5889
-
#572 "igen ez lehet, azonban akkor a hivatalos szabvány a mi elfogadott, miért a 44.1 khz?manapság is?"
Szerintem betéve tudták már akkoriban a szakemberek, hogy a fogyasztótársadalom 95 %-a nem érzékeli, és igy nem is igényli azt a minőségplusszt amely 44.1 - 48kHz közt nyilvánvalóan létezik. Ezenfelül akkoriban talán a CD kapacitásának (korlátainak, előállítási költségének) is köze volt e szabvány bevezetéséhez.
De ez csupán az én véleményem... -
#571 eson cd:
ha én kiadó lennék,akkor azt írnám hogy 32bit mastered,mert a nagyobb szám még jobb minőséget sugall a vevőnek és talán többen is adnak érte pénzt. ez így van már csak minden marketingben....persze azt nem mondják, hogy te buta ember, amit viszont megkapsz tőlünk cédén azt vissza kellett butítanunk hozzád és az audio cd-szabvány előírásaihoz,azaz 16 bitre. a széles körű kompatibilitás miatt.
ettől függtelenül jól csinálják, hisz ha valamit maszterelnek,akkor nyugodtan lehet nagyobb bitmélységet használni a részletesebb masztering elvégzéséhez. amivel én taliztam, azzal (a párral) meg voltam elégedve, nem azt mondom, hogy soha jobbat, vagy nem tudtam volna másképp, de legalább tényleg egyben volt a maszter munka,amire rá mertem volna én is írni, hogy az tényleg HQ.
ennyit erről.
-
#570 éljen a wav, meg az automata mosógép és a vanilía is,mert ezek is mind jó dolgok.
nem akartam nagyon reagálni, de ZR-el részben egyet kell értenem (a fenébe is )
szóval a bakelit 48/16 az egy olyan dolog, hogy nem mondom, sohasem volna rá szükség, mert esetleg olyan über minőségű a cucc (hallásra is), hogy a plusz hanginfó hallható is lehet a digitalizás után is, legyen ilyen bakelitje mindenkinek (eddig még csak Mflex archivumában hallottam hasonló minőséget), tárolja mindenki úgy, ahogyan neki jólesik, ezen ne múljon.....(hogy szerintem mi és miért felesleges azt már asszem itt is,meg máshol is mondtam),
de hogy te minden egyes 44,1 és 48 között meghallod a különbséget,az több, mint megmosolyogtató számomra.
mi vagy te, Batman?! no nem mondom biztosan,hogy nem az vagy, de azért megkérdezem.
ezt a szerény nagyotmondást szerintem én is és ZR is gyorsan meg tudná cáfoltatni veled egy teljesen vak fülteszten, ahol pszichésen nem kapnád meg a lehetőséget arra, hogy előre kielemezgesd a kedvenc progiddal a zeneszámokat és annak eredményei alapján sokkoljad a füleidet, hogy mit is kéne hallanod. ha egy zenében, és ragadjunk csak le a digitalizált bakelitnél, nincsen meg a felső tartomány rendesen (tökmindegy miért),akkor nem fogsz tudni többet hallani,akkor sem, ha úgy "érzed" a 48k miatt "több van azért ott".
persze csak véleményem szerint. -
#569 Végülis "mondható": éljen a lossless!
Egy valamiért mégis abszolut favorit a wav, éspedig azért mert bármilyen lejátszó alapbol játsza - minden codek, plugin ill. egyéb komplikáció nélkül. -
#568 sziasztok
dióka: eddig oksi, de legközelebb térj ki két apróságra.
a következő írományodban szívesen olvasnék pár szót a 24 bit-es eson cd-ről...van-e értelme, és ha igen, akkor mi...ha nincs miért is nincs?
zsoltfordnak: látom, nem fogtad a lényeget arra céloztam (rövid okfejtésemben) hogy az említett losslessekből és egynémely magas minőségű mp4-ből pillanatok alatt készíthetsz wavot. ha már annyira ragaszkodsz hozzá...
na és azért bátorkodtam ezt megemlíteni, mert már most szólok, sok olyan anyaggal fogsz találkozni, amit nem wavban mentettek el anno, és meglehet, hogy soha nem is fogsz wavban hozzájutni. akár alterego kollégát is kérdezhetnéd erről, egyet fog érteni velem ebben...
