5889
-
-
Az "After Midnight" eme verzióját még mindig keresem, bár azt sem tudom, hogy kiadták-e lemezen... -
#4111 Eric Clapton (Crossroads) - koncert az m2-n (21.05) -
#4110 Köszönet (mindkettőtöknek)! -
#4109 Akkor már ezzel nem fáradok...
-
#4108 Üdv!
Erre járván felkínálnám.... -
#4107 valóban nem véletlen...és ennek technikai oldalról gyakorlatiag egy oka van, az agyon-multiplexelt szűkös sávszélesség...emiatt van az, hogy nálunk ami 'digitális', az még csak a jelátvitelben az, nem pedig az elvárt minőségben. -
#4106 "A hangfrekit meg nem tudom minek raktad be, hisz mind a TV-ben,mind a rádióban ez teljesen normális, gyakorlatilag közepes mp3 minőség."
Azt csak érdekességként "említettem", nem kívántam hozzáfűzni semmit.
Azért érdekes, hogy folyamatos technikai "diadal" (lásd; HD felbontás, miegymás) mellett még mindig mp3 jellegű a hangsáv.
...Talán ez sem "véletlen". -
#4105 Istenigazából nekem sem, de mindenképp az elismert előadók kategóriájába sorolom.
További előadóművészek, bandák melyek szintén ebbe a kategóriába sorolandók részemről: Rolling Stones, U2, Mariah Carey, Sting...
By the way - megvan valakinek a "Russians" (Sting)? ...Azt kedvelem. -
#4104 a rádiózásban és televíziózásban sem újekeltű a dolog,ami szinte minden nézőt-hallgatót halálra tud idegesíteni, szóval a hangosság, pontosabban a hangerősség ugrás már az 1960-as évektől borzolja a füleket, míg végre hazánkban is megszületett az NMHH határozata alapján a sztenderd,amit az ITU szabvány ajánlásai alapján vettek figyelembe, de a kiskapuk tárháza így is elég széles, hisz a különböző humanoid hangosságelemzések szerint is többoldalnyi a leírása a különböző variációknak és hát valkjuk be, teljesen különböző témájú és tartalmú hanganyagokat marha nehéz, azaz lehetetlen egyszintre összehozni....úgy, hogy az az egyszint mindenkinek ugyanazt a hallásküszöböt jelentse...egyébként van erre szakosodott cég,aki folyamatosan monitorozza a TV-és hangokat és az eredményeket fájlokba rögzíti, de mivel ők is csak a 3db-nél nagyobb eltéréseket vizsgálják, úgyhogy ebbe a 3db-be még bőven sok belefért eddig is és ezután is, sokkal több,mint amit is prezentáltál.....
A hangfrekit meg nem tudom minek raktad be, hisz mind a TV-ben,mind a rádióban ez teljesen normális, gyakorlatilag közepes mp3 minőség. Vannak persze ettől jobb minőségű adások is, akár többcsatornás AC3-ban is, de mondjuk 'jellemzően' nem itthon.
-
#4103 Visszatérve a TV műsorok hanganyagára...
I. Film vége (részlet) - normál peak, mérsékelt dinamika. Analóg jelleg, az LP-k felvételeire jellemző hangkép.
II. "Generic" (ettől kap a film végén a fülünk mattot) - normál peak, normalizált, lényegesen eltérő, erős dinamika (lásd; PPM)
III. Reklám - normál peak, normalizált dinamika
Amint láthatjuk, mindhárom esetben a peak hasonló és előírt határon belül van (gondosan ügyelnek arra a stúdiók, hogy betartsák az előírást), kiskapuk viszont mindig léteztek és fognak is. Az, hogy tudatlanságból, ügyetlenségből jönnek-e létre ezen kiskapuk, vagy szándékosan vannak "nyitva hagyva" már más kérdés.
A hangminőségről viszont ezúttal inkább "no comment":
-
#4102 Szegény... sosem volt nagy kedvencem... Azért R.I.P. -
#4101 Jöhetnek! ...sajnos a Nagyok sorra elhagynak minket.
íme, én evvel a dallal tisztelgek az emléke előtt:
Nyugodjék békében! -
#4100 Meg a másik. Többet nem rakok ki, pedig van még bőven ....
-
#4099 Szevasztok Tagok!
Kibaszott, kurva egy reggel virradt mára rám. Meghalt az Etalonom, a HANG, az Énekesnő. Mélységesen szomorú vagyok, rövid idő alatt már a harmadik favoritom halálozott el, nem normális módon. (Lsd. Gary Moore, Amy.)
Whitney volt a fiatalság, a szépség, örök kedvencem. Nem csak azért, mert én is 63 '-as vagyok ....
Legyen neki könnyű a föld !
Azzal a dallal búcsúzom Tőle, amelyik számomra a legfontosabb:
-
#4098 Minden bizonnyal!
