2319
-
#1799 Sziasztok
Melyik kártya a jobb?
Gigabyte 9800GT vagy XFX GTS250
-
SzocsA #1798 akkor az ára is kisebb lesz! -
#1797 Fudzilla hír:
Geforce GTX 480 250W TDP-vel
Írta: Fuad Abazovic
Hétfő, 2010. március 22. 10:46
Nem olyan magas, mint ahogy tartottak tőle
Egy dolog végre tisztázódott. A Geforce GTX 480 specifikáció mostanra véglegesítve lett, és az Nvidia keményen dolgozik azon, hogy minél több kártyát szállítson a tervezett 26-i USA-beli és 27-i európai indulásra.
Már elmondtuk, hogy eltarthat egészen április 6-ig, mire hozzá lehet jutni a kártyához, de ma már rendelkezünk a teljes specifikációval.
Ahogy korábban beszéltünk róla, a kártya 480 maggal rendelkezik, a nyolcból hét klászterrel engedélyezve, mivel maga a kártya 512 maggal/shaderrel lett megtervezve. A legfontosabb órajel a shader órajel, ami 1401 MHz-en ketyeg, míg a GPU órajele 700 MHz körül van. A memória(?) órajel az eléggé szokatlan 1848 MHz-re van beállítva. A kártya 384 bites memória interfésszel rendelkezik, és 1536 MB memóriával érkezik.
A Fermi TDP-je meg lett keverve egy kicsit a spekulációkkal, de végre van néhány pontos számunk. A TDP nincs közel a 300W-hoz, mint ahogy sokan állították, ez az érték 250W. Ez jóval magasabb, mint a Radeon 5870 188W TDP-je, de amíg a Fermi Geforce GTX 480 stabilan működik, ez kielégítő lehet a büszke tulajdonosok számára. A GTX 470 nyilvánvalóan alacsonyabb TDP értékkel rendelkezik, valószínűleg kicsit magasabbal, mint a HD 5870.
-
rumkola #1796 pczillán fermi teszt!
összesített:
-
strebacom #1795 A cím és a banner átirva javítva....
Köszönet Ramy-nak, és a Modiknak...
-
rumkola #1794 ugyanmár :)
tesztre küldött (ráadásul nem is forgalmazói, hanem gyári NV-s) kártyán miért lenne már akár kisker, akár nagyker, akár bármilyen ár?
:D -
#1793 Pcgameshardware tesztlaborba megérkezett a GTX 480!
A dobozon amit küldött nekik az Nvidia 500Eurós ár volt! -
#1792 Középkategóriáról nem tudok semmit.
Azt rebesgetik lesz majd B1 és ha nem lesz jó akkor B2-es revízió a fermiből amikkel már remélhetőleg elérik azt amit akartak és akkor 1 maggal sikerül befogniuk vagy le is verni a HD 5970-et! GTX 485 vagy mi lesz!
Augusztus tájékán!De ez majd kiderül a későbbiekben!
Ez már régóta tény hogy nem éri meg ezeket megvenni 5-10 %-al jobbak csak előreláthatólag a HD 5850 és az 5870-nél.
Ati simán kicseszhetne az nvidiával ha ahogy piacon lesznek a GTX-ek egyből csökkenti az árakat de a bevétel nekik is nagyon kell szóval amíg drágán veszik a népek addig nem fog csökkenteni.
-
SzocsA #1791 na ja elírtam igen a kétchippesre de hogy lesz így árverseny? 150 ért lehet majd kapni itthon a 480 ast a másikat meg 120 ért az 5870 100 kilóba kerül míg az 5850 meg 60 kilóért!
szuper!!! sokat fogyaszt drágább és késett fél évet!
az ati ráadásul nemhogy csökkentenie kell neki hanem még emelhet árat is!
