5889
11891949761344119704.png
  • Wescone

• Wescone

Az "After Midnight" eme verzióját még mindig keresem, bár azt sem tudom, hogy kiadták-e lemezen...
  • Wescone
    Eric Clapton (Crossroads) - koncert az m2-n (21.05)
  • Wescone
    Köszönet (mindkettőtöknek)!
  • Musachy
    Akkor már ezzel nem fáradok...

• Codigoro
    Üdv!
    Erre járván felkínálnám....
  • Dióka
    valóban nem véletlen...és ennek technikai oldalról gyakorlatiag egy oka van, az agyon-multiplexelt szűkös sávszélesség...emiatt van az, hogy nálunk ami 'digitális', az még csak a jelátvitelben az, nem pedig az elvárt minőségben.
  • Wescone
    "A hangfrekit meg nem tudom minek raktad be, hisz mind a TV-ben,mind a rádióban ez teljesen normális, gyakorlatilag közepes mp3 minőség."

Azt csak érdekességként "említettem", nem kívántam hozzáfűzni semmit.
    Azért érdekes, hogy folyamatos technikai "diadal" (lásd; HD felbontás, miegymás) mellett még mindig mp3 jellegű a hangsáv.
    ...Talán ez sem "véletlen".
  • Wescone
    Istenigazából nekem sem, de mindenképp az elismert előadók kategóriájába sorolom.
    További előadóművészek, bandák melyek szintén ebbe a kategóriába sorolandók részemről: Rolling Stones, U2, Mariah Carey, Sting...

By the way - megvan valakinek a "Russians" (Sting)? ...Azt kedvelem.
  • Dióka
    a rádiózásban és televíziózásban sem újekeltű a dolog,ami szinte minden nézőt-hallgatót halálra tud idegesíteni, szóval a hangosság, pontosabban a hangerősség ugrás már az 1960-as évektől borzolja a füleket, míg végre hazánkban is megszületett az NMHH határozata alapján a sztenderd,amit az ITU szabvány ajánlásai alapján vettek figyelembe, de a kiskapuk tárháza így is elég széles, hisz a különböző humanoid hangosságelemzések szerint is többoldalnyi a leírása a különböző variációknak és hát valkjuk be, teljesen különböző témájú és tartalmú hanganyagokat marha nehéz, azaz lehetetlen egyszintre összehozni....úgy, hogy az az egyszint mindenkinek ugyanazt a hallásküszöböt jelentse...egyébként van erre szakosodott cég,aki folyamatosan monitorozza a TV-és hangokat és az eredményeket fájlokba rögzíti, de mivel ők is csak a 3db-nél nagyobb eltéréseket vizsgálják, úgyhogy ebbe a 3db-be még bőven sok belefért eddig is és ezután is, sokkal több,mint amit is prezentáltál.....
    A hangfrekit meg nem tudom minek raktad be, hisz mind a TV-ben,mind a rádióban ez teljesen normális, gyakorlatilag közepes mp3 minőség. Vannak persze ettől jobb minőségű adások is, akár többcsatornás AC3-ban is, de mondjuk 'jellemzően' nem itthon.

• Wescone
    Visszatérve a TV műsorok hanganyagára...
    I. Film vége (részlet) - normál peak, mérsékelt dinamika. Analóg jelleg, az LP-k felvételeire jellemző hangkép.

II. "Generic" (ettől kap a film végén a fülünk mattot) - normál peak, normalizált, lényegesen eltérő, erős dinamika (lásd; PPM)

III. Reklám - normál peak, normalizált dinamika

Amint láthatjuk, mindhárom esetben a peak hasonló és előírt határon belül van (gondosan ügyelnek arra a stúdiók, hogy betartsák az előírást), kiskapuk viszont mindig léteztek és fognak is. Az, hogy tudatlanságból, ügyetlenségből jönnek-e létre ezen kiskapuk, vagy szándékosan vannak "nyitva hagyva" már más kérdés.
    A hangminőségről viszont ezúttal inkább "no comment":

Vizsgált minta:

• Musachy
    Szegény... sosem volt nagy kedvencem... Azért R.I.P.
  • Wescone
    Jöhetnek! ...sajnos a Nagyok sorra elhagynak minket.
    íme, én evvel a dallal tisztelgek az emléke előtt:

Nyugodjék békében!
  • bigivan
    Meg a másik. Többet nem rakok ki, pedig van még bőven ....

• bigivan
    Szevasztok Tagok!
    Kibaszott, kurva egy reggel virradt mára rám. Meghalt az Etalonom, a HANG, az Énekesnő. Mélységesen szomorú vagyok, rövid idő alatt már a harmadik favoritom halálozott el, nem normális módon. (Lsd. Gary Moore, Amy.)
    Whitney volt a fiatalság, a szépség, örök kedvencem. Nem csak azért, mert én is 63 '-as vagyok ....
    Legyen neki könnyű a föld !
    Azzal a dallal búcsúzom Tőle, amelyik számomra a legfontosabb:

• Wescone
    Minden bizonnyal!
    Holnap, ha időm engedi, akár meg is győződhetünk erről.
  • commissioner
    Mindenki azt szokta mondani, hogy a TV-ben a reklámok hangosabbak, mint a filmek. Viszont hivatalosan minden leadott anyag ugyanolyan hangerőre van szabályozva. Az eltérés mégis jelentkezik. De mitől? Azért, mert a reklámok dinamikatartománya szándékosan szűkebb, mint a filmeké? Tehát a "peak level" mindkettőnél megegyezik, viszont a reklámok hangsávja "testesebb", ahogy az nálad is látszik?
  • Wescone
    Korábban volt szó számtalanszor a különböző helyekről, hanghordozókról beszerzett zenék azonos hangerőre állításának mikéntjéről, műveleteiről.
    Megemlítek egy eljárást mely bár szintén nem tökéletes, közelebb vihet az "igazsághoz".
    Adott két zenei fájl, lehetne őket a végleteknek is nevezni, az egyik egy 80-as években kiadott AAD CD-ről származik, a másik egy nemrégiben megjelent DDD kiadás része:

Láthatjuk, hogy a "peak level" mindkét fájl esetében szinte azonos értéket mutat, mégis nagyságrendekkel hangosabb a második az elsőnél. Igen, "testesebb" képet mutat a második példa, de ezen kívül van egy mérőnk amely pontosabb információval szolgál a hang mennyiségét, mértékét illetően, ez pedig a PPM (Peak Programme Meters) a VU meter alatt látható (kék - piros kijelző).
    Bizonyára láttatok már olyan analóg VU métert amely egy kiegészítővel rendelkezett (LED) és ha a tű nem is érte el a 0 dB-t a LED mégis felvillant, jelezve, hogy túl magas a jel szintje - az volt akkoriban a PPM megfelelője, amely sokkal inkább rámutat a hang dinamikájára mint a VU meter, amely csupán a jel csúcsértékéről ad információt.
    Egy mondatban összefoglalva, amennyiben azt szeretnénk elérni, hogy a zenéink többé-kevésbé azonos hangerőn szólaljanak meg, a PPM-nek kell nagyobb figyelmet szentelnünk.
  • Wescone
    Jó ötlet volt ...ugyanis az utóbbi időben itt korpa sincs.
  • Musachy
    Hopp, az első kép felesleges, a második kell...
  • Musachy
    Igaz, nem itt kérték, de itt kevésbé vész el a "korpa között"...

vinyl/flac/pw:frankon
  • Zephyr Retiring
    "..mert ez egy new wave,
    és itt egy új év.."

nagy kedvencem..
  • Musachy
    Ez meg csak úgy, mert nagy zene!

Rolling Stones - Miss You
  • Musachy
    Újév
  • Zephyr Retiring
    jut eszembe: magyarul is megvóna
    azt is szívösen vönném..izé..vinném
  • tgolyo
    Boldog Új Esztendőt Mindenkinek!
  • eksy
    Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!
  • Musachy
    Én meg az idei első vagyok, BÚJJÉK BELÉTEK IS!
  • Zephyr Retiring
    22.17-kor én voltam a 8. letöltő..
    meg az első és úgy néz ki idén már az utolsó is
    aki megköszöni

számomra is hihetetlen, de ez az alapmű nekem eddig valamiért kimaradt a gyűjteményből

gyerekek több vidámságot,
    akinek szükséges: több türelmet és megbocsájtást,
    és jó egészséget kívánnék minden hq fannak.

szewavsztok

bujék 2012 :)
  • Wescone

<span style="color:blue"><span class="bb-style-xlarge"><span class="bb-style-bold"><span class="bb-style-italic">Zenében és sikerekben gazdag Boldog Új Évet Kívánok minden fórumozónak és látogatónak!</span></span></span></span>
  • musichunter

minden fórumozónak boldog újévet kívánok!
  • Wescone
    THX!
  • Musachy
    Ma este az m1-en Billy Idol koncerfilm!
  • Musachy
    Igaz még van pár nap, de ismét itt egy új év. Ennek kapcsán hallgassátok meg a következő nótát, remélem Rózsi bátyánk sem haragszik meg nagyon érte, hiszen valszeg úgysem lehet megvenni a lemezt a boltokban... Pedig biztos lenne rá kereslet. Január elejéig lehet megtekinteni.

V'Moto-Rock - New Year (1984) flac

no pass
  • bigivan
    Köszi !!!
  • Musachy
    Köszi, ez jó.
  • Wescone
    Szeva' Big!
    A fájlt nevezd át "Titkaim.rar"-ra - úgy már használható lesz.
  • bigivan
    Szeva' Kolléga úr!
    Valami nem fasza a feltöltésednél, képtelen vagyok lejátszani, fogalmam sincsen, hogy miért ?! Kétszer is leszedtem, de egyik sem működik. Levettem egyet a saját zenéim közül a 4 Sharedről-ról, az prímán megy! El nem tudom képzelni, mi lehet ennek az oka ?!
    Ez a lemez nekem is megvan vinylen, de elég gyatra a minősége, sajnos.
    Mindenestre Boldog Ünnepeket mindenkinek!
  • Wescone
    Katona Klári

Titkaim

1. Miért Nem Próbálod Meg Velem?
    2. Hello...
    3. Miért Fáj A Szív?
    4. Miért Ne?
    5. Miért Nem Próbálod Meg Velem? (II)
    6. Titkos Szobák Szerelme
    7. Szeretni Úgy Kell
    8. Egyszer Volt...
    9. Gömbölyű Dal
    10. Vigyél El

wav (44.1/16 - LP source) - pass free

Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
  • musichunter
    Mivel holnap és azután fullon lesz az üzifal,ezért:
    -Mindenkinek szeretnék kellemes ünnepeket kívánni! Kívánom,hogy teljesüljenek az álmok,a szerelmek...javuljanak meg az elromlott kapcsolatok,és legyetek sikeresek mindenben!Sok bulit és minden jót!