..de ha gondolod, várj csak nagyapó korodig egy-két ritka maxira, hogy vidáman porosodhasson a többi mellett...vagy amíg valaki ráérő ürge (helyetted) át nem gurítja wavba
wescone kolléga: "éljen a wav??"...látom, te sem fogod, miről beszélek..
nem inkább: "éljen a lossless???" ..de a füledet mindenképp dícséret illeti: egyike vagy azon keveseknek, akik fülre megmondják a 44 és a 48 khz közötti (felvételbéli)külömbséget. ez tapsot érdemel
utánna, dúrd le az általam ide feltett mp4-et, csukd be a szemed és fülre szeretném hallani, hogy mi a külömbség e között, és mondjuk egy 44 khz-es wav között...kíváncsivá teszel... -
#567 igen ez lehet, azonban akkor a hivatalos szabvány a mi elfogadott, miért a 44.1 khz?manapság is?akkor amikor persze a fül halláskarakterisztikája miatt behatároltan de még is jelen korunk tehnikájával szélesebbé tehetőek...persze itt nem csupán a műszerekkel mért eltúlzott tartományokra gondolok...
ha valaki tud magyar oldalt ahonnét hangszedők rendelhetőek háttériformációk találhatóak az legyen szíves jelezze...köszönöm!(zaj dj-t ne halott a kommunikáció velük)
jó éj kollégák! -
#566 Éljen a wav!
...viszont egy LP digitalizáláshoz szükséges, ha nem is a 48/24-, de a 48/16 mindenképpen.
Nekem igy vannak meg (48/16) a mai napig azok a zenék amelyek tőled, vagy Tgolyó-tol származnak, számomra ugyanis nyilvánvaló (jól hallható) a külömbség a 48-, illetve 44,1 kHz-en digitalizált felvételek között. -
#565 üdv lemezbarátok!tudom miért hoztad fel...ez az én külön psziho-ságom, hogy ha megnyitom a zenéimet egységes formátumot szeretnék látni köztük...bár persze ez most sem így van mert egy jó darabig 48 khz-el veszegettem fel...most már maradok a szabványnál...illetve (bár lehet ez is csak a tudatlanságomat jelzi) ahány kodoló-dekodoló...annyi eredmény...én amikor töltök fel lemezbarátoknak továbbra is maradok a wav-nál...mint egy ellenálló őskövület -
#564 rövid történet.
-most épp nem akarok mesélni,aki van/volt olyan perverz, hogy végiolvassa a szösszeneteimet,az már félig tud mindent.
a továbiakról belátása és hite szerint dönt.
-a nagyja így van.
-az mp4-ed megvilágosodásának lényegét bő 2 éve és azóta többször is önmagam ismételgetve már kifejtettem.
-zsír új infót ezzel kapcsban épp nem tudok mondani.
-
#563 üdv kolléga
hallom, van egy kis gondod, jöttem segíteni
nos, ha már úgyis a hq soundban vagyunk, ejtsünk pár szót egy - két kódolási módról. úgy értesültem, bántja a szemed a flac, az ape és az mp4 (tanult kollégám kedvéért m4a, helyesebben aac)
szögezzük le előre, hogy az első kettő akárcsak a wav és újabban egyes wma-k is (nem mind!) veszteségmentes formátumok.
erről, majd tanítványom: dr.dióka kolléga mesélhet bővebben, ha egyszer majd a kedve úgy tartja...
tömören: ezek mind egyenértékűek. szép szóval: losslessek.
egy kicsit (alig) lóg ki a sorból az mp4 (csak én hívom így, és a nero)
de a helyzet az, hogy ha mondjuk a neroddal az én mp4-emet kiírod audio cd-nek és visszateszteled mondjuk az audiocheckerel, akkor is biza cdda-t fogsz látni (épp mint a wavnál)
ha pedig a tau-val kuksizod meg, a következővel fogsz szembesülni:
..ami pedig viccesen hangzik, de épp megegyezik a wavból készült audio cd-vel.
ideje lenne belátni, hogy nemcsak wav van a világon, ami hq!
az először megemlített többi losslessnél is hasonló a helyzet.
így van dióka..vagy nem így van???
remélem, tudod, miért hoztam ezt a témát fel zsoltford kolléga?? -
#562 köszi cimbi
na erről szóltam nemrég...épp így kell szólni egy vinylrippnek
külön köszönet a képért. 1.osztályú
hamarosan én is jelentkezem, az egyik slágerükkel -
#561 Hali!
mivel hajnal 1-kor tértem nyugovóra ráadásul babot vacsoráztam , így reggel 5-kor mikor felkeltem , 1-ső dolgom az 1-es számú helyiségbe vezetett.Remélem megérted,miért nem sikerült 1-nek a nótát felvarázsolnom az 1-es számú szerv..re.
http://rapidshare.com/files/230649715/Dschinghis_Khan_-_Rom_vinyl_.rar
-
#560 jó reggelt mindenkinek
zsoltford: miért kéne menekülni?? világosíts fel kolléga
tgolyó: a stargala-ról (próbaképp) az 1. album, 1.oldaláról, az 1.számot
...az 1. számú szerverre...reggel az 1. dolgodként...most 1. alkalommal..1 szer igazán feltehetnéd
dióka kolléga: várom a kritikát, ne kímélj...
na persze előbb legyél tisztába pár dologgal:
1. az aiwa tűje (mint ahogy a gép sem) nem mai gyerek már..