és mikor jön a középkategória? mire az ati kiadja a 6XXX szériát? -
#1790 5890 még nem létezik. 5970-van 150 ezres áron ha arra gondoltál! -
SzocsA #1789 az árszámítás hogy van 500 $ az ára remélem nem euróval számolnak mert akkor 135 kiló lesz és erre még rátesznek itthon annyiért veheted meg mint az ati 5890 jét
de az gáz hogy majdnem 300 w tdp vel rendelkezik míg és egychippes! -
#1788 Akkor nemszóltam. -
#1787 Abu85 azt írja : "Ezek messze nem hivatalos adatok." -
#1786 Fogyasztani tudnak, remélem a teljesítménye is ilyen lesz.:] -
#1785 Ez pont 99dodoval több mint 5870 ajánlott ára :D
5870 ajánlott ára 400dollár volt :) ezt egy egyben váltották euroba, és így volt 110 körül megjelenéskor. Amúgy olyan 75 körül kellett volna jönnie :/ -
#1784 500 USD magyarországon = 500 EUR (+ 25% Áfa + vám + x% haszon ...)
-
strebacom #1783 500.00 USD = 96,931.27 HUF
-
#1782 "GeForce GTX 480 : 480 SP, 700/1401/1848MHz core/shader/mem, 384-bit, 1536MB, 295W TDP, US$499
GeForce GTX 470 : 448 SP, 607/1215/1674MHz core/shader/mem, 320-bit, 1280MB, 225W TDP, US$349 -
#1781 Így néz majd ki a referencia Geforce GTX 480? -
#1780 Eléri elvileg 10-15%-al veri is de az árához képest ez is kevés.
"Az eddigi infók szerint nem lesz olyan drága a Fermi. A GTX 480 a HD 5870 2 GB-oshoz lesz árazva, az is lesz az ellenfél ... legalábbis az AMD elégnek tartja, az NV meg nem fog ellenkeni."
-
SzocsA #1779 az a durva hogy a 480 nem éri el az 5870 szintjét sem és 130-150 ért lehet kapni ezt meg 100 ért és erre még rátesznek itthon 20-30 at akkor az előbbi még drágább és majd 300 wos fogyasztása van úgy hogy 1 chipes szóval szerintem totális szívás!
az atisok meg hiába várják az árcsökkenést -
#1778 A GeForce GTX 400 sorozat a vártál később érkezik meg a boltokba
NVIDIA 3DTV Play: térlátás nagy képernyőn
-
#1777 Geforce GTX 470 to cost €349 -
#1776 magyarba dollárt egyegybe euroba számolják. Úgyhogy annyi euro lesz itt a kari, mint ahány dodo amcsiba -
#1775 Jó kari lesz ez:]
-
#1774 Geforce GTX 480 aims for €450 price
Még ha igaz is lenne még mindig nagyon drága! -
#1773 Nvidia GF100: komoly tuning lehetőségek?
Hát ha csak a fogyasztás meg melegedés végett csak visszavették a cuccokat de ez a fullos telj. a cuccban lakozik akkor fain vízes rendszerrel lehet csodákra lesz képes a cumo! -
Solt #1772 Elolvastad amit írtam? -
Abu85 #1771 Szerinted a logó az többet jelent egy reklámnál? Attól, hogy TWIMTBP logós a játék, még lehet problémás a driver. A logót nema rendszerprogramozók intézik, hanem a marketing gárda. Nagyon egyszerű ennek a menete, fizetnek a reklámért és berakják a videót a játék elejére. -
Solt #1770 Driver hiba, hogy egy NV logós játék így van megírva? NV alatt 6 féle, ATI alatt 4 féle képen lehet állítani az élsimítást... ez nem driver kérdése... főleg, hogy azonos beállítás mellett egyel kisebb élsimítást produkál a játék NV alatt... ez tipikus kis NV féle sumák húzás...
Ennek köszönhetően volt pár százalékkal anno jobb ArmA alatt a 8800GT a 3870-nél... ha a 8800GT hagytam high-on, a 3870-t levettem normálra, akkor volt egyforma a kép, és ekkor viszont a 3870 volt jobb valamivel...