Holnap, ha időm engedi, akár meg is győződhetünk erről. -
commissioner #4097 Mindenki azt szokta mondani, hogy a TV-ben a reklámok hangosabbak, mint a filmek. Viszont hivatalosan minden leadott anyag ugyanolyan hangerőre van szabályozva. Az eltérés mégis jelentkezik. De mitől? Azért, mert a reklámok dinamikatartománya szándékosan szűkebb, mint a filmeké? Tehát a "peak level" mindkettőnél megegyezik, viszont a reklámok hangsávja "testesebb", ahogy az nálad is látszik? -
#4096 Korábban volt szó számtalanszor a különböző helyekről, hanghordozókról beszerzett zenék azonos hangerőre állításának mikéntjéről, műveleteiről.
Megemlítek egy eljárást mely bár szintén nem tökéletes, közelebb vihet az "igazsághoz".
Adott két zenei fájl, lehetne őket a végleteknek is nevezni, az egyik egy 80-as években kiadott AAD CD-ről származik, a másik egy nemrégiben megjelent DDD kiadás része:
Láthatjuk, hogy a "peak level" mindkét fájl esetében szinte azonos értéket mutat, mégis nagyságrendekkel hangosabb a második az elsőnél. Igen, "testesebb" képet mutat a második példa, de ezen kívül van egy mérőnk amely pontosabb információval szolgál a hang mennyiségét, mértékét illetően, ez pedig a PPM (Peak Programme Meters) a VU meter alatt látható (kék - piros kijelző).
Bizonyára láttatok már olyan analóg VU métert amely egy kiegészítővel rendelkezett (LED) és ha a tű nem is érte el a 0 dB-t a LED mégis felvillant, jelezve, hogy túl magas a jel szintje - az volt akkoriban a PPM megfelelője, amely sokkal inkább rámutat a hang dinamikájára mint a VU meter, amely csupán a jel csúcsértékéről ad információt.
Egy mondatban összefoglalva, amennyiben azt szeretnénk elérni, hogy a zenéink többé-kevésbé azonos hangerőn szólaljanak meg, a PPM-nek kell nagyobb figyelmet szentelnünk. -
#4095 Jó ötlet volt ...ugyanis az utóbbi időben itt korpa sincs. -
#4094 Hopp, az első kép felesleges, a második kell... -
#4093 Igaz, nem itt kérték, de itt kevésbé vész el a "korpa között"...
vinyl/flac/pw:frankon -
#4092 "..mert ez egy new wave,
és itt egy új év.."
nagy kedvencem.. -
#4091 Ez meg csak úgy, mert nagy zene!
Rolling Stones - Miss You -
#4090 Újév -
#4089 jut eszembe: magyarul is megvóna
azt is szívösen vönném..izé..vinném -
#4088 Boldog Új Esztendőt Mindenkinek! -
#4087 Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek! -
#4086 Én meg az idei első vagyok, BÚJJÉK BELÉTEK IS! -
#4085 22.17-kor én voltam a 8. letöltő..
meg az első és úgy néz ki idén már az utolsó is
aki megköszöni
számomra is hihetetlen, de ez az alapmű nekem eddig valamiért kimaradt a gyűjteményből
gyerekek több vidámságot,
akinek szükséges: több türelmet és megbocsájtást,
és jó egészséget kívánnék minden hq fannak.
szewavsztok
-
-
musichunter #4083
minden fórumozónak boldog újévet kívánok!
-
#4082 THX! -
#4081 Ma este az m1-en Billy Idol koncerfilm! -
#4080 Igaz még van pár nap, de ismét itt egy új év. Ennek kapcsán hallgassátok meg a következő nótát, remélem Rózsi bátyánk sem haragszik meg nagyon érte, hiszen valszeg úgysem lehet megvenni a lemezt a boltokban... Pedig biztos lenne rá kereslet. Január elejéig lehet megtekinteni.
V'Moto-Rock - New Year (1984) flac
no pass -
#4079 Köszi !!! -
#4078 Köszi, ez jó. -
#4077 Szeva' Big!
A fájlt nevezd át "Titkaim.rar"-ra - úgy már használható lesz. -
#4076 Szeva' Kolléga úr!
Valami nem fasza a feltöltésednél, képtelen vagyok lejátszani, fogalmam sincsen, hogy miért ?! Kétszer is leszedtem, de egyik sem működik. Levettem egyet a saját zenéim közül a 4 Sharedről-ról, az prímán megy! El nem tudom képzelni, mi lehet ennek az oka ?!
Ez a lemez nekem is megvan vinylen, de elég gyatra a minősége, sajnos.
Mindenestre Boldog Ünnepeket mindenkinek! -
#4075 Katona Klári
Titkaim
1. Miért Nem Próbálod Meg Velem?
2. Hello...
3. Miért Fáj A Szív?
4. Miért Ne?
5. Miért Nem Próbálod Meg Velem? (II)
6. Titkos Szobák Szerelme
7. Szeretni Úgy Kell
8. Egyszer Volt...
9. Gömbölyű Dal
10. Vigyél El
wav (44.1/16 - LP source) - pass free
Boldog Karácsonyt Mindenkinek! -
musichunter #4074 Mivel holnap és azután fullon lesz az üzifal,ezért:
-Mindenkinek szeretnék kellemes ünnepeket kívánni! Kívánom,hogy teljesüljenek az álmok,a szerelmek...javuljanak meg az elromlott kapcsolatok,és legyetek sikeresek mindenben!Sok bulit és minden jót!