2. elég sokáig tartott, míg elődúrtam ezt a maxit, úgyhogy csak
érzéssel.....ugyanis van még rajta 3 dalocska
3....és mivel nem az én tulajdonom, a vinylgazda kikötötte: csak minőségi csereanyagért fogja átdobni a többi linket, de azokat (és ezt is) akár dvd audio minőségben is, ha úgy kell..
4. erre én felvilágosítottam a kollégát, hogy te beéred akár 44.1 khz-es
cd minőséggel is, de sajna hajthatatlan volt, azokért is minőségi ritkaságot kér cserébe...ez van...én mindent megpróbáltam
...vélemény??...javaslat???...ötlet??
ha eddig nem mondtam volna, a bobby o maxiról van szó, nem az itt kitettről... -
#559 lassan én is visszatérek...nem menekültök kollégák :-) -
#558 Hali!
dehogy nem voltál érthető.csak én értetlenkedtem.kissé elfáradtam így estére. -
#557 látom, nem voltam érthető kolléga...
ami hiányzik a tiédről, azt odaadom (ha kell),
és viszont te is nekem. így érthető -
#556 -
#555 bocsi: a kibontáshoz: zephyrtheking
(ugyan mi más is lehetne??) -
#554 jó estét mindenkinek
mint azt már pár bentfentes jól tudja, újjáépítettem egy aiwa vinylpörgetőt. teszteljétek le, hogy dolgozik:
limitált kiadvány speciálisan dj-knek
hallatszik is rajta
nem bántás képpen, de valahogy így kéne szólnia egy vinylrippnek -
#553 üdv tgolyó
valahogy megéreztem, hogy ez neked megvan
nekem pedig ez van tőlük: (a különbözetet kicserélhetjük, ha gondolod.)
-
#552 Szewa!
nékem illenem van:
-
#551 Hi All!
Ha már a 80s topikban előhozták:
http://rapidshare.com/files/229931368/5000_Volts_-_I_m_On_Fire.rar -
#550 meg van az eredeti is tutyikamajsztró, vagy tgolyót kell megkérnem, hogy dobja be a "közösbe"
bár lefogadom, hogy zsoltfordnak is megvan (mármint az eredeti, nem a remix verzió) így van, kolléga -
#549 Lépek is csicsizni. SzeWavsztok Hq pöndölyítők! -
#548 thank you for dear turkey feather
...for the password -
#547 Hoppáré! Késett a postás...bocsi. Én meg álmi vagyok. -
#546 Látom kolléga kissé figyelmetlen vagy.Neked is ment a jelszó,illetve hogy egyszerűbben fogalmazzak ki sem hagytalak volna.Egyébként őszintén megmondom neked nem tetszik az új logód.a régi jobban testhezálló volt szerintem. -
#545 http://rapidshare.com/files/156099145/Die_...part01.rar.html
http://rapidshare.com/files/156106069/Die_...part02.rar.html
http://rapidshare.com/files/156423129/Die_...part03.rar.html
http://rapidshare.com/files/156431100/Die_...part04.rar.html
http://rapidshare.com/files/156751790/Die_...part05.rar.html
http://rapidshare.com/files/156760099/Die_...part06.rar.html
http://rapidshare.com/files/156761422/Die_...part07.rar.html
a jelszó pü-be, ha kell.
És a spektrogamm hozzá:
-
#544 Hoztam egy kis wavot kollégák:
-
#543 SzeWav Pulykatoll!
Engem is érdekelne az a jelszó, ha akad még privid. -
#542 Üdv Mindenkinek!
Zephyr és Tgolyó kollégák a jelszó postázva. -
#541 Na így már minden rendben! -
#540 Hali!
kaphatnék egy jelszót? -
#539 Hali!
bocsi,rosszul írtam le a dolgokat.az első az occsóbb,a másodikat kaptam lencsevégre. -
#538 végre van egy közös hawerunk is
szép nap volt ez, tele jó zenékkel és jókedvvel.
reméljük, a holnap is jót hoz majd.
jó éjszakát mindnyájunknak -
#537 "tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! a kis emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz."
Mark Twain -
#536 üdv kolléga
küldhetnél egy pass-t privibe, meghallgatnám azt a híres gp330-ast is! -
#535 Sziasztok!
Látom pörög a fórum.Holnap én is megsasolom tgolyó kolléga feltöltését.
Találtam egy másik kiadványt szintén P.Lion az előadó,de ezen nem található instrumentál,csak az original verzió.
katt -
#534 persze, jó hawer! -
#533 Ismered a "Gyevi biró"-t Dióka?!