Imádtam ettől függetlenül a 8800GT-t... nagyon jó kis kártya volt... az NV utolsó normális húzása... sajnos az a baj, hogy leragadtak azon a szinten... azóta csak az átnevezés, az NV logók erőltetése, és az ilyen kis sumákságok mennek... -
Abu85 #1769 És miből gondolod, hogy ez szándékos? Annyira elképzelhetetlen, hogy ez driverhiba, amit javítanak? -
Solt #1768 Mondok én neked csalást is, ha annyira az kell... ArmA... ugyanahhoz az élsimítás látványhoz NV alatt high, ATI alatt normál beállítás kellett! Ergo amikor valami teszt volt, azonos beállítások mellett nyilván valamivel jobb lett az NV, mivel kisebb élsimításon dolgozott, holott a beállítás ugyanaz volt... csak a kép volt randább... a lényeg, hogy így pár %-l gyorsabb volt...
-
Abu85 #1767 És ez mióta csalás. Volt egy profil rá, ami nem működött, erre jött a következő driverben egy javítás. Előfordulhat ilyen az AMD-nél is, csak ott egyszerűen kezelhető a dolog: Catalyst AI=Off.
A külföldi fórumokon sok mindent összehordanak az önjelölt szakértők. Ha valami baj lenne valamivel, akkor az a tesztekben már kiderült volni. A PH-nál is végzünk képminőség vizsgálatot, csak azért nincs benne a cikkekben manapság, mert nem találkozunk problémával. -
#1766 nfs exe-jét 1234.exe-re átnevezve már hibátlan volt a driver :D
Mentett állás betöltés után rögtön szerintem ugyanolyan időnek kéne lennie, de ezt nem én találtam ki, külföldi forumrol linkeltek egy pár képet, ahol nv-vel mindig jóval kevesebb felhő vagy füst volt -
Abu85 #1765 A HL2-ből nem tudim, hogy mire gondolsz, de az FX-ek mixelt módban futottak nyilván szebb volt a teljes DX9-es mód. Az NFS: PS esetében bevallottan hibás volt a driver, pár dolgot nem jelenített meg. Ezt egy driverrel később javították. Ezért nem kell csalást kiáltani, nincs hibátlan driver.
Az FC2-ben ilyen nem volt. Az AMD-nek volt egy beta drivere, amin hiányoztak a kövek, persze az beta volt, így senki sem tulajdonított neki sok jelentőséget. A felhők tuti megvoltak mindkét gyártónál, a FC2 környeze viszont dinamikus, így nem mindig ugyanaz a felhőzet (valamikor szikrázó napsütés van felhők nélkül), szóval ezt is bele kellett volna gondolni a csalás kikiáltása előtt. -
Solt #1764 90% user error... ezt a saját bőrömön is tapasztaltam... előbb kérdeznek, ahelyett, hogy az ismert dolgokat végig próbálnák... -
#1763 hát, általában felteszi mindenki olvasás nélkül a hotfixeket, aztán csodálkoznak hogy valami nem okés. Én havonta 1x telapítek drivert, amikor kijön a végleges. Álltalában énis leszedek minden újat, de eddig nem volt még olyan bajom, hogy folyamat kék képernyő, vagy vilognak árnyékok/textúrák. Pedig 4850-et is akkor vettem mikor megjelent (1 hónappal megjelenés előtt, első hivatalos driver volt hozzá) 5770-hez pedig csak a cd-n lévő driver volt jó mikor megvettem, de azzal sem volt gond. -
rumkola #1762 tudom, az sg-n az ati topikban senki nem használt soha ilyesmit és senkinek soha semmi baja...
kollektíven júzer errornak minősítik ha valakinek driver gondja van -
#1761 én 1x sem tette fel hotfixet (bár az inkább cf rendszerekhez jön ki), de pl IMYke2.0.0.0 asszem még mindig 8.9-es driverel nyomja, pedig minden új játékot kipróbál, és nincs gondja. -
rumkola #1760 ati hotfix