502 Legyünk optimisták:]
Tuti kihozzák karácsony környékére...Ekkora b@klövést nem tudnak elkövetni, legnagyobb szezonról lemaradni elég gáz lenne.... meglátjuk:] -
#1501 Milyen 1 év? 1 hete van kint az 5800 asFőleg, hogy MO-ra nagyszámban még 2-3 hét netán 1 hónap.
És annyi idő múlva jelennek meg majd az NV-s tesztek, és ha nagyn durva lesz csak a piros fanok fogják venni...MInt a sok f@sz aki megvette a 2900 ast, mikor még az ugyanannyiba kerüólő 88GTS -t se tudta legtöbbször befogni...Amiben meg megközelítette-jobb volt nálla az a COJ volt, ami tudjuk, hogy ati "pénzelte" gamma volt...
de majd meglássuk mi lesz:] remélem NV nek összejön, atinak meg olcsók lesznek a karijai:]
Ha dx10.1 re célzol akkor az tök fölösleges volt..Jó is, hogy nem b@sztak el rá pénzt és időt...
Amúgy, megkor az ATi késett több mint fél évet, nem volt ekkora a szátok:]
Arma: ha jófélék lesznek ezek a videokarik akk tuti veszek egyet:] -
#1500 q4-re biztos nem lesz min 2010 q1, legalábbis mindenhol ez van -
#1499 már nem sok játék elején látsz nv logot, mert ugye válság, meg nemigazán lett olyan az évük mint tervezték.
és csak néhány megjelenő játék ami valszeg ati logos lesz:
stalkelr cop
dirt 2
crysis 2
(biztos lesz több is én ezekről tudok)
és a mostani játékok mind atisok amik támogatják a dx10.1-et (fc2, stalker clear sky, hawx, BattleForge, Stormrise)
(csak azért lesznek valszeg ati logosok, mert ati programozok is dolgoznak a játékokon) -
#1498 és lehet kapni? nem. atit lehet kapni? igen. mikorra lesz meg? Q4. deccól :) -
#1497 Miért is? Ha kijön mivel lesznek lemaradva? Ahogy elnéztem minden geci van benne ami az Atiban is van :\ -
#1496 csak 1.68% lool :D
mind1 így is úgy is 1 évvel vanank lemaradva -
#1495 Néhány érdekesség a Fermiről videók is vannak! -
#1494 Mindössze annyi, hogy világéletemben nVidia kártyám volt, mindig meg voltam vele elégedve, ismerősöktől többnyire ATItól jött össze negatív visszajelzés (mondjuk valszeg user-error volt jelen adott esetekben)...
"Járt utat a járatlanért el ne hagyj!"
:) ennyi... Valószínűleg nem csalódnék az ATIban sem, de a kezdetekben tuti szívás lenne vele... ehhez nincs kedvem :)
meg ugye nvidia geci és pénzeli a fejlesztőket így zöld logó virít a játékok elején...
+1: kell olyan is aki nVidiát vesz :) -
#1493 kíváncsi leszek mikor jön ki, ha egyátalán sikerül legyártaniuk, mert a próbagyártás során 416db-ból 7db lett jó összesen am nagyon kevés, próbagyártásnál, a legroszabb átlagba 20% szokott lenni ittmeg 1,7% lett csak jó -
#1492 NVIDIA GT300 (Fermi) képek és összehasonlító táblázat
Sokkoló NVIDIA GT300 (Fermi) specifikációk
-
#1491 ha nincs zöld hályog a szemeden akk miért kényszer atit vennei? -
#1490 Te menj és vegyél Abitot... JA HOGY MÁR NINCS HÁHÁHÁ...
omg :S ha ennyi eszed van ne nézz be ebbe a topicba...
Jah, ATI jelenleg jobb, és jó vétel, és ha most vennék azt vennék, de most nem veszek, és egyébként nem is nagyon szeretnék... kényszer lenne, de megtenném mert nincs ZÖLDhályog a szememen, és nem is izgulok az nVidiára...
meg a piros egyébként jobb szín mint a zöld, és a mostani kártyám is piros (de nVidia) -
#1489 nincs itt semmi hype
mert az ati most tényleg nagyon jó -
#1488 namármost, ebből a hszből kiderült hogy ő nv-t venne, de ati jobb (a csábító erre utal szerintem, nem a kinézetre színre stb) -
#1487 Ennyi eszed vagy hogy mást leszólsz mert nem azt vesz amit hype övez szép mondhatom.
grat hozzá. -
#1486 végy amit akarsz :D
ha ennyi eszed van
grat hozzá -
#1485 remélhetőleg ezt már előrelátóan úgy tervezik meg hogy lehessen jól skálázni a gpu-t, hogy az olcsóbb kategóriába is tudjanak valami újat nyújtani, mert mostmár nem lesz elég átnevezni az előző generációs karikat mint eddig, legalábbis dx11 miatt, mert a konkurens fog dx11-et kínálni az olcsóbb árszegmensben is, így azt akár teljesen elbukhatják (azaz a piac nagy részét) és azért jó lenne egy kis árverseny, bár eddig sem nv kezdeményezett az árcsökkentésben, az adatokat nézve ez is olyan kari ami nem lesz kapható emberi áron még jó ideig (köv generációig) -
#1484 Ezzel sokan vannak így
-
#1483 Én is bízok... akármilyen csábító az ATI nem szeretnék azt venni :\ -
#1482 Drágább lesz az tény de szerintem nem marad el tőle legalábbis én ebben bízok! -
#1481 Ez milyen sokkal marad már csak el az 5870-től? :\ és mennyivel lesz drágább? :'( -
#1480 Nvidia to show DX 11 Fermi today
nVidia GT300's Fermi architecture unveiled: 512 cores, up to 6GB GDDR5
GPU specifications
* 3.0 billion transistors
* 40nm TSMC
* 384-bit memory interface
* 512 shader cores [renamed into CUDA Cores]
* 32 CUDA cores per Shader Cluster
* 1MB L1 cache memory [divided into 16KB Cache - Shared Memory]
* 768KB L2 unified cache memory
* Up to 6GB GDDR5 memory
* Half Speed IEEE 754 Double Precision